Uitvalschermen

Een uitvalscherm is de ideale oplossing voor voortuinen en balkons. Het zorgt voor schaduw maar behoudt ook het zicht naar buiten.

Maximale breedte: 800cm

Maximale uitval: 135cm

 • Semi-cassette uitvalscherm
 • Tot 450cm uit één stuk geleverd
 • 32+ standaard systeemkleuren
 • Standaard met Somfy IO motor

vanaf

1431,-

Maximale breedte: 700cm

Maximale uitval: 135cm

 • Semi-cassette uitvalscherm
 • Tot 700cm uit één stuk geleverd
 • 32+ standaard systeemkleuren
 • Standaard met Somfy IO motor

vanaf

1458,-

Maximale breedte: 800cm

Maximale uitval: 150cm

 • Semi-cassette uitvalscherm
 • Wind- en stormvaste armen
 • 180 verschillende doekkleuren
 • Standaard met Somfy IO motor

vanaf

1046,-

Maximale breedte: 750cm

Maximale uitval: 150cm

 • Volledig gesloten cassettescherm
 • Wind- en stormvaste armen
 • 180 verschillende doekkleuren
 • Standaard met Somfy IO motor

vanaf

1251,-

Advies van specialisten 
Ook op locatie
Eigen meet- en montageservice
Trustpilot score: 4.8 / 5 uit 1.534 reviews
Tot 5 jaar garantie
Ook op de montage
https://images.inhuisplaza.nl/2023/12/INHUIS-Plaza-Uitvalschermen.jpg?auto=compress%2Cformat&ixlib=php-3.3.1&s=9d093a8ed71f504fb038407012c8be2a&w=450

Uitvalschermen op maat

Uitvalschermen zorgen voor veel schaduw in de woning én behouden het vrije zicht naar buiten. Ze worden daarom niet voor niets nog vaak gekozen als zonwering.

Een uitvalscherm op maat biedt voor veel situaties de oplossing. Vooral waar je de ruimte onder de zonwering niet nodig hebt is een uitvalscherm ideaal. Denk hierbij aan balkon ramen, ramen voor hoge (kantoor)gebouwen, ramen die niet of naar binnen toe open gaan en ramen waaronder niet gelopen hoeft te worden. Wil je liever een zonwering die minder ruimte in beslag neemt? Dan zijn screens een goed alternatief.

Stel zelf je uitvalscherm op maat samen in een doek- en framekleur naar keuze. Met grote collectie aan doekkleuren en designs is er altijd een passend doek naar jouw stijl en smaak.

Liever eerst advies van een INHUIS specialist?

Vertel je woonwensen aan onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie en woonwensen. Onze vakkundige adviseurs komen graag bij je langs om de maten op te meten of bespreken de mogelijkheden met je in één van onze winkels.

Op zoek naar meer zonwering inspiratie

Lees onze blogs voor de laatste zonweringtrends of bekijk projecten die wij reeds hebben gerealiseerd.

blog-28972
Isolerende rolluiken: bespaar energie en hou de woning koel
Wil jij de isolatie van jouw huis verbeteren? Isolerende rolluiken zijn een multifunctionele oplossing. In deze blog leggen wij uit waar een rolluik
Lees verder
blog-32897
Somfy afstandsbediening: Welke moet ik kiezen?
Een Somfy afstandsbediening is van essentieel belang wanneer je raamdecoratie of zonwering met een Somfy motor aanschaft. In deze blog gaan we dieper
Lees verder
blog-31329
Wat te doen met rolluiken bij een storm?
Een flinke storm is ons inmiddels niet meer vreemd. Heb jij jouw woning voorzien van rolluiken? Wij leggen graag de risico’s uit en vertellen wat
Lees verder

Zonwering I vraag en antwoord:

Welke soorten zonwering zijn er?

Zonwering bestaat in veel verschillende toepassingen. De belangrijkste zijn: rolluiken, screens, zonneschermen, markiezen en verandazonwering. Wanneer je op zoek bent naar een bescherming voor boven je terras, adviseren wij een zonnescherm. Weinig ruimte voor zonwering? Geen probleem! Screens nemen niet veel ruimte in beslag doordat ze verticaal openen en sluiten. Voor iedere situatie is er een geschikte soort zonwering.

Wanneer zonwering plaatsen?

Buitenzonwering. Je denkt er waarschijnlijk pas aan als je tijdens warme zomerdagen op je terras zit en een schaduwplek zoekt. Voor de optimale buitenbeleving is het beter om er vroeg bij te zijn. Zonwering heeft een levertijd van 5-6 weken inclusief montage. Zorg er daarom voor dat je ruim voor de warme zomer maanden de zonwering laat plaatsen, zodat je er gelijk van kunt profiteren wanneer de eerste zonnestralen beginnen te schijnen.

Waar zonwering bestellen?

De juiste zonwering bestel je direct online bij inhuisplaza.nl of in één van de showrooms. Stel je zonwering online samen of kom naar de showroom voor persoonlijk advies van onze zonweringspecialisten.

Wat is de beste zonwering?

Op de vraag wat de beste zonwering voor buiten is, is niet een concreet antwoord te geven. Dit heeft te maken met je woonsituatie en wensen. Wil je bijvoorbeeld schaduw op je terras, je slaapkamer volledig verduisteren of enkel de zon weren zodat het binnen lekker koel blijft tijdens de warme zomerdagen? Voor iedere situatie is er een zonwering die het beste aansluit op je wensen.

Wat kost elektrische zonwering?

De kosten van nieuwe elektrische zonwering zijn afhankelijk van verschillende factoren en keuzes die je maakt. De afmetingen, type bediening, extra opties zoals verlichting en de montagekosten zijn van invloed op de uiteindelijk prijs. In het prijstabel hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde totaalprijzen.

Hoe reinigen zonwering?

Door je zonwering te reinigen zorg je ervoor dat het zonnescherm er weer mooi bij hangt én verleng je de levensduur. Je kunt je zonwering het beste in het voorjaar schoonmaken op een droge dag. Poets zachtjes je zonnescherm, markies, rolluik of screen droog met een zachte bostel en lauwwarm water. Voeg bij hardnekkiger vuil een klein beetje groene zeep toe aan het water. Laat het 15 minuten intrekken en spoel het doek af met schoon water. Laat het zonnescherm volledig opdrogen voordat je het doek oprolt.

Welke type knikarm zonnescherm kies jij?

Zonnescherm met cassette

Bij een cassette zonnescherm wordt het zonneschermdoek volledig opgenomen in de cassette. Het doek wordt op deze manier in gesloten toestand volledig beschermd tegen vuil, vocht en diverse weersomstandigheden. Het zonneschermdoek blijft langer mooi, waardoor je verzekerd bent van een langere levensduur van het doek. Bovendien heeft een cassettescherm een modernere uitstraling, vanwege de strakke afwerking. In ons assortiment verkopen wij zonneschermen van Weinor, Verano en Luxaflex®. 

Wat is zonwering?

Zonwering is een verzamelnaam voor verschillende constructies die de overlast van zonlicht en warmte tegengaan. Zonwering maakt het een stuk aangenamer om tijdens warme zomerdagen buiten te zitten en houdt de temperatuur in huis aangenaam. Wanneer de zonwering aan de buitenzijde van een gebouw is geplaatst, gaat het over buitenzonwering. De kunst is om zonwering functioneel te laten zijn en tegelijkertijd ook goed aan te laten sluiten op de stijl en sfeer van het gebouw. Onder zonwering vallen zonneschermen, uitvalschermen, screens, rolluiken, markiezen en verandazonwering.