5x Raamdecoratie voor de woonkamer

De woonkamer, dé ruimte in huis voor gezelligheid en waar je kunt ontspannen. Het kiezen van de juiste raamdecoratie voor deze ruimte is dan ook een belangrijk onderdeel. Het heeft grote invloed op de sfeer en uitstraling. Zo heeft elke raamdecoratie zijn eigen functie en kun je deze volledig aanpassen aan de stijl van jouw interieur. Ga jij voor trendy houten jaloezieën of sfeervolle gordijnen? Doe inspiratie op met onze 5 aanraders voor jouw woonkamer!

Meest gekozen

De populairste raamdecoratie voor woonkamers

Gordijnen
shutters woonkamer
Shutters
Jaloezieën
Rolgordijnen
Gordijnen
Houten jaloezieën zwart
Jaloezieën
shutters woonkamer
Shutters
Rolgordijnen

1. Gordijnen in de woonkamer​

Bij de inrichting van jouw woonkamer kan er sfeer en warmte toegevoegd worden door middel van gordijnen. Er zijn verschillende soorten gordijnen, zo kun je kiezen voor vitrage en inbetween gordijnenovergordijnen of verduisterende gordijnen. Wil je overdag veel licht in je woonkamer, maar ’s avonds juist de ruimte kunnen afsluiten van buiten? Combineer dan een licht vitrage gordijn met een trendy overgordijn. De gordijnen zijn samen te stellen in meer dan 250 verschillende stoffen en kleuren en zorgen voor extra sfeer, warmte en privacy in je woonkamer.

Populaire gordijnen voor in de woonkamer:

2. Jaloezieën in de woonkamer: kies je voor hout of aluminium?

Een veel gekozen raamdecoratie voor de woonkamer zijn jaloezieën. Je kunt kiezen voor houten of aluminium jaloezieën. Elk materiaal heeft zo zijn eigen effect. Houten jaloezieën zorgen voor een natuurlijke, maar tegelijkertijd ook een warme uitstraling in de woonkamer. Ze passen goed in verschillende interieurstijlen: of je nu een Bohemain, Scandinavisch of Landelijk interieur hebt. Aluminium jaloezieën hebben daarentegen een strakkere uitstraling en past goed binnen een moderne of industriële woonstijl.

Een groot voordeel van jaloezieën in de woonkamer is dat je zelf de hoeveelheid lichtinval en privacy kan bepalen door het kantelen van de lamellen. Overdag kun je een zee van licht binnen laten, wat ook nog eens een prachtig “licht strepen effect” geeft op de vloer en ’s avonds kantel je de lamellen eenvoudig dicht voor veel privacy. Ook kun je jaloezieën goed combineren met bijvoorbeeld overgordijnen of verduisterende gordijnen. Hierdoor krijgt de woonkamer meer warmte en sfeer en kun je de ruimte nog beter verduisteren.

Meer inspiratie voor jaloezieën in de woonkamer? Bekijk de blog houten jaloezieën in de woonkamer.

Populaire jaloezieën voor in de woonkamer:

3. Shutters voor in de woonkamer

shutters BLEND

Een favoriete en prachtige raamdecoratie voor in de woonkamer zijn shutters. De stijlvolle en luxe uitstraling van deze lamellen is een toegevoegde waarde voor ieder interieur. Hoeveel licht wil jij naar binnen laten vallen in de woonkamer? Je bepaalt het zelf met de lamellen van houten shutters. Shutters zijn erg effectief als raamdecoratie voor in de woonkamer, omdat het bij vrijwel elke interieurstijl past. Dit komt doordat shutters volledig samen te stellen zijn naar jouw wensen. Zo kies je zelf de lamelbreedte, de kleur en de tiltstok van de shutters. De shutters hebben verschillende stijlen, voor moderne en klassieke interieurs. Ook zijn ze met een vouwrailsysteem te bestellen, waardoor ze heel geschikt zijn voor bijvoorbeeld openslaande deuren.

Populaire shutters voor in de woonkamer:

4. Plissés voor in de woonkamer

Plisségordijnen zijn als raamdecoratie voor in de woonkamer erg geschikt. Het voegt een stijlvol effect aan de woonkamer toe en is geschikt voor iedere raamvorm. Doordat je kunt kiezen uit veel verschillende soorten stoffen, kun je een geheel eigen stijl creëren die passend is bij de inrichting van jouw woonkamer. De plissés kunnen worden opgehangen op elke gewenst hoogte, waardoor je zelf de lichtinval kunt bepalen. Wil je graag privacy in de woonkamer maar toch voldoende lichtinval? Kies dan voor top down buttom up plissé gordijnen. Deze kun je van zowel boven als onder laten zakken of optrekken. Ideaal!

Stel jouw plissé online samen en bereken direct je prijs.

5. Rolgordijnen voor in de woonkamer

Een praktische en voordelige oplossing voor jouw woonkamer: rolgordijnen. Bij rolgordijnen heb je de keuze uit transparante, lichtdoorlatende rolgordijnen, verduisterende rolgordijnen en duo rolgordijnen. Rolgordijnen zijn één van de meest populaire type raamdecoratie in Nederland. Ze zorgen voor een gezellige sfeer die aan te passen is naar het interieur van de woonkamer. Kies jij voor rolgordijnen met een cassette of zonder cassette? Voor een elektrische of handmatige bediening? Voor een stoffen of houten onderlat?

Voordelen raamdecoratie woonkamer

De mogelijkheden voor raamdecoratie in de woonkamer zijn oneindig. Welke maat, welke kleur en welk type kun je volledig zelf bepalen.

Altijd passende raamdecoratie in je woonkamer met raamdecoratie op maat
Elk type raamdecoratie wordt helemaal op maat gemaakt.

Bestel je raamdecoratie eenvoudig online
De gemiddelde levertijd is tussen de 10 en 15 werkdagen.

Sfeer
Raambekleding zorgt voor veel sfeer en zorgt ervoor dat de woonkamer gezellig een af is. Of je nu kiest voor jaloezieën of gordijnen in je woonkamer.

Oneindig veel mogelijkheden
Iedere raamdecoratie kun je helemaal zelf samenstellen. Kies de kleur en stof die het beste past in jouw interieur en woonkamer.

Wil je de raamdecoratie voor jouw woonkamer liever in het echt komen bekijken? Je bent van harte welkom in één van onze showrooms! Onze adviseurs laten graag de mogelijkheden zien voor jouw woonkamer.

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen