3x Raamdecoratie voor in de badkamer

We kiezen steeds vaker voor daglicht in de badkamer. En dat is niet gek, want hierdoor oogt de ruimte opener en frisser. Daarnaast wil je natuurlijk wel enige privacy in deze ruimte. Privacy en sfeer moeten dus beide onderdeel zijn van de ruimte en dat kan je creëren met raamdecoratie. Maar welke raambekleding is er geschikt voor de badkamer? Niet alle raamdecoratie is aan te raden in de badkamer, omdat de badkamer een vochtige ruimte is waardoor de kans op schimmel aanwezig is. Het is dan ook erg belangrijk om vochtbestendige raamdecoratie te kiezen voor in de badkamer.

Raamdecoratie voor in de badkamer

Er zijn veel verschillende soorten raamdecoratie. Van jaloezieën, gordijnen en plisségordijnen tot shutters en rolgordijnen. Maar niet elke type raamdecoratie is geschikt in de badkamer. Omdat de badkamer een vochtige ruimte is moet de raamdecoratie ook goed tegen vocht kunnen. Gordijnen en rolgordijnen zijn gemaakt van stof, waardoor de kans dat deze gaan schimmelen erg groot is. Hieronder vind je 3x raamdecoratie die geschikt zijn voor in de badkamer.

1. Aluminium jaloezieën in de badkamer

Jaloezieën worden vaak als raamdecoratie in de badkamer gekozen, omdat ze goed binnen de strakke sfeer passen. Aluminium jaloezieën zijn hierin een uitstekende keuze. Aluminium jaloezieën zijn namelijk vochtbestendig én eenvoudig schoon te maken. Ze geven een mooie, luxe en warme uitstraling aan de badkamer. Aluminium jaloezieën zijn in meer dan 250 kleuren te bestellen. Het advies is om aluminium jaloezieën zonder ladderband in de badkamer te hangen. Ladderband bestaat uit stof, waardoor deze het risico loopt om te schimmelen. Luxaflex heeft een speciale lijn jaloezieën die geschikt zijn voor in de badkamer. 

Aluminium jaloezieën voor een badkamer draai-kiepraam

Veel badkamers hebben een dakkapel met een draai-kiepraam. Niet alle soorten raamdecoratie zijn hiervoor geschikt. Aluminium jaloezieën zijn één van de beste keuzes voor badkamer draai-kiepramen. Om de badkamer goed te kunnen ventileren wil je het badkamerraam regelmatig openen zonder dat de raamdecoratie hierbij in de weg zit. Kies hiervoor een jaloezie met de optie zijgeleiding. Met zijgeleiding loopt er een staaldraad door de lamellen waardoor de jaloezie mooi strak op zijn plek blijft en niet gaat klapperen. Dit is ook mogelijk met houten jaloezieën. 

Aluminium jaloezieën met zijgeleiding

2. Houten jaloezieën in de badkamer

Ben je helemaal fan van de trend houten jaloezieën en wil je dit ook graag in je badkamer als raambekleding? Houten jaloezieën kunnen in de badkamer geplaatst worden, maar zijn wel gevoeliger voor vocht dan aluminium jaloezieën. Het is dan ook belangrijk dat je de badkamer dagelijks goed ventileert. Dit kun je doen door de ruimte goed te laten doortochten door het badkamerraam te openen of met mechanische ventilatie.  Daarnaast kun je kiezen voor een gladde lamel zonder houtnerf, zodat er geen vocht tussen de houtnerven komen te zitten. Hiervoor heeft INHUIS Plaza de modern collectie binnen de houten jaloezieën. 

Ook voor de houten jaloezieën geldt dat je beter kunt kiezen voor ladderkoord in plaats van ladderband. De houten lamellen zijn eenvoudig schoon te maken met een swiffer of een lichtvochtige doek. Lees hier meer schoonmaaktips voor jouw raamdecoratie.

houten jaloezieën badkamer

Een tip voor meer privacy is om je lamellen naar buiten te kantelen in plaats van naar binnen. Dit zorgt ervoor dat de inkijk vanuit buiten niet meer mogelijk is, maar er nog wel daglicht naar binnenkomt. Je hoeft de lamellen dus niet helemaal te sluiten wanneer je geen inkijk wilt.

Trend kleuren jaloezieën

Zwarte jaloezieën
Zwart is de trendkleur van nu. De strakke en chique kleur doet het goed binnen de moderne woonstijl en interieur. De combinatie met de kleuren wit en grijs van de badkamertegels- en meubels past perfect.

Witte jaloezieën
De kleur wit blijft tijdloos. De veelzijdige tint doet het goed in zowel moderne als landelijke interieurs. Ga voor meubels in houtentinten voor een warme en strakke look.

Grijze jaloezieën
Grijs is dé kleur voor een industrieel interieur. Kies een matte grijstint voor een ultieme industriële look. Net als bij witte jaloezieën gaat dit mooi samen met meubels in houttinten, wit of zwart. Zwarte stalen douchecabines, kranen en spiegels mogen binnen deze stijl uiteraard niet ontbreken.

3. Stijlvolle badkamer met houten shutters

Shutters zijn als raamdecoratie ook mogelijk in jouw badkamer. Shutters zijn vochtbestendig en geven de badkamer een zeer luxe uitstraling. Shutters bieden de mogelijkheid om zelf de hoeveelheid licht te bepalen en daarmee de privacy! Je kantelt de lamellen en kiest daardoor voor privacy of een doorkijk. Shutters zijn eenvoudig te reinigen met een swiffer of een lichtvochtige doek. Je kunt ze helemaal naar wens samenstellen.

Shutters voor een badkamer draaikiepraam

Heb je een draaikiep badkamerraam? Dan zijn shutters ook goed geschikt. Je kunt er voor kiezen om de shutters op het raam te plaatsen, zodat deze meebeweegt met het raam. Daarnaast kun je de shutters ook op de dag monteren. Het raam zit dan verder achter de shutter waardoor je nog ruimte hebt om het raam in de kiepstand te openen.

Voordelen raamdecoratie voor in de badkamer

+ Sfeer
Raamdecoratie voegt meer sfeer toe aan je badkamer dan alleen bedekkende raambestikkering. Omdat je de raamdecoratie in verschillende kleuren kunt samenstellen, kun je deze perfect laten aansluiten bij de stijl van jouw badkamer. Let er bij de aanschaf van raamdecoratie altijd op dat de raamdecoratie vochtbestendig is.

+ Privacy
Ongestoord kunnen badderen of douchen. Raamdecoratie zorgt ervoor dat je voldoende privacy kan creëren in de badkamer. Aluminium jaloezieën, houten jaloezieën en shutters zijn geschikt als raamdecoratie voor de badkamer. Ze geven een mooie en luxe sfeer wat ervoor zorgt dat je jezelf kunt ontspannen en je niet bang hoeft te zijn dat er inkijk is.

+ Lichtinval
Naast privacy wil je de ruimte overdag licht kunnen houden. Zowel jaloezieën als shutters kun je zelf zo bedienen dat je overdag veel licht naar binnen laat en wanneer je meer privacy wenst de lamellen dicht kunt kantelen.

Wil je meer informatie over raamdecoratie in de badkamer of persoonlijk advies? Je bent van harte welkom in één van onze showrooms. Ook kun je altijd met onze productspecialisten chatten, bellen of mailen. Onze productadviseurs kunnen meekijken met jouw situatie en je adviseren over de juiste raamdecoratie op maat in de badkamer.

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen