Effectiever vergaderen met de juiste raamdecoratie op kantoor

Raamdecoratie zakelijk

Raamdecoratie op maat is niet alleen de ideale oplossing voor de ramen in je huis, maar ook zeker voor je kantoorruimte. Lichtinval dat geen storende factor is; voor een vaste werkplek, flexplek, vergaderruimte of een meeting room is dit essentieel. Met de juiste raamdecoratie zorg je voor de perfecte sfeer en is effectief werken & vergaderen gegarandeerd.

Voor zowel de vergaderruimte als de werkplekken op kantoor is het belangrijk dat de sfeer goed is. Effectief werken kan alleen als de omgeving hierop is ingericht. De creativiteit van collega’s of werknemers kan ernstig tekort worden gedaan in een ruimte die wel functioneel, maar niet inspirerend of gezellig is. Te koud en te warm is niet goed, maar te veel of te weinig licht ook niet. Met top-down plissés, duettes, houten of aluminium jaloezieën of gordijnen kun je gemakkelijk variëren met de lichtinval. Raamdecoratie op kantoor houdt niet alleen licht tegen, maar kan ook zonwerend zijn.

Gordijnen entree kantoorpand

Functionele raamdecoratie: voor iedere ruimte passende raamdecoratie

We hebben behoefte aan daglicht en aan frisse lucht, maar bij vergaderingen, moeilijke gesprekken of een omgeving waarin geconcentreerd gewerkt moet worden is de functionaliteit van raamdecoratie ook van belang. Een oplossing met raamfolie of raamstickers biedt niet altijd de juiste uitkomst, met raamdecoratie op maat kun je zowel sfeer als functionaliteit combineren. We hebben de vier populairste raamdecoratie voor je op een rijtje gezet:

1. Plissés of duettes: verhoog de concentratie in de vergaderruimte

Bij een brainstorm met het creatieve team, of een strategische meeting met het management team, is het belangrijk dat de teams in enige afzondering van het kantoor geconcentreerd aan het werk kunnen. Onze plissés en duettes op maat kun je in de top-down uitvoering bestellen. Deze uitvoering biedt de mogelijkheid om de raamdecoratie van beneden naar boven op te trekken. Op deze manier blijft er voldoende ruimte aan de bovenkant om het daglicht naar binnen te laten vallen, maar is er op ooghoogte geen afleiding door auto’s die langsrijden of collega’s die langslopen. 

Onze duettes zijn ook in verduisterende stoffen verkrijgbaar, waardoor dit voor ruimtes met een dubbele functie ook een goede oplossing kan bieden. 

2. Jaloezieën: Verhoog de privacy voor je kantoor

Zakelijk project - jaloezieën
Zakelijk project - aluminium jaloezieën

Ook privacy is een belangrijke factor op kantoor. Bijvoorbeeld bij notarissen en psychologen, maar ook bij bepaalde gesprekken, zoals wanneer een contract niet wordt verlengd. Voor ruimtes waar de privacy gewaarborgd moet worden, is het goed om van te voren na te denken over de functie van de raambekleding in het kantoor. Houten jaloezieënaluminium jaloezieën bieden hier onder andere een fijne oplossing voor. Door de jaloezieën gedeeltelijk dicht te draaien zorg je ervoor dat er van buiten niemand naar binnen kan kijken, maar dat er wel nog wat daglicht de ruimte binnen komt.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

3. Verduisterende rolgordijnen: voor een effectieve presentatie

Wanneer een ruimte geregeld verduisterd moet worden omdat er bijvoorbeeld veel presentaties worden gegeven, kun je kiezen voor stijlvolle rolgordijnen op maat. Rolgordijnen zijn in diverse kleuren volledig op maat te bestellen en kunnen de ruimte volledig verduisteren. Naast verduisterende stoffen is de collectie met transparante of lichtdoorlatende stoffen uitgebreid. 

4. Gordijnen: geluiddempend en de echte sfeermakers

Zakelijk project - gordijnen

Gordijnen zijn er in tal van stoffen en designs. Naast dat ze echte sfeermakers zijn in een pand, hebben ze ook een geluiddempend effect. Ideaal wanneer er veel gebeld wordt en je de geluidsweerkaatsing wilt beperken.

Je kunt kiezen voor een overgordijnvitrage of inbetween gordijnen. Het assortiment bestaat uit veel verschillende stoffen en diverse A-merken. Moeten de gordijnen voor je kantoorpand aan specifieke eigenschappen voldoen? We denken graag met je mee. Zo hebben we een collectie met brandvertragende stoffen. 

Vind je het lastig om de juiste raamdecoratie voor het kantoorpand uit te kiezen? inhuis plaza heeft voor ieder raam en voor elke werkplek de juiste oplossing. Onze specialisten komen graag op locatie langs voor zakelijk advies op maat. Maak direct een adviesafspraak!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven