Effectiever vergaderen met de juiste raamdecoratie op kantoor

Raamdecoratie op maat is niet alleen een ideale oplossing voor de ramen in je huis, maar zeker ook voor je kantoor. Een vaste werkplek, een flexplek, een vergaderruimte of een meeting room: voor de juiste sfeer en voor effectief werken en vergaderen zijn ramen op kantoor erg belangrijk.

Voor zowel de vergaderruimte als de werkplekken op kantoor is het belangrijk dat de sfeer goed is. Effectief werken kan alleen als de omgeving hierop is ingericht en creativiteit van de collega’s of werknemers kan ernstig tekort worden gedaan in een ruimte die functioneel, maar niet inspirerend of gezellig is. Te koud en te warm is niet goed, maar te veel of te weinig licht ook niet. Met top-down plissés, duettes, houten of aluminium jaloezieën of gordijnen kun je gemakkelijk variëren met de lichtinval. Raamdecoratie op kantoor houdt niet alleen licht tegen, maar kan ook zonwerend zijn.

Functionele raamdecoratie: voor iedere ruimte passende raamdecoratie

We hebben behoefte aan daglicht en aan frisse lucht, maar bij vergaderingen, moeilijke gesprekken of een omgeving waarin geconcentreerd gewerkt moet worden is de functionaliteit van raamdecoratie ook van belang. Een oplossing met raamfolie of raamstickers biedt niet altijd de juiste uitkomst, met raamdecoratie op maat kun je zowel sfeer als functionaliteit combineren. We hebben de vier populairste raamdecoratie voor je op een rijtje gezet:

1. Plissés of duettes: verhoog de concentratie in de vergaderruimte

Bij een brainstorm met het creatieve team, of een strategische meeting met het management team, is het belangrijk dat de teams in enige afzondering van het kantoor geconcentreerd aan het werk kunnen. Onze plissés en duettes op maat kun je in de top-down uitvoering bestellen. Deze uitvoering biedt de mogelijkheid om de raamdecoratie van beneden naar boven op te trekken. Op deze manier blijft er voldoende ruimte aan de bovenkant om het daglicht naar binnen te laten vallen, maar is er op ooghoogte geen afleiding door auto’s die langsrijden of collega’s die langslopen. 

Onze duettes zijn ook in verduisterende stoffen verkrijgbaar, waardoor dit voor ruimtes met een dubbele functie ook een goede oplossing kan bieden. 

2. Houten Jaloezieën: Verhoog de privacy voor je kantoor

Ook privacy kan een belangrijke factor zijn op kantoor. Bijvoorbeeld bij notarissen en psychologen, maar ook bij bepaalde gesprekken, zoals wanneer een contract niet wordt verlengd. Voor ruimtes waar privacy gewaarborgd moet worden is het goed om van te voren na te denken over de functie van de raambekleding in het kantoor. Houten jaloezieënaluminium jaloezieën bieden hier onder andere een fijne oplossing voor. Door de jaloezieën gedeeltelijk dicht te draaien zorg je ervoor dat er van buiten niemand naar binnen kan kijken, maar dat er wel nog wat daglicht de ruimte binnen komt.

3. Verduisterende rolgordijnen: voor een effectieve presentatie

Wanneer een ruimte geregeld verduisterd moet worden omdat er bijvoorbeeld veel presentaties worden gegeven, kun je kiezen voor stijlvolle rolgordijnen op maat. Rolgordijnen zijn in diverse kleuren volledig op maat te bestellen en kunnen de ruimte volledig verduisteren. Naast verduisterende stoffen is de collectie met transparante of lichtdoorlatende stoffen uitgebreid. 

4. Gordijnen: geluiddempend en de echte sfeermakers

Gordijnen zijn er in tal van stoffen en designs. Naast dat ze echte sfeermakers zijn in een pand, hebben ze ook een geluidsdempend effect. Ideaal wanneer er veel gebeld wordt en je de geluidsweerkaatsing wilt beperken.

Je kunt kiezen voor een overgordijn, vitrage of inbetween gordijnen. Het assortiment bestaat uit veel verschillende stoffen en diverse A-merken. Moeten de gordijnen voor je kantoorpand aan specifieke eigenschappen voldoen? We denken graag met je mee. Zo hebben we een collectie met brandvertragende stoffen. 

Neem contact op met onze zakelijke adviseur

Bas Jonkers

Bas Jonkers

E-mail: bas@inhuisplaza.nl
Telefoon: +31 (0)180 - 555 905

Vind je het moeilijk om de juiste raamdecoratie voor kantoor uit te kiezen? Onze ervaren collega’s hebben voor elk raam en voor elke werkplek de juiste oplossing. Neem contact met ons op om een afspraak te maken met één van onze adviseurs. 

Vraag of opmerking? Laat een berichtje achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen

ADVIES NODIG?
WIJ STAAN VOOR JE KLAAR!

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van je bestelling? Wij zijn er voor je!
Daarom hebben we al meer dan 1000 tevreden klanten.

Bel +31 (0) 180-555 900 voor onze klantenservice.
Of start de livechat

Als eerste op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse e-mail met de laatste acties en leuke inspiratie.