5x raamdecoratie voor draai-kiepramen

raamdecoratie draaikiepraam

Draai-kiepramen zijn ideaal in gebruik maar kunnen een uitdaging zijn als het gaat om raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel of kunststof of aluminium draai-kiepramen waar je liever niet in wil boren. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Populair voor draai-kiepramen

Bekijk de meest verkochte raamdecoratie producten voor draai-kiepramen:

Raambekleding voor een draai-kiepraam

In dit blog behandelen we de verschillende raamdecoratie voor een draai-kiepraam, ook wel kantel kiepraam genoemd. Shutters, (duo) rolgordijnendupli plissés en jaloezieën zijn namelijk heel geschikt!

1. Dubbele plissé gordijnen op een draai- kiepraam

Plissés zijn ideaal voor jouw draai- en kiepramen. Je kunt de plisségordijnen op diverse manieren op een draai kiepraam bevestigen:

Aluminium en kunststof kozijnen: Met draai kiepraam steunen. De plissé wordt aan de boven en onderzijde bevestigd waardoor, zelfs als het raam in kantelstand staat, de plissé netjes blijft hangen. De steunen kunnen eenvoudig om de rand van het aluminium of kunststof kozijn aan de boven en onderzijde worden geplaatst. Deze steunen zijn niet te plaatsen op een houten kozijn.

Houten kozijnen: ingespannen systeem met in of op de dag steunen aan de onderkant.

Niet boren of schroeven: het TruFit (plakstrip) systeem. Dit systeem kleeft aan het glas, waardoor jouw dupli plissé/plissé netjes opgehangen wordt zonder dat je hoeft te boren of schroeven.

Voor- en nadelen plissé gordijnen

+ Een dubbele plissé isoleert de de ruimte beter
+ Bij draai-kiepramen kun je kiezen voor een gemakkelijke handgreepbediening
–  Minder geschikt voor vochtige ruimtes

Stel online eenvoudig jouw plissé naar wens samen. Kies onder andere het type stof (lichtdoorlatend of verduisterend) en welke uitvoering je wil (normaal of topdown). Twijfel je nog over de kleur? Vraag gratis kleurstalen aan.

Stel nu online samen

2. (Duo) Rolgordijnen voor een draai- kiepraam

Rolgordijnen worden vaak gekozen voor een draai-kiepraam. Rolgordijnen en duo rolgordijnen worden op de volgende manier op een draaikiepraam gemonteerd:

Met een mini-cassette. Een rolgordijn in een mini cassette heeft zijgeleiders waarin het gordijn hangt. Je hoeft een mini-cassette niet op het kozijn te monteren door gaten te boren, maar kunt deze eenvoudig op het kozijn plakken. Let op: een rolgordijn mini-cassette is te bestellen in een maximale breedte van 140 cm en een maximale hoogte van 220 cm.

Voordelen rolgordijnen

+  Een rolgordijn in een mini-cassette verduistert de kamer goed, door de zijgeleidingsprofielen
+  Rolgordijnen zijn goed betaalbare raamdecoratie
+  Een rolgordijn is in veel verschillende stoffen samen te stellen

Onze rolgordijnen zijn in meer 110 verschillende kleuren en stoffen te bestellen! Kies je voor een rolgordijn met mini-cassette? Dan kun je kiezen uit drie systeemkleuren.

Stel nu online samen

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

Raamdecoratie met zijgeleiding op een draai- kiepraam

Bij raamdecoratie met zijgeleiding beweegt het product netjes met het raam mee. Er loopt een draad vanuit het systeem door het product, die je aan de onderkant van het kozijn vastzet. Op deze manier voorkom je klapperen en kun je het raam op de kiepstand zetten terwijl het product netjes blijft zitten. De volgende twee type raamdecoratie worden met zijgeleiding op een draaikiepraam geplaatst.

3. Houten jaloezieën op een draaikiepraam

Kunnen houten jaloezieën op een draaikiepraam? Jazeker. Houten jaloezieën op een draaikiepraam stel je samen door te kiezen voor jaloezieën met zijgeleiding. De zijgeleiding is van stevig staaldraad die door de lamellen heen loopt. Bij het openklappen van het raam blijven de houten jaloezieën netjes langs het raam lopen.

Houten jaloezieën op een draai en kiepraam kunnen het beste in een afmeting van 25 mm bestelt worden. Let wel op de raamklink. Wanneer deze dicht op het raam zit is deze minder gemakkelijk te openen door de breedte van de lamellen. 

Monteren zonder boren? Kies voor klemsteunen. Deze klem je aan de bovenzijde om het draaiende gedeelte van het raam. Deze steunen zijn alleen geschikt voor aluminium en kunststof kozijnen.

Voor- en nadelen houten jaloezieën

+  Met de zijgeleiding een mooie oplossing 
+  Houten jaloezieën worden uitgelijnd, wanneer je meerdere ramen naast elkaar hebt
–   Minder geschikt voor vochtige ruimtes

Onze houten jaloezieën zijn in 25 verschillende kleuren te bestellen. Ben je benieuwd hoe jouw kleur lamellen er in het echt uitzien? Vraag gratis kleurstalen aan! 

Stel nu online samen

4. Aluminium jaloezieën op een draai- kiepraam

Aluminium jaloezieën zijn net als onze houten jaloezieën met staaldraadgeleiding te bestellen en daardoor te monteren op een draaikiepraam. Ook hiervoor geldt dat je het beste aluminium jaloezieën met een lamelbreedte van 16 of 25 mm kunt bestellen voor de deur- of raamklink. 

Monteren zonder boren? Net als bij houten jaloezieën kun je aluminium jaloezieën bestellen met klemsteunen. Deze steunen klem je aan de bovenzijde om het draaiende gedeelte van het raam en zijn alleen geschikt voor aluminium en kunststof kozijnen.

Aluminium jaloezieën zijn in 80 verschillende kleuren te bestellen. Wil je weten of de kleur echt bij jouw interieur past? Via onze configurator vraag je eenvoudig een gratis kleurstaal aan. 

Voordelen aluminium jaloezieën

+  Aluminium jaloezieën zijn heel geschikt voor vochtige ruimtes
+ Scherp geprijsd 

Stel nu online samen

5. Shutters op een draaikiepraam

Wil je het kantel kiepraam graag kunnen openen en kantelen? Dat is mogelijk met shutters. Shutters worden bij draai- en kiepramen namelijk op het kozijn van het raam geplaatst. Daardoor bewegen de shutters altijd met het raam mee. 

Je stelt onze shutters samen in diverse lamelbreedtes, namelijk 63 mm, 89 mm en 114 mm.  Voor draai en kiepramen raden we shutters met lamellen van 63 mm aan in verband met de afmetingen van het raam. Je kunt kiezen voor een tiltstok of een verborgen bediening. Daarnaast heb je de keuze uit twee verschillende houtsoorten:

Basswood shutters. Leverbaar in 33 standaard kleuren
Ashwood shutters. Leverbaar in 9 standaard kleuren

Voor- en nadelen shutters

+  Shutters kunnen in kleine afmetingen geproduceerd worden. Zo is de minimale breedtemaat 21 cm en de minimale hoogtemaat 38 cm.
+  Shutters zijn geschikt voor iedere ruimte en kunnen goed tegen vocht.
+  Shutters zijn duurzaam en hebben een FSC-certificaat
–  Shutters worden met de hand gemaakt en zijn daardoor kostbaar

Stel nu online samen

Tips!

Let op uitstekende luchtroosters die in het raam zitten.

Houd rekening met de raamklink. Wanneer deze te dicht tegen het glas zit is er niet voldoende ruimte voor sommige raamdecoratie.

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor een draai-kiepraam of voor een combinatie van een draai-kiepraam en een vast raam? Plissé gordijnen kunnen mooi naast elkaar gemonteerd worden en zijn daardoor ideaal voor een combinatie situatie.

Kies de systeemkleur in de kleur van het kozijn, zodat het een mooi geheel vormt.

Houd rekening met de draaihoek. Wanneer de raamdecoratie uitsteekt, wordt de draaihoek korter. Hierdoor kun je het raam misschien niet meer volledig openen.

Overige raambekleding voor een draaikiepraam

Andere raamdecoratie waaronder gordijnen zijn minder geschikt voor draai kiepramen, omdat je ze niet op het raam zelf kunt bevestigen. Uiteraard kunnen de gordijnen wel voor het draaikiepraam gehangen worden, zolang de afstand groot genoeg is, zodat het draaikiepraam in volledige stand geopend kan worden. 

Heb je nog een vraag over welke raamdecoratie draai kiepraam proof zijn? Stel je vragen gerust via de telefoon, de chat of per e-mail. We helpen je graag verder!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven