Welke raamdecoratie voor de kinderkamer is het meest geschikt?

Geschikte raamdecoratie kinderkamer thumb

De vrolijkste en kleurrijkste kamer in huis is vaak de kinderkamer. In de kinderkamer wordt veel gespeeld en geslapen. Vrolijke en verduisterende raamdecoratie is dan ook erg belangrijk. De babykamer wordt vaak wat rustiger aangekleed. Wat het belangrijkste is dat jullie kind zich thuis voelt in zijn/haar eigen kamer. Welke raamdecoratie kies jij voor de kinderkamer of de babykamer? 

1. Rolgordijnen voor in de kinderkamer

Kinderen houden van kleuren. Het is dan ook leuk om vrolijke raamdecoratie te kiezen voor de kinderkamer. Als raamdecoratie in de kinderkamer is een rolgordijn een goede keuze. Bij rolgordijnen kan er gekozen worden uit een standaard stof, een verduisterende stof, een transparante stof en een groot aantal kleuren waarvan er altijd wel een bij de kinderkamer past. Doordat je uit ruim 200 stoffen kunt kiezen is er altijd wel een kleur die bij de kinderkamer past. Rolgordijnen zorgen voor een complete look in de kinderkamer met een mooie uitstraling. 

Kies je voor rustige raamdecoratie, dan kun je kiezen voor een rolgordijn in een unikleur. Je kunt ook voor vrolijke raamdecoratie kiezen met een design of een felle kleur.

Rolgordijn mini cassette
rolgordijn zijgeleiding
Rolgordijnen kinderkamer
Rolgordijn mini cassette babykamer
Dakraam kinderkamer
Rolgordijn met zijgeleiding babykamer

2. Plissés en dupli gordijnen voor in de kinderkamer

Voor plissés zijn er veel verschillende kleuren en designs beschikbaar. Plissés zijn geschikt voor bijna elke raamvorm, zo ook voor draai-kiepramen, en dus heel geschikt als raamdecoratie voor de kinderkamer. Het voegt een stijlvol en mooi effect toe aan de ruimte en zorgt voor een gezellige sfeer. Plissés kunnen op iedere gewenste hoogte worden opgehangen. Hang je ze bijvoorbeeld op ooghoogte, dan combineer je de lichtinval van boven met privacy aan de straatkant. Kies voor een dubbele plissé, ook bekend als dupli gordijn, als je de kamer extra wilt kunnen verduisteren.

Project IG dupli ingespannen plak 4
duette shades slaapkamer
Duette shades kinderkamer detail
Project IG dupli ingespannen plak 3

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

3. Gordijnen voor in de kinderkamer

Gordijnen zijn in veel verschillende stoffen en kleuren te bestellen. Voor een kinderkamer is het verstandig om verduisterende gordijnen te bestellen. Je kunt kiezen voor een aparte voeringsstof wat bijvoorbeeld matcht met het rolgordijn in de kinderkamer. Kies je voor gordijnen in een een plooi of een wave indeling? Voor een stel of voor gordijnen vanaf de linker- of rechterzijde? Je kunt de gordijnen voor de kinderkamer helemaal naar wens samenstellen. 

Verduisterende gordijnen in de kinderkamer - inhuis plaza
Gordijnen in de kinderkamer - inhuis plaza

4. Houten jaloezieën voor de baby- en kinderkamer

Houten jaloezieën worden ook regelmatig besteld voor een babykamer of kinderkamer. De houten jaloezieën zorgen overdag voor voldoende privacy en zijn goed te combineren met overgordijnen. Het ziet er daarnaast gezellig en knus uit.

Houten jaloezieën voor de kinderkamer kun je in drie verschillende lamelbreedtes bestellen: 25, 50 of 70mm. De meest populairste lamelbreedte is 50mm. 

Kinderkamer houten jaloezieën
Houten jaloezieën kinderkamer

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven