5x Zwarte raamdecoratie

Zwarte elementen in je interieur zijn al een lange tijd trendy. Zoek je een eyecatcher voor in huis maar vind je een zwarte muur of donkere meubels al snel gewaagd? Met deze vijf soorten raamdecoratie trek je absoluut de aandacht in je interieur zonder overkill!

Meest gekozen

Bekijk hier de populairste zwarte raamdecoratie

Zwarte jaloezieën keuken
Houten jaloezieën
Plissé gordijnen INHUIS
Plissé gordijnen
Inbetween gordijnen Vadain
Gordijnen
Project vouwgordijnen woonkamer
Vouwgordijnen
Zwarte shutters BLEND
Shutters
Zwarte jaloezieën keuken
Houten jaloezieën
Plissé gordijnen INHUIS
Plissé gordijnen
Inbetween gordijnen Vadain
Gordijnen
Project vouwgordijnen woonkamer
Vouwgordijnen
Zwarte shutters BLEND
Shutters

1. Zwarte houten jaloezieën

Zwarte houten jaloezieën hebben een luxueuze, stijlvolle en robuuste uitstraling. Met het tuimel- en optrekkoord bepaal je eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy in huis. Hoe breder de lamel, hoe groter de tussenruimte en dus de doorkijk van binnen naar buiten en andersom. Zwarte jaloezieën zijn ware blikvangers en springen direct in het oog. De jaloezieën komen het meest tot hun recht in een ruimte met veel daglicht. Daarbij zijn zwarte jaloezieën goed te combineren met verschillende kleuren , waardoor ze écht in iedere interieurstijl passen.

2. Zwarte plissé gordijnen

Op een speelse manier de lichtinval in huis reguleren? Kies dan voor zwarte plissé gordijnen met het top down bottom up systeem. Met dit systeem bedien je de raamdecoratie van boven naar beneden én van beneden naar boven. Op deze manier speel je met de lichtinval en bepaal je gemakkelijk de gewenste positie. Daarnaast zijn plissé gordijnen geschikt voor verschillende soorten ramen en kunnen ze op diverse manieren gemonteerd worden waarbij boren en schroeven in bepaalde gevallen niet nodig is. Kies voor zwarte plissés met een dubbele stoflaag, ofwel dupli gordijnen genoemd, voor optimale verduistering en isolatie. Wil je het zicht van buiten naar binnen beperken tot een silhouet? Dan is een plissé gordijn in een transparante of lichtdoorlatende stof een goede keuze.

Wist je dat plissé gordijnen ook een uitkomst bieden voor erkers en dakkapellen? Lees de mogelijkheden in ons blog!

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!
INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratie specialist
Annemiek

3. Zwarte gordijnen

Gordijnen zijn echte sfeermakers in huis en helemaal terug van weggeweest. Met oneindig veel keus aan verschillende stoffen en transparanties, is er altijd een gordijn dat perfect aansluit op jouw interieurstijl. Of je nu op zoek bent naar een verduisterend gordijn voor de slaapkamer of een inbetween voor de woonkamer, wij hebben voor iedere ruimte passende gordijnen op maat.

Inbetween gordijnen in de woonkamer
Inbetween gordijnen bieden de perfecte balans tussen openheid en privacy en zijn daarmee de ideale raamdecoratie voor in de woonkamer. Dit type gordijn zorgt voor prachtige lichtinval in huis, zonder dat de felle zon direct je huis binnendringt. Inbetween gordijnen hebben een transparante stof, maar bieden voldoende privacy voor nieuwsgierige voorbijgangers.

Verduisterende gordijnen in de slaapkamer
Wil je meer verduistering in de slaapkamer? Dan zijn donkere gevoerde gordijnen een goede keuze. Hoe donkerder het gordijn en dikker de stof, des te meer verduistering je krijgt. Naast verduistering bieden donkere en gevoerde gordijnen nog veel meer voordelen. Zo werken ze isolerend, zonwerend en geluidswerend. Ideaal als je last hebt van hinderlijke omgevingsgeluiden of wanneer je regelmatig nachtdiensten draait. Houd er wel rekening mee dat er bij gordijnen altijd nog lichtkieren zichtbaar zijn aan de boven- of onderkant.

4. Zwarte vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn simpel gezegd gordijnen met horizontale vouwen in de stof. Dit zorgt voor een sfeervolle upgrade van jouw interieur. Een vouwgordijn is voorzien van een verzwarend latje, ook wel een balein genoemd, die de stof in de gewenste positie houdt. De baleinen kunnen zowel aan de voor- of achterzijde bevestigd worden. Kies je voor baleinen aan de achterzijde, dan wordt het gordijn niet bloezend, maar recht opgetrokken. Vouwgordijnen zijn samen te stellen in verschillende donkere kleuren en stoffen. Kies uit een transparante, lichtdoorlatende of dim-out stof. afhankelijk van het type stof en de kleur bepaal jij het gewenste zicht naar buiten.

Bekijk hier een prachtige binnenkijker met zwarte vouwgordijnen, inbetweens en nog veel meer!

5. Zwarte shutters

Zwarte houten shutters zijn sfeervol en toepasbaar voor diverse raamvormen. De stijlvolle uitstraling van shutters zorgt voor een  waar statement in je interieur. Zo wordt er vaak gedacht dat zwarte shutters te opvallend zijn, maar zwarte houten shutters trekken absoluut de aandacht. Ze zorgen juist voor een klassieke en warme uitstraling in huis. Kantel de lamellen in de gewenste stand en geniet van het binnenvallende zonlicht in huis. Shutters zijn verkrijgbaar in verschillende donkere kleuren, lamelbreedtes en houtsoorten. Let op: shutters in een donkere kleur zijn wel gevoeliger voor krassen vanwege de gladde nerfstructuur en zijn niet volledig verduisterend.

Wat kost zwarte raamdecoratie?

Type raamdecoratie Vanaf prijs Montagekosten Opstartkosten
Houten jaloezieën €72 + €35 + €75
Plissé gordijnen €49 + €35 + €75
Gordijnen €71 + vanaf €65 + €75
Vouwgordijnen €143 + €35 + €75
Shutters €449 + vanaf €250

De voor- en nadelen van zwarte raamdecoratie

Zwarte raamdecoratie is dé eyecatcher in huis, maar het kent zowel voor- als nadelen. We zetten ze voor je naast elkaar:

Voordelen

+ Donkere raamdecoratie heeft een moderne en stijlvolle uitstraling
+ Donkere raamdecoratie zorgt voor meer verduistering
+ Zwarte raamdecoratie is goed te combineren met andere kleuren en zorgt voor contrast

Nadelen

Stof en vuil is eerder zichtbaar op een donkere kleur
De kleur zwart absorbeert niet een neemt daardoor meer warmte op    

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten
Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten


Gerelateerde artikelen