Wat kost een hordeur voor een schuifpui inclusief montage? Prijzen en tips

Wat kost een hordeur voor een schuifpui inclusief montage? Prijzen en tips

Wil jij als de zon gaat schijnen ook genieten van wat frisse lucht in huis, maar heb je geen zin in insecten die continue van binnen naar buiten vliegen? Met een schuifpui lijkt een hordeur misschien onmogelijk, maar niets is minder waar. Met een hordeur voor een schuifpui geniet je van frisse lucht en blijft ongedierte buitenshuis. Wat de kosten zijn van een hordeur voor een schuifpui, inclusief montage? Lees in deze blog waar je rekening mee moet houden en krijg direct een duidelijke indicatie van het volledige kostenplaatje.

Welke hordeur voor een schuifpui?

Er zijn drie types zeer geschikt voor een schuifpui. Een enkele plisséhordeur, een dubbele plisséhordeur en een schuifhordeur. Doordat al onze hordeuren op maat gemaakt worden, heb je de zekerheid dat de hordeur perfect aansluit op de situatie bij jou thuis.

Enkele plisséhordeur
Een enkele plisséhordeur is voor haast iedere schuifpui geschikt. Bij een enkele plisséhordeur voor de schuifpui wordt het gaas opgevouwen in gesloten stand en rekt het gaas als een harmonica uit wanneer je de schuifpui afsluit met de hordeur.

In de winter valt een enkele plisséhordeur in gesloten stand niet op.

Dubbele plisséhordeur
Heb jij een dubbele schuifpui? Dan wordt een dubbele plisséhordeur geadviseerd. Wanneer de schuifpui vanaf beide kanten geopend kan worden, biedt een dubbele plisséhordeur de oplossing. Met dit type heb je eigenlijk twee hordeuren in één. Eén deel van de hordeur wordt aan de linkerkant geplaatst en het tweede deel komt aan de rechterzijde. De twee zijden komen in het midden van de deuropening samen.

In de winter valt een dubbele plisséhordeur in gesloten stand niet op.

Schuifhordeur
Een schuifhordeur is als het ware een vaste hordeur die in strakke rails voor de schuifpui valt. Je beweegt de hordeur gemakkelijk heen en weer. Het is met dit type zelfs mogelijk om meerdere hordeuren op de rails te plaatsen, waardoor er een dubbele schuifhordeur ontstaat. Ideaal voor brede schuifpuien.

Een schuifhordeur is het gehele jaar zichtbaar.

Project enkele plisse hordeur deur dicht
Dubbele hordeur schuifpui staand
Schuifhordeur schuifpui

Prijzen hordeur inclusief montage

Type hordeurVanaf prijsMin. afmeting
in cm
Montagekosten
Enkele plisse hordeur | Unilux €379,7440×170 cm+ €65
Dubbele plisse hordeur | Unilux €827,80110×170 cm+ €95
Schuifhordeur luxe | Unilux€636,7720×60 cm+ €65

Deze montagekosten zijn excl. opstartkosten (€75,-) en overige benodigdheden.

Wil jij meer weten over de verschillende typen hordeuren en ben jij benieuwd welk type perfect geschikt is voor jouw schuifpui? Lees meer over de verschillende types in onze blog: Hor voor je schuifpui: welk type kies jij?

Opties voor jouw hordeur

Een hordeur kent verschillende opties waardoor de deur perfect aansluit op de uitstraling van jouw woning. Op deze manier wordt de hordeur nagenoeg onzichtbaar. Dat is eigenlijk wat je wil, toch?

1. Type sluiting
De hordeur wordt standaard met magneetsluiting uitgevoerd. Maar, wanneer jij een borstelsluiting mooier óf praktischer vindt, dan kun je kiezen voor borstelsluiting.

2. Kleur gaas
Het gaas van de hordeur wordt standaard met zwart transparant UV bestendig gaas geleverd. Optioneel kun je kiezen voor grijs gaas. Het is wel goed om te weten dat grijs gaas buiten de garantie valt, doordat dit gaas minder UV bestendig is en het doorzicht verminderd.

3. Systeemkleur
De hordeur stel je standaard samen in de kleuren wit, crème, grijs, antraciet, aluminium grijs en zwart. Tegen een meerprijs kun je de hordeur samenstellen in een RAL kleur naar keuze. Dit is handig wanneer jouw kozijn geen standaard kleur heeft.

SysteemkleurKosten
Crème (RAL9001)Crème (RAL9001)Geen meerprijs
Antracietgrijs structuurlak (RAL7016)Antracietgrijs structuurlak (RAL7016)Geen meerprijs
Aluminium (RAL9006)Aluminium (RAL9006)Geen meerprijs
Zwart struktuurlak (RAL9005)Zwart struktuurlak (RAL9005)Geen meerprijs
RAL kleur naar keuze + €150,96

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Zonweringspecialist Bas

Hoe wordt de hordeur voor een schuifpui gemonteerd?

De plaatsing van een hordeur voor een schuifpui kent verschillende toepassingen. De hordeur kan aan de binnen- of buitenzijde van de schuifpui geplaatst worden en ‘in of op de dag’. Welke toepassing voor jouw situatie geschikt is, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de positie van de handgreep en de zijde van het schuivende gedeelte.

Wanneer jouw woning van een houten schuifpui is voorzien, heeft de pui aan de buitenkant meestal een komgreep. In dit geval is de schuifpui vlak en kan de plisséhordeur buiten in de dag geplaatst worden. Wanneer de pui een uitstekende greep heeft, dient de hordeur buiten op de dag gemonteerd worden. In dit geval is er wel een aluminium hoekprofiel nodig, waar de ondergeleider op gemonteerd kan worden.

Heeft jouw woning een aluminium of kunststof schuifpui? Met een aluminium schuifpui zit het schuivende gedeelte over het algemeen aan de binnenkant. De plisséhordeur wordt dan binnen op de dag gemonteerd. De hordeur wordt bij een kunststof schuifpui vaak aan de buitenkant op de dag gemonteerd.

Kom je er niet uit en wil je graag geadviseerd worden? Onze specialisten staan voor je klaar met passend advies in de showroom of aan huis!

Project enkele plisse hordeur deur open
Project enkele plisse hordeur deur dicht

Hordeur laten plaatsen of zelf monteren?

Het plaatsen van een hordeur laat je door de diverse toepassingen vaak liever over aan professionals. Beschik jij over de juiste kennis en heb jij het geschikte gereedschap in huis? Dan is het een klus die je aan de hand van onze montage instructies zelf kunt doen. Plaats je de hordeur niet op de juiste manier, dan kun je de gevel of het kozijn flink beschadigen.

Bespaar jezelf moeite en tijd en laat je volledig ontzorgen. Met onze meet- en montageservice wordt alles tot in de puntjes verzorgd. De maten worden exact opgenomen door onze deskundige adviseurs en onze monteurs komen langs om de hordeur voor jouw schuifpui vakkundig te monteren. Daarbij heb je niet alleen 5 jaar fabrieksgarantie op het product (1 jaar op het gaas en de koorden), maar ook 2 jaar volledige garantie op de montageservice.

5 jaar garantie op het product (1 jaar op het gaas en koorden)
2 jaar garantie op de montageservice
Professionele inmeetservice
100% zekerheid van perfect passende screens
Oude producten kunnen gedemonteerd en afgevoerd worden

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Vraag gelijk een adviesafspraak aan!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven