Raamdecoratie ideeën & inspiratie

Mooie raambekleding is een upgrade voor je huis. Hoe kom je tot de perfecte raamdecoratie voor ieder type raam en ruimte? Er is raamdecoratie voor iedere woonstijl. Van een romantisch, modern tot scandinavisch en bohemian interieur. Van jaloezieën, shutters en gordijnen tot plissés en rolgordijnen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Stel je eigen raamdecoratie helemaal naar je wens samen. 

Raamdecoratie vormt een belangrijke basis voor je interieur. Het valt direct op wanneer ramen geen raambekleding hebben. Ze zijn kaal en sfeerloos. Voor welk type raam ben jij op zoek naar raamdecoratie? We hebben de raamdecoratie voor grote ramen, draai-kiepramen en de schuifpui voor je op een rij gezet.

5x Raamdecoratie voor grote ramen

Bij grote ramen is niet alle raamdecoratie mooi. Alle raamdecoratie producten hebben een maximale breedtemaat waarop het product geproduceerd kan worden. Dit geldt ook voor hoge ramen. Bij brede ramen betekent dit dat er twee producten naast elkaar worden gehangen die in elkaar ‘overlopen’. Ben je benieuwd welke raamdecoratie we adviseren voor grote ramen? 

5x Raamdecoratie voor draai-kiepramen

Draai-kiepramen zijn ideaal maar kunnen een uitdaging zijn qua raamdecoratie. Je kunt de raamdecoratie op het plafond naar voren bevestigen, waardoor je het raam volledig kunt openklappen. Ook kun je de raamdecoratie op het draai-kiepraam zelf monteren. Sommige draai-kiepramen zijn voorzien van een houten kozijn, maar veel draai-kiepramen hebben een kunstof kozijn. In kunststof kozijnen is het vaak niet wenselijk om te boren. Welke raamdecoratie is dan mogelijk? 

6x Raamdecoratie voor de schuifpui

Een schuifpui is heerlijk in je woning. Er komt veel licht de kamer binnen en je stapt gemakkelijk en snel naar buiten. Het is dan ook belangrijk dat de raamdecoratie voor de schuifpui gemakkelijk opzij geschoven kan worden of omhoog gehaald kan worden. Welke raamdecoratie is er geschikt voor je schuifpui? Bij raamdecoratie voor je schuifpui kun je kiezen voor onder andere gordijnen, shutters en paneelgordijnen. 

6x Raamdecoratie voor openslaande deuren

Heb jij openslaande deuren in je woonkamer of slaapkamer en wil je hier raamdecoratie voor uitzoeken? Je kunt de raamdecoratie op het kozijn of het plafond hangen of op de deur. Wanneer je de raamdecoratie op de deur plaatst, is staaldraadgeleiding een ideale oplossing. Met staaldraadgeleiding blijft de raamdecoratie netjes tegen de deur aanhangen, ook als er een windje waait of je de deur opendoet.

5x Raamdecoratie voor smalle ramen

Ramen met een slank profiel zijn sfeervol maar niet iedere raamdecoratie is er geschikt voor. Je wilt enerzijds voldoende privacy in de kamer, maar ook voldoende lichtinval. Welke raamdecoratie is juist een verrijking voor smalle ramen?

Wil je graag advies over passende raamdecoratie voor jouw situatie? Stuur ons een chatberichtje of kom langs in één van onze showrooms. Het is aan te raden om een foto van de situatie mee te nemen, zodat onze productadviseurs je passend advies kunnen geven.

Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje
Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje


Gerelateerde artikelen