5x Raambekleding voor grote ramen

Witte shutters grote ramen Blend

Heb je grote ramen in je woonkamer? Geweldig! Ze laten veel natuurlijk licht naar binnen maar zorgen ook voor minder privacy. Daarnaast kan de temperatuur in huis in de zomer flink oplopen. Benieuwd welke vijf raamdecoratie wij aanraden voor grote ramen? Je leest het in deze blog!

Populair voor grote ramen

Bekijk de meest verkochte raamdecoratie producten voor grote ramen:

1. Plissés – luchtig, lichtinval en privacy

Plisségordijnen INHUIS

Plissé gordijnen zijn leverbaar tot een breedte van 2,4 meter. Zijn je ramen breder? Dan worden er meerdere plissés naast elkaar gehangen. Doordat de plissés netjes worden uitgelijnd, lijkt het net of de raambekleding uit één stuk bestaat.

“Plissés brengen echt veel sfeer in een kamer met grote ramen. Ze zijn luchtig en in een transparante of lichtdoorlatende stof samen te stellen. Als je kiest voor de top down bottom up variant, dan kun je het plissé wat lager hangen zodat je geen inkijk hebt, maar wel voldoende lichtinval.”

Stel direct je plissé samen

2. Houten jaloezieën – robuust, privacy en lichtinval

Houten jaloezieën INHUIS

Houten jaloezieën hebben een natuurlijke uitstraling en zijn prachtig voor grote raampartijen. Met de kanteling van de lamellen bepaal je zelf hoeveel zonlicht je naar binnen laat schijnen. Ze zijn leverbaar tot 2,9 meter uit één stuk. 

Bij een breder raam plaats je twee houten jaloezieën naast elkaar. Doordat ze netjes zijn uitgelijnd lijkt het net of de jaloezieën uit één stuk bestaan. Je bestelt de jaloezieën met een lamelbreedte van 25mm, 50mm of 70mm. 

“Grote ramen vragen om de brede lamellen van de 70mm houten jaloezieën. Ze zijn lekker robuust. Ga je liever voor een subtiele uitstraling? Dan kun je ook kiezen voor de subtielere lamellen van de 50mm houten jaloezieën voor je grote ramen. Je kunt kiezen voor landelijke, houten latten met een stoffen ladderband of voor stoere aluminium jaloezieën voor een modern interieur.”

Opmerking: Bij hoge ramen is de pakkethoogte bij houten jaloezieën vrij groot wanneer je ze helemaal optrekt.

Ben je wel fan van jaloezieën, maar vind je aluminium jaloezieën mooier? Dat kan natuurlijk ook!

Stel je jaloezieën samen

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

3. Gordijnen – sfeer en veel zicht

Gordijnen openslaande deuren Vadain

Gordijnen kunnen tot een breedte van 10 meter gemaakt worden. Ze zijn in meer dan honderd stoffen samen te stellen. Je bepaalt zelf de uitstraling van de gordijnen door de manier van afwerking. Één plooi, twee plooien, een driedubbele plooi, ringen of een wave plooi. Het is allemaal mogelijk. 

Wil je jouw gordijnen een luxe uitstraling meegeven? Bij hoge ramen is het dan aan te raden om te kiezen voor volle en gevoerde gordijnen.

“Hoge en grote ramen zijn prachtig om te bekleden met inbetween gordijnen of vitrage. Ze laten voldoende daglicht door maar filteren het zonlicht en geven voldoende privacy. Daarnaast hebben ze ook een geluiddempend effect. Ideaal wanneer je een harde vloer hebt in de kamer hebt liggen.”

Manieren van confectie

INHUIS wavegordijnen

Wave plooi

INHUIS plooigordijnen

Enkele, dubbele of driedubbele plooi

INHUIS gordijn-inslagringen

Inslagringen

Stel je gordijnen samen

4. Shutters – luxe product, ideaal voor grote ramen

Shutters zijn houten binnenluiken met verstelbare lamellen. Ze zijn praktisch in gebruik en erg sfeervol doordat je zelf de lichtinval bepaalt. Shutters zijn voor ieder type raam geschikt en kunnen meters breed worden geïnstalleerd. Hoe breder het raam, hoe meer shutterpanelen er worden geplaatst. Wil je juist shutters voor hoge ramen? Door de tussenverbinding, kun je de verstelbare lamellen in de shutters onafhankelijk van elkaar openen of sluiten. Sluit bijvoorbeeld de onderste lamellen voor privacy en laat de bovenste geopend voor voldoende daglicht. 

Shutters worden in wegklapbare luiken of een vouwrailsysteem gemonteerd.

“Shutters creëren een knusse sfeer in huis. Zeker wanneer je ze in een donkere kleur bestelt. Voor grote ramen zijn de shutters met vouwrailsysteem het beste aan te raden. Je kunt de shutters in ‘vouwen’ verdelen over je raam als je ze open wil zetten. Door de rails zijn ze gemakkelijk te bedienen.”

Shutter grote ramen
Shutters grote ramen
Zwarte shutters speciale raamvormen Blend
Shutters brede ramen

Stel je shutters samen

5. Vouwgordijnen – leverbaar tot 10 meter breed

Vouwgordijnen zijn – afhankelijk van het merk – tot een breedte van 10 meter en een hoogte van 5,9 meter uit één stuk te leveren en daardoor heel geschikt voor brede raampartijen. Door de horizontale vouwen in het vouwgordijnen wordt de breedte van het raam benadrukt. De baleinen kun je aan de voor- of achterzijde laten plaatsen. Beiden hebben een geheel eigen uitstraling. Je bestelt je vouwgordijnen in een transparante, lichtdoorlatende of semi verduisterende stof.

“Met vouwgordijnen kun je niet met de lichtinval spelen. Ze zijn daardoor vooral geschikt voor brede ramen. Voor hoge ramen zou ik adviseren een ander raamdecoratie product te kiezen.”

Vouwgordijnen INHUIS
Vouwgordijnen INHUIS

Stel je vouwgordijnen nu samen

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven