Schuine ramen: welke raamdecoratie kies je?

Schuine ramen in je woning geeft vaak een leuk effect. Een schuin raam onder een aflopend dak heeft een harmonieuze uitstraling. Raamdecoratie voor schuine ramen uitzoeken is wat uitdagender dan voor een standaard raam. De mogelijkheden zijn beperkter, maar het is zeker niet onmogelijk! In dit blog bekijken we de raamdecoratie die optimaal is voor schuine ramen.

De keuze voor een raamdecoratie per type raam is verschillend. Bekijk de raamdecoratie voor smalle ramen of raamdecoratie voor draaikiepramen. Niet alle raamdecoratie kan met een schuine vorm op maat worden gemaakt. Welke raamdecoratie is geschikt?

1. Shutters: mooiste oplossing bij schuine ramen

De kracht van maatwerk shutters is dat er voor praktisch elk raam een oplossing is. Zeker schuine ramen kunnen mooi worden afgewerkt met shutters. De lamellen van de shutters houd je open voor veel lichtinval en sluit je gemakkelijk om de kamer te verduisteren. De shutters kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd in de vorm van een klappaneel of een schuifpaneel. 

Shutters voor schuine ramen kun je in de lamelbreedte van 63mm of 89mm bestellen. De shutters worden in een montageprofiel op het kozijn van het raam geplaatst. De frames kun je in diverse stijlen bestellen. Een modern frame is glad en een frame met een kraalrand kies je voor een romantische uitstraling.

De lamellen kun je in diverse kleuren bestellen. In de Basswood collectie hebben de lamellen een gladde structuur en strakke uitstraling. De Ashwood collectie heeft een zichtbare nerf en kun je in verschillende kleuren samenstellen.

2. Plissés goed toepasbaar voor schuine ramen

Plissés worden afhankelijk van de hoek van het raam uit één deel geleverd of uit twee delen geleverd. Heb je bijvoorbeeld een raam waarvan een deel recht is en een deel schuin? Dan wordt de plissé in twee delen geleverd. Één plissé voor het rechte raam en een plissé met bedieningslat voor het schuine deel in het raam. De stof van de plissé wordt bij een schuin raam schuin afgesneden.

Voorbeeld: links een plissé met twee delen en rechts één plissé

Een schuine plissé kun je met een enkele stof of dubbele stof samenstellen. Bij een dubbele stof kun je de ruimte beter verduisteren, omdat de gaatjes waar de koordjes doorheen lopen niet zichtbaar zijn.

Afhankelijk van de hellingshoek kun je de plissé bedienen met een handgreep, koord of elektrisch. Je kunt de plissé standaard bestellen of in de top down bottum up uitvoering. Je kunt het gordijn dan halverwege het raam laten hangen.

3. Verticale lamellen voor een schuin raam

Bij een oplopend of aflopen raam wordt de rails van de verticale lamellen schuin geplaatst. De lamellen hangen altijd recht naar beneden. Het lamelpakket wordt aan de hoogste zijde gehangen en kan daar vanuit geopend en gesloten worden. Het raam mag voor de verticale lamellen een maximale hellingshoek van 50 graden hebben.

In ons assortiment hebben we lamellen met een breedte van 89mm en 127mm in diverse kleuren en stofsoorten. 

Heb je nog een vraag over de mogelijkheden voor raambekleding voor een schuin raam? Start de chat met één van onze productspecialisten, stuur ons een foto via Whatsapp of bel ons. We helpen je graag verder!

Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje
Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje


Gerelateerde artikelen

✓ Leuke binnenkijkers bij klanten
✓ Handige tips & inspiratie
✓ Nieuwste acties als eerste in je mailbox

 

Wij sturen je één keer per maand een inspirerende mailing.

En beloofd, je krijgt geen spam.

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe Inhuis Plaza jouw gegevens verwerkt

Ontvang GRATIS het inspiratieboek voor jouw raamdecoratie & zonwering!

 

Doe ideeën op met behulp van 63 pagina’s vol

inspiratie voor jouw droomhuis!

Door de aanvraag van het gratis inspiratieboek ga je ermee akkoord dat we één keer per maand een inspirerende mailing sturen. Hier kun je je natuurlijk elk moment weer voor afmelden.