Laten we voorop stellen dat elke ruimte die vochtig is regemalig goed gelucht moet worden. In een vochtige ruimte met een slechte afzuiging waar veel vocht blijft hangen kan schimmelvorming ontstaan. Dit geldt niet alleen voor de muren en kitranden, maar ook voor raamdecoratie.

De badkamer is de ruimte waar je ontspant en tot rust komt. Je wilt natuurlijk voldoende privacy in de badkamer én raamdecoratie die goed tegen vocht kan. Er zijn bepaalde materialen die niet vochtbestendig zijn, zoals bijvoorbeeld gordijnen, plissés of stoffen jaloezieën. Je kunt deze dan ook beter niet in vochtige ruimtes gebruiken, wanneer je wilt genieten van een lange levensduur van de raamdecoratie. Welke raamdecoratie is voor de badkamer wel geschikt?
  

Jaloezieën in de badkamer

Aluminium Jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn de perfecte keuze voor vochtige ruimtes. Aluminium is een glad materiaal wat goed bestand is tegen vocht en die je daarnaast makkelijk schoonmaakt. Voor de badkamer zijn de aluminium jaloezieën 16mm en 25mm populair. Je kunt ze samenstellen in 19 verschillende kleuren. Heb je een draaikiepraam in je badkamer? Kies dan voor aluminium jaloezieën met zijgeleiding. Dit kun je bij het samenstellen van het product in de configurator aanvinken. 

Stel aluminium jaloezieën voor de badkamer samen

 

Houten Jaloezieën

Houten jaloezieën kunnen in vochtige ruimtes waaronder de badkamer gehangen worden, maar zijn gevoeliger voor vocht dan aluminium jaloezieën. Het is dan ook belangrijk dat je de ruimte dagelijks goed ventileert. Het is aan te raden om te kiezen voor een gladde, moderne lamel zonder houtnerf, zodat er geen vocht tussen de houtnerven komt te zitten.

Houten jaloezieën voor de badkamer zijn populair in de maten 25mm en 50mm.

Stel houten jaloezieën voor de badkamer samen

 

Shutters perfect voor vochtige ruimtes als de badkamer

Shutters zijn vochtbestendig en brengen de sfeer van iedere ruimte naar een hoger niveau. Shutters bestel je met een lamelbreedte van 63mm, 89 mm of 114 mm. Je kunt bij shutters gemakkelijk en snel de hoeveelheid lichtinval bepalen door de lamellen te kantelen. Door de goede coatinglaag zijn de shutters vochtbestendig en goed schoon te houden, waardoor je er jarenlang plezier van hebt!

Shutters voor de badkamer kun je volledig personaliseren. Je bestelt de lamellen met verschillende houtstructuren en in 16 verschillende kleuren. Kies je daarnaast voor shutters met een zichtbare tiltstok of verborgen bediening? Een sierlijst met een romatische kraal of een strakke sierlijst? Jij bepaalt het zelf!

Stel shutters voor de badkamer samen

Is er nog meer raamdecoratie geschikt voor de badkamer?

Is er nog meer badkamer raamdecoratie te kiezen? De keuze is vrij beperkt. Sommige klanten zijn bijvoorbeeld op zoek naar een rolgordijn voor een vochtige ruimte. We zouden dit niet aanbevelen, tenzij je kiest voor een rolgordijn met een speciale coating. Een normaal rolgordijn is schimmelgevoelig, omdat ze bestaat uit een katoenen stof. Ditzelfde geldt voor vouwgordijnen en plisségordijnen. 

Heb je nog een vraag over welke raambekleding voor de badkamer geschikt is of een andere vochtige ruimte? Stel je vraag via de chat, Whatsapp, de e-mail of bel ons via 0180 - 555 900. We helpen je graag verder!
 

Wil je meer lezen? 
Raamdecoratie voor smalle ramen   |   Raamdecoratie voor grote ramen   |   Raamdecoratie voor openslaande deuren


VORIGE

Smalle ramen: deze raamdecoratie is geschikt

VOLGENDE

Schuine ramen: welke raamdecoratie kies je?