Zonwering voor je balkon

Zonwering voor je balkon

Op zonnige dagen is het heerlijk om op je balkon te zitten. Echter kan verkoeling of schaduw op je balkon tijdens de warmste dagen van het jaar erg aangenaam zijn. Met de juiste zonwering ben je op je balkon én in huis beschermd tegen de felle zon en warmte. Benieuwd welke zonwering het meest geschikt is? Lees het in onze blog!

Meest gekozen zonwering voor een balkon

Welk type zonwering is geschikt voor mijn balkon?

Er zijn heel veel soorten zonwering met verschillende toepassingen, kenmerken en opties. De keuze is afhankelijk van de volgende punten:

De grootte en indeling van je balkon
De grootte en indeling van een balkon is bepalend bij de aanschaffing van zonwering. Heb je een extra groot balkon? Dan is een zonnescherm de perfecte zonwering oplossing. Is je balkon juist klein, smal of rond? Kies dan voor vlakhangende zonwering zoals screens of rolluiken.

Schaduw op het balkon of een aangename temperatuur in huis
Met een zonnescherm en uitvalscherm creëer je schaduw op het balkon én in huis. Is juist meer verkoeling of verduistering in huis de wens? Dan zijn screens en rolluiken een goede keuze.  

Wind- en weerbestendigheid
Daar waar screens en rolluiken goed bestand zijn tegen hevige weersinvloeden, is een zonnescherm of uitvalscherm dat minder. Screens en rolluiken hangen strak langs het raam en worden met zijgeleiders bevestigd op het kozijn of de muur, waardoor de kans op beschadiging bij harde windstoten of storm kleiner is.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Zonweringspecialist Bas

Verschillende zonwering voor het balkon

Uitval- en knikarmschermen zorgen voor schaduwrijke plekken op het balkon met minimale zichtbelemmering. Met deze zonwering creëer je niet alleen schaduw op het balkon, maar ook verkoeling in huis!

Zonneschermen

Een knikarmscherm, ook wel een zonnescherm genoemd, biedt schaduw op het balkon. Hierdoor geniet je in de zomer langer van het buitenleven zonder oververhit te raken. Met een geopend zonnescherm heb je een goede doorloophoogte onder het scherm, het openen van een deur of raam is hierdoor geen enkel probleem. Daarnaast heb je met een geopend zonnescherm nog steeds vrij zicht.

Wij hebben een groot assortiment aan zonneschermen van hoge kwaliteit. De cassette van een zonnescherm is gemaakt van geëxtrudeerd aluminium en het zonneschermdoek van polyacryl. Dat wil zeggen dat het zonnescherm gemaakt is van sterke aluminium componenten wat het zonnescherm een stuk zwaarder maakt en minder snel verbuigt. Houd er bij het uitkiezen van het doek voor je zonnescherm rekening mee dat hoe donkerder het zonneschermdoek, des te donkerder het wordt in huis.

Knikarmscherm

Uitvalschermen

Een uitvalscherm heeft bijna dezelfde functionele eigenschappen als een zonnescherm, toch zijn ze net iets anders. Een uitvalscherm is een stuk lichter dan een zonnescherm en is daardoor minder belastend voor de gevel of het plafond. Een uitvalscherm wordt in sommige gevallen niet altijd aangeraden vanwege de beperkte doorloop onder het scherm, maar is wel voordeliger dan een knikarmscherm.

Uitvalscherm Luxaflex
Uitvalschermen

Zonwering voor je huis

Vind jij de felle zon op je balkon niet het belangrijkste, maar de warmte in huis wel? Screens en rolluiken zijn perfect als je de zon wil weren én verkoeling in huis wenst.

Screens

Screens zijn strak vormgegeven en hebben een moderne uitstraling. Een screen wordt aan de buitenzijde van het kozijn gemonteerd. Het screendoek zit vast geritst in de zijgeleiding waardoor ze zonwerend, windvast en ruimtebesparend zijn. Een screen is ook te plaatsen aan de voor- en zijkant van je balkon, hierdoor zit je meer uit de wind. Houd er rekening mee dat het screen bevestigd moet worden aan pilaren. Daarnaast is een screen nooit volledig bestand tegen de wind, omdat er altijd kieren aan de zijkant zichtbaar zijn. Een screen is daarom niet te gebruiken als windscherm.

Rolluiken

Een rolluik op je balkon biedt het hele jaar door veel voordelen. Rolluiken zijn zonwerend, verduisterend, geluiddempend, isolerend en werken inbraakwerend. Zo geniet je in de zomer van een aangename temperatuur in huis en bespaar je in de koude wintermaanden op de energierekening. Een rolluik op je balkon kan zowel in als op de dag gemonteerd worden en dankzij een groot assortiment aan kleuren en opties, sluit dit type zonwering naadloos aan op jouw woning!

Rolluiken balkon Roma
inhuis plaza - screens op het balkon
Rolluiken wit balkon
Windvaste screens balkon

Lees hier alle voordelen van screens en rolluiken.

Wat kost zonwering voor je balkon?

Type zonweringVanaf prijsMontagekostenChemische verankering
Zonneschermen €1539+ €329 – €549+ €99
Uitvalschermen €1046+ €269+ €99
Screens €516+ €219 – €349n.v.t.
Rolluiken €280+ €219 – €349n.v.t.

Deze bedragen zijn excl. opstartkosten (€75,-), eventuele klimmaterialen, overige benodigdheden en afhankelijk van de montagehoogte (begane grond, 1e etage, dakkapel ect.).

Montagemogelijkheden voor zonwering op je balkon

Er zijn verschillende manieren om de zonwering voor je huis of balkon te monteren. De montage hangt af van je wensen, het type product en balkon. Hieronder leggen we je kort uit de wat de mogelijkheden zijn.

Plafondmontage
Plafondmontage wordt vaak toegepast bij zware zonweringproducten, zoals een zonnescherm of uitvalscherm. Hier wordt de zonwering door middel van plafondsteunen op het bovenliggende betonnen plafond geplaatst.

Gevelmontage
Bij gevelmontage, wordt de zonwering op de gevel van je woning gemonteerd.

Goedkeuring VvE voor balkonzonwering

Ben je van plan om zonwering aan te schaffen voor je balkon? Houd dan rekening met de voorwaarden en regels van de VvE. Zonwering op een balkon kan niet altijd zomaar geplaatst worden. Zo dien je eerst toestemming te krijgen en zijn er vaak bepaalde richtlijnen. Denk hierbij aan het type product, kleur en materiaal. Informeer daarom bij jouw VvE wat de afspraken zijn, zo kom je niet voor verassingen te staan.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Vraag gelijk een adviesafspraak aan!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven