5x raamdecoratie voor draai-kiepramen

Draai- kiepramen zijn ideaal in gebruik maar kunnen een uitdaging zijn als het gaat om raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel. Een dakkapel bestaat in veel gevallen uit een normaal raam en een draaikiepraam. Welke raambekleding pas je voor een draaikiepraam toe?

Raambekleding voor een draai-kiepraam

In dit blog behandelen we de verschillende raamdecoratie voor een draai kiepraam, ook wel kantel kiepraam genoemd. Shutters, (duo) rolgordijnendupli plissés en jaloezieën zijn namelijk heel geschikt!

63 mm
89 mm
114 mm

1. Shutters op een draaikiepraam

Wil je het kantel kiepraam graag kunnen openen en kantelen? Dat is mogelijk met shutters. Shutters worden bij draai- en kiepramen namelijk op het kozijn van het raam geplaatst. Daardoor bewegen de shutters altijd met het raam mee. 

Voor- en nadelen shutters

+  Shutters kunnen in kleine afmetingen geproduceerd worden. Zo is de minimale breedtemaat 21 cm en de minimale hoogtemaat 38 cm.
+  Shutters zijn geschikt voor iedere ruimte en kunnen goed tegen vocht.
+  Shutters zijn duurzaam en hebben een FSC-certificaat
-   Shutters worden met de hand gemaakt en zijn daardoor kostbaar

Je stelt onze shutters samen in diverse lamelbreedtes, namelijk 63 mm, 89 mm en 114 mm. (zie afbeelding hierboven) Voor draai en kiepramen raden we shutters met lamellen van 63 mm aan in verband met de afmetingen van het raam. Je kunt kiezen voor een tiltstok of een verborgen bediening. Daarnaast heb je de keuze uit twee verschillende houtsoorten:

Basswood shutters. Leverbaar in 33 standaard kleuren
Ashwood shutters. Leverbaar in 9 standaard kleuren

2. Rolgordijn en duo rolgordijnen voor een draai- kiepraam

Voor een draai- kiepraam leveren we met regelmaat rolgordijnen. Rolgordijnen en duo rolgordijnen worden op twee manieren op een draaikiepraam gemonteerd:

Met een mini-cassette. Een rolgordijn in een mini cassette heeft zijgeleiders waarin het gordijn hangt. Je hoeft een mini-cassette niet op het kozijn te monteren door gaten te boren. Je kunt de mini-cassette eenvoudig op het kozijn plakken.  Let op: een rolgordijn mini-cassette is te bestellen in een maximale breedte van 140 cm en een maximale hoogte van 220 cm. Is je raam groter dan deze afmetingen? Kies dan voor rolgordijnen met klemsteunen. 
Met klemsteunen. Klemsteunen kunnen eenvoudig op een kunststof en aluminium kozijn worden geplaatst. Je hoeft hierdoor geen gaten te boren. Let op: klemsteunen zijn niet online te bestellen. Wil je deze oplossing toch graag toepassen? Neem dan even contact met ons op. 

Voordelen rolgordijnen

+  Een rolgordijn in een mini-cassette verduistert de kamer goed, door de zijgeleidingsprofielen
+  Rolgordijnen zijn goed betaalbare raamdecoratie
+  Een rolgordijn is in veel verschillende stoffen samen te stellen

Onze rolgordijnen zijn in meer 110 verschillende kleuren en stoffen te bestellen! Kies je voor een rolgordijn met mini-cassette? Dan kun je kiezen uit drie systeemkleuren.
Uiteraard geldt het bovenstaande ook voor duo rolgordijnen. Wil je een duo rolgordijn bestellen voor je draaikiepraam? Kies dan voor het duo rolgordijn met mini-cassette.

3. Plisségordijnen en dubbele plissés op een draai- kiepraam

Plissés zijn ideaal voor jouw draai en kiepramen. Je kunt de plisségordijnen op diverse manieren op een draai kiepraam bevestigen:

Met draai kiepraam steunen. De plissé wordt aan de boven en onderzijde bevestigd waardoor, zelfs als het raam in kantelstand staat, de plissé netjes blijft hangen. De steunen kunnen eenvoudig om de rand van het aluminium of kunststof kozijn aan de boven en onderzijde worden geplaatst. Deze steunen zijn niet te plaatsen op een houten kozijn.
Met TruFit systeem. Het systeem kleeft aan het glas, waardoor jouw dupli plissé/plissé netjes opgehangen wordt zonder dat je hoeft te boren of schroeven.

Voor- en nadelen plisségordijnen

+ Een dubbele plissé isoleert de de ruimte beter
+ Bij draai-kiepramen kun je kiezen voor een gemakkelijke handgreepbediening
-  Minder geschikt voor vochtige ruimtes

De (dupli) plissés zijn in verschillende uitvoeringen te bestellen, namelijk in een vrijhangend of ingespannen (dupli) plisségordijn. Je kunt - afhankelijk van het merk - kiezen voor transparante, lichtdoorlatende of verduisterende plissés.

Raamdecoratie met zijgeleiding op een draai- kiepraam

Bij raamdecoratie met zijgeleiding beweegt het product netjes met het raam mee. Er loopt een draad vanuit het systeem door het product, die je aan de onderkant van het kozijn vastzet. Op deze manier voorkom je klapperen en kun je het raam op de kiepstand zetten terwijl het product netjes blijft zitten. De volgende twee type raamdecoratie worden met zijgeleiding op een draaikiepraam geplaatst.

4. Houten jaloezieën op een draaikiepraam

Kunnen houten jaloezieën op een draaikiepraam? Jazeker. Houten jaloezieën op een draaikiepraam stel je samen door te kiezen voor jaloezieën met zijgeleiding. De zijgeleiding is van stevig staaldraad die door de lamellen heen loopt. Bij het openklappen van het raam blijven de houten jaloezieën netjes langs het raam lopen.

Houten jaloezieën op een draai en kiepraam kunnen het beste in een afmeting van 25 mm bestelt worden. Jaloezieën van 50 mm zouden eventueel kunnen maar zijn niet aan te raden in verband met ruimtegebrek. De raamklink is bijvoorbeeld minder gemakkelijk te openen met bredere lamellen. 

Voor- en nadelen houten jaloezieën

+  Met de zijgeleiding een mooie oplossing 
+  Houten jaloezieën worden uitgelijnd, wanneer je meerdere ramen naast elkaar hebt
-   Minder geschikt voor vochtige ruimtes

Onze houten jaloezieën zijn in 25 verschillende kleuren te bestellen. Ben je benieuwd hoe jouw kleur lamellen er in het echt uitzien? Vraag gratis kleurstalen aan via de website! 

5. Aluminium jaloezieën op een draai- kiepraam

Aluminium jaloezieën zijn net als onze houten jaloezieën met staaldraadgeleiding te bestellen en daardoor te monteren op een draaikiepraam. Ook hiervoor geldt dat je het beste aluminium jaloezieën met een lamelbreedte van 16 of 25 mm kunt bestellen voor de deur- of raamklink. 

Voordelen aluminium jaloezieën

+  Aluminium jaloezieën zijn heel geschikt voor vochtige ruimtes
+ Scherp geprijsd 

Aluminium jaloezieën zijn in 80 verschillende kleuren te bestellen. Wil je weten of de kleur echt bij jouw interieur past? Via onze configurator vraag je eenvoudig een gratis kleurstaal aan. 

Overige raambekleding voor een draaikiepraam

Andere raamdecoratie waaronder gordijnen zijn minder geschikt voor draai kiepramen, omdat je ze niet op het raam zelf kunt bevestigen. Uiteraard kunnen de gordijnen wel voor het draaikiepraam gehangen worden, zolang de afstand groot genoeg is, zodat het draaikiepraam in volledige stand geopend kan worden. 

Heb je nog een vraag over welke raamdecoratie draai kiepraam proof zijn? Stel je vragen gerust via de telefoon, de chat of per e-mail. We helpen je graag verder!

Vraag of opmerking? Laat een berichtje achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje
Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje


Gerelateerde artikelen

ADVIES NODIG?
WIJ STAAN VOOR JE KLAAR!

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van je bestelling? Wij zijn er voor je!
Daarom hebben we al meer dan 1000 tevreden klanten.

Bel +31 (0) 180-555 900 voor onze klantenservice.
Of start de livechat

Als eerste op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse e-mail met de laatste acties en leuke inspiratie.