In dit blog behandelen we de verschillende raamdecoratie mogelijkheden voor draai- kiepramen, ook wel kantel kiepraam genoemd. Shutters, (duo) rolgordijnen, dupli plissés en jaloezieën zijn namelijk heel geschikt! 

1. Shutters op een draaikiepraam

 

Wil je het kantel kiepraam graag kunnen openen en kantelen? Dat is beiden mogelijk met shutters. De shutters worden namelijk bij draai- en kiepramen op het kozijn geplaatst. Daardoor bewegen de shutters altijd met het raam mee. 

Shutters kunnen in kleine afmetingen geproduceerd worden. Zo is de minimale breedtemaat 21 cm en de minimale hoogtemaat 38 cm. Daarnaast zijn shutters in verschillende lamelbreedtes te bestellen, namelijk in de breedtematen van 63 mm, 89 mm en 114 mm. (zie afbeelding hierboven) Voor draai en kiepramen raden we shutters met lamellen van 63 mm aan in verband met de afmetingen van het raam.

Je stelt de shutter voor je draai- en kiepraam samen in de configurator op de website. Er zijn shutters in twee houtsoorten:

Basswood shutters. Leverbaar in 33 standaard kleuren
Ashwood shutters. Leverbaar in 9 standaard kleuren

Ga jij voor een klassieke uitvoering of een moderne uitvoering?

›› Stel je eigen shutters voor je draai-kiepraam samen en vraag een offerte op

 

2. Rolgordijn en duo rolgordijnen voor een draai- kiepraam

Voor een draai- kiepraam leveren we met regelmaat rolgordijnen. Rolgordijnen en duo rolgordijnen worden op twee manieren op een draaikiepraam gemonteerd:

Met een mini-cassette. Een rolgordijn in een mini cassette heeft zijgeleiders waarin het gordijn hangt. Je hoeft een mini-cassette niet op het kozijn te monteren door gaten te boren. Je kunt de mini-cassette eenvoudig op het kozijn plakken.  
Met klemsteunen. Klemsteunen kunnen eenvoudig op een kunststof en aluminium kozijn worden geplaatst. Je hoeft hierdoor geen gaten te boren. Let op: klemsteunen zijn niet online te bestellen. Wil je deze oplossing toch graag toepassen? Neem dan even contact met ons op. 

Let op: een rolgordijn mini-cassette is te bestellen in een maximale breedte van 140 cm en een maximale hoogte van 220 cm. Is je raam groter dan deze afmetingen? Kies dan voor rolgordijnen met klemsteunen. 

Onze rolgordijnen zijn in meer 110 verschillende kleuren en stoffen te bestellen! Kies je voor een rolgordijn met mini-cassette? Dan kun je kiezen uit drie systeemkleuren.

›› Stel je rolgordijn voor een draai-kiepraam samen

 

3. Plisségordijnen en dubbele plissés op een draai- kiepraam

Plissés zijn ideaal voor jouw draai en kiepramen. Je kunt de plisségordijnen op diverse manieren op een draai kiepraam bevestigen:

Met draai kiepraam steunen. De plissé wordt aan de boven en onderzijde bevestigd waardoor, zelfs als het raam in kantelstand staat, de plissé netjes blijft hangen. De steunen kunnen eenvoudig om de rand van het aluminium of kunststof kozijn aan de boven en onderzijde worden geplaatst. Deze steunen zijn niet te plaatsen op een houten kozijn. Met de klemsteunen beweegt de plissé netjes mee met het draaikiepraam.
Met TruFit systeem. Het systeem kleeft aan het glas, waardoor jouw dupli plissé/plissé netjes opgehangen wordt zonder dat je hoeft te boren of schroeven.

De (dupli) plissés zijn in verschillende uitvoeringen te bestellen, namelijk in een vrijhangend of ingespannen (dupli) plisségordijn. Je kunt - afhankelijk van het merk - kiezen voor transparante, lichtdoorlatende of verduisterende plissés.

›› Stel je plissé voor een draai-kiepraam samen

 

Raamdecoratie met zijgeleiding op een draai- kiepraam

Bij raamdecoratie met zijgeleiding beweegt het product netjes met het raam mee. Er loopt een draad vanuit het systeem door het product, die je aan de onderkant van het kozijn vastzet. Op deze manier voorkom je klapperen en kun je het raam op de kiepstand zetten terwijl het product netjes blijft zitten. De volgende twee type raamdecoratie worden met zijgeleiding op een draaikiepraam geplaatst.

 

4. Houten jaloezieën op een draaikiepraam

Kunnen houten jaloezieën op een draaikiepraam? Jazeker. Bij houten jaloezieën op een draaikiepraam kies je voor jaloezieën met zijgeleiding. De zijgeleiding is van stevig staaldraad. Bij het openklappen van het raam blijven de houten jaloezieën netjes langs het raam lopen.

Houten jaloezieën op een draai en kiepraam kunnen het beste in een afmeting van 25 mm bestelt worden. Jaloezieën van 50 mm zouden eventueel kunnen maar zijn niet aan te raden in verband met ruimtegebrek. De raamklink is minder gemakkelijk te openen met bredere lamellen. 

Onze houten jaloezieën zijn in 25 verschillende kleuren te bestellen. Ben je benieuwd hoe jouw kleur lamellen er in het echt uitzien? Vraag gratis kleurstalen aan via de website! 

›› Stel je houten jaloezieën voor een draai-kiepraam samen

 

5. Aluminium jaloezieën op een draai- kiepraam

Aluminium jaloezieën zijn net als onze houten jaloezieën met staaldraadgeleiding te bestellen en daardoor te monteren op een draaikiepraam. Ook hiervoor geldt dat je het beste aluminium jaloezieën met een lamelbreedte van 16 of 25 mm kunt bestellen.

Aluminium jaloezieën zijn in 80 verschillende kleuren te bestellen. Wil je weten of de kleur echt bij jouw interieur past? Via onze configurator vraag je eenvoudig een gratis kleurstaal aan. 

›› Stel je aluminium jaloezieën voor een draai-kiepraam samen


VORIGE

Soorten zonwering voor buiten: waar kies jij voor?

VOLGENDE

Wat kost zonwering?