Hotel chique slaapkamer: Tips en inspiratie

Hotel chique slaapkamer - inhuis plaza

Een hotel chique slaapkamer in jouw eigen huis, hoe heerlijk klinkt dat? Het combineert de elegantie en luxe van een vijfsterrenhotel met het comfort en de persoonlijke touch van je eigen huis. Spring na een drukke dag in een heerlijk ruim bed en geniet van je rustige kamer met rijke materialen. Van kleurenpaletten tot de meubels en decoratie, na het lezen van deze blog weet jij precies hoe je jouw slaapkamer kunt omtoveren tot een oase van rust en chique elegantie.

1. Vorm de basis met het perfecte bed

Het bed is het middelpunt van een hotel chique slaapkamer, want hoe boots je anders het echte vijfsterrenhotel-gevoel na? Kies voor een boxspring met een minimale hoogte van 65cm, zodat je gemakkelijk in bed kunt stappen en stel het bed samen met een oversized hoofdbord voor een luxueuze en rijke uitstraling. Bekleed het bed met een donzen dekbed, grote en dikke hoofdkussens en stijl het af met sierkussens en een plaid.

Klik op de foto om naar de pin te gaan
Klik op de foto om naar de pin te gaan
Klik op de foto om naar de pin te gaan
Klik op de foto om naar de pin te gaan

2. Kies een kleurpalet dat bij jou past

Voor een hotel chique slaapkamer zijn er verschillende kleurenpaletten mogelijk. Het is dan ook belangrijk om een palet te kiezen dat bij jouw persoonlijkheid past. Op deze manier ontwerp je niet alleen een stijlvolle slaapkamer, maar komt er ook een stukje persoonlijkheid terug in de ruimte.

Je ziet veel zachte en neutrale kleuren terug in een hotel chique slaapkamer. Denk aan crème, beige of lichte grijstinten. Deze tinten creëren een rustige en elegante sfeer, wat al snel voor dat unieke hotelgevoel zorgt. Kies bijvoorbeeld voor een zacht beige muurkleur en behang dat qua kleur naadloos aansluit op de muurkleur en combineer dit met een bruin bed, marmeren nachtkasjes en gouden sierkussens.

Wil jij graag wat kleur terugzien in de kamer? Kies dan voor blauw of groen. Dit geeft de ruimte niet alleen een mysterieuze en luxe uitstraling, maar het is bewezen dat deze kleuren tegelijkertijd voor een goede nachtrust zorgen. Combineer deze kleuren met wit, beige en goud voor een echt hotel chique interieur. Laat je inspireren door deze prachtige Pinterest plaatjes!

Klik op de foto om naar de pin te gaan
Klik op de foto om naar de pin te gaan
Klik op de foto om naar de pin te gaan
Klik op de foto om naar de pin te gaan

3. Raamdecoratie voor een hotel chique slaapkamer

De raamdecoratiekeuze is van essentieel belang voor het realiseren van een hotel chique slaapkamer. Wanneer jij in een luxe hotelkamer slaapt, slaap je meestal als een roos dankzij de verduisterende gordijnen. Kies daarom voor de combinatie van verduisterende gordijnen met zachte vitrage of voor gordijnen met houten jaloezieën. Deze twee combinaties zorgen voor een heerlijke nachtrust en een rustige uitstraling. Door twee verschillende soorten raamdecoratie te combineren behoud je overdag voldoende lichtinval en wordt de kamer ’s nachts goed donker.

Hou jij van echte luxe? Kies dan voor elektrische raamdecoratie die je vanaf een afstand kunt bedienen. Slimme gordijnen zijn het perfecte voorbeeld hiervoor. Je zorgt ervoor dat de gordijnen mooi tot de grond vallen en opent ze in de ochtend op sierlijke wijze vanuit je bed. Op deze manier word je heerlijk gewekt door de ochtendzon.

Meest gekozen raamdecoratie voor een hotel chique slaapkamer

4. Decoratie voor de optimale hotel chique sfeer

Nu is de inrichting van jouw nieuwe slaapkamer natuurlijk nog niet helemaal rond. Een hotel chique slaapkamer is pas af na de aankleding. Binnen deze woonstijl zie je veel messing, gouden en marmeren accenten terugkomen. Neem dit mee in het uitkiezen van decoratie. Ga op zoek naar marmeren nachtkastjes, messing nachtlampjes en misschien wel goud- of zwartkleurige stopcontacten voor de ultieme afstyling.

Het bed is niet het enige comfort dat je terugvindt in luxe hotelkamers, er is ook altijd een fijne zithoek. Voeg daarom een mooie stoel in een velvet of bouclé stof toe en bekleed de vloer met een groot carpet om de slaapkamer meer body en een huiselijk gevoel te geven.

Klik op de foto om naar de pin te gaan
Klik op de foto om naar de pin te gaan
Klik op de foto om naar de pin te gaan
Klik op de foto om naar de pin te gaan

Vraag & antwoord

Hoe creëer ik een hotel chique slaapkamer met een kleiner budget?

Voor het creëren van een hotelgevoel in de slaapkamer hoef je niet in één keer all-out te gaan. Geef bijvoorbeeld eerst de muren een nieuwe kleur en leuk behang. En schaf eerst alleen een nieuw hoofdbord en een mooi dekbedovertrek aan, voordat je investeert in een volledig nieuwe boxspring. Het hoeft niet allemaal in één keer én shop ook bij trendy budgetwinkels.

Hoe hou ik mijn hotel chique slaapkamer opgeruimd en netjes?

Een opgeruimde kamer zorgt voor de rustige uitstraling van een hotelkamer. Kies daarom voor een mooi dressoir of voor nachtkastjes met opbergruimte. Staat jouw kledingkast ook in de slaapkamer? Plaats dan mooie kledingkasten van muur tot muur. Op deze manier lijkt het net alsof de kast is ingebouwd en creëer je voldoende opbergruimte.

Welke verlichting past bij een hotel chique slaapkamer?

In een luxe hotelkamer kom je verschillende soorten verlichting tegen. Denk aan een mooie hanglamp, chique vloerlamp en leeslampjes naast het bed. Kies voor warme en dimbare verlichting om het echte hotelgevoel te evenaren.

Waar laat ik mijn tv in een nette en strakke slaapkamer?

Is de televisie voor jou een doorn in het oog? Met een cinewall is dat verleden tijd! Plaats een op maat gemaakte cinewall tegenover het bed waar de televisie mooi in verwerkt kan worden. Op deze manier creëer je een eenheid met jouw nieuwe hotel chique interieur.  

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven