Raamdecoratie voor een jongenskamer

In een jongenskamer kom je vaak robuuste meubels en materialen zoals hout, stof en metaal tegen. Bij het selecteren van geschikte raamdecoratie zijn de volgende vragen belangrijk. Zoek je raamdecoratie voor een baby of een tiener? Moet de raamdecoratie verduisterend werken of vooral decoratief zijn? Heeft de kamer een tijdloze indeling of juist een specifiek thema? Voor elke situatie hebben we de perfecte oplossing om jouw jongenskamer helemaal af te maken. Doe jij graag inspiratie op voor een jongenskamer? Lees dan snel verder voor de leukste kinder- en tienerkamer ideeën.

Meest gekozen

voor jongenskamers

Rolgordijnen kinderkamer
Rolgordijnen
Dupli ingespannen jongenskamer
Duette shades
Inhuis houten jaloezieën jongenskamer
Houten jaloezieën
jaloezieen en gordijnen kinderkamer
Gordijnen
Rolgordijnen kinderkamer
Rolgordijnen
Dupli ingespannen jongenskamer
Duette shades
Inhuis houten jaloezieën jongenskamer
Houten jaloezieën
jaloezieen en gordijnen kinderkamer
Gordijnen

#1 Praktische raamdecoratie: Rolgordijnen

Is de jongenskamer ingericht met veel decoratie en wil je graag functionele raamdecoratie die de kamer goed verduisterd? Kies dan voor rolgordijnen met een verduisterende coating. Voor optimale verduistering kies je voor een rolgordijn met zijgeleiding. Jullie zoon kan lekker lang slapen in de winter én zomer. Beloofd!

Je stelt het rolgordijn met zijgeleiding samen met verschillende verduisterende stoffen. Zo kies je voor een wit of zwart rolgordijn, of voor één van onze blauwe, groene of grijze tinten.

TIP: Kies voor een afwijkende systeemkleur voor perfecte aansluiting met de kozijnen. 

Voordelen rolgordijnen

+  Een rolgordijn met zijgeleidingsprofielen verduisterd de kamer goed.
+  Rolgordijnen zijn aantrekkelijk geprijsd.
+  Een rolgordijn is in veel verschillende stoffen samen te stellen.

#2 Decoratieve raambekleding: Gordijnen

Werk je met een thema en wil je net even wat anders? Kies dan voor gordijnen en laat de stof qua structuur en design perfect aansluiten op de jongenskamer.

In onze collectie vind je een grote diversiteit aan gordijnstoffen. Je kunt kiezen voor een grove structuur, waardoor het gordijn body krijgt en nadrukkelijker aanwezig is in de kamer of voor een fijne subtiele geweven stof.

Wil je de stof graag in het echt voelen of bekijken? Vraag dan gratis kleurstalen aan of kom langs in één van onze showrooms.

Verduister je slaapkamer met verduisterende gordijnen
Een jongensslaapkamer kun je goed verduisteren door een verduisterende stof te kiezen voor je gordijn of door je gordijn te laten voeren met een verduisteringsstof. Verduisterende stoffen isoleren een kamer  goed en dempen het geluid van buitenaf. De stoffen bestaan uit 100% polyester.

Voordelen gordijnen

+  In diverse uitvoeringen samen te stellen: kies je voor plooien, ringen of een wave plooi?
+  Goed verduisterend

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!
INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratie specialist
 Annemiek

#3 Stoere Aluminium of Houten Jaloezieën

Jaloezieën passen goed in een vrolijke jongenskamer. Met de lamellen speel je eenvoudig met de lichtinval. Je kunt kiezen voor aluminium of houten lamellen. Aluminium lamellen zijn altijd glad en kun je in een glanzende of matte kleur samenstellen. Je stelt de aluminium jaloezieën samen in een afmeting van 16mm, 25mm of 50mm.

Houten jaloezieën kun je uitvoeren met een strakke afgelakte lamel of een lamel met een zichtbare houtnerf, afhankelijk van de stijl van de jongenskamer. Je stelt de houten jaloezieën samen in een afmeting van 25mm, 50mm of 70mm.

Jaloezieën zijn goed te combineren met gordijnen.

Let op: Jaloezieën zijn nooit 100% verduisterend. Om de jaloezieën zo verduisterend mogelijk te laten zijn, kun je kiezen voor jaloezieën met ladderband. Het ladderband dicht de gaatjes in de lamellen af waar het koord doorheen loopt.

Voor- en nadelen jaloezieën

+  Met de zijgeleiding een mooie oplossing voor draai-kiepramen
+  Houten jaloezieën worden uitgelijnd, wanneer je meerdere ramen naast elkaar op dezelfde hoogte hebt
–   Door de jaloezieën kunnen lichtkieren ontstaan

#4 Isolerend én decoratief: Duette shades

Een Duette® Shade bestaat uit een dubbele harmonica gevouwen stof. Tussen de dubbele stoflaag wordt de lucht vastgehouden, waardoor de plissé de kamer goed isoleert. Ook zijn de koorden die door het gordijn heenlopen niet zichtbaar, waardoor de dubbele plissé een mooie uitstraling heeft en de kamer beter verduistert.

Dubbele plissés, ook bekend als duette shades of dupli’s, ogen luchtig en zijn samen te stellen in verschillende uitvoeringen en stoffen. Dat zorgt ervoor dat jij je dupli altijd kunt bestellen zoals jij wenst. In onze webshop vind je vooral unikleur stoffen. Ben je op zoek naar een stof met een dessin erin verwerkt? Kom dan langs in één van onze showrooms!

Let op: Er kunnen altijd lichtkieren langs de dupli ontstaan, waardoor een dupli nooit 100% verduisterend is!

Voor- en nadelen plissé gordijnen

+ Een dubbele plissé isoleert de de ruimte beter.
+ Bij draai-kiepramen kun je kiezen voor een gemakkelijke handgreepbediening.
–  Naast de plissé kunnen lichtkieren ontstaan.

Op deze manieren bevestig je de plissé op je raam

Ingepannen Plissés en Duette® Shades met klemsteunen
(max. 150cm breed)
De plissé ingespannen plaats je met de klemsteunen gemakkelijk op je draaikiepraam zonder dat je hoeft te boren.

Plissés in een frame
(max. 200cm breed)
De splendid pliss van KEJE is een stijlvol raamdecoratie product dat perfect samenvalt met het aluminium frame. Het frame plaats in het raam.

Plissé met plakstrip systeem
(max. 150cm breed)
De plissé met het smartfit systeem kleeft aan het glas van je raam, waardoor je niet hoeft te boren of schroeven. 

Tips!

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje
Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje


Gerelateerde artikelen