Toilet ideeën: Inspiratie voor een sfeervolle ruimte

Toilet ideeën - Tips en inspiratie voor een sfeervolle ruimte thumb

Is het interieur in jouw woning om door een ringetje te halen, maar is het kleinste kamertje in huis nog altijd kaal en steriel? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen! Het toilet is misschien klein en niet de meest gezellige plek in huis, maar het is wél de ruimte waar zowel jij als jouw gezin en vrienden & familie regelmatig gebruik van maken. Deze blog zit boordevol toilet ideeën om de kleinste ruimte in huis te transformeren tot een esthetisch aantrekkelijk en sfeervolle plek. 

3 stijlen voor in het toilet

Is jouw woonstijl direct duidelijk wanneer je de woning binnenstapt? Trek deze stijl dan door in het toilet. Tegenwoordig vind je voor iedere stijl passend sanitair, waarmee je met de juiste muurafwerking, een stijlvol geheel creëert. 

Hotel chique
Ben jij dol op de luxueuze uitstraling van de hotel chique woonstijl? Dan is het toilet dé ruimte in huis waar je dit gevoel feilloos kunt doortrekken. Kies voor grote marmeren tegels in het wit, bruin of zwart of kies voor glanzende tegels in een donkere kleur en betegel de muur met een visgraat patroon. Combineer dit met een zwart toilet, een zwart fontein en goudkleurige accessoires. Kleed de ruimte af met geurstokjes, een leuk gastendoekje, een grote spiegel én zachte verlichting voor de finishing touch. 

Beton ciré
Met beton ciré op de wanden en een strakke gietvloer in het toilet creëer je in één klap een moderne ruimte. Dankzij de strakke en neutrale afwerking biedt deze woonstijl voldoende opties om de ruimte naar eigen smaak te stylen. Heeft jouw toilet voldoende ruimte? Kies dan voor een toiletkastje met daarop een grove waskom. Moet jij het doen met minder ruimte? Kies dan voor een rechthoekig fontein in het wit of zwart. Een marmeren fontein of een basic fontein met een greep voor het gastendoekje geeft een speelse look. Kies het sanitair in één en dezelfde kleur en stijl de ruimte af met rotan of industriële accessoires als een mandje voor de toiletrollen.

Kleurrijk
Hou jij van warmte en gezelligheid? Dan is er geen twijfel over mogelijk en moet je gaan voor een kleurrijk toilet! Kies voor wit sanitair met roze of groene tegels of kies juist voor tof behang met print op de muur en combineer dit met zacht gekleurde tegels. Een kleurrijk toilet springt er helemaal uit met een goudkleurige kraan en speelse accessoires. Gegarandeerd dat ieder familielid voortaan met een glimlach naar het toilet gaat!

Raamdecoratie voor privacy

Ben jij de geluksvogel met een raam in het toilet? Good for you! Dankzij het raam valt er altijd natuurlijk daglicht naar binnen of zet je het raam even open voor frisse lucht. Wanneer jouw toilet is voorzien van een raam is het wel van belang om jouw privacy te waarborgen. Van een raamsticker wordt je niet direct blij als je het toilet bezoekt, maar met de juiste raamdecoratie maak je de sfeervolle look compleet.

Ramen in het toilet zijn vaak smal, waardoor je misschien bang bent dat raamdecoratie niet mogelijk is. Maar niet is minder waar! Jaloezieënshutters en plissés stel je al vanaf 30cm samen. Stel de kleur van de raamdecoratie af op de kleur van het sanitair voor een rustig en stijlvol geheel.

Meest gekozen raamdecoratie voor het toilet

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën

 Minimale afmeting
 Breedte: 30cm
 Hoogte: 30cm

Toilet ideeën smalle ramen

Houten jaloezieën

 Minimale afmeting
 Breedte: 30cm
 Hoogte: 30cm

Pinterest shutters toilet

Shutters

 Minimale afmeting
 Breedte: 30cm
 Hoogte: 40cm

Ben jij om na deze toilet ideeën en ga je het kleinste kamertje in huis verbouwen? Laat dan vooral weten voor welke stijl je gaat!

Vraag & antwoord

Hoe kan ik mijn kleine toilet groter laten lijken?

Maak gebruik van lichte kleuren als wit of pasteltinten op de muur en vloer om een klein toilet groter te laten lijken. Daarnaast is het belangrijk om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten, kies bijvoorbeeld voor lichte plissés voor voldoende lichtinval én privacy. Maak gebruik van spiegels om de ruimte optisch te vergroten.

Welke materialen zijn geschikt voor een modern toiletontwerp?

Voor een modern toiletontwerp kun je kiezen voor materialen zoals staal, chroom, keramiek en gepolijst marmer. Deze materialen hebben een strakke uitstraling die perfect past bij een moderne stijl.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van sanitair?

Naast het esthetische aspect is het belangrijk om aandacht te besteden aan de sanitaire voorzieningen in je toilet. Kies voor een toilet van goede kwaliteit met efficiënte spoeling en hygiënische functies. Vergeet niet om regelmatig onderhoud uit te voeren om de werking van het toilet te waarborgen.
Tip:
Met een hangend toilet zonder spoelrand wordt het poetsen van jouw toilet een stuk minder vervelend!

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen over raamdecoratie voor het toilet? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven