Raamdecoratie ideeën & inspiratie

inhuis plaza - Raamdecoratie ideeën & inspiratie

Mooie raambekleding is een upgrade voor je huis, want het vormt een belangrijke basis voor je interieur. Het valt direct op wanneer ramen geen raamdecoratie hebben. Ze zijn kaal en sfeerloos. Voor welk type raam ben jij op zoek naar raamdecoratie? We hebben de oplossing voor grote ramen, draai-kiepramen en de schuifpui voor je op een rij gezet. Van jaloezieën, shutters en gordijnen tot plissés of rolgordijnen; de mogelijkheden zijn eindeloos! 

Raamdecoratie vormt een belangrijke basis voor je interieur. Het valt direct op wanneer ramen geen raambekleding hebben. Ze zijn kaal en sfeerloos. Voor welk type raam ben jij op zoek naar raamdecoratie? We hebben de raamdecoratie voor grote ramen, draai-kiepramen en de schuifpui voor je op een rij gezet.

5x Raamdecoratie voor grote ramen

Bij grote ramen is niet alle raamdecoratie mooi. Alle raamdecoratie producten hebben een maximale breedtemaat waarop het product geproduceerd kan worden. Dit geldt ook voor hoge ramen. Bij brede ramen betekent dit dat er twee producten naast elkaar worden gehangen die in elkaar ‘overlopen’. Ben je benieuwd welke raamdecoratie we adviseren voor grote ramen? 

5x Raamdecoratie voor draai-kiepramen

Draai-kiepramen zijn ideaal maar kunnen een uitdaging zijn qua raamdecoratie. Je kunt de raamdecoratie op het plafond naar voren bevestigen, waardoor je het raam volledig kunt openklappen. Ook kun je de raamdecoratie op het draai-kiepraam zelf monteren. Sommige draai-kiepramen zijn voorzien van een houten kozijn, maar veel draai-kiepramen hebben een kunstof kozijn. In kunststof kozijnen is het vaak niet wenselijk om te boren. Welke raamdecoratie is dan mogelijk? 

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

6x Raamdecoratie voor de schuifpui

Vouwgordijnen schuifpui - inhuis plaza
inhuis plaza - rolgordijnen schuifpui
inhuis - witte shutters bij de achterdeur
Gordijnen schuifpui

Een schuifpui is heerlijk in je woning. Er komt veel licht de kamer binnen en je stapt gemakkelijk en snel naar buiten. Het is dan ook belangrijk dat de raamdecoratie voor de schuifpui gemakkelijk opzij geschoven kan worden of omhoog gehaald kan worden. Welke raamdecoratie is er geschikt voor je schuifpui? Bij raamdecoratie voor je schuifpui kun je kiezen voor onder andere gordijnen, shutters en paneelgordijnen. 

6x Raamdecoratie voor openslaande deuren

Heb jij openslaande deuren in je woonkamer of slaapkamer en wil je hier raamdecoratie voor uitzoeken? Je kunt de raamdecoratie op het kozijn of het plafond hangen of op de deur. Wanneer je de raamdecoratie op de deur plaatst, is staaldraadgeleiding een ideale oplossing. Met staaldraadgeleiding blijft de raamdecoratie netjes tegen de deur aanhangen, ook als er een windje waait of je de deur opendoet.

5x Raamdecoratie voor smalle ramen

Ramen met een slank profiel zijn sfeervol maar niet iedere raamdecoratie is er geschikt voor. Je wilt enerzijds voldoende privacy in de kamer, maar ook voldoende lichtinval. Welke raamdecoratie is juist een verrijking voor smalle ramen?

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven