Verrijk je woonkamer met Shutters

Als je een landelijk of modern interieur hebt in je woonkamer is het mooi om te kiezen voor shutters als raamdecoratie. Shutters passen namelijk perfect bij verschillende woonstijlen en behoren daarom ook tot een van onze meest populaire producten. Dankzij de bijzondere kwaliteiten vormt iedere shutter een element van luxe in je woonkamer en creëer je een sfeervolle omgeving.

Creëer sfeer in de woonkamer met shutters

Door te kiezen voor shutters in je woonkamer, kies je voor een echte blikvanger. De houten lamellen geven de ruimte veel warmte en sfeer. Door de panelen of de lamellen te kantelen regel je eenvoudig de lichtinval. Zo kun je zelf bepalen hoeveel daglicht je binnen laat en hoeveel privacy je wenst. Wel zo fijn als je ‘s avonds lekker onderuitgezakt op de bank wilt liggen, zonder dat je buren mee kunnen kijken. Je kunt kiezen voor drie verschillende lamelbreedtes; 63mm, 89mm en 114mm shutters. De breedte van de lamel bepaald de afstand tussen lamellen. Dus hoe groter de lamel, hoe meer afstand er tussen zit én dus hoe meer zicht je naar buiten toe hebt.

Zwarte shutters - inhuis plaza
Witte shutters erker woonkamer
Shutter grote ramen
Smalle shutter woonkamer - inhuis
Shutters met schuifrail - inhuis plaza

Ideale raamdecoratie woonkamer: shutters

Naast dat shutters er prachtig uit zien, zijn ze ook erg praktisch. Shutters zijn mogelijk op ieder soort raam. Of je nu een rond raam, een dakraam, een draai-kiep raam, een toog of een andere speciale vorm raam hebt. De shutters worden volledig op maakt gemaakt en sluiten daardoor ook perfect aan op jouw woonkamerraam. Je hebt de keuze om de shutters als geheel te openen of in twee delen. Ook maken we gebruik van geïntegreerde magneten, waardoor de sluiting mooi is weggewerkt.

Populair
in woonkamers: shutters met vouwrailsysteem

In de woonkamer heb je vaak te maken met openslaande- of schuifdeuren naar de tuin toe. Het is daarom belangrijk om voor raamdecoratie te kiezen die je eenvoudig omhoog trekt of opzij schuift, zodat de doorgang naar buiten vrij is. De ideale oplossing: shutters met een vouwrailsysteem. Je schuift de shutters gemakkelijk naar de zijkant, zodat je de deuren open kunt zetten in de zomer. Dit is niet alleen heel makkelijk, maar het zorgt ook voor veel licht in je woonkamer. Heb je grote ramen, openslaande- of schuifdeuren in je woonkamer en wil je met regelmaat genieten het daglicht dat binnenvalt? Dan zijn shutters met een schuifsysteem de ideale oplossing voor jou.

Zwarte shutters in de woonkamer
inhuis - witte shutters bij de achterdeur
Shutter met vouwrailsysteem - inhuis plaza

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

Shutter inspiratie voor jouw woonkamer

Steeds meer mensen kiezen voor shutters in de woonkamer. En dat is niet voor niks, want het staat prachtig! inhuis plaza biedt een ruime keuze in verschillende stijlen voor een passende look voor in jouw huis. Doe meer inspiratie op met onze shutter binnenkijkers. Drie verschillende projecten en drie verschillende stijlen. Of volg ons op Pinterest en Instagram voor shutter inspiratie.

shutters woonkamer

Binnenkijken bij Marcel & Elsa
Shutters in een sfeervolle jaren ’30 woning in Barendrecht.

Bekijk dit project

shutters eker raam

Binnenkijken bij familie
Jarmohamed-Ataoellah 

Stijlvolle witte shutters als raamdecoratie.

Bekijk dit project

Binnenkijken bij familie bakker
Perfect gestylde vouwrail shutters tegen inkijk en de zon.

Bekijk dit project

Kies voor de shutter die past in jouw woonkamer

Je kunt de shutters voor jouw woonkamer zelf samenstellen. Naast de afmetingen en de lamelbreedte kun je ook kiezen welk type hout, kleur en stijl je wil.

Basswood shutters woonkamer
Basswood shutters (ook wel lindehout shutters genoemd) zijn gemaakt van hardhout die gemakkelijk te bewerken is. De shutters hebben een egale structuur en zijn licht van gewicht, waardoor de Basswood shutters een strakke uitstraling hebben. Perfect wanneer je kiest voor shutters in een moderne inrichting.

Ashwood shutters woonkamer
Ga je liever voor stoere en vooral klassieke shutters? Dan zijn er de Ashwood shutters. Ashwood shutters (ook wel Manchurian Ash genoemd) hebben een zichtbare nerfstructuur van het hout. Deze nerfstructuur ontstaat vanwege de klimaatomstandigheden waarin de ‘Manchurian Ash Tree’ groeit.

De shutters zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Kies jij voor zwarte shutters in je woonkamer of voor tijdloze witte shutters? Bekijk de kleuren op onze website of kom eens langs in een van onze showrooms om de shutters zelf te ervaren.

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven