Geluidswerende gordijnen voor een goede nachtrust

Ligt je slaapkamer aan een drukke (winkel)straat of langs een weg waar veel verkeer rijdt? Isolerende raamdecoratie die de geluiden dempt voor de ruimtes waarin jij je wilt ontspannen is dé perfecte oplossing.

Geluidswerende gordijnen

De meeste omgevingsgeluiden komen je woning binnen via het raam. Je kunt dan ook het beste geluiden dempen met geluiddempende raamdecoratie zoals gordijnen. Over het algemeen geldt; hoe dikker de stof van het gordijn, hoe beter geluiden gedempt worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een overgordijn met een goede dim-out stof of voor een lichtdoorlatend gordijn die je laat voeren met een verduisteringsstof.

Naast dat overgordijnen de geluiden van buiten verminderen, hebben ze ook nog eens het voordeel dat ze jouw kamer goed verduisteren. Ideaal als je ‘licht’ slaapt. Zo ben je bij lichte zomerochtenden niet om 7 uur al wakker op je vrije zaterdag of zondag.

Doe je graag nog wat meer inspiratie op over verduisterende raamdecoratie? In dit blog vertellen we je alles over verduisterende raamdecoratie.

Onze online collectie verduisterende gordijnen

Online hebben we een geselecteerd assortiment met verduisterende gordijnen staan. In onze showrooms vind je een uitgebreide collectie met tal van verduisterende stoffen. 

Overige geluidswerende raamdecoratie

Een Duette® Shades – ook wel dubbele plissé genoemd – isoleert je kamer en dempt het geluid van buitenaf goed door de dubbele laag stof waar de lucht tussen blijft hangen. Daarnaast kun je ook kiezen voor verduisterende vouwgordijnen of houten shutters

Ben je fan van raamdecoratie die niet in het bovenstaande rijtje staat? Je kunt ook kiezen voor twee verschillende type raamdecoratie, waardoor er meerdere lagen voor het raam ontstaan. Zo worden houten jaloezieën vaak gecombineerd met gordijnen of vouwgordijnen en rolgordijnen met gordijnen. Over het algemeen geldt; hoe meer lagen, hoe meer geluid er gedempt wordt.

EG Photography

Rolluiken weren geluid en zijn te combineren met elk type raamdecoratie

Staan jaloezieën, plissés of rolgordijnen op je top 3 lijstje van raamdecoratie, maar wil je wel graag de geluiden van buiten weren? Kies dan voor geluidswerende rolluiken. Met rolluiken kun je elke type raamdecoratie kiezen voor je slaapkamer. 

Rolluiken in gesloten stand houden zowel het licht als geluid optimaal tegen. Doordat de lamellen voorzien zijn van een aluminium buitenlaag met schuim aan de binnenzijde, worden de trillingen van het geluid opgevangen en dempt het rolluik het geluid van buitenaf. Rolluiken hebben verder nog het grote voordeel dat ze de warmte buitenhouden in de zomer en de kou in de winter. De stilstaande lucht tussen het raam en het rolluik zorgt voor een isolatielaag. Zo zorgt het rolluik niet alleen voor meer wooncomfort, maar ook voor een lagere energierekening.

EG Photography
rolluiken open

Tips!

Extra tips om je kamer geluidsdicht te maken

Naast raamdecoratie is het verstandig om nog wat extra maatregelen te nemen om de geluiden van buiten te weren. Met deze eenvoudige aanpassingen isoleer je je woning in een handomdraai nog meer voor geluiden:

  • Kies voor vloerbedekking of een hoogpolig vloerkleed. Voor extra isolatie kun je er ook voor kiezen om een dik wandkleed aan de muur te hangen.
  • Zorg voor ramen met (drie)dubbel glas en dicht alle scheuren en gaten netjes af.
  • Kies voor deuren van een stevig materiaal.
  • Plaats een aantal goed gevulde boekenkasten tegen de muur.
  • Plaats tochtstrips onder de deuren.

Welke keuze maak jij?

Ben je benieuwd welke kleur en stof goed past in je interieur? Dat kun je nu eenvoudig zelf ervaren door gratis kleurstalen te bestellen! Zoek je favoriete product en stof uit en vraag je gratis kleurstalen aan via de website. We doen de kleurstalen dezelfde werkdag nog voor je op de post! (m.u.v. gordijnstalen, die hebben een iets langere levertijd)

Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje
Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje


Gerelateerde artikelen