Raamdecoratie voor een vensterbank

Vouwgordijnen INHUIS

Het vinden van passende raamdecoratie voor een smalle, brede of houten vensterbank is soms een lastige opgave, want welke kies je? Gelukkig hebben wij het voor je uitgezocht. Voor iedere vensterbank hebben wij de perfecte raamdecoratie. Benieuwd welke? Lees snel verder!

Meest gekozen

Bekijk hier de populairste raamdecoratie voor een vensterbank:

Dupli XL INHUIS
Plissé gordijnen
Houten jaloezieën INHUIS
Jaloezieën
Rolgordijn mini cassette INHUIS
Rolgordijnen
Vouwgordijnen INHUIS
Vouwgordijnen
Shutters erker BLEND
Shutters
Dupli XL INHUIS
Plissé gordijnen
Houten jaloezieën INHUIS
Jaloezieën
Rolgordijn mini cassette INHUIS
Rolgordijnen
Vouwgordijnen INHUIS
Vouwgordijnen
Shutters wit BLEND
Shutters

Een smalle vensterbank

Heb je een raam met een smalle vensterbank en zoek je passende raamdecoratie hiervoor? Hieronder adviseren wij welke raambekleding het meest geschikt is.

Plissé gordijnen

Plissé gordijnen nemen dankzij smalle profielen weinig ruimte in beslag waardoor ze de ideale raambekleding zijn voor een smalle vensterbank. Kies voor plissés met het top down bottom up systeem en reguleer op een speelse manier de lichtinval in huis.

Wist je dat plissé gordijnen ook een uitkomst bieden voor draai-kiepramen? Een ingespannen plissé hangt strak langs het raam en wordt door middel van klemsteunen op het kozijn of met plakstrips op het raam bevestigd. Een andere optie zijn plissés in frame, deze worden middels magneetstrips op het kozijn geplaatst. Hierdoor is boren en schroeven in een kunststof kozijn niet nodig.

Bekijk hier een binnenkijker met prachtige plissé gordijnen, rolgordijnen én vouwgordijnen met een etnische touch!

Plissé gordijnen

Jaloezieën 16mm – 25mm

Een andere oplossing voor een raam met een smalle vensterbank zijn houten of aluminium jaloezieën in de lamelbreedte 16mm of 25mm. Deze lamelbreedtes zijn ideaal voor kleine en smalle ramen of draai-kiepramen. De lamellen staan hier dichter op elkaar waardoor de inkijk naar binnen meer beperkt wordt. Hierdoor heb je meer privacy én toch nog voldoende lichtinval.

Indien je een draai-kiepraam hebt, kies dan voor jaloezieën met klemsteunen of plakstrips. Dit zorgt ervoor dat de lamellen vlak en stevig langs het raam hangen, waardoor je het draai-kiepraam eenvoudig kunt openen of kantelen.   

Aluminium jaloezie Luxaflex

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn praktische en veelzijdige raamdecoratie. Naast dat ze ruimtebesparend zijn hebben ze ook nog een leuk prijskaartje. Door de verschillende uitvoeringen, zoals een rolgordijn met steunen, montageprofielen of cassette is er altijd wel een variant waardoor het rolgordijn op een efficiënte en ruimtebesparende manier gemonteerd kan worden.

Zoek je een rolgordijn waardoor je niet hoeft te boren en schroeven? Dan is een rolgordijn mini cassette een goede keuze. Het rolgordijn mini cassette wordt met plakstrips op een kunststof of aluminium kozijn geplakt en is perfect voor kleine ramen of draai-kiepramen.

Rolgordijn mini cassette INHUIS

Liever advies van een specialist?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Kom vrijblijvend langs in één van onze showrooms of maak een adviesafspraak op het moment dat het voor jou uitkomt.

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist
Annemiek

Een brede vensterbank

Een raam met een brede vensterbank biedt veel mogelijkheden. Zo is een brede vensterbank mooi aan te kleden met woonaccessoires of prachtige raamdecoratie.

Houten jaloezieën 50mm – 70mm

Houten jaloezieën in de lamelbreedte 50mm of 70mm zijn échte blikvangers en perfect voor grote raampartijen met een brede vensterbank. Hoe breder de lamelbreedte, des te groter de tussenruimte en kijkvlak. Welke lamelbreedte je ook kiest, met deze jaloezieën heb je gegarandeerd prachtig lichtinval en privacy in huis. Bovendien heb je met deze lamelbreedtes op een brede vensterbank, nog genoeg ruimte over voor woonaccessoires, zoals een ornament, grote kaarsen of fotolijstjes.

Houten jaloezieën INHUIS

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zorgen voor de gezelligheid en warmte in huis en zijn een mooie oplossing voor ramen met een brede vensterbank. Bij een vouwgordijn trek je het doek van beneden naar boven en andersom, hierdoor heb je zelf de mate van daglicht in de hand. Een vouwgordijn sluit perfect aan op je interieur dankzij een groot aanbod aan verschillende kleuren, stoffen en opties.

Vouwgordijnen INHUIS
Houten jaloezieën INHUIS
Vouwgordijnen INHUIS

Een houten vensterbank

Een houten vensterbank heeft een natuurlijke en sfeervolle uitstraling en is in veel woningen de standaard. Met een houten vensterbank kan je qua raamdecoratie alle kanten op, toch is er één die eruit springt.

Houten shutters

Shutters zijn een echte aanwinst voor een brede vensterbank en geschikt voor alle raamtypes. Een shutter kan op verschillende manieren geplaatst worden, zo bepaal jij of de shutter dicht op het raam of zover mogelijk van het raam geplaatst wordt. Kies voor montage in de dag, op de dag of voor shutters in frame. Bovendien passen de shutters in bijna iedere woonstijl dankzij een groot assortiment aan prachtige kleuren, houtsoorten en lamelbreedtes.

Zoek je ook raamdecoratie voor een schuifpui? Dan zijn shutters de ideale raamdecoratie. Lees hier meer over in onze blog shutters voor een schuifpui.

Shutters wit BLEND

Lees ons blog 5x raamdecoratie voor een voordeur of erker en ontdek wat de mogelijkheden zijn!

Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten
Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten


Gerelateerde artikelen