Onze collega’s krijgen deze vragen regelmatig aan de telefoon of via onze chat en daarom geven we in dit blog enkele tips voor veiligheid en raamdecoratie.

Kinderen kunnen tijdens verstoppertje spelen struikelen over een gordijn, of hun vinger kan tussen de lamellen van de shutter komen. Dit zijn ongelukjes die je bijna niet kunt voorkomen, maar bij de touwtjes, koortjes en kettingen van overige raamdecoratie kun je zelf de veiligheid controleren.

Wat doen de fabrieken aan kindveiligheid?
Dat is natuurlijk een terechte vraag. Er is zelfs een Europese regelgeving die bepaalt dat de montagehoogte minimaal 1 meter 70 moet zijn en dat het einde van de bediening minimaal 1 meter 50 boven de grond moet hangen. Dit kan de fabriek natuurlijk nooit bij de klanten thuis controleren, dus moet er een montagehoogte opgegeven worden en moet de fabriek erop vertrouwen dat dit klopt.

Merken zoals Luxaflex en Verano bieden innovatieve oplossingen die kindveiligheid van de producten verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn een SmartCord of LiteRise bij de plissés en duettes en natuurlijk de elektrische bediening van de raamdecoratie.

Wat kan ik zelf doen?

  • Montagehoogte meten

Je kunt enerzijds rekening houden met de montagehoogte, door dit mee te nemen in de beslissing waar je de raamdecoratie gaat bevestigen (in het kozijn of aan het plafond).

Hoe meet ik de montagehoogte?

Om de juiste montagehoogte op te geven meet je de exacte hoogte tussen de vloer en het punt waar je de raamdecoratie door middel van de schroeven in de muur of het plafond bevestigd. De afmeting in centimeters is de montagehoogte. Houd er dus rekening mee dat dit minimaal 170 cm moet zijn.

  • Koordkikkers

Om ervoor te zorgen dat kinderen niet makkelijk bij de koordjes, touwtjes en kettinkjes kunnen komen kun je de bediening van de raamdecoratie ophangen aan bijvoorbeeld een koordkikkertje of andere kettingbeveiliging.

INHUIS Plaza stuurt met alle producten waarop dit van toepassing is een kettingbeveiliging mee. Hier wordt de ketting in vastgeklikt zodat er niet aan het koord of aan de ketting kan worden getrokken. Koordkikkertjes die je door middel van een schroefje in de muur hangt en waar je de ketting of de koordjes omheen kunt wikkelen kun je ook bij elke bouwmarkt kopen. Bevestig die koordkikker dus ook minimaal 1 meter 50 boven de vloer!

  • Inrichting van de kamer

Probeer ook met de inrichting van de kamer rekening te houden met de veiligheid van je kinderen. Plaats een ledikant of een wiegje liever niet te dicht bij de kettingen of koordjes van de raamdecoratie. Als je nieuwe raamdecoratie op maat besteld kun je bij ons ook de bedieningszijde kiezen. De touwtjes links en het bedje rechts: wel zo makkelijk!

Heb je vragen over dit onderwerp of twijfel je ergens over? Stel je vraag via email, via onze chatfunctie of bel even met onze showroom. Onze collega’s helpen je graag!


VORIGE

Korting op rolgordijnen van INHUIS! | INHUIS Plaza

VOLGENDE

Effectiever vergaderen met de juiste raamdecoratie op kantoor