Slaapkamer ideeën: inspiratie voor het inrichten van je slaapkamer

Slaapkamer ideeën raamdecoratie - thumbnail

Denise Zwijnen – “Stijlvol Wonen editie 720” – © DPG Media Home Deco N.V.

De slaapkamer is dé plek in huis die je niet mag vergeten. In de slaapkamer ontspan je en kom je tot rust. Er is dan ook niets zo fijn om naar bed te gaan in een sfeervolle slaapkamer. Maar, waar begin je met het inrichten van je slaapkamer? Welke stijl en kleur past bij jou, wil je dat de kamer goed wordt verduisterd of wil je juist gewekt worden door de ochtendzon? Met deze inspiratie en tips (her)style jij je slaapkamer in no-time. Slaap weer als een roos!

Je slaapkamer inrichten, waar begin je?

Het inrichten of restylen van je slaapkamer kan overweldigend zijn. Want waar begin je? Geen paniek, we helpen je graag!

Er zijn veel verschillende interieurstijlen, kleuren, meubels en opties. Zorg ervoor dat je niet alles met elkaar gaat combineren, maar kies één stijl en kleurenthema. Begin het project met het opdoen van inspiratie en ideeën. Bepalend voor de sfeer in de slaapkamer zijn de kleuren en materialen. Maak deze voor jezelf overzichtelijk en gebruik dit als handvat voor de hele inrichting. Bepaal daarnaast de indeling van jouw slaapkamer. Wat zet je op welke plek en waar creëer je opbergruimte? Maak een plattegrond van de ruimte en ontdek wat de beste setting is. 

Wil je naast ideeën voor je slaapkamer ook tips hoe je, je woonkamer het beste kunt inrichten? Bekijk de blog woonkamer inrichten: zo doe je dat!

Luxe slaapkamer hotel chique
The Art of Living Magazine – Fotografie: Jaro van Meerten
Luxe slaapkamer hotel chique accessoires
The Art of Living Magazine – Fotografie: Jaro van Meerten

Tips!

Maak een moodboard met al je slaapkamer ideeën. Verzamel kleuren, stalen en afbeeldingen van de materialen en stoffen die je wilt toe passen. Zo zie je direct of alles bij elkaar past… of niet ;). Via onze website kun je ook gratis kleurstalen aanvragen van raamdecoratie of gordijnen voor je slaapkamer.

Slaapkamer ideeën: trends en stijlen

Kies je voor chique, romantisch of Scandinavisch? Bepaal de interieurstijl van je slaapkamer. Doe hieronder inspiratie op met hotel chique slaapkamer ideeën en Scandinavische slaapkamer ideeën.

Door zware stoffen, donker en licht te combineren met natuurlijke materialen zorg je voor veel warmte en rust in de slaapkamer. Wil jij een hotel chic interieur? Stijl dan veloursstoffen met eclectische accessoires en kies als raamdecoratie voor houten jaloezieën met zware gordijnen. Of ga juist voor een rustig Scandinavische look door een inbetween te combineren met een verduisterend gordijn in een lichte tint of kies juist voor witte shutters en combineer dit met accessoires in aardse tinten en eiken nachtkastjes.

Chique slaapkamer met bruintinten
Denise Zwijnen – “Stijlvol Wonen editie 720” – © DPG Media Home Deco N.V.
Rustige slaapkamer met witte shutters
Luxe slaapkamer met bed en kasten
The Art of Living Magazine – Fotografie: Jaro van Meerten
Lichte slaapkamer met gordijnen

Slaapkamer ideeën: kleuren

Naast de interieurstijl is het kiezen van de juiste kleuren een belangrijk punt. Welke kleuren staan goed in de ruimte? Heb je een grote of kleine slaapkamer? Komt er veel licht de kamer binnen door ramen? Ben je fan van neutrale lichte kleuren of houd je meer van trendy kleuren en patronen? Dit zijn vragen die je jezelf kunt stellen om tot een mooi kleurenpalet te komen.

Waar je een paar jaar geleden veel lichte en witte slaapkamers zag, mag het tegenwoordig wel wat spannender. Een mooie groene of zachtroze muur geeft je slaapkamer trendy look en passen helemaal binnen de laatste interieurtrends. Wees niet bang om te combineren met kleuren. Kies de kleuren die je zelf mooi vind en mix & match de kleuren met elkaar. 

Slaapkamer met kleur en houten jaloezieën
Kleurrijke slaapkamer met dakramen
Houten jaloezie slaapkamer
Slaapkamer met blauwe muur

Slaapkamer ideeën: raamdecoratie in de slaapkamer

Slaap je beter wanneer je slaapkamer helemaal donker is? Dan raden we je aan om verduisterende rolgordijnenplissé gordijnen of gordijnen te kiezen. De verduisterende stoffen zorgen ervoor dat de kamer goed donker wordt.

Wil je meer inspiratie of tips? Lees dan onze blog raamdecoratie in de slaapkamer.

Natuurlijk kunnen onze adviseurs jou ook persoonlijk adviseren over geschikte raamdecoratie in jouw slaapkamer. Kom langs in één van onze showrooms of start de chat. Twijfel je welke kleur mooi zou staan in jouw slaapkamer? Vraag online gratis kleurstalen aan van jouw favoriete product. Zo kun je de verschillende stoffen en kleuren met eigen ogen thuis bekijken.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

Populaire raamdecoratie voor de slaapkamer

Slaapkamer ideeën: tips voor een kleine slaapkamer

Heb je een smalle of kleine slaapkamer? Ook deze ruimte kun je sfeervol inrichten met deze kleine slaapkamer ideeën en tips. Kies bijvoorbeeld voor een bed met lades. Zo heb je extra opbergruimte, zonder dat er ruimte verloren gaat. Maak daarnaast ook veel gebruik van planken aan de muur. Dit kan dienen als nachtkastje of opbergruimte.

Ideeën slaapkamer: voorbeelden

Er zijn eindeloze stijlen en combinaties die je kunt kiezen om je slaapkamer in te richten. Doe inspiratie op met onderstaande voorbeelden van slaapkamers.

Vouwgordijnen verduisterend slaapkamer
Gordijnen master bedroom
Rolgordijnen kinderkamer

Ben je op zoek naar meer leuke slaapkamer ideeën zoals voor de kinderkamer: stoere slaapkamer ideeën of meisjeskamer ideeën? Bekijk de blog raamdecoratie voor de kinderkamer of 5x babykamer inspiratie.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Vraag gelijk een adviesafspraak aan!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven