Raamdecoratie voor de schuifpui: wat kies jij?

Een schuifpui bestaat voornamelijk uit ramen, waardoor er veel licht binnenvalt in de ruimte en de privacy van de kamer voor een groot deel wegvalt. Passende raamdecoratie is belangrijk voor de sfeer en uitstraling van de kamer. Er zijn verschillende raamdecoratie die je kunt toepassen voor je schuifpui, afhankelijk van jouw wensen. Het is daarbij belangrijk dat je de antwoorden op de volgende vragen meeneemt.
Gebruik je de schuifpui heel regelmatig (iedere dag meerdere malen)? Wil je de hele dag privacy in de kamer hebben en dus dichte raambekleding voor de schuifpui, of vind je de raambekleding vooral belangrijk voor de avonden? Laat je inspireren! 

Gordijnen voor de schuifpui

Ideaal voor de schuifpui zijn gordijnen. Overdag geven gordijnen veel sfeer aan de schuifpui en brengen ze warmte in huis. 's Avonds schuif je de gordijnen dicht, waardoor je de warmte binnenhoudt en volledige privacy hebt. Gordijnen zijn er in honderden stoffen en designs te bestellen. Kies jij voor transparante, verduisterende of lichtdoorlatende gordijnen voor de schuifpui?
Gordijnen kun je ook goed combineren met andere type raamdecoratie als vouwgordijnen of rolgordijnen. 

Shutters voor de schuifpui

Wat we met regelmaat zien, is dat klanten shutters kiezen als raamdecoratie voor de schuifpui. Met shutters bepaal je heel gemakkelijk de hoeveelheid de lichtinval en de doorkijk. Overdags kun je de lamellen van de shutters kantelen, zodat je voldoende lichtinval in je woning hebt. Wil je door de schuifpui naar buiten? Dan schuif je de shutters gemakkelijk opzij met het vouwrailsysteem.

 

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen - ook wel schuifgordijnen genoemd - zijn heel geschikt voor de schuifpui. De paneelgordijnen bestaan uit meerdere banen die je los van elkaar kunt bewegen. Ideaal wanneer je naar buiten wilt. Je schuift één paneelgordijn opzij en kunt de schuifpui openen. Paneelgordijnen zijn in meer dan 100 kleuren te bestellen. 

 

 

Overige raamdecoratie voor de schuipui 

Er worden met regelmaat houten jaloezieën, rolgordijnen en vouwgordijnen besteld voor de schuifpui. Je kunt er bij deze typen raamdecoratie voor kiezen om de raamdecoratie in meerdere banen naast elkaar te hangen over de breedte van de schuifpui. Je hoeft dan alleen de raamdecoratie op te trekken in het loopgedeelte.

Jaloezieën voor de schuifpui

Met houten jaloezieën en aluminium jaloezieën bepaal je net als bij de shutters in welke mate je lichtinval wilt hebben in de kamer. Je kiest bij jaloezieën uit verschillende lamelbreedtes. Ga jij voor een smalle lamel van 16 of 25 mm of kies je voor een bredere lamel van 50, 60 of 70 mm?
Vergeet niet dat je bij houten jaloezieën voor de schuifpui een aardig pakket hebt wanneer je deze optrekt. 

 

Vouwgordijnen voor de schuifpui

Vouwgordijnen hebben een romantische uitstraling en zijn in transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stoffen te bestellen. Vouwgordijnen kunnen voor een schuifpui gehangen worden, maar moeten wel voor een deel opgehaald worden wanneer je naar buiten wilt. 

 

Rolgordijnen voor de schuifpui

Rolgordijnen kunnen voor een schuifpui gehangen worden, maar moeten wel altijd voor een groot deel worden opgehaald wanneer je naar buiten wilt gaan. Rolgordijnen zijn in honderden stoffen en designs te bestellen. Met of zonder cassette. Handmatig of elektrisch bediend. 

 

 

Tip: meet je schuifpui goed op voor nieuwe raamdecoratie

Heb je raamdecoratie gekozen voor je schuifpui? Dan kan het opmeten van je schuifpui beginnen. Let erop dat je bij het opmeten van je schuifpui rekening houdt met het handvat of de hendel van de schuifpui. Deze kan de raamdecoratie in de weg zitten. Het is het beste om de raamdecoratie op de dag (op het kozijn) te monteren, zodat de raambekleding mooi voor de schuifpui valt.

 


VORIGE

Maak kennis met: Annemiek

VOLGENDE

Schoonmaaktips: Zo maak jij je raamdecoratie schoon!