Isolerende raambekleding: ideaal voor de zomer én winter

Plisségordijnen INHUIS

Veel kou of warmte gaat via ramen naar binnen en/of buiten. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 37% van de warmte in huis verloren gaat via deuren en ramen. Isolerende raambekleding kan hierbij helpen. Wordt jouw woning snel warm of koud en wil je deze graag isoleren? Schaf dan de juiste raamdecoratie aan!

Meest gekozen

Bekijk de populairste isolerende raamdecoratie 

1. Duette® Shades

Plisségordijnen hebben een zonreflectie wat betekent dat ze het zonlicht voor een bepaald percentage blokkeren, waardoor ze de warmte buiten houden. Iedere plissé stof heeft een andere isolatiewaarde. Dit loopt uiteen van 20% – 70%. De waarde per stof kun je navragen in onze showrooms. Naast plisségordijnen leveren we ook duettes. Dubbele plisségordijnen hebben – zoals de naam het al zegt – een dubbele stoflaag en honingraatstructuur en een betere isolerende waarde dan plisségordijnen. 

Plissés - Bij welk raam past welke uitvoering & bediening
Plisségordijnen INHUIS kunststof kozijnen
Plissé in frame KeJe
duette shade

Voordelen

Een dubbele plissé isoleert de ruimte goed

Bij draai-kiepramen kun je kiezen voor een gemakkelijke handgreepbediening

Nadelen

Minder geschikt voor vochtige ruimtes

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

2. Isolerende gordijnen

Wil je gordijnen die je kamer isoleren? Dan kun je het beste gordijnen in een verduisterende stof samenstellen. Naast dat gordijnen van een gevoerde stof de kamer goed isoleren, zijn ze ook geluiddempend. Valt je oog op een lichtdoorlatende gordijnstof en wil je die graag bestellen? Dan kun je deze ook laten voeren met een isolerende stof. Op die manier kun je van ieder gordijn een isolerend gordijn maken. Een voordeel van een gordijn met voering is dat deze door de zwarte van de stof een luxere uitstraling krijgt en mooier ‘valt’.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de gordijnen op koude en warme dagen sluit. Alleen dan hebben ze een isolerende werking en houden ze je ruimte warm of koel. Bekijk onze collectie verduisterende gordijnen.

Lichte slaapkamer met gordijnen
inhuis plaza - gordijnen in de keuken
Gordijnen kinderkamer detail
Fam. Langenberg gordijnen woonkamer in gebruik
Gordijnen master bedroom

Voordelen

Uitgebreide collectie met stoffen

In een waveplooi, dubbele plooi of ringen uit te laten voeren

Tips voor isolerende raambekleding!

Zorg ervoor dat de raamdecoratie goed aansluit
Raambekleding moet goed aansluiten rond het raam, zodat er geen kieren zijn. Zo blijft de (koude) lucht tussen het raam en de raambekleding gescheiden van de warme lucht in de kamer.

Hang de raamdecoratie niet over de verwarming heen
Zorg ervoor dat je raamdecoratie, zoals bijvoorbeeld gordijnen niet over de radiator heen hangen. De opstijgende (warme) lucht komt dan tussen het gordijn en het raam te zitten, waardoor de warmte niet de kamer in komt.

3. Isolerende rolgordijnen

Net als bij gordijnen is de stof van het rolgordijn belangrijk voor de isolatiewaarde ervan. Transparante rolgordijnen hebben een dunne stof waar je doorheen kunt kijken. Een transparant rolgordijn isoleert dan ook het minst goed. 

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn iets dichter van stof en isoleren daarom beter. Verduisterende rolgordijnen zijn dikker van stof en hebben een speciale coating. Je kunt daardoor niet door de stof heen kijken. Verduisterende rolgordijnen zijn daardoor extra isolerend.

Rolgordijn mini cassette
Details kinderkamer familie Felter
Rolgordijn met zijgeleiding slaapkamer
rolgordijn zijgeleiding
Rolgordijn mini cassette

Voordelen

Aantrekkelijk geprijsd

Tijdloze en praktische oplossing

Een rolgordijn met zijgeleiding verduistert de kamer goed

Isolatiewaarde per type raambekleding

Bekijk hieronder de isolatiewaarde per type raamdecoratie van Milieucentraal. De U-waarde geeft de mate van warmtegeleiding van het raam aan: een hoge U-waarde betekent een thermisch slecht geïsoleerd raam, een lage U-waarde betekent een thermisch goed geïsoleerd raam. Hoe lager de U-waarde, hoe beter dus!

Type vensterglasSoort raambekledingU-waarde
Enkel glasGeen5,3
 Standaard (rol)gordijn3,2 – 3,4
 Dubbele plisségordijn met aluminium coating2,1
 Shutters2,1
DubbelglasGeen2,8
 Standaard (rol)gordijn2,44
 Enkel plisségordijn2,77
 Dubbel plisségordijn met aluminium coating1,52
Dubbelglas HRGeen2,0
 Shutters1,4
Dubbelglas HR++Geen1,1
 Standaard (rol)gordijn1,04
 Enkel plisségordijn0,99
 Dubbel plisségordijn0,83

4. Shutters houden de kou en warmte buiten

Shutters zitten in een frame, welke op maat gemaakt worden voor elk type raam. Of je nu een draai-kiepraam, toograam, rond raam of schuifpui hebt. Wanneer je de shutters sluit en de lamellen kantelt zodat er geen zonlicht naar binnen valt, werken je shutters isolerend. De koude lucht krijgt geen kans om de kamer in te komen.

Shutters zijn duurzaam en worden met de hand gemaakt van FSC-gecertificeerd hout. Door de isolerende werking van de shutters kun je ze meefinanciëren in je hypotheek.

Shutters grote ramen
Shutters paneelrail
Shutter grote ramen
Shutters BLEND verborgen bediening
Witte Blend shutters kinderkamer

Voordelen

Shutters kunnen in kleine afmetingen geproduceerd worden. De min. breedtemaat is 21cm en de min. hoogtemaat 38cm

Shutters zijn geschikt voor iedere ruimte en kunnen goed tegen vocht

Shutters zijn duurzaam en hebben een FSC-certificaat

Nadelen

Shutters worden met de hand gemaakt en zijn daardoor kostbaar

Wist je dat je met rolluiken tot ruim 10% kunt besparen op je energierekening? Rolluiken houden in de zomer de warmte van de zon tegen en zorgen ervoor dat er minder warmte verloren gaat tijdens de koude maanden.

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven