5x Raambekleding voor grote ramen

Grote raampartijen in je woonkamer? Geweldig! Met grote ramen heb je veel natuurlijk licht in je woonkamer. Grote ramen krijgen veel aandacht en daardoor stijl je ze netjes af met passende raamdecoratie. Je kunt je grote ramen met verschillende producten bekleden voor voldoende privacy en een gezellige sfeer. 

Deze raambekleding kies je voor grote ramen. Onze productspecialist Annemiek neemt je mee in haar favoriete raambekleding voor grote ramen.

1. Plissés - luchtig, lichtinval en privacy

Plisségordijnen zijn leverbaar tot een breedte van 2,4 meter. Zijn je ramen breder? Dan worden er meerdere plissés naast elkaar gehangen. Doordat de plissés netjes worden uitgelijnd, lijkt het net of de raambekleding uit één stuk bestaat.

“Plissés brengen echt veel sfeer in een kamer met grote ramen. Ze zijn luchtig en in een transparante of lichtdoorlatende stof samen te stellen. Als je kiest voor de top down bottum up variant, dan kun je de plissé wat lager hangen zodat je geen inkijk hebt, maar wel voldoende lichtinval.”

2. Houten jaloezieën - robuust, privacy en lichtinval

Houten jaloezieën hebben een natuurlijke uitstraling en ze zijn prachtig voor grote raampartijen. Met de kanteling van de lamellen bepaal je zelf hoeveel zonlicht je naar binnen laat schijnen. Ze zijn leverbaar tot 2,9 meter uit één stuk. Bij een breder raam plaatsen we twee houten jaloezieën naast elkaar. Doordat ze netjes zijn afgesteld lijkt het net of de jaloezieën uit één stuk bestaan. Je bestelt de jaloezieën met een lamelbreedte van 25mm, 50mm of 70mm.

“Grote ramen vragen om de brede lamellen van de 70 mm houten jaloezieën. Ze zijn lekker robuust. Ga je liever voor een subtiele uitstraling? Dan kun je ook kiezen voor de subtielere lamellen van de 50 mm houten jaloezieën voor je grote ramen. Je kunt kiezen voor landelijke, houten latten met een stoffen ladderband of voor stoer aluminium jaloezieën voor een modern interieur.”

Opmerking: Bij hoge ramen is de pakkethoogte bij houten jaloezieën vrij groot wanneer je ze helemaal optrekt.

Ben je wel fan van jaloezieën, maar vind je aluminium jaloezieën mooier? Dat kan natuurlijk ook!

Gordijnen - sfeer en veel zicht

Gordijnen kunnen tot een breedte van 10 meter gemaakt worden. Ze zijn in meer dan honderd stoffen samen te stellen. Je bepaald zelf de uitstraling van de gordijnen door de manier van afwerking. Één plooi, twee plooien, een driedubbele plooi, ringen of een wave plooi. Het is allemaal mogelijk. Wil je je gordijnen een luxe uitstraling meegeven? Bij hoge ramen is het dan aan te raden om te kiezen voor volle en gevoerde gordijnen.

“Hoge en grote ramen zijn prachtig om te bekleden met inbetween gordijnen of vitrage. Ze laten voldoende daglicht door maar filteren het zonlicht en geven voldoende privacy. Daarnaast hebben ze ook een geluiddempend effect. Ideaal wanneer je een harde vloer hebt in de kamer hebt liggen.”

4. Shutters - knus en privacy

Shutters zijn houten binnenluiken met verstelbare lamellen. Ze zijn praktisch in gebruik en erg sfeervol doordat je zelf de lichtinval bepaald. Shutters zijn voor ieder type raam geschikt en kunnen meters breed worden geïnstalleerd. Hoe breder het raam, hoe meer shutterpanelen er worden geplaatst. Wil je juist shutters voor hoge ramen? Door de tussenverbinding, kun je de verstelbare lamellen in de shutters onafhankelijk van elkaar openen of sluiten. Sluit bijvoorbeeld de onderste lamellen voor privacy, en laat de bovenste geopend voor voldoende daglicht. Shutters worden in wegklapbare luiken of een vouwrailsysteem gemonteerd.

“Shutters creëren een knusse sfeer in huis. Zeker wanneer je ze in een donkere kleur besteld. Voor grote ramen zijn de shutters met vouwrailsysteem het beste aan te raden. Je kunt de shutters in ‘vouwen’ verdelen over je raam als je ze open wilt zetten. Door de rails zijn ze gemakkelijk te bedienen.”

5. Vouwgordijnen - leverbaar tot 10 meter breed!

Vouwgordijnen zijn – afhankelijk van het merk – tot een breedte van 10 meter en een hoogte van 5,9 meter uit één stuk te leveren en daardoor heel geschikt voor brede raampartijen. Door de horizontale vouwen in het vouwgordijnen wordt de breedte van het raam benadrukt. De baleinen kun je aan de voorzijde of achterzijde laten plaatsen. Beiden hebben een geheel eigen uitstraling.

“Met vouwgordijnen kun je niet met de lichtinval spelen. Ze zijn daardoor vooral geschikt voor brede ramen. Voor hoge ramen zou ik adviseren een ander raamdecoratie product te kiezen.”

Je bestelt je vouwgordijnen in een transparante, lichtdoorlatende of semi verduisterende stof.

Heb je nog een vraag over raambekleding voor jouw grote ramen? Stuur een foto van je ramen via Whatsapp of de chat naar ons toe. We geven je graag advies!

Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje
Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje


Gerelateerde artikelen

✓ Leuke binnenkijkers bij klanten
✓ Handige tips & inspiratie
✓ Nieuwste acties als eerste in je mailbox

 

Wij sturen je één keer per maand een inspirerende mailing.

En beloofd, je krijgt geen spam.

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe Inhuis Plaza jouw gegevens verwerkt

Ontvang GRATIS het inspiratieboek voor jouw raamdecoratie & zonwering!

 

Doe ideeën op met behulp van 63 pagina’s vol

inspiratie voor jouw droomhuis!

Door de aanvraag van het gratis inspiratieboek ga je ermee akkoord dat we één keer per maand een inspirerende mailing sturen. Hier kun je je natuurlijk elk moment weer voor afmelden.