Slaapkamer ideeën: inspiratie voor het inrichten van je slaapkamer

Soms wordt de slaapkamer een beetje vergeten, maar het is juist dé plek waar we dagelijks de meeste tijd doorbrengen. Het is daarom wel zo fijn om ’s ochtends wakker te worden in een ontspannen en inspirerende omgeving en ’s avonds de ideale plek om weer in slaap te vallen. Maar waar begin je met het inrichten van je slaapkamer? Met deze inspiratie en tips (her)style jij je slaapkamer in no-time. Geen slapeloze nachten meer!

Je slaapkamer inrichten, waar begin je?

Het inrichten of restylen van je slaapkamer kan overweldigend zijn. Want waar begin je? Geen paniek, we helpen je graag!

Er zijn veel verschillende interieurstijlen, kleuren, meubels en opties. Zorg ervoor dat je niet alles met elkaar gaat combineren, maar kies één stijl en kleurenthema. Begin het project met het opdoen van inspiratie en ideeën. Bepalend voor de sfeer in de slaapkamer zijn de kleuren en materialen. Maak deze voor jezelf overzichtelijk en gebruik dit als handvat voor de hele inrichting. Bepaal daarnaast de indeling van jouw slaapkamer. Wat zet je op welke plek en waar creëer je opbergruimte? Maak een plattegrond van de ruimte en ontdek wat de beste setting is. Wil je naast ideeën voor je slaapkamer ook tips hoe je, je woonkamer het beste kunt inrichten? Bekijk de blog woonkamer inrichten: zo doe je dat!

Tip!

Maak een moodboard met al je slaapkamer ideeën. Verzamel kleuren, stalen en afbeeldingen van de materialen en stoffen die je wilt toe passen. Zo zie je direct of alles bij elkaar past.. of niet ;). Via onze website kun je ook gratis kleurstalen aanvragen van raamdecoratie of gordijnen voor je slaapkamer.

Slaapkamer ideeën: trends en stijlen

Kies je voor romantisch, landelijk of juist modern? Bepaal de interieurstijl van je slaapkamer. Doe hieronder inspiratie op met romantische slaapkamer ideeën, landelijke slaapkamer ideeën en moderne slaapkamerideeën.

Rotan, hout, linnen en bamboe. Hoe meer natuurlijke materialen hoe beter. Deze mooie natuurlijke materialen zorgen voor veel rust in de slaapkamer. Combineer deze trendy bohemian stijl met groene planten en zachte velvet gordijnen. Of ga je juist voor een hotel chique look. Met zwarte jaloezieën, een velvet sprei en gouden accessoires of nachtkastjes.

Slaapkamer ideeën: kleuren

Naast de interieurstijl is het kiezen van de juiste kleuren een belangrijk punt. Welke kleuren staan goed in een ruimte? Heb je en grote of kleine slaapkamer? Komt er veel licht de kamer binnen door ramen? Ben je fan van neutrale lichte kleuren of houd je meer van trendy kleuren en patronen? Dit zijn vragen die je jezelf kunt stellen om tot een mooi kleurenpalet te komen.

Waar je een paar jaar geleden veel lichte en witte slaapkamers zag, mag het tegenwoordig wel wat spannender. Een mooie groene of koperkleurige muur geeft je slaapkamer trendy look en passen helemaal binnen de laatste interieurtrends. Wees niet bang om te combineren met kleuren. Kies de kleuren die je zelf mooi vind en mix jouw kleuren met elkaar. 

Slaapkamer ideeën: raamdecoratie in de slaapkamer

Slaap je beter wanneer je slaapkamer helemaal donker is? Dan raden we je aan om verduisterende rolgordijnenplisségordijnen of gordijnen te kiezen. De verduisterende stoffen zorgen ervoor dat je de kamer goed kunt verduisteren.

Wil je meer inspiratie of tips? Lees dan onze blog raamdecoratie in de slaapkamer.

Natuurlijk kunnen onze adviseurs jou ook persoonlijk adviseren over geschikte raamdecoratie in jouw slaapkamer. Kom langs in één van onze showrooms of start de chat. Twijfel je welke kleur mooi zou staan in jouw slaapkamer? Vraag online gratis kleurstalen aan van jouw favoriete product. Zo kun je de verschillende stoffen en kleuren met eigen ogen thuis bekijken.

Populaire

RAAMDECORATIE VOOR DE SLAAPKAMER

Slaapkamer ideeën: tips voor een kleine slaapkamer

Heb je een smalle of kleine slaapkamer? Ook deze ruimte kun je sfeervol inrichten met deze kleine slaapkamer ideeën en tips. Kies bijvoorbeeld voor een bed met lades. Zo heb je extra opbergruimte, zonder dat er ruimte verloren gaat. Maak daarnaast ook veel gebruik van planken aan de muur. Dit kan dienen als nachtkastje of opbergruimte.

Ideeën slaapkamer: voorbeelden

Er zijn eindeloze stijlen en combinaties die je kunt kiezen om je slaapkamer in te richten. Doe inspiratie op met onderstaande voorbeelden van slaapkamers.

Ben je op zoek naar meer leuke slaapkamer ideeën zoals voor de kinderkamer: stoere slaapkamer ideeën of meisjeskamer ideeën. Bekijk de blog raamdecoratie voor de kinderkamer of 5x babykamer inspiratie.

Wij zijn benieuwd welke stijl jou het meeste aanspreekt. Is dat de bohemian stijl, romantische stijl of juist meer de moderne? Laat het ons hieronder weten in de reacties!

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen