3x Raambekleding voor je industriële interieur

Een industrieel interieur kun je herkennen aan hout, staal en robuuste materialen. De warme kleur van het grove hout combineert perfect met het stoere staal in een zwarte, grijze of witte kleur. In deze blog vind je de 3 méést gekozen raamdecoratie die het beste bij deze stijl passen.

Meest gekozen

De populairste raamdecoratie voor een industrieel interieur:

Houten jaloezieen
Jaloezieën
rolgordijn
Rolgordijnen
Vouwgordijnen
Vouwgordijnen
aluminium jaloezie
Jaloezieën
rolgordijn
Rolgordijnen
Vouwgordijnen
Vouwgordijnen

Tips voor raamdecoratie met een industriële look

Raamdecoratie in je industriële interieur vormen de puntjes op de i. Wil jij die industriële look in jouw woonkamer? Zorg dan dat je de juiste raamdecoratie hiervoor kiest. Raamdecoratie is erg bepalend voor een interieurstijl. Het kan de stijl versterken of een echte mismatch zijn. Lees snel verder om te zien welke raamdecoratie het beste past bij een industriële inrichting. 

1. Houten jaloezieën of Aluminium jaloezieën

Bij industrieel wonen zijn jaloezieën een uitstekende keuze. Houten jaloezieën kun je in een gladde moderne lamel kiezen of een natuurlijke uitstraling meegeven door ze in een lamel met een duidelijke houtnerf te bestellen. Om op het robuuste karakter van je interieur aan te sluiten, kun je kiezen voor de grote houten jaloezieën 70 mm. De lamellen staan hierbij iets verder uit elkaar waardoor er meer doorkijk is.  

Aluminium jaloezieën hebben van zichzelf al een robuustere uitstraling door het materiaal. Aluminium jaloezieën in een matte donkere of zwarte kleur matchen prachtig bij een industrieel interieur en staan dan ook in de top 3 van industriële raamdecoratie. 

Zo stel jij je jaloezieën voor je industriële interieur samen

 1. Hout of aluminium:
  voor welk materiaal kies jij? Allebei de materialen hebben hun eigen uitstraling. 

 2. Kies de lamelbreedte:
  je kunt de houten jaloezieën bestellen met een lamelbreedte van 25mm, 50mm of 70 mm en de aluminium jaloezieën met een lamelbreedte van 16mm, 25mm en 50mm. 

 3. Kies de kleur en afwerking van de lamellen:
  binnen onze collectie zijn er tal van populaire kleuren te kiezen. Bij houten jaloezieën kun je kiezen voor een gladde lamel of een lamel met een duidelijk houtnerf. Bij aluminium jaloezieën kun je voor gladde lamellen of lamellen met een stoere matte look gaan.

 4. Ladderband of ladderkoord:
  een ladderkoord zorgt ervoor dat het touw dat door de lamellen geregen is, niet zichtbaar is. Een ladderkoord past goed bij de industriële look. 

 5. Kies voor de bediening: 
  de bedieningskoorden hebben een kunststof, houten of RVS koordgewicht. Tip: ga voor RVS koordgewichten bij een industrieel interieur.

Stel jouw jaloezieën online samen en bereken direct jouw prijs:

Liever advies van een specialist?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Kom vrijblijvend langs in één van onze showrooms of maak een adviesafspraak op het moment dat het voor jou uitkomt.

Raamdecoratie specialist

Raamdecoratie specialist
Annemiek

2. Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn tijdloos, goedkoop en passen in principe in ieder interieur. Je kunt het rolgordijn met een houten of aluminium onderlat samenstellen, waardoor deze nog beter aansluit bij het industriële interieur. Een rolgordijn stel je in tal van verschillende stoffen samen. Je kunt kiezen voor een rustige kleur die het interieur in harmonie brengt of voor een opvallendere kleur waardoor het rolgordijn een blikvanger wordt in het interieur

Zo stel jij je rolgordijnen voor je industriële interieur samen

 1. Kies je type stof: je kunt kiezen uit een transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stof.
   
 2. Kies de kleur: kies je voor een rustige kleur, waardoor de aandacht naar je meubels gaat of juist voor een uitgesproken kleur?

 3. In de rol of op de rol kijken: hoe moet het rolgordijn uitrollen? Wil je rol van binnenuit kunnen zien of juist niet?
   
 4. Met of zonder cassette: bij een cassette wordt de rol van het gordijn netjes weggewerkt in een cassette die je in verschillende kleuren kunt samenstellen.

 5.  Kies voor de bediening: handmatig of elektrisch. Kies je voor een standaard kunststof bedieningsketting of een mooie en luxe rvs bedieningsketting? Perfect voor een industrieel interieur.

Stel jouw rolgordijnen online samen en bereken direct jouw prijs:

3. Vouwgordijnen

Ook vouwgordijnen  zijn een goede keuze voor een industrieel interieur. Met een keuze uit grove stoffen, stoere dessins en motieven past een vouwgordijn bij industrieel wonen en laat het de stijl nog meer naar voren komen.

Zo stel jij je vouwgordijnen voor je industriële interieur samen

 1. Kies je type stof: je kunt kiezen uit een transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stof.
   
 2. Kies de kleur: kies je voor een rustige kleur, waardoor de aandacht naar je meubels gaat of juist voor een uitgesproken kleur en stof?

 3. Baleinen aan voor- of achterzijde: baleinen aan de voor- of achterzijde van het vouwgordijn hebben een andere uitstraling. 
   
 4. Kies voor de bediening: Kies je voor een standaard kunststof bedieningsketting of een mooie en luxe roestvrijstalen bedieningsketting met een industriële look.

Stel jouw vouwgordijn online samen en bereken direct jouw prijs:

Meer inspiratie opdoen of de producten, materialen en stoffen in het echt ervaren en voelen? Kom langs in één van onze showrooms of bestel gratis kleurstalen online. Wil je graag wat meer advies over raamdecoratie op maat voor jouw industriële interieur? Chat met onze specialisten of maak een adviesafspraak.

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen

ADVIES NODIG?
WIJ STAAN VOOR JE KLAAR!

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van je bestelling? Wij zijn er voor je!
Daarom hebben we al meer dan 1000 tevreden klanten.

Bel +31 (0) 180-555 900 voor onze klantenservice.
Of start de livechat

Als eerste op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse e-mail met de laatste acties en leuke inspiratie.

2001 - 2021 | Inhuis Plaza B.V.
Beoordelingen door klanten: 4.7 / 5 | 1670 reviews