Schuine ramen: welke raamdecoratie kies je?

shutters schuine ramen

Schuine ramen in je woning geeft vaak een leuk effect. Het vinden van geschikte raamdecoratie voor schuine ramen is wat uitdagender dan voor een standaard raam. De mogelijkheden zijn beperkter, maar zeker niet onmogelijk! INHUIS Plaza heeft voor iedere raamvorm een perfect passend product. In dit blog bekijken we de raamdecoratie speciaal voor schuine ramen.

Populair voor schuine ramen

Bekijk de meest verkochte raamdecoratie producten voor schuine ramen:

Zwarte shutters speciale vorm BLEND
Shutters
plisse gordijn schuin raam
Plissé gordijnen
Verticale jaloezieën
Zwarte shutters speciale vorm BLEND
Shutters
plisse gordijn schuin raam
Plissé gordijnen
Verticale jaloezieën

Raambekleding voor een schuin raam

De keuze voor raamdecoratie is per type raam en situatie verschillend. Heb je smalle ramen of draai-kiepramen? Bekijk onze blogs voor raamdecoratie voor smalle ramen of raamdecoratie voor draaikiepramen. Niet alle raamdecoratie kan met een schuine vorm op maat worden gemaakt. Welke raamdecoratie is geschikt? 

Shutters

DE MOOISTE OPLOSSING BIJ SCHUINE RAMEN

Onze absolute favoriet bij schuine ramen: shutters. De kracht van maatwerk shutters is dat er voor praktisch elk raam een oplossing is. Zeker schuine ramen kunnen mooi worden afgewerkt met shutters. De lamellen van de shutters houd je open voor veel lichtinval en sluit je gemakkelijk om de kamer te verduisteren. De shutters kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd, bijvoorbeeld in de vorm van een klappaneel of een schuifpaneel. 

Shutters voor schuine ramen kun je in de lamelbreedte van 63mm of 89mm bestellen. De shutters worden in een montageprofiel op het kozijn van het raam geplaatst. De frames kun je in diverse stijlen bestellen. Een modern frame is glad en een frame met een kraalrand kies je voor een romantische uitstraling.

Hoge ramen? Geen probleem! Met een bedieningsstok kantel je eenvoudig de lamellen van de shutter, zodat je ook op de moeilijk bereikbare plekken de juiste lichtinval kunt regelen.

Met een bedieningsstok kantel je eenvoudig de lamellen op moeilijk bereikbare plekken

De lamellen kun je in diverse kleuren bestellen. In de Basswood collectie hebben de lamellen een gladde structuur en strakke uitstraling. De Ashwood collectie heeft een zichtbare nerf en kun je in verschillende kleuren samenstellen. 

Plisses

GOED TOEPASBAAR VOOR SCHUINE RAMEN

Plissés worden afhankelijk van de hoek van het raam uit één deel geleverd of uit twee delen geleverd. Heb je bijvoorbeeld een raam waarvan een deel recht is en een deel schuin? Dan wordt de plissé in twee delen geleverd. Één plissé voor het rechte raam en een plissé met bedieningslat voor het schuine deel in het raam. De stof van de plissé wordt bij een schuin raam schuin afgesneden.

Een schuine plissé kun je met een enkele stof of dubbele stof samenstellen. Bij een dubbele stof kun je de ruimte beter verduisteren, omdat de gaatjes waar de koordjes doorheen lopen niet zichtbaar zijn.

Afhankelijk van de hellingshoek kun je de plissé bedienen met een handgreep, koord of elektrisch. Je kunt de plissé standaard bestellen of in de top down bottum up uitvoering. Je kunt het gordijn dan halverwege het raam laten hangen.

Voorbeeld: links een plissé met twee delen en rechts één plissé

Benieuwd naar de kleuren en stoffen van onze collectie plissé gordijnen? Vraag gratis kleurstalen aan. Zo kun je thuis jouw favoriete kleur bekijken. 

Liever advies van een specialist?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Kom vrijblijvend langs in één van onze showrooms of maak een gratis adviesafspraak op het moment dat het voor jou uitkomt.

Raamdecoratie specialist

Raamdecoratie specialist
Annemiek

Verticale lamellen

VEELZIJDIGHEID VAN DE LAMELLEN

Bij een oplopend of aflopend raam wordt de rails van de verticale lamellen schuin geplaatst. De lamellen hangen altijd recht naar beneden. Het lamelpakket wordt aan de hoogste zijde gehangen en kan daar vanuit geopend en gesloten worden. Het raam mag voor de verticale lamellen een maximale hellingshoek van 50 graden hebben.

In ons assortiment bieden we verticale lamellen aan van Luxaflex, welke geschikt zijn voor een schuin raam. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden.

Gordijnen

SFEERVOLLE OPLOSSING BIJ SCHUINE RAMEN

Gordijnen voor een schuin raam worden geconfectioneerd met een enkele plooi. Afhankelijk van de situatie bieden gordijnen een sfeervolle oplossing bij schuine ramen. Let op: gordijnen zijn in veel situaties niet mogelijk. In onze collectie bieden we verschillende soorten gordijnen: 

Overgordijnen: bepalen de sfeer in een kamer. Ze werken isolerend en zijn geluiddempend. Met een brede collectie aan stoffen is er een oplossing voor ieder interieur. Van velours tot trendy patronen. 

Vitrage en inbetween gordijnen: hebben een luchtige uitstraling en zijn transparant tot lichtdoorlatend. 

Verduisterende gordijnen: binnen deze categorie vind je semi-verduisterende en dim-out gordijnen. Deze gordijnen zijn ideaal voor slaapkamers.

Tips!

Heb je nog een vraag over de mogelijkheden voor raambekleding voor een schuin raam? Start de chat met één van onze productspecialisten, stuur ons een foto via Whatsapp of bel ons. We helpen je graag verder!

Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje
Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje


Gerelateerde artikelen