Wat kost een zonnescherm inclusief montage? Prijzen en tips

Weinor Zonnescherm

Een zonnescherm biedt het hele jaar door bescherming tegen de zon en geeft de buitenkant van jouw terras en woning de final touch. Wil je een zonnescherm van topkwaliteit kopen en ben je benieuwd naar de kosten inclusief montage? In dit blog geven we je tips en zie je één oogopslag wat de kosten zijn. Lees snel verder! De gemiddelde kosten voor het laten monteren van een zonnescherm

De gemiddelde kosten voor het laten monteren van een zonnescherm

Minimale kosten

€2.087,-

Gemiddelde kosten

€2.348,-

Maximale kosten

€4.753,-

Meest gekozen zonneschermen

Kosten elektrisch zonnescherm inclusief montage

Wij hebben een groot assortiment aan kwalitatieve zonneschermen in verschillende prijscategorieën. Een zonnescherm heb je in standaard formaten, maar kun je ook volledig op maat laten maken. Het grote voordeel van een zonnescherm op maat is dat jouw zonwering perfect aansluit op jouw terras en gevel. De kosten van een zonnescherm varieert per type scherm, formaat, bediening, montage en extra opties. Bekijk hieronder onze meest verkochte zonneschermen op maat:

Meest verkochte zonneschermenVanaf prijsMontagekostenChemische verankering
Salou | Verano € 1539+ €329 tot €549+ €99
Ipanema | Verano €1895+ €329 tot €549+ €99
B25 | Brustor €2128+ €329 tot €549+ €99
Opal Design II| Weinor €3240+ €329 tot €549+ €99

Deze bedragen zijn exclusief opstartkosten (€75,-), eventuele klimmaterialen, overige benodigdheden en van toepassing voor montage op de begane grond.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Adviseur Bas

Zonweringspecialist Bas

Elektrische zonneschermen op maat

Een elektrisch zonnescherm zorgt voor een fijne schaduwplek in de tuin en een aangename temperatuur in huis. Een zonnescherm stel je volledig samen naar jouw wens, stijl en smaak. Of je nu op zoek bent naar een zonnescherm van 12 meter breed of voor een extra groot terras. Voor elke woning en situatie hebben wij een passende oplossing. Het zonneschermdoek heeft een waterafstotende laag die je ook beschermt tegen UV-stralen. Het doek blokkeert gemiddeld tussen de 90% en 99% van de UV-stralen, hierdoor ben je extra beschermd tegen de felle zon. 

Onze elektrische zonneschermen worden standaard geleverd met een Somfy I.O. motor. Je bedient het zonnescherm met een wandschakelaar, afstandsbediening of met een app op je telefoon of tablet. Hiermee bepaal je eenvoudig tot hoever je het zonnescherm uitdoet en dus de hoeveelheid schaduw in huis en buiten op je terras.

Hoe kies je een knikarmscherm dat bij je woning, terras én wensen past? Bas, specialist in zonwering, geeft in de blog 
6 tips bij het kopen van een zonnescherm‘ waardevol advies.

Verano Zonnescherm

Een zonnescherm zelf ophangen of laten monteren?

Wanneer je het zonnescherm niet vakkundig monteert, kun je flinke schade aanrichten aan jouw gevel of zonnescherm. Een zonnescherm is een zwaar product wat altijd door meerdere mensen gemonteerd moet worden. Daarnaast dien je rekening te houden met de installatie van de elektrische bediening. Het plaatsen van een zonnescherm kun je daarom beter overlaten aan een professional met onze meet- en montageservice.

Voordelen van je zonnescherm vakkundig laten monteren:

Onze ervaren monteurs weten precies wat ze doen

Altijd 2 jaar garantie op de montage

Onze ervaren monteurs weten precies wat ze doen

Gebruik van kwalitatief goede bevestigingsmaterialen

Je hoeft niet zelf op een trap te staan om het zware scherm op te hangen

De monteurs voelen een gevel aan en kunnen de juiste oplossingen verzinnen

Goed afgestelde schermen: gewenste hellingshoek en juist programmeren van de afstandsbediening

Montageteam inhuis plaza

Manieren van montage zonneschermen

Er zijn verschillende manieren om een zonnescherm te monteren. Zonneschermen in bakstenen of betonnen gevels worden altijd gemonteerd met chemische verankering. De tweecomponenten substantie zorgt ervoor dat alles muurvast komt te zitten. Afhankelijk van het type zonnescherm en gevel wordt de manier van montage bepaald. We leggen de meest voorkomende manieren uit.

1. Verlengde of verbrede muursteunen

Bij een uitbouwwoning en zonnescherm van meer dan 3 meter breed wordt bij voorkeur gemonteerd met verlengde of verbrede muursteunen. Dit komt omdat de drukkracht van bovenaf niet zo groot is als bij een doorlopende bakstenen gevel. Wanneer er boven de plek van montage van het zonnescherm geen verdieping zit, dan moet de trekkracht van een zonnescherm verdeeld worden over een groter wandoppervlak, hierdoor kan de muur of wand meer gewicht dragen.

2. Vloerbevestiging

Een zonnescherm met een uitval van hoger dan 3 meter heeft een grote trekkracht aan de gevel. Bij voorkeur wordt er dan niet gemonteerd op de buitengevel, maar wordt er gezocht naar een sterker punt in de constructie van de woning. Een zonnescherm wordt dan door middel van vloerbevestiging (buisssysteem) gemonteerd. Er wordt achter de buitenzijde van de gevel gezocht naar een constructief punt om het zonnescherm op te hangen. Dit kan een betonnen verdiepingsvloer of metalen of houten bint zijn.  

3. Plafondmontage

Is er boven de gevel geen ruimte maar wel een plafond van bijvoorbeeld een balkon waar het zonnescherm aan gemonteerd kan worden? Naast montage aan de muur kan een knikarmscherm ook aan het plafond gemonteerd worden, ideaal als je op het balkon van een zonnescherm wil genieten. Bij plafondmontage kan de hellingshoek ingesteld worden van 17 tot 70 graden. Hierdoor is een zonnescherm precies aan te passen aan de gewenste doorloophoogte en stand van de zon.

4. Montage in hout

De eenvoudigste manier van monteren in hout is met houtdraadbout. Hierbij wordt er geschroefd met grotere bouten.

Waarom niet pluggen in een bakstenen gevel?
Pluggen zetten vaak later uit, hierdoor kan er schade ontstaan aan de gevel die niet direct zichtbaar is omdat het zonnescherm ervoor hangt. De kans is groot dat er na een aantal jaar problemen ontstaan, zoals het loslaten van voegen of intrekken van vocht in de gevel.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Vraag gelijk een adviesafpraak aan!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven