Raamdecoratie in de slaapkamer: tips & inspiratie

Een slaapkamer moet sfeervol en comfortabel zijn. Het is de plek waar je na een drukke dag volledig tot rust moet kunnen komen. Voor een goede nachtrust wil je dat je slaapkamer zo donker mogelijk is. Raamdecoratie is daarom een zeer belangrijk onderdeel in de slaapkamer. Het is niet alleen sfeervol maar ook praktisch. Er zijn verschillende soorten raamdecoratie die je kunt toepassen in je slaapkamer. afhankelijk van de gewenste hoeveelheid lichtinval, kies je de raamdecoratie die aan jouw wensen voldoet voor een gezellige en comfortabele sfeer. In deze blog vind onze collectie raamdecoratie die geschikt is voor in de slaapkamer.

Verduisterende rolgordijnen in de slaapkamer

Voor een sfeervolle slaapkamer is een rolgordijn een zeer goede raamdecoratie. Rolgordijnen zijn gemakkelijk in gebruik en ook nog eens sfeervol. Ze zijn in veel verschillende trendy kleuren en dessins te bestellen, waardoor je deze helemaal op de kleuren en stijl van jouw slaapkamer kunt afstemmen. Met een verduisterend rolgordijn maak je de slaapkamer extra donker wat zorgt voor een prettige nachtrust. Wil je meer inspiratie op doen? Bekijk onze blog rolgordijnen in de slaapkamer.

Rolgordijn met cassette en zijgeleidingsprofielen

Tip: Kies voor totale verduistering voor rolgordijnen met zijgeleiding. Dit rolgordijn wordt geleverd in een gesloten cassette met zijgeleidingsprofielen. De stof glijdt hierbij in de profielen, waardoor er geen lichtkieren kunnen ontstaan en het raam volledig is afgesloten.

Duo rolgordijnen voor in de slaapkamer

Wil je de slaapkamer ’s nachts goed kunnen verduisteren maar overdag licht houden? Dan zijn duo rolgordijnen een goede optie. Bij duo rolgordijnen switch je gemakkelijk tussen verduisterende en lichtdoorlatende raamdecoratie. Het duo rolgordijn bestaat uit twee stoflagen die je ten opzichte van elkaar kunt bewegen. Door dit als raamdecoratie in de slaapkamer toe te passen, kun je dus zowel de inkijk als de lichtinval eenvoudig zelf regelen. Duo rolgordijnen zijn in diverse baanbreedtes te bestellen. Voor kleinere ramen zijn kleinere baanbreedtes mooi, voor grotere ramen is een bredere baanbreedte sjieker. Lees voor meer inspiratie onze blog duo rolgordijnen in de slaapkamer.

Vraag gratis kleurstalen aan

Weet je niet zeker of de kleur van het rolgordijn past in jouw slaapkamer? Of wil je voelen hoe dik de stof is? Maak gebruik van onze kleurstalen service. Vraag voor jouw rolgordijnen gratis kleurstalen aan. De stalen ontvang je binnen 2 werkdagen thuis, waardoor jij gemakkelijk kunt kijken of de kleur goed matcht.

Plissés en dupligordijnen voor in de slaapkamer

Als raamdecoratie in de slaapkamer zijn plissés zowel handig als mooi. Dit komt doordat plissés geschikt zijn voor bijna iedere raamvorm en dus ook voor de verschillende soorten ramen in slaapkamers. Met topdown bottum up plisségordijnen is er overdag voldoende licht in de slaapkamer en tegelijk privacy. ’s Avonds kan de plissé tot boven worden opgetrokken, waardoor de slaapkamer verduisterd wordt.

Let op: enkele plisségordijnen zijn nooit volledig verduisterend, omdat er licht langs de koordjes naar binnen kan schijnen. Dit is geen probleem wanneer je de plissés bijvoorbeeld combineert met overgordijnen. Wil je verduisterende raamdecoratie? Kies dan voor dupligordijnen. Deze bestaat uit een dubbele stof, waardoor de kamer een stuk donkerder wordt wanneer de dupligordijnen volledig gesloten zijn. 

Gordijnen voor in de slaapkamer

Gordijnen zijn een echte blikvanger en brengen enorm veel sfeer en warmte in een ruimte. Ze worden daarom ook veel gekozen als raambekleding in slaapkamers. Gordijnen zijn naast sfeer ook erg praktisch, ze bieden de perfecte oplossing om warmte en licht in de slaapkamer te houden. Bovendien zijn gordijnen geluiddempend, waardoor de nachtrust minder wordt verstoord. Om de slaapkamer goed donker te maken kun je het beste kiezen voor een gordijn met een verduisterende voering. Je kunt ook een lichtdoorlatend gordijn combineren met een verduisterend rolgordijn of vouwgordijn, hierdoor kun je meer spelen met lichtinval.

Gordijnen kunnen tot de grond hangen of op vensterbankhoogte. Kies jij voor gordijnen in de wave, ringen of geplooide variant? Je stelt de gordijnen voor de slaapkamer helemaal samen naar jouw wensen in onze handige configurator. Bovendien passen tot de grond hangende gordijnen en vele gordijnstoffen bijna bij elke slaapkamerstijl en zijn daarom goed te combineren met de inrichting van de slaapkamer.

Raamdecoratie voor een lichte slaapkamer: jaloezieën

Naast rolgordijnen, plissés en gordijnen zijn er nog aluminium jaloezieën en houten jaloezieën. Deze worden ook vaak gekozen als raambekleding in de slaapkamer, maar zijn niet volledig verduisterend. Er kan altijd een beetje licht door de gesloten lamellen naar binnen schijnen. Wil je juist een lichte slaapkamer en wakker worden van het licht van de opkomende zon? Dan zijn houten- en aluminium jaloezieën uitstekend geschikt voor jouw slaapkamer. Wil je graag jaloezieën in je kamer, maar ook complete verduistering? Dan is het aan te raden de jaloezieën te combineren met bijvoorbeeld een gordijn met een verduisterende voering of rolluiken als buitenzonwering.

Voordelen raamdecoratie slaapkamer

Als er één ruimte is waar de functionaliteit van raamdecoratie een belangrijke rol speelt, dan is het wel de slaapkamer. Voordelen van raamdecoratie in deze ruimte zijn:

+ Isolatie
Bij ramen met een enkel glas zorgt een gewatteerde voering van je raamdecoratie voor goede isolatie in de slaapkamer. Er zijn veel verschillende soorten, maten en kleuren raamdecoraties. Keuze genoeg! 

+ Verduisterend
Kies je voor raamdecoratie met een verduisterende stof, dan zorgt deze ervoor dat de ruimte helemaal donker word. Eventueel zelfs midden op de dag. 

+ Privacy
Belangrijk in de slaapkamer is dat je voldoende privacy hebt. Je wilt niet gestoord worden door inkijk van buitenaf wanneer je je omkleed of in bed ligt. Raamdecoratie zorgt ervoor dat je inkijk volledig kunt weren. Let wel op dat lichtdoorlatende stoffen het zicht wel blokkeren, maar wanneer je ’s avonds een lichtje aan hebt er wel silhouetten van buitenaf zichtbaar zijn.

+ Sfeer
Naast de praktische eigenschappen zorgt raamdecoratie in de slaapkamer voor enorm veel sfeer. Ze kleden de ruimte als het ware aan.

Bekijk onze blog verduisterende raamdecoratie voor meer tips over geschikte raamdecoratie voor je slaapkamer. Heb je nog een vraag over geschikte raamdecoratie voor je slaapkamer? Neem gerust even contact met ons op! Onze productadviseurs adviseren je graag of kom langs in één van onze showrooms. Hier kun je alle producten bekijken en voelen. 

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen