Isolerende gordijnen

Wil je gordijnen die je kamer isoleren? Dan kun je het beste gordijnen in een dikkere stof bestellen. Naast dat gordijnen van een dikke stof de kamer goed isoleren, zijn ze ook geluidswerend. Valt je oog op een dunnere gordijnstof en wil je die graag bestellen? Dan kun je deze ook laten voeren met een isolerende stof. Op die manier kun je van ieder gordijn een isolerend gordijn maken! Een ander voordeel is dat het gordijn mooier valt met een voering. 

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de gordijnen op koude en warme dagen sluit. Alleen dan hebben ze een isolerende werking en houden ze je ruimte warm of koel.

 

Plisségordijnen & Duettes isoleren warmte en kou

Plissés hebben een zonreflectie wat betekent dat ze het zonlicht voor een percentage blokkeren, waardoor ze de warmte buitenhouden. Iedere plissestof heeft een andere isolatiewaarde. Dit loopt uiteen van 20 - 70%. De waarde per stof kun je navragen in onze showrooms. Naast plisségordijnen leveren we ook duettes. Duettes hebben een dubbele stoflaag en honingraatstructuur een betere isolerende waarde dan plissé gordijnen. 

 

Isolerende Rolgordijnen

Net als bij gordijnen is de stof van het rolgordijn belangrijk voor de isolatiewaarde ervan. Transparante rolgordijnen hebben een dunne stof waar je doorheen kunt kijken. Een transparant rolgordijn isoleert dan ook het minst goed. Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn iets dichter van stof en isoleren daarom beter. Verduisterende rolgordijnen zijn dikker van stof en hebben een speciale coating. Je kunt daardoor niet door de stof heenkijken. Verduisterende rolgordijnen zijn daardoor extra isolerend.

 

Shutters houden de kou en warmte buiten

Shutters zitten in een frame die op maat wordt gemaakt voor elk raam. Het raam wordt zo volledig afgesloten. Wanneer je de shutters sluit en de lamellen kantelt zodat er geen zonlicht naar binnen valt, werken je shutters isolerend. De koude lucht krijgt geen kans om de kamer in te komen.

Isolatiewaarde per type raambekleding

Bekijk hieronder de isolatiewaarde per type raamdecoratie van Milieucentraal. De U-waarde geeft de mate van warmtegeleiding van het raam aan: een hoge U-waarde betekent een thermisch slecht geisoleerd raam, een lage U-waarde betekent een thermisch goed geïsolereed raam. Hoe lager de U-waarde, hoe beter dus!

Tips voor isolerende raambekleding

1. Zorg ervoor dat de raamdecoratie goed aansluit
Raambekleding moet goed aansluiten rond het raam, zodat er geen kieren zijn. Anders verspreid de koude lucht zich alsnog door de kamer. Bij een raam zonder ventilatierooster kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld bij rolgordijnen te kiezen voor de mini-cassette of zijgeleiding bij de plissés. Zo blijft de (koude) lucht tussen het raam en de raambekleding gescheiden van de warme lucht in de kamer.
2. Hang de raamdecoratie niet over de verwarming heen
In veel situaties is er een radiator onder het raam aanwezig. Laat hier geen raamdecoratie als gordijnen overheen hangen. Dan stook voor de 'buitenlucht' in plaats van voor binnen. De opstijgende warme lucht komt dan tussen het gordijn en het raam. Raambekleding moet op de vensterbank eindigen.

Bespaar op je energiekosten door goede isolerende raamdecoratie aan te schaffen. Wil je de stoffen bekijken met hoge isolatiewaardes? Kom dan langs in onze showroom! Heb je nog een vraag over isolerende raambekleding? Neem gerust even contact met ons op via de chat of het contactformulier.


VORIGE

Wat kost zonwering?

VOLGENDE

Maak kennis met Jeanine