Smalle ramen: deze raamdecoratie is geschikt

Raamdecoratie smalle ramen thumbnail

Ramen met een slank profiel zijn sfeervol, maar niet ieder type raamdecoratie is geschikt voor smalle ramen. Welke raamdecoratie kun je voor smalle ramen mooi toepassen? Deze 5 soorten raambekleding zijn perfect voor jouw situatie!

Populaire raamdecoratie voor smalle ramen

1. Duette® shades

Dupli plissés, ook wel bekend als duette shades, ogen luchtig door de honingraatstructuur en zijn een mooie oplossing voor smalle ramen. Met een dupli plissé top down- bottom up kun je het gordijn in het midden van het raam positioneren, waardoor er via de bovenzijde daglicht naar binnen kan vallen. Zo verlies je geen privacy en zorg je tegelijkertijd voor zacht gefilterd daglicht in de kamer. 

Voor optimaal bedieningsgemak kun je de ingespannen dupli plissé laten uitvoeren met een handgreep.

Vanaf 30cm breed te bestellen

Tip

Plissés en dupli plissés zijn voor veel ramen toepasbaar. Zo kun je de dupli plissé ook in een frame bestellen of de plissé ingespannen samenstellen met klemsteunen of plakstrips. Perfect voor aluminium en kunststof kozijnen, want zo hoef je niet in het kozijn te boren. 

Project IG dupli ingespannen plak 3
Smalle dupli - inhuis plaza
Project IG dupli ingespannen plak 4

Stel je plissé voor je smalle raam eenvoudig samen

2. Jaloezieën

Horizontale jaloezieën benadrukken de breedte van het raam. Voor smalle ramen zijn jaloezieën dan ook een mooie toevoeging. Kies uit onze lamelbreedtes van 50mm, 25mm of 16mm afhankelijk van de sfeer die je wil creëren. 

Voor een natuurlijke en rustieke uitstraling kies je houten jaloezieën. Gaat jouw voorkeur uit naar een moderne en strakke uitstraling? Dan zijn aluminium jaloezieën perfect.

Vanaf 30cm breed te bestellen

Tip

Voor smalle ramen raden wij je aan om een kleine lamelmaat met een slank design te kiezen. Dit zorgt voor een strakke uitstraling.

Jaloezieën smal raam
Smalle houten jaloezie kantoor
Jaloezieën smal raam

Stel je jaloezie voor je smalle raam eenvoudig samen

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

3. Vouwgordijnen

Vouwgordijnen geven door de vouwen in het gordijn een romantische touch aan jouw interieur. Daarnaast is een vouwgordijn perfect voor smalle ramen. Kies een transparante of lichtdoorlatende stof, zodat er voldoende daglicht door het smalle raam naar binnen schijnt.

Heb je meerdere smalle ramen met een muurtje ertussen? De vouwgordijnen kunnen uitgelijnd worden, zodat de baleinen in het vouwgordijn op dezelfde hoogte worden verwerkt. 

Vanaf 33cm breed te bestellen

Vouwgordijnen INHUIS
Vouwgordijnen INHUIS Project - Woonkamer detailshot
Vouwgordijnen INHUIS Project - Woonkamer doorkijkje

Stel je vouwgordijn voor je smalle raam eenvoudig samen

4. Rolgordijnen

Heeft jouw woning smalle, hoge ramen? Dan zijn rolgordijnen een mooie oplossing. Zo is een rolgordijn met mini cassette ideaal voor draai-kiepramen of meerdere smalle ramen naast elkaar. Dit systeem plak je eenvoudig op het raam, waardoor het product zeer ruimte besparend is. Heb jij een smal vast raam? Dan is een standaard rolgordijn of rolgordijn met zijgeleiding ideaal. Een rolgordijn met zijgeleiding raden wij, voor extra verduistering, aan voor vaste smalle ramen in de slaapkamer.

Vanaf 30cm breed te bestellen

rolgordijn mini cassette
Rolgordijn met zijgeleiding - inhuis plaza

Stel je rolgordijn voor je smalle raam eenvoudig samen

5. Shutters

Shutters kunnen al vanaf kleine afmetingen worden gemaakt. Voor smalle ramen zijn shutters met een fijne lamel – 63 mm – het mooiste, omdat het raam op deze manier het beste tot zijn recht komt. Dankzij de kantelbare lamellen van shutters, speel je gemakkelijk met de lichtinval in de ruimte. Met een tiltstok bedien je de lamellen met een bedieningsstok en met Clearview zijn de lamellen onzichtbaar met elkaar verbonden. Je kantelt met Clearview alle lamellen van het paneel op het moment dat je één lamel met de hand in de juiste positie beweegt.

Er zijn diverse collecties waardoor je kunt kiezen voor een gladde lamel met een moderne uitstraling of voor een lamel met een houtnerf met een natuurlijke uitstraling. 

Vanaf 30cm breed te bestellen

rolgordijn mini cassette
Rolgordijn met zijgeleiding - inhuis plaza

Stel shutters voor je smalle raam eenvoudig samen

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Vraag gelijk een adviesafspraak aan!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven