Raamdecoratie voor vochtige ruimtes

Raamdecoratie voor vochtige ruimtes thumbnail

Copyright The Art of Living magazine, Jaro van Meerten

Vochtige ruimtes kunnen een uitdaging zijn als het gaat om raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer of oude woningen met een kelderverdieping. Welke raamdecoratie kan goed tegen vocht en is het meest geschikt voor een vochtige ruimte? Bekijk de drie verschillende vochtbestendige raamdecoratie: shuttersaluminium jaloezieën en houten jaloezieën.

Laten we voorop stellen dat elke ruimte die vochtig is regelmatig goed gelucht moet worden. In een vochtige ruimte met een slechte afzuiging waar veel vocht blijft hangen kan schimmelvorming ontstaan. Dit geldt niet alleen voor de muren en kitranden, maar ook voor raamdecoratie.

De badkamer is de ruimte waar je ontspant en tot rust komt. Voldoende privacy én raamdecoratie die goed tegen vocht kan is zeer wenselijk. Er zijn bepaalde materialen die niet vochtbestendig zijn, zoals bijvoorbeeld stof van gordijnen, plissés of stoffen jaloezieën. Je kunt deze dan ook beter niet in vochtige ruimtes gebruiken, wanneer je wilt genieten van een lange levensduur van de raamdecoratie. Welke raamdecoratie is voor de badkamer wel geschikt?

Jaloezieën in de badkamer

Aluminium Jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn de perfecte keuze voor vochtige ruimtes. Aluminium is een glad materiaal wat goed bestand is tegen vocht en die je daarnaast makkelijk schoonmaakt. Voor de badkamer zijn de aluminium jaloezieën 16mm en 25mm populair. Je kunt ze samenstellen in 19 verschillende kleuren. Heb je een draai-kiepraam in je badkamer? Kies dan voor aluminium jaloezieën met zijgeleiding of met frame van het merk inhuis of Luxaflex.

Houten Jaloezieën

Houten jaloezieën kunnen in vochtige ruimtes waaronder de badkamer gehangen worden, maar zijn gevoeliger voor vocht dan aluminium jaloezieën. Het is dan ook belangrijk dat je de ruimte dagelijks goed ventileert. Het is aan te raden om te kiezen voor een gladde, moderne lamel zonder houtnerf, zodat er geen vocht tussen de houtnerven komt te zitten.

Houten jaloezieën voor de badkamer zijn populair in de maten 25mm en 50mm.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

Shutters perfect voor vochtige ruimtes als de badkamer

Shutters zijn vochtbestendig en brengen de sfeer van iedere ruimte naar een hoger niveau. Shutters bestel je met een lamelbreedte van 63mm, 89 mm of 114 mm. Je kunt bij shutters gemakkelijk en snel de hoeveelheid lichtinval bepalen door de lamellen te kantelen. Door de goede coatinglaag zijn de shutters vochtbestendig en goed schoon te houden, wat zorgt voor jarenlang plezier.

Shutters voor de badkamer kun je volledig personaliseren. Je bestelt de lamellen met diverse houtstructuren en in 16 verschillende kleuren. Kies je daarnaast voor shutters met een zichtbare tiltstok of verborgen bediening? Een sierlijst met een romantische kraal of een strakke sierlijst? Jij bepaalt het zelf!

Blend shutters in de badkamer
Shutters BLEND Badkamer

Ben jij op zoek naar inspiratie voor een kleine badkamer? Lees dan zeker onze blog met 5x kleine badkamer inspiratie!

Is er nog meer raamdecoratie geschikt voor de badkamer?

Is er nog meer badkamer raamdecoratie te kiezen? De keuze is vrij beperkt. Sommige klanten zijn bijvoorbeeld op zoek naar een rolgordijn voor een vochtige ruimte. We zouden dit niet aanbevelen, tenzij je kiest voor een rolgordijn met een speciale coating. Een normaal rolgordijn is schimmelgevoelig, omdat ze bestaat uit een katoenen stof. Ditzelfde geldt voor vouwgordijnen en plisségordijnen. 

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven