1. Shutters: mooiste oplossing bij schuine ramen

De kracht van maatwerk shutters is dat er voor praktisch elk raam een oplossing is. Zeker schuine ramen kunnen mooi worden afgewerkt met shutters. De lamellen van de shutters houd je open voor veel lichtinval en sluit je gemakkelijk om de kamer te verduisteren. De shutters kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd in de vorm van een klappaneel of een schuifpaneel. 

Shutters voor schuine ramen kun je in de lamelbreedte van 63mm of 89mm bestellen. De shutters worden in een montageprofiel op het kozijn van het raam geplaatst. De frames kun je in diverse stijlen bestellen. Een modern frame is glad en een frame met een kraalrand kies je voor een romantische uitstraling.

De lamellen kun je in diverse kleuren bestellen. In de Basswood collectie hebben de lamellen een gladde structuur en strakke uitstraling. De Ashwood collectie heeft een zichtbare nerf en kun je in verschillende kleuren samenstellen.

›› Bereken de prijs van je shutters voor schuine ramen

 

2. Plissés goed toepasbaar voor schuine ramen

Plissés worden afhankelijk van de hoek van het raam uit één deel geleverd of uit twee delen geleverd. Heb je bijvoorbeeld een raam waarvan een deel recht is en een deel schuin? Dan wordt de plissé in twee delen geleverd. Één plissé voor het rechte raam en een plissé met bedieningslat voor het schuine deel in het raam. De stof van de plissé wordt bij een schuin raam schuin afgesneden.

Voorbeeld: links een plissé met twee delen en rechts één plissé

Een schuine plissé kun je met een enkele stof of dubbele stof samenstellen. Bij een dubbele stof kun je de ruimte beter verduisteren, omdat de gaatjes waar de koordjes doorheen lopen niet zichtbaar zijn.

Afhankelijk van de hellingshoek kun je de plissé bedienen met een handgreep, koord of elektrisch. Je kunt de plissé standaard bestellen of in de top down bottum up uitvoering. Je kunt het gordijn dan halverwege het raam laten hangen.

›› Stel je plisségordijnen voor je schuine ramen samen

 

3. Verticale lamellen voor een schuin raam

Bij een oplopend of aflopen raam wordt de rails van de verticale lamellen schuin geplaatst. De lamellen hangen altijd recht naar beneden. Het lamelpakket wordt aan de hoogste zijde gehangen en kan daar vanuit geopend en gesloten worden. Het raam mag voor de verticale lamellen een maximale hellingshoek van 50 graden hebben.

In ons assortiment hebben we lamellen met een breedte van 89mm en 127mm in diverse kleuren en stofsoorten. 

›› Stel je verticale jaloezieën samen


Heb je nog een vraag over de mogelijkheden voor raambekleding voor een schuin raam? Start de chat met één van onze productspecialisten, stuur ons een foto via Whatsapp of bel ons. We helpen je graag verder!


VORIGE

Raamdecoratie voor vochtige ruimtes

VOLGENDE

Industrieel interieur: inspiratie & raamdecoratie