5x Kleine badkamer inspiratie

Is jouw kleine badkamer toe aan een upgrade of staat er een verbouwing op de planning? Tover jouw kleine badkamer om tot een sfeervolle plek. Benieuwd hoe? In deze blog zorgen wij voor badkamer inspiratie, handige tips én lees je welke raamdecoratie het meest geschikt is.

Meest gekozen

Bekijk de populairste raamdecoratie voor een kleine badkamer

aluminium jaloezie badkamer
Aluminium jaloezieën
Dupli XL INHUIS project - Badkamer half open
Plissé gordijnen
Shutters BLEND Badkamer
Shutters
aluminium jaloezie badkamer
Aluminium jaloezieën
INHUIS Plissés en duettes in de badkamer thumb
Plissé gordijnen
Shutters BLEND Badkamer
Shutters

1. Kleine smalle badkamer

Het inrichten van een kleine smalle badkamer is makkelijker dan je denkt. Een goed begin is het halve werk! Start met het maken van een plattegrond en verzamel je badkamerideeën op een moodboard. Zo breng je jouw wensen in kaart en weet je precies wat er in de ruimte past. Vermijd donkere kleuren in een kleine smalle badkamer en kies voor lichte badkamermeubels en muren, hierdoor lijkt de ruimte een stuk groter.

De perfecte raamdecoratie voor een kleine smalle badkamer? Aluminium jaloezieën zijn stijlvol, vochtbestendig en zijn dankzij de smalle profielen ruimtebesparend. Met deze raamdecoratie komt er voldoende daglicht naar binnen én geniet je zonder zorgen van een warme douche. Wist je dat een aluminium jaloezie ook de perfecte uitkomst biedt voor een draai-kiepramen? De jaloezie kan door middel van zijgleiding of een magnetische frame op het kozijn geplaatst worden, waardoor de jaloezie netjes op zijn plek blijft tijdens het openen of kantelen van het raam.

Heb je een kunststof kozijn en wil je liever niet boren en schroeven? Aluminium jaloezieën van Luxaflex kunnen ook middels plakstrips op het glas bevestigd worden. 

Let op: met dit systeem dient er voldoende ventilatie in de badkamer te zijn i.v.m. de luchtvochtigheid en de werking van de dubbelzijdige tape.

+ Vochtbestendig
+ Jaloezieën met plakstrips of magnetische frame mogelijk, als je niet wil boren en schroeven

2. Kleine vierkante badkamer

Een kleine vierkante badkamer is makkelijker in te richten, dankzij de gelijkzijdige muren. Badkamermeubels zijn hierdoor eenvoudig naast elkaar te plaatsen wat het inrichten een stuk efficiënter maakt.

Benieuwd hoe je sfeer creëert in een kleine vierkante badkamer? Schaf nieuwe badkameraccessoires aan. Decoratieve elementen, zoals een zeepdispenser, spiegel, planten of een nieuw douchegordijn doet wonderen. Daarnaast maakt de juiste raamdecoratie ook een wereld van verschil. Sfeervolle plissé gordijnen nemen dankzij de smalle profielen weinig ruimte in beslag en zijn hierdoor ideaal in kleine ruimtes. Kies voor het top down – bottom up systeem en bepaal gemakkelijk én op een speelse manier de gewenste lichtinval en privacy.

+ Top down – bottom up mogelijk
+ Ruimtebesparend dankzij de smalle profielen

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratie specialist
Annemiek

3. Kleine badkamers met bad

De blikvanger in de badkamer is toch wel een bad. Een bad is niet alleen een genot voor het oog, maar laat je na een stressvolle dag ook heerlijk tot rust komen. Een houten badplank, gezellige kaarsen en een glas wijn zorgen voor de ultieme ontspanning. Echter neemt een bad vaak veel ruimte in beslag, zeker in een kleine badkamer. Ben je van plan om een bad aan te schaffen? Houd dan rekening met de grootte en plaatsing van het bad. Onder een schuin dak komt een bad bijvoorbeeld goed tot zijn recht.

Geef je kleine badkamer de finishing touch met houten shutters. Deze raambekleding is praktisch, elegant en de perfecte oplossing voor verschillende soorten raamvormen. Of het raam in je badkamer nu klein, smal of rond is, doordat de shutters speciaal voor jouw ramen op maat gemaakt worden, heb je zelfs in een kleine badkamer perfect passende raamdecoratie.

+ Shutters zijn vochtbestendig
+ Geschikt voor verschillende soorten raamvormen

4. Kleine badkamer met inloopdouche

Een inloopdouche oogt luxueus, modern en maakt je badkamer helemaal af! Heb je een kleine badkamer en wil je graag een inloopdouche? Een inloopdouche past prima in een kleine badkamer mits je het praktisch indeelt.

Kies een inloopdouche met een glazen zijwand of schuifdeur, hierdoor is draairuimte niet nodig en heb je meer ruimte over voor overige badkamermeubels. Wil je in jouw kleine badkamer een luxe spa-effect creëren? Dan is een regendouchekop onmisbaar. Deze zorgt voor het échte wellness gevoel!

5 tips om de badkamer groter te laten ogen: 

  1. Gebruik lichte kleuren in een kleine badkamer
  2. Ga voor hangende badkamermeubels, die ogen minder massief
  3. Grote spiegels laten een kleine ruimte groter lijken
  4. Veel opbergruimte zorgt voor een opgeruimde uitstraling
  5. Grote badkamertegels zorgen voor een ruimtelijk gevoel

Op INHUIS Plaza kun je rekenen

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

✅ Showroom Barendrecht

✅ Showroom Woerden

✅ Showroom Naarden

✅ Showroom Waalwijk

✅ Showroom Voorschoten

Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten
Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten


Gerelateerde artikelen