Raamdecoratie voor een dakkapel

Plissé in frame KeJe

Een dakkapel verhoogt de waarde van je woning en zorgt voor extra ruimte en lichtinval. De ramen in een dakkapel zijn altijd beperkt in ruimte doordat ze strak tegen het plafond en zijmuren aanzitten, hierdoor is het vinden van passende raamdecoratie soms een lastige en tijdrovende taak. Daarom helpen we je een handje. In ons blog lees je welke raamdecoratie wij aanraden voor een dakkapel met draai-kiepramen en vaste ramen.

Meest gekozen

Bekijk hier de populairste raamdecoratie voor een dakkapel:

Plissé in frame KeJe
Plissé gordijnen
Zwarte houten jaloezieën INHUIS
Jaloezieën
Rolgordijn mini cassette
Rolgordijnen
Vouwgordijn INHUIS
Vouwgordijnen
Gordijnen vadain
Gordijnen
Splendid plissé KeJe
Plissé gordijnen
Zwarte houten jaloezieën INHUIS
Jaloezieën
Rolgordijn mini cassette
Rolgordijnen
Vouwgordijn INHUIS
Vouwgordijnen
Fam. Langenberg gordijnen slaapkamer
Gordijnen

Dakkapel met draai-kiepramen en vaste ramen

Dakkapellen zijn er in verschillende soorten en vormen. Zo heb je een kunststof of houten dakkapel met een plat, schuin of dubbel dak. Daarbij is een dakkapel voorzien van één of meerdere ramen, dit is vaak een combinatie van een vast raam met een draai-kiepraam. Een draai-kiepraam kun je zowel naar binnen draaien als kantelen, hierdoor is niet iedere raamdecoratie geschikt. Gelukkig hebben wij een uitgebreide collectie speciaal voor vaste ramen in combinatie met draai-kiepramen.

1. Ingespannen plissé gordijnen

Plissé gordijnen en Duette® Shades zijn voorzien van een enkele of dubbele geplooide stof en zijn een sfeervolle aanvulling op je interieur. Ingespannen plissés worden door middel van klemsteunen op een aluminium of kunststof kozijn bevestigd, hierdoor bieden ze de perfecte uitkomst voor draai-kiepramen. Een ander mooi alternatief zijn plissés met plakstrips. De plissés hangen dankzij de plakstrips nog vlakker tegen het raam. Indien je meer verduistering wenst, dan is een plissé in een magneetstrip ook nog een uitstekende optie.

Splendid plissé KeJe

2. Ingespannen houten en aluminium jaloezieën

Een houten of aluminium jaloezie op een draai-kiepraam zonder te boren en schroeven? Dat is mogelijk door te kiezen voor jaloezieën met klemsteunen. De zijgeleiding van een ingespannen jaloezie is gemaakt van stevig staaldraad dat door de lamellen heen loopt, hierdoor blijft de jaloezie op zijn plek tijdens het openen of kantelen van het raam. Hierbij raden wij een lamelbreedte aan van maximaal 25mm, zodat de raamklink niet beklemd komt te zitten bij de lamellen. Dit type jaloezie is enkel geschikt voor aluminium of kunststof kozijnen. Heb je een draai-kiepraam met een houten kozijn? Dan kun je de jaloezie ook op het kozijn schroeven.

Zwarte houten jaloezieën INHUIS

3. Rolgordijnen mini cassette

Het rolgordijn mini cassette is de perfecte oplossing voor een draai-kiepraam. De cassette plak je eenvoudig op een kunststof kozijn zonder dat je hoeft te boren of schroeven. Het rolgordijn schuift door twee aluminium zijgeleidingsprofielen, hierdoor zijn er geen lichtkieren aan de zijkant zichtbaar en verduister je de ruimte tot wel 99%. Heb je een houten kozijn? De constructie kun je middels kleine schroefjes extra verstevigen.

Benieuwd welke opties er nog meer zijn voor een draai-kiepraam? Lees dan ons blog 5x raamdecoratie voor draai-kiepramen.

Rolgordijn mini cassette

Dakkapel met openslaande ramen

Een dakkapel komt soms voor met enkel openslaande ramen i.p.v. de combinatie met kiepstand. Ook voor deze situatie hebben wij een passende oplossing.

1. Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn ideale raamdecoratie voor een dakkapel omdat ze naast een zonwerende functie ook ruimtebesparend zijn. Een vouwgordijn is herkenbaar door de horizontale plooien in de stof. In deze plooien bevinden zich baleinen die je zowel aan de voor- als achterzijde kunt plaatsen. Het vouwgordijn is ook samen te stellen in een verduisterende dim-out stof, ideaal wanneer je in het weekend wil uitslapen. Heeft je raam een ventilatierooster? Zorg er dan voor dat er genoeg ruimte tussen het vouwgordijn en rooster zit, zodat er geen vuil op het vouwgordijn kan ontstaan.

Vouwgordijn INHUIS

2. Gordijnen

Gordijnen zijn ontzettend veelzijdig dankzij de verduisterende, isolerende en geluidswerende werking. Kies je voor gordijnen tot de grond of tot aan de vensterbank? Bij een dakkapel wordt een gordijn met een standaard rail op de muur en iets van het raam bevestigd. Let hierbij wel op dat een gordijn altijd een lichtkier heeft aan de onderzijde. Onze gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, stoffen en transparanties. Zo is er altijd een gordijn dat naadloos aansluit op jouw interieur!

Ligt je slaapkamer aan een drukke straat? Geluidswerende gordijnen zorgen voor een goede nachtrust. Lees hier meer over in ons blog!

Gordijnen vadain
Vouwgordijn INHUIS
Gordijnen vadain

Liever advies van een specialist?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Kom vrijblijvend langs in één van onze showrooms of maak een adviesafspraak op het moment dat het voor jou uitkomt.

raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist
Annemiek

Wat kost raamdecoratie voor een dakkapel?

De kosten van raamdecoratie voor een dakkapel verschillen per product, afmetingen, wensen en extra opties. Aan de hand van jouw wensen stel je de ideale raamdecoratie samen voor een dakkapel. Bekijk hieronder het prijzenoverzicht.

Type product Vanaf prijs Montagekosten Opstartkosten
Plissé gordijnen €49 + €35 + €75
Houten jaloezieën €50 + €35 + €75
Aluminium jaloezieën €28 + €35 + €75
Rolgordijnen €59 + €35 + €75
Vouwgordijnen €143 + €35 + €75
Gordijnen €71 + vanaf €65 + €75

Zoek je ook passende raamdecoratie voor een erker? Ontdek de mogelijkheden in ons blog!

Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten
Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten


Gerelateerde artikelen