5x Raamdecoratie voor erkers

Shutters wit erker BLEND

Erkers zorgen voor veel lichtinval in huis, toch is het ook fijn om soms beschut te zitten. De ramen bij een erker zitten vaak dicht op elkaar, wat vraagt om maatwerk. Ontdek in ons blog welke raambekleding geschikt is voor een erker en krijg tips!

Meest gekozen

Bekijk de populairste raamdecoratie voor een erker:

Plissés shades
Plissé gordijnen
Vouwgordijnen
Vouwgordijnen
witte shutters
Shutters
Shutters wit BLEND
Houten jaloezieën
Rolgordijnen
Rolgordijnen
Luxaflex duettes shades
Plissé gordijnen
Vouwgordijnen erker INHUIS
Vouwgordijnen
Shutters erker BLEND
Shutters
Houten jaloezieën erker
Houten jaloezieën
Rolgordijnen erker Luxaflex
Rolgordijnen

1. Plissé gordijnen erker

Luxaflex duettes shades

Plissés en Duette® Shades creëren de perfecte balans tussen natuurlijk licht en privacy. Deze raambekleding biedt de ideale uitkomst voor een erker vanwege de zeer smalle profielen. Hierdoor kunnen plissés en duettes gemakkelijk dicht op elkaar gemonteerd worden. Er zijn verschillende opties mogelijk voor een erker:

Standaard plissés en duette shades

Standaard plissés en duettes bestaan uit een enkele of dubbele geplooide stof en hebben een zigzag- of honingraatstructuur. Speel met de lichtinval en bepaal de gewenste privacy in huis met het top down – bottom up systeem. Hierbij kan de stof op elke gewenste hoogte gehangen worden en bedien je de plissés zowel aan de boven- als aan de onderkant. Deze optie geeft een speelse look en is dé blikvanger in huis!

Plissés en duettes ingespannen

Een ingespannen plissé of duette hangt strak langs het raam en wordt met klemsteunen op het kozijn of door middel van plakstrips op het raam bevestigd.

+ Top down – bottom up mogelijk
+ Ruimtebesparend dankzij de smalle profielen

2. Vouwgordijnen erker

Tover je saaie erker om tot een sfeervolle plek met prachtige vouwgordijnen. Het profiel van een vouwgordijn neemt nagenoeg weinig ruimte in beslag, dat maakt dat deze raambekleding zeer geschikt is voor een erker. Meerdere vouwgordijnen naast elkaar zijn hierdoor geen enkel probleem! De vouwgordijnen zijn standaard voorzien van baleinen, dit zijn verzwarende latjes die ervoor zorgen dat de stof altijd netjes blijft hangen. De baleinen zijn zowel aan de voor- als aan de achterzijde te plaatsen.

Vouwgordijnen baleinen achterzijde

Heb je meerdere ramen dicht op elkaar? Dan adviseren wij vouwgordijnen met baleinen aan de achterzijde. Het vouwgordijn wordt hierdoor niet bloezend, maar recht opgetrokken, waardoor het vouwgordijn aan de zijkant minder uitsteekt.  

+ Ruimtebesparend dankzij de smalle profielen
+ Baleinen aan de achterzijde steken aan de zijkant minder uit

Vouwgordijnen erker INHUIS

Liever advies van een specialist?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Kom vrijblijvend langs in één van onze showrooms of maak een adviesafspraak op het moment dat het voor jou uitkomt.

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist
Annemiek

3. Shutters erker

Shutters, ook wel houten binnenluiken genoemd, zijn prachtig vormgegeven en bieden een passende oplossing voor een erker. Shutters voor een erker worden geplaatst in een frame. Het frame zorgt voor een mooi geheel en sluit dankzij de erkerprofielen perfect aan op het kozijn. Met de kantelbare lamellen houd je hinderlijk licht en nieuwsgierige blikken tegen.

Indien gewenst zijn de shutters in verschillende segmenten te verdelen. Hierdoor is het mogelijk om een deel van de lamellen te kantelen, in plaats van het gehele frame.

+ Het frame zorgt voor één geheel 
+ Het frame is ideaal voor veel hoekramen

Shutters erker BLEND

4. Houten jaloezieën erker

Houten jaloezieën zijn al jarenlang een geliefde optie binnen de raamdecoratie en zijn een prima oplossing voor een erker. De horizontale lamellen laten het daglicht mooi naar binnen vallen en dankzij de tuimelaar bepaal je zelf de gewenste privacy in huis. 

Standaard houten jaloezieën 

Houten jaloezieën kunnen afhankelijk van je wens en situatie, in of op de dag geplaatst worden. Dankzij de vele productopties, zoals de lamelbreedte, houtsoort, bedieningszijde en ladderband stel jij de perfecte jaloezie samen voor een erker.

Zoek je raamdecoratie voor een draai-kiepraam? Lees onze blog raamdecoratie draai-kiepramen en ontdek de mogelijkheden!

+ Ideale lichtinval en ‘s avonds de gewenste privacy
+ De natuurlijke elementen passen perfect bij een erker

Houten jaloezieën erker

5. Rolgordijnen erker

Rolgordijnen erker Luxaflex

Met onze uitgebreide collectie rolgordijnen, is er voor iedere erker de perfecte oplossing. De collectie bestaat uit een groot aanbod aan verschillende kleuren, stoffen en transparanties. Waar je met andere raamdecoratie de lichtregulering zelf bepaalt, is dat met een rolgordijn minder. Wil je meer spelen met de lichtinval? Kies dan voor duo rolgordijnen, dankzij de twee verschillende stofbanen die langs elkaar heen bewegen, bepaal je zelf op een speelse manier de lichtinval en privacy in huis.

Rolgordijnen mini cassette

Bekleed de draai-kiepramen in je erker met rolgordijnen. Het rolgordijn mini cassette met zijgeleiding wordt op het raam bevestigd middels plakstrips, waardoor boren en schroeven in het kozijn niet nodig is.

+ Groot assortiment aan kleuren, stoffen en transparanties
+ Rolgordijn mini cassette ideaal voor kunststof of aluminium kozijnen 

Tips raambekleding erker

Ben je van plan om raamdecoratie aan te schaffen voor je erker? Let dan eerst op de volgende punten:

1. Bekijk hoe je ramen verdeeld zijn en wat de graden van de hoeken zijn.
2. Gaan je ramen naar binnen of naar buiten open?
3. Houd rekening met de hoeken van je ramen in verband met de bediening.
4. Bekijk of er genoeg ruimte over is voor eventuele decoratie op de vensterbank.
5. Let op uitstekende luchtroosters die in het raam zitten.

Raambekleding laten monteren erker

Raambekleding voor een erker vergt precisie- en maatwerk. Met onze meet- en montageservice krijg je passend advies en is de klus zo geklaard. Onze raamdecoratiespecialisten meten alles keurig op en onze monteurs verzorgen de montage tot in de puntjes. Daarbij heb je ook nog eens 2 jaar montagegarantie. Bezoek één van onze showrooms of maak direct een adviesafspraak aan huis!

Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten
Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten


Gerelateerde artikelen