Raamdecoratie in de slaapkamer: tips & inspiratie

Raamdecoratie slaapkamer tips en inspiratie - thumbnail

Een slaapkamer moet sfeervol en comfortabel zijn. Het is de plek waar je na een drukke dag volledig tot rust komt. Voor een goede nachtrust wil je dat de master bedroom zo donker mogelijk is. Raamdecoratie is dan ook een zeer belangrijk onderdeel in de slaapkamer. Het is niet alleen sfeervol, maar ook praktisch. Er zijn verschillende soorten raamdecoratie die je kunt toepassen in je slaapkamer. Afhankelijk van de gewenste hoeveelheid lichtinval, kies je het type raambekleding dat aan jouw wensen voldoet voor een gezellige sfeer. Laat je in deze blog inspireren door de meest sfeervolle en verduisterende raamdecoratie.

Verduisterende rolgordijnen in de slaapkamer

Praktisch en toch sfeervol, dat is een rolgordijn. Rolgordijnen zijn gemakkelijk in gebruik en zijn in veel verschillende trendy kleuren en dessins te bestellen. Je stelt jouw rolgordijn voor de slaapkamer daardoor volledig naar wens samen. Stel jouw ontwerp af op de kleuren en stijl van jouw slaapkamer én de match is gemaakt. Met een verduisterend rolgordijn maak je de slaapkamer donker wat zorgt voor een prettige nachtrust.

Tip!

Kies voor totale verduistering voor rolgordijnen met zijgeleiding. Dit rolgordijn wordt geleverd in een gesloten cassette met zijgeleidingsprofielen. De stof glijdt hierbij in de profielen, waardoor er nagenoeg geen lichtkieren kunnen ontstaan en het raam volledig wordt afgesloten.

Rolgordijn met zijgeleiding slaapkamer
Verduisterend rolgordijn in slaapkamer
Standaard rolgordijn INHUIS - Slaapkamer staand

Vraag gratis kleurstalen aan
Weet je niet zeker of de kleur van het rolgordijn past in jouw slaapkamer? Of wil je voelen hoe dik de stof is? Maak gebruik van onze kleurstalen service. Vraag voor jouw rolgordijnen gratis kleurstalen aan. De stalen ontvang je binnen 2 werkdagen thuis, waardoor jij gemakkelijk kunt kijken of de kleur goed matcht.

Gordijnen voor in de slaapkamer

Gordijnen zijn een echte eyecatcher en brengen enorm veel sfeer en warmte in een ruimte. Ze worden dan ook veel gekozen als raambekleding in slaapkamers. Verduisterende gordijnen zijn naast de stijlvolle uitstraling ook erg praktisch, want ze hebben ook een isolerende en verduisterende functie. Perfect voor de slaapkamer! Bovendien zijn gordijnen geluiddempend, waardoor de nachtrust minder snel verstoord wordt door geluiden van buitenaf. Om de slaapkamer goed donker te maken kies je voor een gordijn met een verduisterende voering. Je kunt ook een lichtdoorlatend gordijn combineren met een verduisterend rolgordijn of vouwgordijn, hierdoor kun je meer spelen met lichtinval.

Foto: Denise Zwijnen - "Stijlvol Wonen editie 720" - © DPG Media Home Deco N.V. – i.o. van de Bongerd
Slaapkamer met gordijnen en aansluitende badkamer
Gordijnen slaapkamer verduisterend
Verduisterende gordijnen slaapkamer
Gordijnen kinderkamer

Gordijnen kunnen tot de grond hangen of op vensterbankhoogte. Kies jij voor gordijnen in de wave, ringen of geplooide variant? Je stelt de gordijnen voor de slaapkamer helemaal samen naar jouw wensen in onze handige configurator. Bovendien passen tot de grond hangende gordijnen en vele gordijnstoffen bijna bij elke slaapkamerstijl en zijn daarom goed te combineren met de inrichting van de slaapkamer.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

Raamdecoratie voor een lichte slaapkamer: jaloezieën

Wist je dan aluminium jaloezieën en houten jaloezieën ook een mooie oplossing zijn voor de slaapkamer? Dit type raambekleding wordt vaak gekozen in combinatie met gordijnen óf wanneer iemand zacht gewekt wil worden door wat daglicht. Jaloezieën zijn namelijk niet volledig verduisterend, want er kan altijd een beetje licht door de gesloten lamellen naar binnen schijnen. Wil jij dus juist een lichte slaapkamer en wakker worden van het licht van de opkomende zon? Dan zijn houten- en aluminium jaloezieën uitstekend geschikt voor jouw slaapkamer. Wil je graag jaloezieën in je kamer, maar ook complete verduistering? Dan is het aan te raden de jaloezieën te combineren met een gordijn met een verduisterende voering of rolluiken als buitenzonwering.

Zwarte jaloezieën in de slaapkamer - inhuis
aluminium jaloezieen slaapkamer
Project INHUIS houten jaloezie 25mm

Shutters in de slaapkamer

Wil je de slaapkamer ’s nachts verduisteren, maar overdag spelen met de lichtinval? Dan zijn luxueuze shutters een prachtige optie. Met shutters switch je gemakkelijk tussen verduisterende en lichtdoorlatende raamdecoratie. Je positioneert de lamellen van de shutters in de gewenste positie om de hoeveelheid lichtinval te bepalen. Door dit als raamdecoratie in de slaapkamer toe te passen, kun je dus zowel de inkijk als de lichtinval eenvoudig zelf regelen. Shutters zijn in diverse stijlen en lamelbreedtes te bestellen. Voor kleinere ramen is een smallere lamelbreedte mooi.

speciale shutters zwart
Rustige slaapkamer met witte shutters
Witte Blend shutters kinderkamer

Plissé en dupli gordijnen voor in de slaapkamer

Als raamdecoratie in de slaapkamer zijn plissés met een dubbele honinggraatstructuur, ook wel bekend als duette shades, zowel handig als mooi. Dit komt doordat dupli plissés geschikt zijn voor bijna iedere raamvorm en dus ook voor de verschillende soorten ramen in slaapkamers. Met top down-bottom up duette shades is er overdag voldoende licht in de slaapkamer en toch voldoende privacy. ’s Avonds trek je de dupli plissé op tot boven, zodat de slaapkamer verduisterd wordt.

Luxaflex Duette shades slaapkamer
Project IG dupli ingespannen plak 4

Voordelen raamdecoratie slaapkamer

Als er één ruimte is waar de functionaliteit van raamdecoratie een belangrijke rol speelt, dan is het wel de slaapkamer. Voordelen van raamdecoratie in deze ruimte zijn:

Isolatie
Bij ramen met een enkel glas zorgt een gewatteerde voering van je raamdecoratie voor goede isolatie in de slaapkamer. Er zijn veel verschillende soorten, maten en kleuren raamdecoraties. Keuze genoeg! 

Verduisterend
Kies je voor raamdecoratie met een verduisterende stof, dan zorgt deze ervoor dat de ruimte goed donker word. Eventueel zelfs midden op de dag

Privacy
Belangrijk in de slaapkamer is dat je voldoende privacy hebt. Je wil niet gestoord worden door inkijk van buitenaf wanneer jij je omkleed of in bed ligt. Raamdecoratie zorgt ervoor dat je inkijk volledig kunt weren. Let wel op dat lichtdoorlatende stoffen het zicht wel blokkeren, maar wanneer je ’s avonds het lichtje aan hebt, er wel silhouetten van buitenaf zichtbaar zijn.

Sfeer
Naast de praktische eigenschappen zorgt raamdecoratie in de slaapkamer voor enorm veel warmte en sfeer. Ze kleden de ruimte als het ware aan.

Bekijk onze blog verduisterende raamdecoratie voor meer tips over geschikte raamdecoratie voor je slaapkamer. Heb je nog een vraag over geschikte raamdecoratie voor je slaapkamer? Neem gerust even contact met ons op! Onze specialisten adviseren je graag of kom langs in één van onze showrooms, om de producten te bekijken en te voelen. 

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven