Shutters in de badkamer

Of je nu houdt van landelijk, modern of industrieel wonen, er is verschillende raamdecoratie voor iedere stijl!

Shutters worden veel gebruikt in de badkamer, het is namelijk erg mooi en geeft je voldoende privacy. Toch is en blijft de badkamer een vochtige ruimte en het hout zal in een vochtige ruime altijd iets gaan werken, daarom vervalt de garantie voor shutters in de badkamer naar aankoop of montage meteen. Toch wordt het veel gebruikt omdat het natuurlijk erg mooi is. Vaak zien we ook dat wanneer er een raam of deur open kan in de badkamer dit de kamer goed ventileert na het douchen.

Heb je bijvoorbeeld een mooie lichte open badkamer is het mooi om te kiezen voor lichte kleuren om dit open en rustgevende gevoel te benadrukken. Maar wordt er in de badkamer gebruikt gemaakt van een mooie accentkleur is het mooi om deze terug te laten komen in de shutters ook met donkere kleuren.

Zie hieronder de beelden en doe alvast wat inspiratie op!

Houtsoorten

In de badkamer zien we dat er veel gebruik wordt gemaakt van de moderne shutters, omdat deze net iets strakker zijn en meer voor rust en eenheid zorgen in de ruimte. Basswood shutters (ook wel lindehout shutters genoemd), is een hardhout die gemakkelijk te bewerken is. Deze shutters hebben een egale structuur en zijn licht van gewicht, waardoor de basswood shutters een strakke uitstraling hebben. Dit is dus perfect wanneer je kiest voor shutters in een moderne inrichting. Maar ga jij liever voor echte stoere en vooral ook klassieke shutters dan zijn er de ashwoord shutters. Ashwood shutters (ook wel Manchurian Ash genoemd) bevat een zichtbare nerfstructuur van het hout. Deze nerfstructuur ontstaat vanwege de klimaatomstandigheden waarin de ‘Manchurian Ash Tree’ groeit. De shutters zijn te verkrijgen in veel verschillende kleuren, bekijk de kleuren op onze website of kom eens langs in een van onze showrooms.