Zonnescherm op een balkon: de prijzen & mogelijkheden

Wil je in de zomer genieten van het buitenleven op je balkon zonder oververhit te raken? Dat kan met een zonnescherm op je balkon! Benieuwd welk zonnescherm geschikt is voor jouw balkon? Ontdek de mogelijkheden in deze blog.

Meest gekozen

Bekijk de populairste zonneschermen voor een balkon

V280_Ipanema verano
Ipanema | Verano
Fiora Grande | Luxaflex®
Fiora Grande | Luxaflex®
Brustor B25 wit
B25 | Brustor
Nova Shade Luxaflex antraciet overdag
Nova Shade actiemodel | Luxaflex®
Opal Design II | Weinor
Opal Design II | Weinor
Salou Verano
Salou | Verano
V280_Ipanema verano
Ipanema | Verano
Fiora Grande | Luxaflex®
Fiora Grande | Luxaflex®
Brustor B25 wit
B25 | Brustor
Nova Shade Luxaflex antraciet overdag
Nova Shade | Luxaflex®
Opal Design II | Weinor
Opal Design II Weinor
Salou Verano
Salou | Verano

De voordelen van een zonnescherm

Knikarmschermen, beter bekend als zonneschermen, zijn multifunctionele zonwering en zorgen voor een schaduwrijke plek op het balkon én in huis. Een zonnescherm op het balkon biedt naast schaduw nog veel meer voordelen. We zetten de voordelen voor je op een rij!

Zonwerend Een zonnescherm op het balkon zorgt voor schaduw en biedt bescherming tegen de felle of ondergaande zon.
Verkoeling Een zonnescherm zorgt voor een aangename binnentemperatuur.
Privacy Met een geopend zonnescherm beperk je het zicht van buiten naar binnen, zo heb je geen last van pottenkijkers.
Verduistering Met een donker zonneschermdoek wordt het donkerder in huis.
Lange levensduur Onze zonneschermen zijn gemaakt van geëxtrudeerd aluminium en gaan daardoor jarenlang mee.

Prijzen zonnescherm balkon

Wij hebben een groot assortiment aan zonneschermen van topkwaliteit. De prijs van een zonnescherm inclusief montage hangt af van verschillende factoren. Afhankelijk van het type balkon en situatie, stel je jouw zonnescherm geheel naar wens samen. 

Type zonnescherm Vanaf prijs Montagekosten Opstartkosten Chemische verankering* Type montage
Ipanema | Verano €1915 + €249 + €75 + €99 Plafond- en gevelmontage
Fiora Grande | Luxaflex® €2992 + €249 - €499 + €75 + €99 Gevelmontage
B25 | Brustor €1956 + €249 - €499 + €75 + €99 Gevelmontage
Opal Design II Weinor €3240 + €249 - €499 + €75 + €99 Gevelmontage
Salou | Verano €1465 + €249 + €75 + €99 Gevelmontage
Nova Shade voorraadmodel | Luxaflex® €3332 + €249 + €75 + €99 Plafond- en gevelmontage

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!
Adviseur Bas

Zonweringspecialist
Bas

Verschillende soorten zonneschermen

Er zijn verschillende soorten zonneschermen met diverse opties, doekkleuren en uitvoeringen. Bekijk hieronder welke type zonneschermen er zijn.

Een zonnescherm met volledig gesloten cassette
Een zonnescherm met volledig gesloten cassette is de meest gekozen variant. De volledig gesloten cassette is gemaakt van hoogwaardig geëxtrudeerd aluminium, hierdoor is het zonneschermdoek optimaal beschermd tegen vuil en weersinvloeden. Je hebt de keuze uit zonneschermen met een grote of kleine voorlijst in een rechthoekige of halfronde vorm.

Een zonnescherm met een semi cassette
Zonneschermen met een semi cassette zijn voor een gedeelte open en gesloten, ook wel half gesloten genoemd. Hierdoor is je doek niet volledig beschermd tegen vuil en weersinvloeden.

Een zonnescherm met een open systeem
Dit type is de goedkoopste variant onder de zonneschermen en biedt geen bescherming aan het doek..

Lees onze blog over de eigenschappen van het doek van een zonnescherm en kom alles te weten.

Montage zonneschermen

Het monteren van een zonnescherm op een balkon kan op verschillende manieren, echter vergt de montage heel wat kennis en mankracht. Een slecht gemonteerd zonnescherm kan de gevel of het product flink beschadigen. Om dit te voorkomen raden wij aan om gebruik te maken van onze meet- en montageservice. Onze specialisten komen graag bij je thuis langs om alles op te meten. Na het inmeten verzorgen onze vakkundige monteurs de montage tot in de puntjes. Hieronder lees je op welke manieren een zonnescherm op een balkon gemonteerd kan worden. 

Plafondmontage
Plafondmontage wordt toegepast wanneer je een balkon boven jouw balkon hebt. Het zonnescherm, zoals de Ipanema van Verano wordt dan middels plafondsteunen op het bovenliggende betonnen plafond gemonteerd.

Gevelmontage
Wanneer er geen bovenliggend balkon is, wordt het zonnescherm op de gevel van je woning gemonteerd.

Al onze zonneschermen worden met een chemische verankering gemonteerd, dit zorgt ervoor dat alles muurvast komt te zitten.

Benieuwd welke zonwering nog meer geschikt is voor een balkon? Ontdek de mogelijkheden in de blog zonwering voor je balkon.

Motor en bediening zonneschermen

Onze zonneschermen zijn elektrisch en standaard voorzien van een Somfy IO motor. Het grote voordeel van een elektrisch zonnescherm is dat er weinig fysieke inspanning nodig is om het product te bedienen. Dankzij de geïntegreerde IO ontvanger in de motor bedien je jouw zonnescherm geruisloos en gemakkelijk van een afstand met slechts één druk op de knop. Bedien het zonnescherm met de draadloze wandschakelaar, afstandsbediening of via de app op je smartphone of tablet.

Draadloze wandschakelaar

1 of 5-kanaals afstandsbediening

Somfy TaHoma Switch

Pergola zonwering

Heb je geen balkon boven jouw balkon of heb je een dakterras? Dan is een pergola zonwering een goede keuze. Pergola zonwering bestaat uit een pergola met doek en is naast zonwering ook te gebruiken als terrasoverkapping. Het doek van pergola zonwering wordt elektrisch in- of uitgerold, hierdoor bepaal jezelf de hoeveelheid schaduw op je balkon of dakterras. Met een pergola geniet je van jouw verlengde woonkamer én zit je heerlijk uit de zon!

Toestemming VvE

Een zonnescherm of pergola zonwering op het balkon plaatsen? Houd dan rekening met de voorwaarden en eisen van de VvE. In de meeste gevallen dien je eerst goedkeuring te krijgen en zijn er vaak bepaalde richtlijnen over het type product, doekkleur en materiaal. Door je goed te laten informeren voorkom je teleurstellingen en sta je niet voor onverwachte verrassingen.

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten
Zaira den Boef

Zaira den Boef

Ik ben weg van een hotel chique interieur | Favoriete raamdecoratie: houten jaloezieën en wave gordijnen | Dol op tropische vakantiebestemmingen en eten


Gerelateerde artikelen