Shutters voor een schuifpui? Ontdek de mogelijkheden

Shutters wit BLEND schuifpui

Zoek je de ideale raamdecoratie voor je schuifpui? Shutters met een vouwrailsysteem zijn de perfecte oplossing voor een schuifpui. Benieuwd naar de opties? In dit blog lees je wat de mogelijkheden zijn.

Shutters voor een schuifpui

Een schuifpui zorgt voor veel lichtinval in huis en heeft vaak een behoorlijke oppervlakte. Het vinden van de juiste raamdecoratie voor een schuifpui kan daarom een lastige opgave zijn. Daar waar andere raamdecoratie minder geschikt is, zijn shutters de ideale oplossing voor een schuifpui. Hieronder lees je welke soorten shutters geschikt zijn.

1. Shutters met een vouwrailsysteem

Shutters met een vouwrailsysteem zijn goed toepasbaar bij een schuifpui. Het railsysteem bestaat uit vouwbare shutterpanelen die bevestigd zijn in een boven- en onderrail. Dankzij de scharnieren kunnen de shutterpanelen tot een hoek van 90 graden worden omgeklapt. Je vouwt de panelen gemakkelijk naar binnen voor het openen of sluiten van de schuifpui. Shutters met een vouwrailsysteem bieden niet alleen een uitkomst voor schuifpuien, maar zijn ook zeer geschikt voor grote raampartijen.

Shutters vouwrailsysteem BLEND

2. Shutters met een schuifrailsysteem

Een andere optie voor een schuifpui zijn shutters met een dubbele schuifrailsysteem. Bij dit railsysteem heb je twee shutterpanelen die achter elkaar geplaatst worden. Je schuift de shutterpanelen naar de zijkant als je de schuifpui wilt openen of sluiten. Hierbij dien je wel altijd rekening te houden met extra ruimte naast de schuifpui om de shutterpanelen als het ware te parkeren.

Shutters zwart schuifrail BLEND

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!
INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratie specialist
Annemiek

Voordelen van shutters

Shutters zijn ideaal voor grote en brede raampartijen omdat je meerdere panelen naast elkaar kunt plaatsen. Hierdoor kun je een schuifpui met een grote oppervlakte voorzien van stijlvolle shutters. Het zonnetje in huis is heerlijk, al is het soms wel eens lekker om een stukje privacy te creëren of om je even af te schermen van de zon. Shutters zijn duurzaam en verhogen de waarde van je woning. Het is zelfs mogelijk om shutters mee te financieren in je hypotheek.

Indien gewenst zijn de lamellen in delen te bedienen. Het bovenste gedeelte kun je openlaten voor meer zicht naar buiten en het onderste gedeelte kantel je gemakkelijk dicht, waardoor je bijvoorbeeld geen last hebt van hinderlijk licht op je beeldscherm.

+ Isolerend
+ 5 jaar garantie op het product
+ Gemakkelijk schoon te houden
+ Je kunt ze meefinancieren in je hypotheek

Bekijk hier een binnenkijker met prachtige shutters en laat je inspireren!

Lamelbreedtes en houtsoorten

De shutters zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, houtsoorten en lamelbreedtes. Er zijn 3 lamelbreedtes: 63mm, 89mm en 144mm. Hoe groter de lamel, des te meer afstand er tussen de lamellen zit. De houtsoorten zijn standaard voorzien van een FSC-certificaat, dit houdt in dat het hout afkomstig is van verantwoord beheerde bossen. De shutters worden kwartiersgezaagd, zodat het hout niet gaat kromtrekken of vervormen. Benieuwd welke houtsoorten er zijn? We zetten de verschillende houtsoorten voor je op een rij.

1. Basswood

Basswood is een hardhout wat ook wel lindehout wordt genoemd. Basswood shutters hebben een strakke uitstraling dankzij de gladde structuur van de lamel.

2. Mancurian Ash

Dit is een prachtige hardhout met een zichtbare nerfstructuur en is verkrijgbaar in verschillende exclusieve kleuren.

3. Elmhout en eiken

Elmhout en eiken, beter bekend als populierenhout, is een sterke houtsoort met een grovere nerfstructuur. Bij dit type hout heb je de keuze uit diverse natuurkleurige tinten.

4. Abachi

De nieuwste houtsoort binnen de collectie: Abachi. Dit is een lichtgewicht houtsoort die je ook goed kunt combineren met de houten jaloezieën collectie.

Bediening shutters schuifpui

Shutters zijn praktisch en eenvoudig te bedienen. Kies uit twee soorten bediening: tiltstok of verborgen bediening.

1. Tiltstok bediening

Bij een tiltstok bediening, bedien je de shutters middels een stokje aan de lamellen. Door de stok omhoog of omlaag te bewegen, bepaal je de ideale lichtinval en privacy in huis.

Shutters wit BLEND tiltstok bediening

2. Verborgen bediening

Bij een verborgen bediening heb je geen bedieningsstok. Je kantelt handmatig de lamellen omhoog of omlaag voor de gewenste lichtregulering. Een verborgen bediening geeft een rustigere en moderne uitstraling.

Shutters zwart BLEND verborgen bediening

Wat kosten shutters voor een schuifpui?

De shutters van BLEND worden volledig op maat gemaakt. Hierdoor heb je altijd perfect passende shutters die mooi aansluiten op je schuifpui. De kosten van shutters voor een schuifpui hangen af van de volgende factoren: afmetingen, type houtsoort en bediening. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door eventuele montagekosten.

Stel direct samen

Shutters schuifpui laten monteren

Met onze meet- en montageservice ben je verzekerd van kwalitatieve maatwerk en optimale service. Van deskundig advies in onze showroom tot aan de montage en zelfs daarna. De Blend® monteurs nemen al het werk voor je uit handen en de montage wordt tot in de puntjes verzorgd. Daarnaast profiteer je van 2 jaar garantie op de montage. Kortom, je wordt volledig ontzorgd!

Voordelen laten monteren

+ 100% maatwerk
+ 2 jaar garantie op de montage
+ Altijd perfect passende shutters

Zoek je naast shutters voor een schuifpui ook de ideale raamdecoratie voor vochtige ruimtes? Lees ons blog shutters in de badkamer.

Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten
Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten


Gerelateerde artikelen