Geluidswerende gordijnen voor een goede nachtrust

Ligt je slaapkamer aan een drukke (winkel)straat of langs een weg waar veel verkeer rijdt? Isolerende raamdecoratie, zoals gordijnen, die geluiden dempen voor ruimtes waarin jij wil ontspannen is dé oplossing. Welk type raamdecoratie zorgt ervoor dat je als een roos slaapt? Dat lees je in onze blog.

Geluidswerende gordijnen

De meeste omgevingsgeluiden komen je woning binnen via het raam. Je kunt dan ook het beste geluiden van buitenaf dempen met geluiddempende raamdecoratie zoals gordijnen. Over het algemeen geldt; hoe dikker de stof van het gordijn, hoe beter geluiden gedempt worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een overgordijn met een goede dim-out stof of voor een lichtdoorlatend gordijn die je laat voeren met een verduisteringsstof.

Verduisterende gordijnen slaapkamer

Naast dat overgordijnen geluiden van buitenaf verminderen, hebben ze ook nog eens het voordeel dat ze jouw kamer goed verduisteren. Ideaal als je ‘licht’ slaapt. Zo ben je bij lichte zomerochtenden niet al om 7 uur wakker op je vrije zaterdag of zondag.

Doe je graag nog wat meer inspiratie op over verduisterende raamdecoratie? In dit blog vertellen we je alles over verduisterende raamdecoratie.

Onze online collectie verduisterende gordijnen

Online hebben we een geselecteerd assortiment met verduisterende gordijnen staan. In onze showrooms vind je de volledige collectie met tal van verduisterende stoffen. 

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

Meer geluidswerende raamdecoratie

Een Duette® Shade – ook wel dubbele plissé of dupli genoemd – isoleert je kamer en dempt het geluid van buitenaf goed door de dubbele stoflaag waar de lucht tussen blijft hangen. Daarnaast kun je ook kiezen voor verduisterende vouwgordijnen of houten shutters

Ben je fan van raamdecoratie die niet in het bovenstaande rijtje staat? Dan is het een idee om te kiezen voor twee verschillende type raamdecoratie, waardoor er meerdere lagen voor het raam ontstaan. Zo worden houten jaloezieën vaak gecombineerd met gordijnen of vouwgordijnen en rolgordijnen met gordijnen. Over het algemeen geldt; hoe meer lagen, hoe meer geluid er gedempt wordt.

Rolluiken weren geluid en zijn te combineren met elk type raamdecoratie

Staan jaloezieën, plissés of rolgordijnen in jouw top 3 van favoriete raamdecoratie, maar wil je wel graag de geluiden van buiten weren? Kies dan voor de combinatie met geluidswerende rolluiken. Met rolluiken aan de buitenzijde van het raam kun je elk type raamdecoratie kiezen voor je slaapkamer. 

Rolluiken in gesloten stand houden zowel het licht als geluid goed tegen. Doordat de lamellen voorzien zijn van een aluminium buitenlaag met schuim aan de binnenzijde, worden de trillingen van het geluid opgevangen en dempt het rolluik het geluid van buitenaf. Rolluiken hebben verder nog het grote voordeel dat ze de warmte buitenhouden in de zomer en de kou in de winter. De stilstaande lucht tussen het raam en het rolluik zorgt voor een isolatielaag. Zo zorgt het rolluik niet alleen voor meer wooncomfort, maar ook voor een lagere energierekening.

Rolluik voorkant woning

Tips!

Extra tips om je kamer geluidsdicht te maken

Naast raamdecoratie is het verstandig om nog wat extra maatregelen te nemen om de geluiden van buiten te weren. Met deze eenvoudige aanpassingen isoleer je je woning in een handomdraai nog meer voor geluiden:

Kies voor vloerbedekking of een hoogpolig vloerkleed. Voor extra isolatie kun je er ook voor kiezen om een dik wandkleed aan de muur te hangen.

Zorg voor ramen met (drie)dubbel glas en dicht alle scheuren en gaten netjes af.

Kies voor deuren van een stevig materiaal.

Plaats een aantal goed gevulde boekenkasten tegen de muur.

Plaats tochtstrips onder de deuren.

Welke keuze maak jij?

Ben je benieuwd welke kleur en stof goed past in je interieur? Dat kun je nu eenvoudig zelf ervaren door gratis kleurstalen te bestellen! Zoek je favoriete product en stof uit en vraag je gratis kleurstalen aan via de website. We doen de kleurstalen dezelfde werkdag nog voor je op de post! (m.u.v. gordijnstalen, die hebben een iets langere levertijd)

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven