5x Raamdecoratie voor een achterdeur

Raamdecoratie achterdeur

Heb je raamdecoratie nodig voor je achterdeur? Dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Gelukkig helpen we je hierbij. In ons blog lees je welke vijf raamdecoratie het meest geschikt is voor een achterdeur!

Meest gekozen raamdecoratie voor een achterdeur:

1. Gordijnen

Als je op zoek bent naar multifunctionele raamdecoratie voor je achterdeur, dan zijn gordijnen het antwoord. Gordijnen voegen sfeer toe aan je interieur en hebben een hoop voordelen. Zo hebben ze een isolerende, geluidswerende en eventueel een verduisterende werking. Indien je optimale isolatie en verduistering wil, kies dan voor gevoerde gordijnen. Voor de verdeling van het gordijn kun je kiezen voor een gelijk stel of voor een stuk links of rechts. Kies je voor gordijnen met een roede of bevestig je het gordijn aan een gordijnrail? Onthoud dan wel altijd dat je het gordijn opzij moet schuiven voordat je de achterdeur kunt openen of sluiten.

Gordijnen met gordijnrail
Hier hangt het gordijn met haakjes aan een gordijnrail. De gordijnrail wordt dan op de muur of aan het plafond bevestigd waardoor het gordijn vóór de achterdeur komt te hangen.

Gordijnen met roede
Het gordijn voor een roede heeft inslagringen aan de bovenzijde van het gordijn. Door het gebruik van de ringen krijgt het gordijn prachtige diepe en golvende plooien. De roede kan zowel op de muur als aan het plafond bevestigd worden.

Inbetween gordijnen
Wil je overdag het zicht naar buiten behouden? Dan zijn inbetweens een mooie keuze. Inbetweens laten het zonlicht prachtig naar binnenvallen en bieden voldoende privacy. Daarnaast kun je inbetweens en gevoerde gordijnen perfect met elkaar combineren. Hierdoor heb je ’s avonds de gewenste privacy en overdag voldoende daglicht in huis. Wij hebben een breed scala aan prachtige kleuren en stoffen, zo sluiten de gordijnen perfect aan op jouw interieurstijl.

inhuis - inbetween gordijnen bij de achterdeur
inhuis - lichte gordijnen bij de achterdeur
inhuis gordijnen - achterdeur
inhuis gordijnen - inbetween gordijnen achterdeur
Inhuis plaza - gordijnen bij de achterdeur

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

2. Plissé gordijnen

Plissé gordijnen en Duette® Shades (ook wel dupli’s genoemd), zijn vlakhangende raamdecoratie die weinig ruimte in beslag nemen en bieden een praktische oplossing voor je achterdeur. Het verschil tussen een plissé en Duette® zit hem in de stof. Een plisségordijn heeft een zigzag gevouwen enkele stof en een Duette® is voorzien van twee lagen stof die samen een honingraatstructuur vormen. Dankzij de honingraatstructuur hebben Duette® Shades een isolerende werking. Kies je voor het top down bottom up systeem, dan reguleer je op een speelse manier de lichtinval en privacy in huis. Plissés of Duette® Shades op een achterdeur kunnen op verschillende manieren gemonteerd worden.

Plissés en Duettes® ingespannen
Heb je een houten achterdeur? Een ingespannen duette of plissé kan eenvoudig op een houten achterdeur worden geschroefd. Dit zorgt ervoor dat een gedeelte van het glas bedekt wordt en dat de raamdecoratie minimaal beweegt tijdens het openen of sluiten van de deur. Het pakket van een plisségordijn en Duette® is klein en licht waardoor je ze eenvoudig kunt bedienen zonder dat een deurklink klem komt te zitten. Daarbij geeft de greep bediening een fijne oplossing voor koorden die dan niet meer wegwaaien.

Plissé gordijnen en dupli gordijnen in frame
Een plissé gordijn in frame wordt middels magneetstrips op de glaslatten bevestigd, het frame loopt verder door tussen de glaslatten van een achterdeur. Met dit systeem is boren en schroeven niet nodig. Ook hier zit het plissé of de dupli strak tegen het raam waardoor je nog genoeg ruimte over hebt tussen de raamdecoratie en deurklink. Daarbij zorgt het frame ervoor dat de raamdecoratie nauwelijks heen en weer beweegt.

Plissé ingespannen Luxaflex

Heel veel soorten raamdecoratie hebben een isolerende werking, maar wist je dat je met rolluiken kunt besparen op je energierekening? Lees er alles over in ons blog: energie besparen met rolluiken.

3. Houten of aluminium jaloezieën

Sfeervolle houten jaloezieën zijn al jarenlang een populaire optie binnen de raamdecoratie en passen in iedere woonstijl dankzij een groot assortiment aan houtsoorten, kleuren en opties. Wil je de ramen van je achterdeur bekleden met houten jaloezieën? Er zijn verschillende opties mogelijk.

Houten jaloezieën ingespannen
Een ingespannen houten jaloezie 25mm is voorzien van stevig staaldraad die door de lamellen heen loopt. De zijgeleiding, welke op het kozijn gemonteerd wordt, zorgt ervoor dat de lamellen niet gaan bewegen tijdens het openen of sluiten van de deur. Wil je liever niet boren en schroeven in je achterdeur? Dan zijn aluminium jaloezieën met frame een goed alternatief. De jaloezie wordt dan middels magneetstrips op de ramen van je achterdeur bevestigd, waardoor boren en schroeven niet nodig is.

Houten jaloezieën voor een schuifpui of openslaande deuren
Houten jaloezieën 50mm of 70mm zijn een goede keuze voor een schuifpui of openslaande deuren. Houten jaloezieën 50mm kunnen tot maximaal 360cm breed geproduceerd worden, bij een lamelbreedte van 70mm is dat 290cm. Is je schuifpui breder, dan kun je meerdere jaloezieën naast elkaar plaatsen. De jaloezieën kunnen in of op de dag gemonteerd worden. Dit betekent dat de jaloezie in of over het kozijn hangt. Let op: bij beide montage, dien je eerst de jaloezie op te trekken wil je de schuifpui naar de zijkant schuiven.

Houten jaloezie - achterdeur inhuis
jaloezie openslaande deur
Houten jaloezieën bij openslaande deuren
Houten jaloezieën 50mm achterdeur - inhuis
Project INHUIS Glam gordijnen - inhuis

Zoek je raamdecoratie voor je schuifpui? In ons blog shutters voor een schuifpui lees je de mogelijkheden.

4. Rolgordijnen

Een klassieker onder de raamdecoratie zijn rolgordijnen en daarbij een ook een prima, tijdloze én betaalbare optie voor je achterdeur. Een rolgordijn werkt voor 99% verduisterend indien je voor een verduisterende stof kiest, hierdoor heb je geen last van binnenkijkers. Verder zijn rolgordijnen praktisch en geschikt in heel veel situaties. Liever spelen met de lichtinval? Duo rolgordijnen hebben een dubbele stof waardoor je op een speelse manier het daglicht of de privacy in huis bepaalt.

Rolgordijn bij de achterdeur- inhuis

Standaard rolgordijnen
Een rolgordijn wordt voor een achterdeur gemonteerd. Een groot voordeel van rolgordijnen is dat ze een vrij dunne stof hebben en samen te stellen zijn met een metalen ketting. Zo kun je het rolgordijn met gemak optrekken indien je naar buiten wil.

Duo rolgordijnen mini cassette INHUIS

Rolgordijnen mini cassette
Het rolgordijn mini cassette is dé oplossing als je niet wil boren en schroeven in je achterdeur. De cassette van een rolgordijn plak je eenvoudig op het kozijn van je achterdeur, hierdoor klappert het rolgordijn niet. Door de dunne stof passen ze altijd achter de deurklink.

5. Shutters

Heb je naast je achterdeur ook nog grote raampartijen? Dan bieden shutters de perfecte uitkomst hiervoor. Shutters zijn ideaal voor grote, brede raampartijen doordat er gemakkelijk meerdere panelen naast elkaar geplaatst kunnen worden. Indien je de panelen sluit en de lamellen dicht tuimelt hebben ze ook een isolerende werking, daarbij zorgt de UV-bestendige lak voor een lange levensduur.

Shutters vouwrailsysteem
Het vouwrailsysteem bestaat uit vouwbare shutterpanelen die bevestigd zijn in een boven- en onderrail. De panelen kunnen dankzij de scharnieren tot 90 graden omgeklapt worden, hierdoor schuif je de panelen eenvoudig naar de zijdes wanneer je de achterdeur wil openen of sluiten.

Shutters dubbele schuifrailsysteem
Een andere optie zijn shutters met een dubbele schuifrailsysteem. Bij dit systeem worden de shutterpanelen achter elkaar geplaatst. Je schuift de shutterpanelen naar de zijkant wanneer je de achterdeur wil openen of sluiten. Let op: houd rekening met extra ruimte naast de schuifpui zodat je de shutterpanelen als het ware kunt ‘’parkeren’’.

inhuis - zwarte shutters bij de achterdeur
inhuis - witte shutters
inhuis - hotel chique shutters achterdeur
inhuis - witte shutters bij de achterdeur

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Vraag gelijk een adviesafspraak aan!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven