5x Raamdecoratie voor een voordeur

Houten jaloezieën INHUIS

Zoek je raamdecoratie om nieuwsgierige blikken en tocht bij de voordeur tegen te houden? Ramen op en naast een voordeur komen in verschillende vormen en maten, hierdoor is het kiezen van de juiste raamdecoratie soms een lastige opgave. Gelukkig bieden wij voor grote, kleine en zelfs speciale raamvormen de perfecte oplossing. Benieuwd naar de opties? Je leest het hier!

Meest gekozen

Bekijk de populairste raamdecoratie voor een voordeur:

houten jaloezieën op maat
Houten jaloezieën
Plisse shades Luxaflex
Plissé gordijnen
Shutters vouwrailsysteem BLEND
Shutters
kant en klare gordijnen
Gordijnen
Rolgordijnen
Zwarte jaloezieën INHUIS
Houten jaloezieën
Plissé gordijnen
Plissé gordijnen
Shutters BLEND voordeur
Shutters
Gordijnen voordeur Vadain
Gordijnen
Rolgordijnen INHUIS
Rolgordijnen

1. Houten of aluminium jaloezieën

Horizontale jaloezieën zorgen voor prachtig lichtinval en behoren tot één van de meest gekozen raamdecoratie. Zowel houten als aluminium jaloezieën zijn stijlvol en geven iedere ruimte in huis sfeer. Er zijn verschillende opties mogelijk voor jaloezieën op een voordeur.

Jaloezieën ingespannen
Wil je een jaloezie óp de voordeur monteren? Dan raden wij een jaloezie met zijgeleiding aan. De zijgeleiding is van stevig staaldraad en loopt door de lamellen heen, hierdoor blijft de jaloezie netjes op zijn plek tijdens het openen of sluiten van de deur. Een jaloezie met zijgeleiding wordt door middel van montagesteunen vastgeschroefd op de deur. Hiervoor is een lamelbreedte van 25mm het meest geschikt. Uiteraard zijn deze jaloezieën ook perfect voor de ramen naast je voordeur!

Aluminium jaloezie met FrameFix
Aluminium jaloezieën met FrameFix van Luxaflex® zijn ook geschikt voor de ramen op een voordeur. Deze jaloezie zit ingespannen in een frame en wordt strak langs het raam geplaatst, waardoor je de voordeur gemakkelijk kunt openen. De jaloezie wordt door middel van magneetstrips op de voordeur bevestigd, hierdoor is boren en schroeven niet benodigd. Ideaal voor kunststof deuren!

Zwarte jaloezieën INHUIS

2. Plissé gordijnen

Plissé gordijnen en Duette® Shades, bestaan uit een enkele of dubbele geplooide stof en zijn het meest veelzijdige type raamdecoratie. Met het top down bottom up systeem bedien je de plissés gemakkelijk van boven naar beneden en andersom. Zo bepaal je zelf op een speelse manier de gewenste lichtinval en privacy. Hieronder lees je welke opties er mogelijk zijn.

Plissés ingespannen
Een ingespannen plissé is aan beide kanten met een smal koordje ingespannen en loopt hierdoor strak langs het raam. Het koord wordt op of tegen het kozijn gemonteerd en houdt het plissé op zijn plek.

Plissés in frame
Een plissé in frame wordt door middel van magneetstrips tussen de glaslatten van het raam gemonteerd. Met dit magneetsysteem is boren en schroeven in het kozijn niet nodig. Het plissé is hierdoor eenvoudig te verwijderen en terug te plaatsen voor een schoonmaakbeurt.

Duette® Shades TruFit
Duette® Shades TruFit hebben dankzij de honingraadstructuur een isolerende werking. Ideaal om de kou van buitenaf tegen te houden! Met het TruFit systeem plak je de profielen van de Duette® Shades gemakkelijk op het glas waardoor boren of schroeven in het kozijn niet nodig is.

Plissé gordijnen

3. Shutters

Shutters zijn sfeervol en bieden een uitkomst voor standaard en speciale raamvormen. Of het raam naast je voordeur nu groot, smal of rond is, voor elke raamvorm en afmeting hebben wij een passende oplossing. Daarnaast houd je met de kantelbare lamellen eenvoudig nieuwsgierige blikken van buitenaf tegen.

Shutters in frame
Shutters in frame zijn ideaal voor de ramen naast je voordeur. Deze raamdecoratie zorgt voor één geheel en heeft een luxueuze uitstraling. Welk houtsoort of kleur je ook kiest, het framewerk sluit mooi aan bij een houten of kunststof voordeur.

Shutters speciale vorm
Zijn de ramen naast je voordeur in een speciale vorm? Kies dan shutters voor speciale raamvormen. Welke vorm je raam ook heeft, deze shutters worden speciaal op maat gemaakt en sluiten naadloos aan op het raam. De maximale afmetingen voor speciale vormen bedragen 100cm breed bij 300cm hoog.

Shutters BLEND voordeur

Liever advies van een specialist?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Kom vrijblijvend langs in één van onze showrooms of maak een adviesafspraak op het moment dat het voor jou uitkomt.

raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist
Annemiek

4. Gordijnen

Sfeervolle gordijnen bij de voordeur bieden veel voordelen. Ze zorgen voor isolatie, verduistering en dempen hinderlijke geluiden van buitenaf. Daarnaast is er een ruime keuze aan verschillende kleuren, stoffen en transparanties.

Velours gordijnen
Velours gordijnen zijn terug van weg geweest en de laatste tijd niet meer weg te denken. Deze raamdecoratie oogt ontzettend chic en heeft een goede isolerende werking. Ideaal als je koude lucht van buitenaf wil tegenhouden bij de voordeur!

Inbetween gordijnen
Zoek je sfeervolle gordijnen in een semi-transparante stof? Inbetween gordijnen zitten tussen een vitrage en een overgordijn in. Ondanks de semi-transparante stof, bieden ze toch voldoende privacy voor nieuwsgierige blikken van voorbijgangers.

Gordijnen voordeur Vadain

5. Rolgordijnen

Rolgordijnen voor een voordeur zijn praktisch en betaalbaar. Een rolgordijn wordt voor de deur of op de deur zelf geplaatst. Met een groot assortiment aan verschillende kleuren, uitvoeringen en transparanties is er altijd een rolgordijn dat perfect aansluit op je voordeur.

Rolgordijnen mini cassette
Een rolgordijn mini cassette is perfect voor kleinere ramen in en naast een voordeur. Het rolgordijn wordt tegen een kunststof kozijn geplaatst zonder te boren of schroeven. Heb je een houten kozijn? Het rolgordijn wordt dan door middel van kleine schroefjes bij de cassette verstevigd.

Rolgordijnen INHUIS

Tips bij het kopen van raamdecoratie voor een voordeur

Ben je van plan om raamdecoratie aan te schaffen voor het raam in je voordeur of voor het raam naast je voordeur? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Bekijk hieronder de checklist!

1. Bepaal eerst aan welke eisen jouw raamdecoratie moet voldoen. Wil je isolatie, verduistering of juist spelen met de lichtinval?
2. Bekijk waar de brievenbus zit en ga na of je er nog bij kunt voordat de raamdecoratie uiteindelijk geplaatst wordt.
3. Kijk altijd goed naar de kozijnen en glaslatten van het raam indien je raamdecoratie wil waarbij je niet hoeft te boren en schroeven.

Zoek je naast raamdecoratie voor een voordeur ook raamdecoratie voor een erker?
Lees onze blog 5x raamdecoratie voor erkers en ontdek de mogelijkheden!

Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten
Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten


Gerelateerde artikelen