3x Raambekleding voor je industriële interieur

Een industrieel interieur staat voor stoer, hout en robuuste materialen als staal. De warme kleur van het grove hout combineert perfect met het stoere staal in een zwarte, grijze of witte kleur. Het hout geeft een warme uitstraling aan het interieur.

Snel naar houten jaloezieënaluminium jaloezieënrolgordijnen of vouwgordijnen

Om een industrieel interieur extra kracht bij te zetten is het een aanrader om je kamer open te houden en ruimtelijk. Dat betekent dat je kiest voor een beperkt aantal meubels die een eyecatcher vormen in de kamer.

Welke industriële raamdecoratie vind je in het assortiment?

De raamdecoratie in je industriële interieur vormen de puntjes op de i. Welke raambekleding is geschikt voor een interieur met een industriële uitstraling? 

1. Houten jaloezieën of Aluminium jaloezieën

Foto: Zwarte houten jaloezieën 50mm

Bij industrieel wonen zijn jaloezieën een uitstekende keuze. Houten jaloezieën kun je in een gladde en moderne lamel kiezen of een natuurlijke uitstraling meegeven door ze in een lamel met een duidelijke houtnerf te bestellen. Om op het robuuste karakter van je interieur aan te sluiten, kun je kiezen voor de grote houten jaloezieën 70 mm. De lamellen staan hierbij iets verder uit elkaar waardoor er meer doorkijk is.  

Aluminium jaloezieën hebben van zichzelf al een robuustere uitstraling door het materiaal. Aluminium jaloezieën in een donkere of zwarte kleur matchen prachtig bij een industrieel interieur en staan dan ook in de top 3 van industriële raamdecoratie. 

Zo stel jij je jaloezieën voor je industriële interieur samen

Hout of aluminium: voor welk materiaal kies jij? Allebei de materialen hebben hun eigen uitstraling. 
Kies de lamelbreedte: je kunt de houten jaloezieën bestellen met een lamelbreedte van 25mm, 50mm of 70 mm en de aluminium jaloezieën met een lamelbreedte van 16mm, 25mm en 50mm. 
Kies de kleur en afwerking van de lamellen: binnen onze collectie zijn er tal van populaire kleuren te kiezen. Bij houten jaloezieën kun je kiezen voor een gladde lamel of een lamel met een duidelijk houtnerf. 
Ladderband of ladderkoord: een ladderkoord zorgt ervoor dat het touw dat door de lamellen geregen is, niet zichtbaar is. Het geeft de jaloezieën een luxere uitstraling. 
Kies voor de bediening: de jaloezieën kun je zowel handmatig of elektrisch bedienen. De bedieningskoorden bij een handmatige bediening hebben een kunststof, houten of RVS koordgewicht. 

Foto: Zwarte aluminium jaloezieën 50mm

2. Rolgordijnen

Foto: Links kijk je op de rol van het gordijn, Rechts kijk je in de rol van het gordijn.

Rolgordijnen zijn tijdloos, goedkoop en passen in principe in ieder interieur. Je kunt het rolgordijn met een houten of aluminium onderlat samenstellen, waardoor deze nog beter aansluit bij het industriële interieur. Een rolgordijn stel je in tal van verschillende stoffen samen. Je kunt kiezen voor een rustige kleur die het interieur in harmonie brengt of voor een opvallendere kleur waardoor het rolgordijn een blikvanger wordt in het interieur

Foto: Rolgordijn met een luxe cassette en een rvs onderlat in dezelfde kleur als de cassette.

Zo stel jij je rolgordijnen voor je industriële interieur samen:

Kies je type stof: je kunt kiezen uit een transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stof. 
Kies de kleur: kies je voor een rustige kleur, waardoor de aandacht naar je meubels gaat of juist voor een uitgesproken kleur?
In de rol of op de rol kijken: hoe moet het rolgordijn uitrollen? Wil je rol van binnenuit kunnen zien of juist niet? 
Met of zonder cassette: bij een cassette wordt de rol van het gordijn netjes weggewerkt in een cassette die je in verschillende kleuren kunt samenstellen. 
Kies voor de bediening: handmatig of elektrisch. Kies je voor een standaard kunststof bedieningsketting of een mooie en luxe rvs bedieningsketting?

3. Vouwgordijnen

Foto: Links een vouwgordijn met baleinen aan de achterzijde, Rechts een vouwgordijn met zichtbare baleinen aan de voorzijde.

Ook zijn vouwgordijnen een goede keuze bij een industrieel interieur. Met een keuze uit grove stoffen, stoere dessins en motieven past een vouwgordijn bij industrieel wonen en laat het de stijl nog meer naar voren komen.

Zo stel jij je vouwgordijnen voor je industriële interieur samen:

Kies je type stof: je kunt kiezen uit een transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stof. 
Kies de kleur: kies je voor een rustige kleur, waardoor de aandacht naar je meubels gaat of juist voor een uitgesproken kleur en stof?
Baleinen aan voor- of achterzijde: baleinen aan de voor- of achterzijde van het vouwgordijn hebben een andere uitstraling. Je kunt er ook voor kiezen om een vouwgordijn zonder baleinen samen te stellen. De vouwen in het gordijn zijn dan minder strak. 
Kies voor de bediening: handmatig of elektrisch. Kies je voor een standaard kunststof bedieningsketting of een mooie en luxe roestvrijstalen bedieningsketti

Wil je graag meer inspiratie opdoen voor het inrichten van jouw woning of de materialen en stoffen van de industriële raambekleding in het echt ervaren en voelen? Kom eens langs in één van onze showrooms. Onze productspecialisten kijken graag met je mee en geven advies over raamdecoratie op maat voor jouw industriële interieur. 

Vraag of opmerking? Laat een berichtje achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen

ADVIES NODIG?
WIJ STAAN VOOR JE KLAAR!

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van je bestelling? Wij zijn er voor je!
Daarom hebben we al meer dan 1000 tevreden klanten.

Bel +31 (0) 180-555 900 voor onze klantenservice.
Of start de livechat

Als eerste op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse e-mail met de laatste acties en leuke inspiratie.