Banner terrasoverkappingen

Terrasoverkapping

Maatwerk is onze standaard

4.8/5 | 2.270 reviews

Alle soorten terrasoverkappingen op een rij

Op zoek naar mooie overkapping voor jouw huis? Bekijk hier de verschillende soorten terrasoverkappingen.

Liever eerst advies van een inhuis specialist?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Onze vakkundige adviseurs komen graag bij je langs om de maten op te meten.

Meetservice aan huis

Populaire terrasoverkappingen

Bekijk de meest verkochte producten en kies jouw favoriete terrasoverkapping!

Onze merken raamdecoratie

De mooiste merken voor de beste kwaliteit.

Tips en inspiratie

Op zoek naar trends, inspiratie of advies over het inrichten van je huis? Wij helpen je!

Thumbnail 3x Vrijstaande zonwering

3x Vrijstaande zonwering

Met vrijstaande zonwering geniet je optimaal van het buitenleven. Ontdek de verschillende soorten en voordelen van vrijstaande zonwering in deze blog!

Lees meer
Categorie lamellendaken

Terrasverkappingen op maat

Breng jij jouw vrije tijd graag door buiten op je terras? Met een terrasoverkapping geniet je vaker van de buitenlucht en ben je beschermt tegen de invloeden van zon, regen en wind. Hierdoor heb je extra beschutting in het najaar en geniet je in het voorjaar juist van de warmte van de zon. Daarnaast kun je de overkapping uitbreiden door bijvoorbeeld glazen schuifwanden rondom te plaatsen of een verandazonwering op het dak te plaatsen.
 
inhuis plaza levert volledig op maat gemaakte terrasoverkappingen van verschillende A-merken, waaronder Verano en Weinor. Van houten en glazen terrasoverkappingen tot aluminium en lamellen overkappingen. Met onze uitgebreide collectie terrasoverkappingen heb je een uitgebreide keuze aan modellen en mogelijkheden en is er altijd de perfecte oplossing voor jouw terras.

Voordelen van een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is niet alleen stijlvol en mooi, maar heeft ook veel praktische voordelen. Een van de grootste voordelen is de zonwerende werking. Zo kun je tijdens de warme zomerdagen lekker beschut op je terras zitten. Daarnaast ben je met een terrasoverkapping minder afhankelijk van de weersomstandigheden. Als het regent is de overkapping een beschermende paraplu. Geniet van een gezellige barbecue in ieder seizoen van het jaar!
 
Met een terrasoverkapping creëer je een extra leefruimte wat zorgt voor een stijging van de waarde van jouw woning. Maak de overkapping compleet door deze uit de breiden met glazen wanden rondom voor een serre idee, een heater voor een aangename temperatuur tijdens de late avonduurtjes en in het najaar of zonwering als bescherming in de zomer.

glazen schuifwand
Terrasoverkapping met zonwering kopen

Terrasoverkapping met zonwering kopen

Heb je een overkapping met een glazen dak of ben je van plan om deze aan te schaffen? Dan kan de temperatuur op warme dagen onder jouw overkapping flink oplopen. Met verandazonwering creëer je schaduw op de gewenste plekken onder jouw overkapping. Hierdoor blijft de ruimte een stuk koeler en geniet je ook tijdens warme zomerdagen van jouw tuin. Je kunt kiezen voor elektrische zonwering die op je overkapping wordt geplaatst of ondergemonteerde zonwering en bediend deze eenvoudig met een afstandsbediening.
 
Wil je juist het zonlicht van de zijkant van je terrasoverkapping blokkeren? Dan zijn screens de oplossing. Deze verticale zonwering houdt het zonlicht goed tegen. Waardoor jij beschermt bent tegen een felle laagstaande zon of juist profiteert van privacy.

Montage van jouw terrasoverkapping

Je kunt de terrasoverkapping zelf plaatsen of het uit besteden aan een professional. De ervaren monteurs van inhuis plaza meten jouw terrasoverkapping tot op de millimeter nauwkeurig in en plaatsen de overkapping snel en vakkundig. Zo profiteer jij van een perfect op maat gemaakte terrasoverkapping. Het enige wat jij hoeft te doen is kiezen en wij doen de rest! Bekijk hier de mogelijkheden voor het laten monteren.

Montage overkapping

Terrasoverkappingen: vraag & antwoord

Hoeveel kost een terrasoverkapping op maat?

Het is lastig om aan te geven wat een terrasoverkapping gemiddeld kost, omdat de prijs afhankelijk is van jouw wensen. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen, het materiaal, het type overkapping en extra opties, zoals glazen wanden, zonwering, verlichting of verwarming. Bereken jouw prijs eenvoudig online of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Kan ik een terrasoverkapping laten monteren?

Jazeker, wanneer je kiest voor onze montageservice, wordt jouw nieuwe terrasoverkapping vakkundig gemonteerd. Bekijk hier de mogelijkheden voor het laten monteren van een terrasoverkapping.

Van welke materialen worden de terrasoverkappingen gemaakt?

De constructie van een overkapping is meestal gemaakt van aluminium. Het dak en de zijkanten van een overkapping zijn mogelijk in verschillende materialen: glas, kunststof/polycarbonaat, hout of polyester doek.

Kan ik een terrasoverkapping later uitbreiden met glazen schuifwanden?

Je kunt jouw terrasoverkapping uitbreiden met glazen schuifwanden. Dit kun je direct aanschaffen met een terrasoverkapping of op een later moment toevoegen.

Kan ik de terrasoverkapping later uitbreiden met zonwering?

Je kunt jouw terrasoverkapping later uitbreiden met zonwering. Denk hierbij aan verandazonwering voor op het dak van jouw overkapping of screens voor aan de zijkant(en).

Hoe groot mag een overkapping zijn?

De hoogte is afhankelijk van waar de terrasoverkapping geplaatst wordt. Over het algemeen mag een overkapping niet hoger worden dan 3 meter zonder vergunning. Staat de overkapping binnen vier meter van jouw huis? Dan mag deze niet hoger worden dan 30 cm boven de grens met de eerste verdieping.

Is er een meldingsplicht voor een overkapping?

Een terrasoverkapping mag in Nederland vrijwel altijd vergunningsvrij gebouwd worden. Een vergunning of meldingsplicht is nodig wanneer een terrasoverkapping groter is dan 30 m2 of meer dan 50% van het tuinoppervlakte beslaat. Kijk dit voor de zekerheid bij jouw gemeente na, want dit kan per gemeente verschillen.

Hoe kan ik mijn terrasoverkapping schoonmaken?

Begin met het schoonspuiten van jouw aluminium terrasoverkapping met een tuinslang. Gebruik hiervoor geen hoge drukspuit. Hierna kun je het beste jouw overkapping schoonmaken met water, een zachte doek of spons en een milde (PH-neutrale) zeep, zodat de lak van de overkapping niet aangetast wordt.

Scroll naar boven