Shutters naast je voordeur: prijzen en tips

Shutters zwart voordeur Blend

Heb je ramen naast je voordeur en wil je de inkijk beperken met stijlvolle raamdecoratie? Door shutters te plaatsen bepaal je zelf de gewenste privacy en lichtinval. Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Je leest het in ons blog!

Shutters voordeur:

Shutters naast of op je voordeur

Ramen naast een voordeur zijn er in verschillende vormen en maten en zorgen vaak voor veel inkijk. Gelukkig bieden onze shutters de perfecte uitkomst hiervoor. Of je raam nu breed, smal of rond is, onze shutters worden op maat én vorm gemaakt. Hieronder lees je de mogelijkheden.

Shutters naast de voordeur
De hal geeft vaak de eerste indruk van je woning en dat alleen al is een goede reden om de ramen naast je voordeur te bekleden met stijlvolle shutters. Met deze raamdecoratie blokkeer je niet alleen de inkijk maar heb je ook een prachtige eyecatcher in huis. Shutters bestaan uit verstelbare lamellen die in een frame zijn bevestigd. Het frame wordt in of op de dag en op het kozijn van je raam geschroefd. Op de dag montage wordt het meest toegepast doordat er dan meer ruimte is om de lamellen te verstellen. Je kiest uit drie lamelbreedtes: 63mm, 89mm of 114mm. Let op: hoe groter de lamel, des te groter de afstand tussen de lamellen. Kies je voor shutters met een tussenverbinding? Dan kan je de shutters opdelen in segmenten waardoor je keuze hebt om de lamellen los van elkaar te kantelen. Hierdoor bepaal jij op een speelse manier de lichtinval en privacy in de hal.  

Shutters op een voordeur
Vraag je je af of wij ook shutters plaatsen óp een voordeur? Ja zeker! Shutters worden altijd op het kozijn van je raam geschroefd, houd hier dus rekening mee als je een kunststof deur hebt. Indien het niet gewenst is om te schroeven in een houten of kunststof voordeur, dan bieden wij genoeg andere alternatieven aan. Lees hier meer over in ons blog 5x raamdecoratie voor een voordeur.

Shutters voordeur Blend
shutters voorhal
shutters voordeur
Shutters BLEND voordeur

Shutters prijzen inclusief montage

Shutters zijn al samen te stellen vanaf 30cm breed en 40cm hoog en worden vakkundig gemonteerd door de monteurs van Blend. De kosten van shutters zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de type en het aantal shutters, de afmetingen, de montage en extra opties.

Type raamdecoratieVanaf prijsMin. afmeting in cmMontage vanaf prijs
Shutters | BLEND €43930×40+ €250

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

De voordelen van shutters

Shutters hebben een luxueuze en sfeervolle uitstraling waardoor ze een mooie toevoeging zijn aan je interieur. Onze shutters worden 100% op maat gemaakt, hierdoor sluiten ze naadloos aan op het kozijn van je raam. Daarnaast worden de lamellen van de shutters kwartiersgezaagd, hebben ze een luxe afwerking en zorgt de UV-bestendige lak ervoor dat ze jarenlang meegaan. Hieronder zetten we de voordelen van shutters op een rijtje.

Shutters op maat: Dankzij maatwerk geschikt voor heel veel raampartijen en speciale raamvormen.

Uitgebreid assortiment: Keuze uit prachtige houtsoorten en kleuren en samen te stellen in drie lamelbreedtes.

Duurzaam: Alle houtsoorten zijn duurzaam en voorzien van een FSC-certificaat.

Lange levensduur: Dankzij de UV-bestendige lak gaan de shutters jarenlang mee.

Dichte pen-en-gatverbinding: De dichte pen-en-gatverbinding zorgt voor extra stevigheid en een mooie afwerking.

Meet- en montageservice: Onze adviseur zorgt voor deskundig advies in de showroom of aan huis en de monteurs van Blend zorgen ervoor dat de shutters vakkundig worden gemonteerd.

Waar moet je op letten als je shutters gaat aanschaffen?

Je wil shutters aanschaffen voor het raam naast je voordeur en wellicht ook voor de andere ramen in je woning. Welke houtsoort, kleur en lamelbreedte kies je? Logisch dat je er misschien niet gelijk uitkomt. Gelukkig staan onze specialisten in de showroom voor je klaar om je te helpen bij je productkeuze. Wil je liever advies aan huis? Met onze meet- en montageservice komt een specialist graag bij je thuis langs voor passend advies. Om je alvast op de goede weg te helpen, hebben wij een checklist voor je gemaakt.

Shutters speciale vorm

1. Wat voor vorm heeft je raam?

Kijk als eerste naar de vorm van je raam. Is het raam naast je voordeur rond of driehoekig, dan bieden shutters voor speciale vormen een uitkomst. Deze shutters worden op maat én vorm gemaakt. Voor ramen met grote of kleine afmetingen hebben wij standaard shutters in onze collectie.

Shutter houtsoorten

2. Kies de gewenste lamelbreedte

Kies uit drie lamelbreedtes: 63mm, 89mm of 114mm. Hoe groter de lamel, hoe groter de afstand tussen de lamellen en dus de inkijk. Is het raam klein of smal? Houd er dan rekening mee dat het frame iets meer kan uitsteken wanneer je een grote lamelbreedte kiest. De lamelbreedte 63mm is het meest geschikt voor kleine ramen.

lamellen shutters

3. Welke houtsoort kies je?

Onze collectie bestaat uit diverse houtsoorten. Kies uit de volgende houtsoorten:

Abachi Shutters: Lichtgewicht houtsoort met een lichte nerfstructuur

Eiken Shutters: Een echte eikenhouten shutter met een grovere nerfstructuur

Elmhout Shutters: Beter bekend als populierenhout met een grovere nerfstructuur

Basswood Shutters: Hardhout met een gladde structuur

Mancurian Ash Shutters: Hardhout met zichtbare nerfstructuur

Wheathered-Teak Basswood

Basswood

Old-Teak Ashwood

Ashwood

O7077 Eiken

Eiken

Lichtbruinash Abachi

Abachi

blend kleuren shutters

4. Voor welke kleur ga je?

Kies je voor zwarte, witte of juist eikenkleur shutters? Je hebt keuze uit een breed scala aan prachtige kleuren. Zo zit er altijd iets bij wat perfect past bij jouw interieurstijl. Heb je een Scandinavisch interieur, dan sluiten witte shutters mooi aan. Wil je een statement maken in je interieur, kies dan voor donkere shutters. Twijfel je over de kleur of houtsoort voor jouw ideale shutter? Onze specialisten helpen je graag bij je productkeuze!

shutters bedienen

5. Hoe wil je de shutters bedienen?

Er zijn twee manieren om de lamellen van shutters te bedienen.

Tiltstok: Je bedient de lamellen van de shutter door middel van een bedieningsstok. De bedieningsstok is bevestigd aan de lamellen.

Clearview: Bij een clearview bediening zijn de lamellen van de shutter onzichtbaar met elkaar verbonden. De lamellen open of sluit je door één lamel te kantelen.

Zoek je raamdecoratie voor je schuifpui of openslaande deuren? Lees ons blog shutters voor een schuifpui en ontdek de mogelijkheden.

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven