5x babykamer inspiratie: de meest geschikte raamdecoratie

Gordijnen kinderkamer

Hoera er is een kleintje op komst! Tijd om je te oriënteren op het maken en inrichten van de babykamer. Maar waar moet je beginnen? En waar moet je allemaal op letten? Naast de keuze van de kleur verf op de muren, meubels en accessoires is één van de belangrijkste onderdelen de raamdecoratie voor de babykamer. Dit moet niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel. Bekijk de mooiste raamdecoratie voor de babykamer en doe babykamer inspiratie op!

1. Rolgordijnen in een trendy babykamer

Houd jij van een babykamer met een trendy look en een eigentijdse twist? Dan zijn babykamers met een uniek design helemaal wat voor jou. Je kunt hierbij kiezen voor unieke meubels, zoals een wieg of ledikant, maar ook voor een trendy touch aan de hand van kleurrijke accessoires. De styling geeft jouw babykamer dan de look die je wilt. Denk hierbij aan een leuke lamp of vloerkleed.. In een trendy babykamer past moderne raamdecoratie perfect. Rolgordijnen zijn strak, modern en verkrijgbaar in veel verschillende soorten, kleuren en dessins. Zo is er altijd wel een kleur die past bij jouw babykamer.

rolgordijn zijgeleiding
Rolgordijn mini cassette
Rolgordijn met zijgeleiding babykamer
Rolgordijn met mini cassette - inhuis plazav
Rolgordijn mini cassette babykamer

Tip: verduisterend rolgordijn
Wil je de babykamer goed kunnen verduisteren? Kies dan voor rolgordijnen met een verduisterende stof en zijgeleiding. Hierdoor heb je geen lichtkieren aan de zijkant en is de kamer ’s nachts goed donker. Daarnaast zijn er ook rolgordijnen speciaal voor draaikiepramen. Rolgordijnen met een mini cassette zitten op het kozijn/raam geplakt en bewegen daardoor mee met het raam. Je kunt hierdoor het raam gemakkelijk openen en sluiten. 

Project INHUIS houten jaloezie 25mm
Houten jaloezie wit kinderkamer
houten jaloezie draaikiepraam
Houten jaloezieën kinderkamer

2. Houten jaloezieën in een babykamer

Fan van houten jaloezieën? Dit type raamdecoratie past ook prima in een babykamer. Ze zijn stijlvol, bieden voldoende lichtinval en privacy én passen binnen iedere interieurstijl. De INHUIS collectie houten jaloezieën bestaat uit verschillende kleuren en houtsoorten. Zo match je jouw jaloezieën met je babykamer. Een veel gekozen kleur is wit voor een zachte uitstraling. Deze kleur staat zowel in een babykamer voor een jongen als voor een meisje leuk. Daarnaast zijn houten jaloezieën een tijdloos en gaan ze bij correct gebruikt vaak jaren mee, ook wanneer je kindje groter wordt.

Let op: Houten jaloezieën kunnen een babykamer nooit volledig verduisteren. Wil je de sfeer van houten jaloezieën, maar vind je verduistering ook erg belangrijk? Kies dan voor houten jaloezieën in combinatie met een verduisterend gordijn.

Babykamer inspiratie mintgroen

Mintgroen in de babykamer, super hip en helemaal van nu. De kleur mintgroen is daarnaast hartstikke genderneutraal en kan zowel in een kamer van een jongentje als meisje. Je kunt deze kleur op verschillende manieren laten terugkomen in de babykamer. Een mintgroene muur, mintgroene gordijnen of juist mintgroene accessoires.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

3. Gordijnen in een babykamer

Gordijnen zijn ideaal in een babykamer. Net als rolgordijnen en plissé gordijnen kunnen ze de kamer goed verduisteren. In het begin is dit iets minder belangrijk, omdat kleine baby’s toch wel slapen. Maar vanaf een maand of vier, is de wereld om je kindje heen erg interessant als het licht genoeg is om rond te kijken. Met een donkere babykamer slaapt je kleine al gauw een stuk beter. Gordijnen zorgen niet alleen voor verduistering, maar ook voor geluiddemping, extra isolering én ze zijn erg sfeervol.

Gordijnen kun je goed combineren met een andere soort raamdecoratie. Hierdoor kun je wat meer spelen met de lichtinval en privacy. Combineer overgordijnen met houten jaloezieën of rolgordijnen.

Gordijnen in babykamer
Babykamer gordijnen familie Felter
jaloezieen en gordijnen kinderkamer
Duettes in babykamer
plissegordijn babykamer inhuis plaza6

4. Plissé gordijnen in een babykamer

Plissé gordijnen geven een ruimte meer sfeer en zijn onwijs functioneel. Deze gordijnen bestaan uit een laagje stof die zich als een harmonica opvouwt. Je kunt hierbij kiezen voor verschillende soorten stof: transparant, lichtdoorlatend en verduisterend. Verduisterende dupli plissés zijn zeer geschikt wanneer je de babykamer wilt verduisteren. Een lichtdoorlatende of transparante stof is ideaal wanneer je toch wat zonlicht in het kamertje wilt laten.

Babykamer inspiratie voor een meisje nodig? Geef de kamer een leuke eigentijdse en warme look. Maak hierbij gebruik van warme en natuurlijke kleuren zoals wit, beige en bruin. Weer is iets anders dan een roze meisjeskamer!  

5. Shutters in een babykamer

Ben jij dol op de look van houten jaloezieën, maar ben je op zoek naar raamdecoratie voor de babykamer met een luxueuze en elegante uitstraling? Dan zijn shutters een prachtige keuze. Een rond, schuin of standaard raam, shutters kunnen al-tijd. Met shutters creëer je een zachte look in de babykamer, speel je eenvoudig met de lichtval en je houdt in de zomer de kamer koel en in de winter hou je de warmte binnen. Shutters bedien je met de hand door middel van de lamellen of een tiltstok. Dit maakt shutters extra veilig voor kinderkamers en zeer gebruiksvriendelijk voor als de kleine ineens is gegroeid tot een echte kleuter en alles zelf wilt doen. Onze shutters bestel je in verschillende soorten hout als o.a. lindehout, ashwood en eiken. Stel de shutters voor in de babykamer samen in een zachte witte tint of een natuurkleurige tint voor een tijdloze uitstraling en jarenlang plezier. 

Let op: Shutters kunnen een babykamer nooit volledig verduisteren. Wil je de uitstraling van shutters, maar de kamer ook goed verduisteren? Combineer de shutters dan met een mooi verduisterend gordijn.

Witte Blend shutters kinderkamer
Smalle shutters woonkamer

Waar moet je op letten bij het kopen van raamdecoratie voor de babykamer

Raamdecoratie bepaalt niet alleen de sfeer van de babykamer, maar het zorgt er ook voor dat je baby goed kan slapen. Het is hiervoor belangrijk dat je raamdecoratie de kou en hitte buiten houdt. Het is dus handig om van te voren te bedenken welke soort raamdecoratie je wilt. Denk hierbij na over de volgende punten:

Type raamdecoratie: Gordijnen, rolgordijnen, plissé gordijnen of jaloezieën
Voordat je (online) gaat shoppen is het handig om te weten wat voor soort raamdecoratie je wilt. Zo zijn gordijnen erg mooi, maar niet altijd geschikt voor alle ramen. Rolgordijnen en jaloezieën zijn daarentegen erg praktisch en goed geschikt voor de moderne draai-kiepramen.

Verduisterend of lichtdoorlatend
Naast het kiezen van het type raamdecoratie is het belangrijk om te bepalen of je voor verduisterende raamdecoratie of juist voor raamdecoratie die nog wat licht doorlaat wil gaan. Wil je dat de kamer volledig wordt verduisterd? 

Eyecatcher of rust
Wil je dat de raamdecoratie in de babykamer eruit knalt met een felle kleur of vrolijke print of wil je deze juist zo rustig mogelijk houden? Aan de hand van je wensen kun je gericht gaan zoeken qua kleur.

Ben je benieuwd of onze raamdecoratie past in jouw babykamer? Vraag gratis kleurstalen aan van onze INHUIS jaloezieën, rolgordijnen en plissé gordijnen.

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven