Raamdecoratie voor je schuifpui: wat kies jij?

Vouwgordijnen schuifpui INHUIS

Een schuifpui zorgt voor veel lichtinval in huis en een vrije doorloop. Heerlijk dat extra licht in huis! Toch willen we een aangename binnentemperatuur in de zomer en liever geen binnenkijkers. Benieuwd welke raamdecoratie geschikt is voor een schuifpui? Je leest het hieronder!

Meest gekozen raamdecoratie voor een schuifpui

Raamdecoratie voor de schuifpui

Een schuifpui bestaat voornamelijk uit ramen, waardoor er veel licht binnenvalt in de ruimte en de privacy van de kamer voor een groot deel wegvalt. Passende raamdecoratie is belangrijk voor de sfeer en uitstraling van de kamer. Er zijn verschillende raamdecoratie die je kunt toepassen voor je schuifpui, afhankelijk van jouw wensen. Het is daarbij belangrijk dat je de antwoorden op de volgende vragen meeneemt:

–  Gebruik je de schuifpui regelmatig (iedere dag, meerdere malen)? 

–  Wil je de hele dag privacy in de kamer hebben en dus dichte raambekleding voor de schuifpui of vind je de raambekleding vooral belangrijk voor de avonden?

–  In welke ruimte is de schuifpui? In de slaapkamer is een verduisterende raamdecoratie gewenst, terwijl je de ruimte in de woonkamer heel licht en open wil houden. Laat je inspireren! 

1. Gordijnen voor de schuifpui

Ideaal voor de schuifpui zijn gordijnen. Overdag geven gordijnen veel sfeer aan de schuifpui. ’s Avonds schuif je de gordijnen dicht, waardoor je warmte binnenhoudt en volledige privacy hebt. Gordijnen kun je ook goed combineren met andere type raamdecoratie zoals vouwgordijnen of rolgordijnen. Je kunt de vouwgordijnen en rolgordijnen in dezelfde stof als je gordijnen samenstellen of juist laten afwijken.

Gordijnen zijn in honderden stoffen en designs te bestellen. Kies jij voor transparante, verduisterende of lichtdoorlatende gordijnen voor de schuifpui? Om je te helpen met het vinden van de perfecte stof kun je van al onze gordijnen gratis kleurstalen aanvragen.

Jaloezieën en gordijnen in de woonkamer
Shutters schuifdeur - inhuis plaza

2. Shutters voor de schuifpui

Populaire raamdecoratie voor de schuifpui zijn shutters in een vouwrailsysteem. Met de handgemaakte shutters bepaal je heel gemakkelijk de lichtinval en de doorkijk. Overdag kun je de lamellen van de shutters kantelen, zodat je voldoende lichtinval in je woning hebt. 

Je kunt shutters voor een schuifpui met op verschillende manieren bestellen. Meestal kiest de klant voor shutters met een vouwrail. Wil je door de schuifpui naar buiten? Dan schuif je de shutters gemakkelijk opzij.

Shutters met een vouwrailsysteem zijn leverbaar in verschillende houtsoorten: Basswood en Ashwood. Daarnaast kun je kiezen uit 3 verschillende lamelbreedtes (63mm, 89mm en 114mm) en diverse kleuren. 

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

Overige raamdecoratie voor de schuifpui
Er worden met regelmaat vouwgordijnen, plisségordijnen, rolgordijnen en houten jaloezieën besteld voor de schuifpui. Je kunt er bij deze type raamdecoratie voor kiezen om de raamdecoratie in meerdere banen naast elkaar te hangen over de breedte van de schuifpui. Je hoeft dan alleen de raamdecoratie op te trekken in het loopgedeelte.

3. Vouwgordijnen voor de schuifpui

Vouwgordijnen hebben een romantische uitstraling en zijn in transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stoffen te bestellen. Vouwgordijnen kunnen voor een schuifpui gehangen worden, maar moeten wel voor een deel opgehaald worden wanneer je naar buiten wil. 

n het vouwgordijn zijn baleinen verwerkt die ervoor zorgen dat het gordijn netjes strak hangt. Kies je voor baleinen aan de voor- of achterzijde? Beide opties hebben hun eigen uitstraling. 

Vouwgordijnen zijn in veel verschillende stoffen, kleuren en dessins te bestellen. Benieuwd naar de prijzen voor vouwgordijnen? Stel jouw vouwgordijn direct online samen en bereken je prijs.

Vouwgordijnen schuifpui - inhuis plaza

4. Duettes voor de schuifpui

Duette® Shades, ook wel dupli gordijnen genoemd, zijn een trendy oplossing als raamdecoratie voor jouw schuifpui. Omdat plisségordijnen licht zijn en het systeem weinig ruimte inneemt, blijft er ook in opgetrokken stand maar een klein pakket over. Hierdoor zitten ze niet snel in de weg, wanneer je door de schuifdeur naar buiten wil. 

Kies je voor het top down bottom up systeem, dan kun je de duettes zowel aan de boven- als onderkant bedienen. Ideaal om de lichtinval af te stemmen zoals jij het wil. 

Met de keuze voor de stof: transparant, lichtdoorlatend of verduisterend bepaal je zelf de mate van lichtinval en privacy. Daarnaast zijn dupli plissé gordijnen in veel verschillende kleuren te kiezen. Zo zit er altijd wel een kleur bij die perfect past in jouw interieur. Twijfel je over de kleur? Vraag gratis kleurenstalen aan! 

5. (Duo) Rolgordijnen voor de schuifpui

Ook rolgordijnen worden veel gekozen voor de schuifpui. Ze zijn superlicht en eenvoudig te bedienen. Je trekt ze eenvoudig omhoog, waardoor je de schuifpui kunt gebruiken. Let er wel op dat rolgordijnen altijd voor een groot stuk opgehaald moeten worden wanneer je naar buiten wilt gaan. 

Rolgordijnen kunnen geleverd worden in een transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stof. Ook duo rolgordijnen zijn geschikt voor een schuifpui. Je kunt kiezen voor een handmatige of elektrische bediening.

(Duo) rolgordijnen zijn in tientallen stoffen en designs te bestellen. Vraag online gratis kleurstalen aan, om te kijken of de kleur goed matcht met jouw interieur of stel jouw rolgordijnen direct samen. 

Rolgordijnen schuifpui - inhuis plaza

6. Jaloezieën voor de schuifpui

Met houten jaloezieën en aluminium jaloezieën bepaal je net als bij shutters in welke mate je lichtinval wil hebben in de kamer. Je kiest bij jaloezieën uit verschillende lamelbreedtes. 

Ga jij voor een smalle lamel van 16 of 25mm of kies je voor een bredere lamel van 50 of 70mm? Vergeet niet dat je bij houten jaloezieën voor de schuifpui een aardig pakket hebt wanneer je deze optrekt. Bekijk de pakkethoogte bij de technische specificaties per product. Aluminium jaloezieën zijn wellicht een goede optie, omdat ze dunner en lichter zijn.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken of er genoeg ruimte is voor de jaloezieën, zodat deze niet tegen de hendels/knoppen van de schuifdeur aan komen te hangen. 

Houten jaloezieën zijn samen te stellen in de afmetingen van 25mm, 50mm en 70mm. Aluminium jaloezieën kun je samenstellen in 16mm, 25mm en 50mm.

Gebruik je de schuifpui dagelijks? Wanneer je de schuifpui dagelijks gebruikt en de jaloezieën vaak omhoog en omlaag moet bedienen, is het aan te raden om voor een alternatief product te kiezen. 

Tips!

Houd rekening met het handvat of de hendel van de schuifpui. Zo voorkom je dat je raamdecoratie hier tegenaan komt te hangen.

Let erop dat je de raamdecoratie niet op de schuifpui kunt monteren, omdat het glas altijd langs elkaar beweegt.

Kies de systeemkleur in de kleur van het kozijn, zodat het een mooi geheel vormt.

Meet je schuifpui goed op voor nieuwe raamdecoratie. Heb je raamdecoratie gekozen voor je schuifpui? Dan kan het opmeten beginnen. Het is het beste om de raamdecoratie op de dag (op het kozijn) te monteren, zodat de raambekleding mooi voor de schuifpui valt. Vind je het lastig om de ramen zelf te meten? Maak een adviesafspraak aan huis.

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven