Banner zonwering

Zonwering

Maatwerk is onze standaard

4.8/5 | 2.270 reviews

Alle soorten zonwering op een rij

Op zoek naar mooie zonwering voor jouw huis? Bekijk hier de verschillende soorten buitenzonwering.

Liever eerst advies van een inhuis specialist?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Onze vakkundige adviseurs komen graag bij je langs om de maten op te meten.

Meetservice aan huis

Populaire zonwering

Bekijk de meest verkochte producten en kies jouw favoriete zonwering!

Onze merken zonwering

De mooiste merken voor de beste kwaliteit.

Tips en inspiratie

Op zoek naar trends, inspiratie of advies over het inrichten van je huis? Wij helpen je!

Welke Somfy afstandsbediening - inhuis plaza

Somfy afstandsbediening: Welke moet ik kiezen?

Een Somfy afstandsbediening is van essentieel belang wanneer je raamdecoratie of zonwering met een Somfy motor aanschaft. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende Somfy afstandsbedieningen en leggen wij uit welk type geschikt is voor jouw producten.

Lees meer
Kies voor gemak met automatische zonwering

Kies voor gemak met automatische zonwering

Met de afwisselende seizoenen is het essentieel om het klimaat in huis comfortabel te houden. Investeer in automatische zonwering en speel gemakkelijk in op de weersomstandigheden. In deze blog gaan we dieper in op de werking, voordelen én mogelijke opties.

Lees meer
Isolerende rolluiken

Kunststof kozijnen met rolluiken, kan dat?

Is jouw woning voorzien van kunststof kozijnen en vraag jij je af of je het woongenot kunt verhogen met rolluiken? Rolluiken kunnen zelfs met kunststof kozijnen geplaatst worden. In deze blog vertellen wij precies waar je op moet letten!

Lees meer
Zonwering buiten op maat inhuis plaza

Zonwering buiten op maat

Buitenzonwering is een must tijdens warme zomerdagen. Je woning warmt in de zomer snel op wanneer de zon in haar volle kracht naar binnen schijnt. Met elektrische zonwering houd je je woning koel in de zomer en kun je onbezorgd genieten van je terras zonder direct te verbranden of last te hebben van de warmte.

inhuis plaza levert volledige op maat gemaakte zonwering. Onze collectie bestaat uit kwalitatieve zonwering van de merken Luxaflex®, Verano en Weinor. Goedkope zonwering voor buiten stel je eenvoudig samen via de website. Voor persoonlijk advies ben je van harte welkom in één van onze showrooms. Ben jij al klaar voor het buitenseizoen?

Is een zonwering onderdeel kapot en heb je de zonwering bij inhuis plaza gekocht? Neem dan contact op met de klantenservice.

Welk type zonwering past bij jouw tuin?

In onze collectie vind je verschillende soorten zonwering. Een veranda vraagt om andere zonwering dan een balkon. Voor iedere situatie is er een geschikte oplossing. 

In een serre, veranda of terrasoverkapping kan de temperatuur snel oplopen als de zon schijnt. Ben je op zoek naar zonwering voor je overkapping of veranda? Dan kom je al snel uit bij onze speciale verandazonwering. Zoek je geschikte zonwering voor je balkon? Dan adviseren we om te kijken naar screen zonwering of een uitvalscherm. Een screen loopt strak langs het raam naar beneden en boven. Het bedekt het raam volledig en neemt geen ruimte in voor het raam. Een uitvalscherm heeft twee vaste armen en zorgt ervoor dat het zonlicht optimaal wordt geblokkeerd. Daarnaast houden ze de warmte en schitteringen van het zonlicht tegen. Is de zonwering voor je terras? Dan kun je het beste kiezen voor een zonnescherm, het meest populaire product in onze collectie van zonwering. Maak je woning volledig zomerproof en voorzie je ramen en deuren van horren. Hierdoor blijven de insecten buiten de woning maar kun je nog wel ventileren.

Pergola balkon
Diverse elektrische zonwering

Elektrische zonwering: gemak vanaf de bank

Al onze zonwering – met uitzondering van markiezen – wordt standaard elektrische geleverd met een kwalitatieve Somfy motor. Onze Somfy zonwering kun je bedienen met een handige afstandsbediening, een app op je telefoon of een wandschakelaar. 

Je kunt het zonnescherm uitbreiden met een Somfy zon- en windsensor. Met een sensor gaat de automatische zonwering in en uit op momenten dat dit nodig is.

Zonwering: vraag & antwoord

Wat is zonwering?

Zonwering is een verzamelnaam voor verschillende constructies die de overlast van zonlicht en warmte tegengaan. Zonwering maakt het een stuk aangenamer om tijdens warme zomerdagen buiten te zitten en houdt de temperatuur in huis aangenaam. Wanneer de zonwering aan de buitenzijde van een gebouw is geplaatst, gaat het over buitenzonwering. De kunst is om zonwering functioneel te laten zijn en tegelijkertijd ook goed aan te laten sluiten op de stijl en sfeer van het gebouw. Onder zonwering vallen zonneschermen, uitvalschermen, screens, rolluiken, markiezen en verandazonwering.

Welke soorten zonwering zijn er?

Zonwering bestaat in veel verschillende toepassingen. De belangrijkste zijn: rolluiken, screens, zonneschermen, markiezen en verandazonwering. Wanneer je op zoek bent naar een bescherming voor boven je terras, adviseren wij een zonnescherm. Weinig ruimte voor zonwering? Geen probleem! Screens nemen niet veel ruimte in beslag doordat ze verticaal openen en sluiten. Voor iedere situatie is er een geschikte soort zonwering.

Wanneer zonwering plaatsen?

Buitenzonwering. Je denkt er waarschijnlijk pas aan als je tijdens warme zomerdagen op je terras zit en een schaduwplek zoekt. Voor de optimale buitenbeleving is het beter om er vroeg bij te zijn. Zonwering heeft een levertijd van 5-6 weken inclusief montage. Zorg er daarom voor dat je ruim voor de warme zomer maanden de zonwering laat plaatsen, zodat je er gelijk van kunt profiteren wanneer de eerste zonnestralen beginnen te schijnen.

Waar zonwering bestellen?

De juiste zonwering bestel je direct online bij inhuisplaza.nl of in één van de showrooms. Stel je zonwering online samen of kom naar de showroom voor persoonlijk advies van onze zonweringspecialisten.

Wat is de beste zonwering?

Op de vraag wat de beste zonwering voor buiten is, is niet een concreet antwoord te geven. Dit heeft te maken met je woonsituatie en wensen. Wil je bijvoorbeeld schaduw op je terras, je slaapkamer volledig verduisteren of enkel de zon weren zodat het binnen lekker koel blijft tijdens de warme zomerdagen? Voor iedere situatie is er een zonwering die het beste aansluit op je wensen.

Wat kost elektrische zonwering?

De kosten van nieuwe elektrische zonwering zijn afhankelijk van verschillende factoren en keuzes die je maakt. De afmetingen, type bediening, extra opties zoals verlichting en de montagekosten zijn van invloed op de uiteindelijk prijs. In het prijstabel hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde totaalprijzen.

Hoe reinigen zonwering?

Door je zonwering te reinigen zorg je ervoor dat het zonnescherm er weer mooi bij hangt én verleng je de levensduur. Je kunt je zonwering het beste in het voorjaar schoonmaken op een droge dag. Poets zachtjes je zonnescherm, markies, rolluik of screen droog met een zachte bostel en lauwwarm water. Voeg bij hardnekkiger vuil een klein beetje groene zeep toe aan het water. Laat het 15 minuten intrekken en spoel het doek af met schoon water. Laat het zonnescherm volledig opdrogen voordat je het doek oprolt.


Welke type knikarm zonnescherm kies jij?

Zonnescherm met cassette
Bij een cassette zonnescherm wordt het zonneschermdoek volledig opgenomen in de cassette. Het doek wordt op deze manier in gesloten toestand volledig beschermd tegen vuil, vocht en diverse weersomstandigheden. Het zonneschermdoek blijft langer mooi, waardoor je verzekerd bent van een langere levensduur van het doek. Bovendien heeft een cassettescherm een modernere uitstraling, vanwege de strakke afwerking. In ons assortiment verkopen wij zonneschermen van Weinor, Verano en Luxaflex®. 

Scroll naar boven