Raamdecoratie voor je schuifpui: wat kies jij?

raamdecoratie schuifpui

Veel klanten die een woning hebben met een schuifpui komen in onze showroom binnen met de vraag: ‘Welke raamdecoratie is mooi voor een schuifpui?’. Wij hebben de mogelijkheden voor jou op een rij gezet. Laat je inspireren en bekijk de geschikte raamdecoratie voor jouw schuifpui. 

Populair voor een schuifpui

Bekijk de meest verkochte raamdecoratie producten voor de schuifpui:

gordijnen schuifpui
Gordijnen
Shutters vouwrail
Dubbele Plisségordijnen
Rolgordijnen
gordijnen schuifpui
Gordijnen
Shutters vouwrail
Dubbele plisségordijnen
Rolgordijnen

Raamdecoratie voor de schuifpui

Een schuifpui bestaat voornamelijk uit ramen, waardoor er veel licht binnenvalt in de ruimte en de privacy van de kamer voor een groot deel wegvalt. Passende raamdecoratie is belangrijk voor de sfeer en uitstraling van de kamer. Er zijn verschillende raamdecoratie die je kunt toepassen voor je schuifpui, afhankelijk van jouw wensen. Het is daarbij belangrijk dat je de antwoorden op de volgende vragen meeneemt:

Gordijnen schuifpui

1. Gordijnen voor de schuifpui

Ideaal voor de schuifpui zijn gordijnen. Overdag geven gordijnen veel sfeer aan de schuifpui. ‘s Avonds schuif je de gordijnen dicht, waardoor je warmte binnenhoudt en volledige privacy hebt. Gordijnen kun je ook goed combineren met andere type raamdecoratie zoals vouwgordijnen of rolgordijnen. Je kunt de vouwgordijnen en rolgordijnen in dezelfde stof als je gordijnen samenstellen of juist laten afwijken.

Gordijnen zijn in honderden stoffen en designs te bestellen. Kies jij voor transparante, verduisterende of lichtdoorlatende gordijnen voor de schuifpui? Om je te helpen met het vinden van de perfecte stof kun je van al onze gordijnen gratis kleurstalen aanvragen.

2. Shutters voor de schuifpui

Populaire raamdecoratie voor de schuifpui zijn shutters in een vouwrailsysteem. Met de handgemaakte shutters bepaal je heel gemakkelijk de lichtinval en de doorkijk. Overdag kun je de lamellen van de shutters kantelen, zodat je voldoende lichtinval in je woning hebt. 

Je kunt shutters voor een schuifpui met op verschillende manieren bestellen. Meestal kiest de klant voor shutters met een vouwrail. Wil je door de schuifpui naar buiten? Dan schuif je de shutters gemakkelijk opzij.

Shutters met een vouwrailsysteem zijn leverbaar in verschillende houtsoorten: Basswood en Ashwood. Daarnaast kun je kiezen uit 3 verschillende lamelbreedtes (63mm, 89mm en 114mm) en diverse kleuren. 

Liever advies van een specialist?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Kom vrijblijvend langs in één van onze showrooms of maak een adviesafspraak op het moment dat het voor jou uitkomt.

Raamdecoratie specialist

Raamdecoratie specialist
Annemiek

Overige raamdecoratie voor de schuifpui

Er worden met regelmaat vouwgordijnen, plisségordijnen, rolgordijnen en houten jaloezieën besteld voor de schuifpui. Je kunt er bij deze typen raamdecoratie voor kiezen om de raamdecoratie in meerdere banen naast elkaar te hangen over de breedte van de schuifpui. Je hoeft dan alleen de raamdecoratie op te trekken in het loopgedeelte.

3. Vouwgordijnen voor de schuifpui

Vouwgordijnen hebben een romantische uitstraling en zijn in transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stoffen te bestellen. Vouwgordijnen kunnen voor een schuifpui gehangen worden, maar moeten wel voor een deel opgehaald worden wanneer je naar buiten wilt. 

Vouwgordijnen zijn in +150 verschillende stoffen te bestellen. In het vouwgordijn zijn baleinen verwerkt die ervoor zorgen dat het gordijn netjes strak hangt. Kies je voor baleinen aan de voor- of achterzijde? Beide opties hebben hun eigen uitstraling. 

Net als de gordijnen zijn ook de vouwgordijnen in veel verschillende stoffen, kleuren en dessins te bestellen. Benieuwd naar de prijzen voor vouwgordijnen? Stel jouw vouwgordijn direct online samen en bereken je prijs.

duette gordijnen voor de schuifpui

4. Duettes voor de schuifpui

Duette gordijnen zijn een trendy oplossing als raamdecoratie voor jouw schuifpui. Omdat plisségordijnen licht zijn en het systeem weinig ruimte inneemt, blijft er ook in opgetrokken stand maar een klein pakket over. Hierdoor zitten ze niet snel in de weg, wanneer je door de schuifdeur naar buiten wilt. 

Kies je voor het top down bottom up systeem, dan kun je de duettes zowel aan de boven als onderkant bedienen. Ideaal om de lichtinval af te stemmen zoals jij het wilt. 

Met de keuze voor de stof: transparant, lichtdoorlatend of verduisterend bepaal je zelf de mate van lichtinval en privacy. Daarnaast zijn de de duette gordijnen in veel verschillende kleuren te kiezen. Zo zit er altijd wel een kleur bij die perfect past in jouw interieur. Twijfel je over de kleur? Vraag gratis kleurenstalen aan! 

Rolgordijnen

5. (duo) Rolgordijnen voor de schuifpui

Ook Rolgordijnen worden veel gekozen voor de schuifpui. Ze zijn super licht en eenvoudig te bedienen. Je trekt ze eenvoudig omhoog, waardoor je de schuifpui kunt gebruiken. Let er wel op dat rolgordijnen altijd voor een groot stuk opgehaald moeten worden wanneer je naar buiten wilt gaan. 

Rolgordijnen kunnen geleverd worden in een transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stof. Ook duo rolgordijnen zijn geschikt voor een schuifpui. Je kunt kiezen voor een handmatige of elektrische bediening.

(Duo) Rolgordijnen zijn in honderden stoffen en designs te bestellen. Vraag online gratis kleurstalen aan, om te kijken of de kleur goed matcht met jouw interieur of stel jouw rolgordijnen direct samen. 

6. Jaloezieën voor de schuifpui

Met houten jaloezieën en aluminium jaloezieën bepaal je net als bij shutters in welke mate je lichtinval wilt hebben in de kamer. Je kiest bij jaloezieën uit verschillende lamelbreedtes. 

Ga jij voor een smalle lamel van 16 of 25 mm of kies je voor een bredere lamel van 50 of 70 mm? Vergeet niet dat je bij houten jaloezieën voor de schuifpui een aardig pakket hebt wanneer je deze optrekt. Bekijk de pakkethoogte bij de technische specificaties per product. Aluminium jaloezieën zijn wellicht een goede optie, omdat ze dunner en lichter zijn. 

Daarnaast is het belangrijk om te kijken of er genoeg ruimte is voor de jaloezieën, zodat deze niet tegen de hendels/knoppen van de schuifdeur aan komen te hangen.

Gebruik je de schuifpui dagelijks? Wanneer je de schuifpui dagelijks gebruikt en de jaloezieën vaak omhoog en omlaag moet bedienen, is het aan te raden om voor een alternatief product te kiezen. 

Houten jaloezieën zijn samen te stellen in de afmetingen van 25 mm, 50 mm en 70 mm. Aluminium jaloezieën kun je samenstellen in 16 mm, 25 mm en 50 mm.

Tips!

Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje
Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje


Gerelateerde artikelen