5x Raamdecoratie voor erkers

Banner raamdecoratie shutters

Erkers zorgen voor een prachtige lichtinval in huis, maar het is wel zo fijn om soms beschut te zitten. De ramen van een klassieke erker zitten vaak dicht tegen elkaar aan én dat vraagt om maatwerk! Ontdek in deze blog welke raamdecoratie geschikt is voor een erker en doe inspiratie op voor jouw huis.

Meest gekozen

Bekijk de populairste raamdecoratie voor een erker

Plissés shades
Plissé gordijnen
Vouwgordijnen
Vouwgordijnen
witte shutters
Shutters
Shutters wit BLEND
Houten jaloezieën
Rolgordijnen
Rolgordijnen
Witte duette erker
Plissé gordijnen
Vouwgordijn erker
Vouwgordijnen
Shutters erker BLEND
Shutters
Jaloezieën erker
Houten jaloezieën
Rolgordijn erker vierkant
Rolgordijnen

1. Plissé gordijnen erker

Witte duette erker

Plissés en Duette® Shades creëren de perfecte balans tussen natuurlijk licht en privacy. Dit type raambekleding biedt de ideale oplossing voor een erker vanwege het zeer smalle profiel. Plissés en duettes plaats je om deze reden gemakkelijk en netjes tegen elkaar aan. Voor een erker hebben wij verschillende mogelijkheden:

Standaard plissés en duette shades

Standaard plissés bestaan uit een enkel geplooide stof met zigzagstructuur en duette shades, ook wel bekend als dupli gordijnen, bestaan uit een dubbel geplooide stof met honingraatstructuur. Speel met de lichtinval en bepaal de gewenste privacy in huis met het top down – bottom up systeem. Hierbij kan de stof op elke gewenste hoogte gepositioneerd worden en bedien je de plissés zowel aan de boven- als aan de onderkant. Dit systeem zorgt voor een speelse look en is dé blikvanger in huis!

Plissés en duettes ingespannen

Een ingespannen plissé of duette hangt strak langs het raam en wordt met klemsteunen op het kozijn of door middel van plakstrips op het raam bevestigd.

+ Top down – bottom up mogelijk
+ Ruimtebesparend dankzij de smalle profielen

2. Vouwgordijnen erker

Tover jouw klassieke erker om tot een sfeervolle en warme plek met prachtige vouwgordijnen. Het profiel van een vouwgordijn neemt weinig ruimte in beslag, wat maakt dat deze raambekleding zeer geschikt is voor een erker. Meerdere vouwgordijnen naast elkaar zijn hierdoor geen enkel probleem! De vouwgordijnen zijn standaard voorzien van baleinen, dit zijn verzwarende latjes die ervoor zorgen dat de stof mooi valt. Baleinen zijn zowel aan de voor- als aan de achterzijde mogelijk.

Vouwgordijnen baleinen achterzijde

Heb je meerdere ramen dicht op elkaar? Dan adviseren wij vouwgordijnen met baleinen aan de achterzijde. Het vouwgordijn wordt hierdoor niet bloezend, maar recht opgetrokken, waardoor het vouwgordijn aan de zijkant minder uitsteekt.  

+ Ruimtebesparend dankzij de smalle profielen
+ Baleinen aan de achterzijde steken aan de zijkant minder uit

Vouwgordijn erker

Liever advies van een specialist?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Kom vrijblijvend langs in één van onze showrooms of maak een adviesafspraak op een moment dat voor jou uitkomt.

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratie specialist
Annemiek

Shutters erker BLEND

3. Shutters erker

Shutters, ook wel houten binnenluiken genoemd, zijn prachtig vormgegeven en bieden een passende oplossing voor een erker. Shutters voor een erker worden geplaatst in een frame. Het frame zorgt voor een mooi geheel en sluit dankzij de erkerprofielen perfect aan op het kozijn. Met de kantelbare lamellen houd je storende lichtinval en nieuwsgierige blikken tegen.

Indien gewenst zijn shutters door middel van dwarsverbinding in verschillende segmenten te verdelen. Dit maakt het mogelijk om een deel van de lamellen te kantelen, in plaats van het gehele frame.

+ Het frame zorgt voor één geheel 
+ Het frame is ideaal voor veel hoekramen

4. Houten jaloezieën erker

Houten jaloezieën zijn al jarenlang een geliefde optie binnen de raamdecoratie en zijn een prima oplossing voor een erker. Met horizontale lamel valt het daglicht mooi naar binnen en dankzij de tuimelfunctie bepaal je zelf de gewenste privacy in huis. 

Standaard houten jaloezieën 

Houten jaloezieën kunnen afhankelijk van je wens en situatie, in of op de dag geplaatst worden. Dankzij de vele productopties, zoals de lamelbreedte, houtsoort, bedieningszijde en ladderband stel jij de perfecte jaloezie samen voor een erker.

Zoek je raamdecoratie voor een draai-kiepraam? Lees onze blog raamdecoratie draai-kiepramen en ontdek de mogelijkheden!

+ Ideale lichtinval en ‘s avonds de gewenste privacy
+ De natuurlijke elementen passen perfect bij de uitstraling van een erker

Jaloezieën erker

5. Rolgordijnen erker

Rolgordijn erker

Met onze uitgebreide collectie rolgordijnen, hebben wij voor iedere erker de perfecte oplossing in huis. Het assortiment kent een ruim aanbod aan kleuren, stoffen en transparanties. Waar je met andere raamdecoratie kunt spelen met de lichtregulering, gaat dat met een rolgordijn minder gemakkelijk. Wil jij wel graag spelen met de lichtinval? Kies dan voor duo rolgordijnen, dankzij de twee verschillende stofbanen die langs elkaar heen bewegen, bepaal jij zelf de lichtinval en privacy in de ruimte.

Rolgordijn mini cassette

Heeft de erker bij jou thuis draai-kiepramen? Bekleed draai-kiepramen in de erker met een rolgordijn met mini cassette. Het rolgordijn mini cassette met zijgeleiders wordt op het raam bevestigd middels plakstrips. Dit maakt boren en schroeven in het kozijn onnodig.

+ Groot assortiment aan kleuren, stoffen en transparanties
+ Rolgordijn mini cassette is ideaal voor kunststof of aluminium kozijnen 

Tips raambekleding erker

Ben je van plan om raamdecoratie aan te schaffen voor je erker? Let dan eerst op de volgende punten:

1. Bekijk hoe je ramen verdeeld zijn en hoeveel graden de hoeken zijn.
2. Gaan de ramen naar binnen of naar buiten open?
3. Houd rekening met de hoeken van je ramen in verband met de bediening.
4. Bekijk of er genoeg ruimte over is voor eventuele decoratie op de vensterbank.
5. Let op uitstekende luchtroosters die in het raam zitten.

Raambekleding laten monteren erker

Raambekleding voor een erker vergt precisie- en maatwerk. Met onze meet- en montageservice krijg je passend advies en is de klus zo geklaard. Onze raamdecoratiespecialisten meten alles keurig in en onze monteurs verzorgen de montage tot in de puntjes. Daarbij heb je ook nog eens 2 jaar montagegarantie. Ideaal toch? Bezoek één van onze showrooms of maak direct een adviesafspraak aan huis!

Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten
Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten


Gerelateerde artikelen