Raamdecoratie voor vochtige ruimtes

Raamdecoratie voor vochtige ruimtes
Copyright The Art of Living magazine, Jaro van Meerten

Vochtige ruimtes kunnen een uitdaging zijn als het gaat om raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer of oude woningen met een kelderverdieping. Welke raamdecoratie kan goed tegen vocht en is het meest geschikt voor een vochtige ruimte? Bekijk de drie verschillende vochtbestendige raamdecoratie: shuttersaluminium jaloezieën en houten jaloezieën.

Laten we voorop stellen dat elke ruimte die vochtig is regelmatig goed gelucht moet worden. In een vochtige ruimte met een slechte afzuiging waar veel vocht blijft hangen kan schimmelvorming ontstaan. Dit geldt niet alleen voor de muren en kitranden, maar ook voor raamdecoratie.

De badkamer is de ruimte waar je ontspant en tot rust komt. Voldoende privacy én raamdecoratie die goed tegen vocht kan is zeer wenselijk. Er zijn bepaalde materialen die niet vochtbestendig zijn, zoals bijvoorbeeld stof van gordijnen, plissés of stoffen jaloezieën. Je kunt deze dan ook beter niet in vochtige ruimtes gebruiken, wanneer je wilt genieten van een lange levensduur van de raamdecoratie. Welke raamdecoratie is voor de badkamer wel geschikt?

Jaloezieën in de badkamer

Badkamer houten jaloezieën

Aluminium Jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn de perfecte keuze voor vochtige ruimtes. Aluminium is een glad materiaal wat goed bestand is tegen vocht en die je daarnaast makkelijk schoonmaakt. Voor de badkamer zijn de aluminium jaloezieën 16mm en 25mm populair. Je kunt ze samenstellen in 19 verschillende kleuren. Heb je een draai-kiepraam in je badkamer? Kies dan voor aluminium jaloezieën met zijgeleiding of met TruFit systeem van het merk Luxaflex.

Houten Jaloezieën

Houten jaloezieën kunnen in vochtige ruimtes waaronder de badkamer gehangen worden, maar zijn gevoeliger voor vocht dan aluminium jaloezieën. Het is dan ook belangrijk dat je de ruimte dagelijks goed ventileert. Het is aan te raden om te kiezen voor een gladde, moderne lamel zonder houtnerf, zodat er geen vocht tussen de houtnerven komt te zitten.

Houten jaloezieën voor de badkamer zijn populair in de maten 25mm en 50mm.

Shutters perfect voor vochtige ruimtes als de badkamer

Badkamer shutters wit draai-kiep
Witte shutters BLEND
Shutter badkamer

Shutters zijn vochtbestendig en brengen de sfeer van iedere ruimte naar een hoger niveau. Shutters bestel je met een lamelbreedte van 63mm, 89 mm of 114 mm. Je kunt bij shutters gemakkelijk en snel de hoeveelheid lichtinval bepalen door de lamellen te kantelen. Door de goede coatinglaag zijn de shutters vochtbestendig en goed schoon te houden, wat zorgt voor jarenlang plezier.

Shutters voor de badkamer kun je volledig personaliseren. Je bestelt de lamellen met diverse houtstructuren en in 16 verschillende kleuren. Kies je daarnaast voor shutters met een zichtbare tiltstok of verborgen bediening? Een sierlijst met een romantische kraal of een strakke sierlijst? Jij bepaalt het zelf!

Is er nog meer raamdecoratie geschikt voor de badkamer?

Is er nog meer badkamer raamdecoratie te kiezen? De keuze is vrij beperkt. Sommige klanten zijn bijvoorbeeld op zoek naar een rolgordijn voor een vochtige ruimte. We zouden dit niet aanbevelen, tenzij je kiest voor een rolgordijn met een speciale coating. Een normaal rolgordijn is schimmelgevoelig, omdat ze bestaat uit een katoenen stof. Ditzelfde geldt voor vouwgordijnen en plisségordijnen. 

Ben jij op zoek naar inspiratie voor een kleine blog? Lees dan zeker onze blog met 5x kleine badkamer inspiratie!

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje
Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje


Gerelateerde artikelen