Shutters voor een schuifpui? Ontdek de mogelijkheden

Witte shutters voor een schuifpui - inhuis plaza

Zoek je de ideale raamdecoratie voor je schuifpui? Shutters met een vouwrailsysteem zijn de perfecte oplossing voor een schuifpui. Benieuwd naar de opties? In dit blog lees je wat de mogelijkheden zijn.

Shutters voor een schuifpui

Een schuifpui zorgt voor veel lichtinval in huis en heeft vaak een behoorlijke oppervlakte. Het vinden van de juiste raamdecoratie voor een schuifpui kan daarom een lastige opgave zijn. Daar waar andere raamdecoratie minder geschikt is, zijn shutters de ideale oplossing voor een schuifpui. Hieronder lees je welke soorten shutters geschikt zijn.

1. Shutters met een vouwrailsysteem

Shutters met een vouwrailsysteem zijn goed toepasbaar bij een schuifpui. Het railsysteem bestaat uit vouwbare shutterpanelen die bevestigd zijn in een boven- en onderrail. Dankzij de scharnieren kunnen de shutterpanelen tot een hoek van 90 graden worden omgeklapt. Je vouwt de panelen gemakkelijk naar binnen voor het openen of sluiten van de schuifpui. Shutters met een vouwrailsysteem bieden niet alleen een uitkomst voor schuifpuien, maar zijn ook zeer geschikt voor grote raampartijen.

inhuis - witte shutters bij de achterdeur

2. Shutters met een schuifrailsysteem

Een andere optie voor een schuifpui zijn shutters met een dubbele schuifrailsysteem. Bij dit railsysteem heb je twee shutterpanelen die achter elkaar geplaatst worden. Je schuift de shutterpanelen naar de zijkant als je de schuifpui wilt openen of sluiten. Hierbij dien je wel altijd rekening te houden met extra ruimte naast de schuifpui om de shutterpanelen als het ware te parkeren.

Shutters met schuifrail - inhuis plaza

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

Voordelen van shutters

Shutters zijn ideaal voor grote en brede raampartijen omdat je meerdere panelen naast elkaar kunt plaatsen. Hierdoor kun je een schuifpui met een grote oppervlakte voorzien van stijlvolle shutters. Het zonnetje in huis is heerlijk, al is het soms wel eens lekker om een stukje privacy te creëren of om je even af te schermen van de zon. Shutters zijn duurzaam en verhogen de waarde van je woning. Het is zelfs mogelijk om shutters mee te financieren in je hypotheek.

Indien gewenst zijn de lamellen in delen te bedienen. Het bovenste gedeelte kun je openlaten voor meer zicht naar buiten en het onderste gedeelte kantel je gemakkelijk dicht, waardoor je bijvoorbeeld geen last hebt van hinderlijk licht op je beeldscherm.

Voordelen

Isolerend

5 jaar garantie op het product

Gemakkelijk schoon te houden

Je kunt ze meefinancieren in je hypotheek

Lamelbreedtes en houtsoorten

De shutters zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, houtsoorten en lamelbreedtes. Er zijn 3 lamelbreedtes: 63mm, 89mm en 144mm. Hoe groter de lamel, des te meer afstand er tussen de lamellen zit. De houtsoorten zijn standaard voorzien van een FSC-certificaat, dit houdt in dat het hout afkomstig is van verantwoord beheerde bossen. De shutters worden kwartiersgezaagd, zodat het hout niet gaat kromtrekken of vervormen. Benieuwd welke houtsoorten er zijn? We zetten de verschillende houtsoorten voor je op een rij.

1. Basswood

Basswood is een hardhout wat ook wel lindehout wordt genoemd. Basswood shutters hebben een strakke uitstraling dankzij de gladde structuur van de lamel.

2. Mancurian Ash

Dit is een prachtige hardhout met een zichtbare nerfstructuur en is verkrijgbaar in verschillende exclusieve kleuren.

3. Elmhout en eiken

Elmhout en eiken, beter bekend als populierenhout, is een sterke houtsoort met een grovere nerfstructuur. Bij dit type hout heb je de keuze uit diverse natuurkleurige tinten.

4. Abachi

De nieuwste houtsoort binnen de collectie: Abachi. Dit is een lichtgewicht houtsoort die je ook goed kunt combineren met de houten jaloezieën collectie.

Zwarte shutters - inhuis plaza
inhuis - witte shutters
Shutters schuifdeur - inhuis plaza
Shutters paneelrails - inhuis plaza
inhuis - zwarte shutters bij de achterdeur
inhuis plaza - Shutters keuken

Bekijk hier een binnenkijker met prachtige shutters en laat je inspireren!

Bediening shutters schuifpui

Shutters zijn praktisch en eenvoudig te bedienen. Kies uit twee soorten bediening: tiltstok of verborgen bediening.

1. Tiltstok bediening

Shutters wit BLEND tiltstok bediening

Bij een tiltstok bediening, bedien je de shutters middels een stokje aan de lamellen. Door de stok omhoog of omlaag te bewegen, bepaal je de ideale lichtinval en privacy in huis.

2. Verborgen bediening

Verborgen bediening blend shutter

Bij een verborgen bediening heb je geen bedieningsstok. Je kantelt handmatig de lamellen omhoog of omlaag voor de gewenste lichtregulering. Een verborgen bediening geeft een rustigere en moderne uitstraling.

Wat kosten shutters voor een schuifpui?

De shutters van BLEND worden volledig op maat gemaakt. Hierdoor heb je altijd perfect passende shutters die mooi aansluiten op je schuifpui. De kosten van shutters voor een schuifpui hangen af van de volgende factoren: afmetingen, type houtsoort en bediening. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door eventuele montagekosten.

Stel direct samen

Zoek je naast shutters voor een schuifpui ook de ideale raamdecoratie voor vochtige ruimtes? Lees ons blog shutters in de badkamer.

Shutters schuifpui laten monteren

Met onze meet- en montageservice ben je verzekerd van kwalitatieve maatwerk en optimale service. Van deskundig advies in onze showroom tot aan de montage en zelfs daarna. De Blend® monteurs nemen al het werk voor je uit handen en de montage wordt tot in de puntjes verzorgd. Daarnaast profiteer je van 2 jaar garantie op de montage. Kortom, je wordt volledig ontzorgd!

Voordelen laten monteren

100% maatwerk

2 jaar garantie op de montage

Gemakkelijk schoon te houden

Altijd perfect passende shutters

Montage shutters Blend - inhuis plaza

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven