3x Raambekleding voor je industriële interieur

3x raambekleding voor je industriële interieur thumbnail

Een industrieel interieur kun je herkennen aan hout, staal en robuuste materialen. De warme kleur van het grove hout combineert perfect met het stoere staal in een zwarte, grijze of witte kleur. In deze blog vind je de 3 méést gekozen raamdecoratie die het beste bij deze stijl passen.

Meest gekozen raamdecoratie voor een industrieel interieur

Tips voor raamdecoratie met een industriële look

Raamdecoratie in je industriële interieur zorgen voor de puntjes op de i. Wil jij die industriële look in jouw woonkamer? Zorg dan dat je de juiste raamdecoratie hiervoor kiest. Raamdecoratie is erg bepalend voor een interieurstijl, het kan de stijl versterken of een echte mismatch zijn. Lees snel verder om te zien welke raamdecoratie het beste past bij een industriële inrichting. 

Aluminium Jaloezieen
aluminium jaloezieen slaapkamer

1. Houten jaloezieën of aluminium jaloezieën

Bij industrieel wonen zijn jaloezieën een uitstekende keuze. Houten jaloezieën kun je in een gladde moderne lamel kiezen of een natuurlijke uitstraling meegeven door ze met een lamel met een duidelijke houtnerf te bestellen. Om op het robuuste karakter van je interieur aan te sluiten, kun je kiezen voor de grote houten jaloezieën met een lamelbreedte van 70mm. De lamellen staan hierbij iets verder uit elkaar waardoor er meer doorkijk is.  

Aluminium jaloezieën hebben van zichzelf al een robuustere uitstraling door het materiaal. Aluminium jaloezieën in een matte donkere of zwarte kleur matchen prachtig bij een industrieel interieur en staan dan ook in de top 3 van industriële raamdecoratie. 

Zo stel jij je jaloezieën voor je industriële interieur samen

 1. Hout of aluminium
  Voor welk materiaal kies jij? Allebei de materialen hebben hun eigen uitstraling.
 2. Kies de lamelbreedte
  Je kunt de houten jaloezieën bestellen met een lamelbreedte van 25mm, 50mm of 70mm en de aluminium jaloezieën met een lamelbreedte van 16mm, 25mm en 50mm.
 3. Kies de kleur en afwerking van de lamellen
  Binnen onze collectie zijn er tal van populaire kleuren te kiezen. Bij houten jaloezieën kun je kiezen voor een gladde lamel of een lamel met een duidelijk houtnerf. Bij aluminium jaloezieën kun je voor gladde lamellen of lamellen met een stoere matte look gaan.
 4. Ladderband of ladderkoord
  Ladderkoord zorgt ervoor dat het touw dat door de lamellen geregen is, niet zichtbaar is. Een ladderkoord past goed bij de industriële look.
 5. Kies de bediening
  de bedieningskoorden hebben een kunststof, houten of RVS koordgewicht. Tip: ga voor RVS koordgewichten bij een industrieel interieur voor een strakke look.

Stel jouw jaloezieën online samen en bereken direct jouw prijs

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

2. Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn tijdloos, goed betaalbaar en passen in principe in ieder interieur. Je kunt het rolgordijn met een houten of aluminium onderlat samenstellen, waardoor deze nog beter aansluit bij het industriële interieur. Een rolgordijn stel je in tal van verschillende stoffen samen. Je kunt kiezen voor een rustige kleur die het interieur in harmonie brengt of voor een opvallendere kleur waardoor het rolgordijn een blikvanger wordt in het interieur

Zo stel jij je rolgordijnen voor je industriële interieur samen

 1. Kies je type stof
  Je kunt kiezen uit een transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stof. 
 2. Kies de kleur
  Kies je voor een rustige kleur, waardoor de aandacht naar je meubels gaat of juist voor een uitgesproken kleur?
 3. In de rol of op de rol kijken
  Hoe moet het rolgordijn uitrollen? Wil je rol van binnenuit kunnen zien of juist niet? 
 4. Met of zonder cassette
  Bij een cassette wordt de rol van het gordijn netjes weggewerkt in een cassette die je in verschillende kleuren kunt samenstellen.
 5. Kies voor de bediening
  Handmatig of elektrisch? Kies je voor een standaard kunststof bedieningsketting of een mooie en luxe rvs bedieningsketting? Perfect voor een industrieel interieur.

Stel jouw rolgordijnen online samen en bereken direct jouw prijs

3. Vouwgordijnen

Lichtdoorlatende vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn ook een goede keuze voor een industrieel interieur. Met keus uit grove stoffen, stoere dessins en motieven past een vouwgordijn bij industrieel wonen en laat het de stijl nog meer naar voren komen.

Zo stel jij je vouwgordijnen voor je industriële interieur samen

 1. Kies je type stof
  Je kunt kiezen uit een transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stof.
 2. Kies de kleur
  Kies je voor een rustige kleur, waardoor de aandacht naar je meubels gaat of juist voor een uitgesproken kleur en stof?
 3. Baleinen aan voor- of achterzijde
  Baleinen aan de voor- of achterzijde van het vouwgordijn zorgen allebei voor een andere uitstraling.
 4. Kies voor de bediening
  Kies je voor een standaard kunststof bedieningsketting of een mooie en luxe roestvrijstalen bedieningsketting met een industriële look.

Stel jouw vouwgordijn online samen en bereken direct jouw prijs

Meer inspiratie opdoen of de producten, materialen en stoffen in het echt ervaren en voelen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms, bestel online gemakkelijk kleurstalen of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven