Hor voor je schuifpui: welk type kies jij?

Heerlijk, de warme zomerdagen. Je zet de schuipui open en loopt in en uit. Maar daarmee vliegen ook de muggen in en uit. ‘s Avonds vind je ze overal. Tijd om horren aan te schaffen voor je schuifpui. Welke horren zijn geschikt voor een schuifpui en waar moet je op letten?

Voor de schuifpui zijn er verschillende hordeuren mogelijkheden. Zowel Unilux als Luxaflex hebben horren ontwikkeld voor schuifpuien. Als je op zoek gaat in de wereld van hordeuren, kom je de volgende types tegen:

Plissé deurhor
Deurrolhor
Schuifhordeur

1. Plissé deurhor voor de schuifpui

Een plissé deurhor is de meest verkochte hordeur voor de schuifpui. Het is een strak vormgegeven hordeur die gemakkelijk in- en op-de-dag te plaatsen is. De hordeur sluit naadloos aan op het kozijn. De bedieningslijst  van de hordeur blijft staan in de positie waar jij hem wilt hebben. De hordeur heeft een lage ondergeleider van 3 mm, waardoor je geen extra drempel krijgt in de schuifpui. Je kunt deze hordeuren bestellen in onze showrooms of via de webshop. INHUIS Plaza levert zowel de enkele als dubbele plissé hordeur van Unilux en Luxaflex. Het systeem wordt in vijf standaardkleuren geleverd.

Kenmerken:

– Montage is mogelijk ‘in-de-dag’ of ‘op-de-dag’
– Gemakkelijke en lichte bediening

2. Deur rolhor voor de schuifpui

De oprolbare hordeur is onwijs sterk en windvast. De deur wordt vaak geleverd voor gewone deuren, maar is ook goed te plaatsen voor een schuifpui. Door het veersysteem rolt de hordeur automatisch achter je dicht op het moment dat je de bedieningslat loslaat. Wil je dat de hordeur standaard tot een bepaalde stand oprolt? Dit is gemakkelijk in te stellen in het systeem. 

Kenmerken:

– Windvaste gaasopsluiting
– De treklijst stopt automatisch op vooraf ingestelde stoppunten

3. Schuifdeurhor voor de schuifpui

De schuifhordeur van Unilux en Luxaflex zijn geschikt voor grote deuropeningen en schuifpuien. De deurhor wordt in een rails geplaatst voor de schuifpui. De stevige aluminium hordeur van Unilux wordt standaard met extra transparant gaas geleverd. Heb je last van pollen? Dan kun je ervoor kiezen om de hordeur met pollengaas bestellen. Voor een schuifhordeur is naast de deur van de schuifpui wel extra ruimte nodig. De hordeuren kunnen gemakkelijk uit de rails worden gehaald in de winter.

Kenmerken:

– Alleen ‘op-de-dag’ montage
– De schuifhor kan uitgenomen worden in de winter

Wanneer de schuifdeur aan de binnenkant wordt bediendt, wordt de schuifhor aan de buitenkant bevestigd. Het systeem is in vijf standaardkleuren te leveren. 

Wil je graag advies van een productspecialist over een hor voor je schuifpui? Stel je vragen tijdens werkdagen op de chat. Je bent van harte welkom in één van onze showrooms!

Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje
Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje


Gerelateerde artikelen

ADVIES NODIG?
WIJ STAAN VOOR JE KLAAR!

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van je bestelling? Wij zijn er voor je!
Daarom hebben we al meer dan 1000 tevreden klanten.

Bel +31 (0) 180-555 900 voor onze klantenservice.
Of start de livechat

Als eerste op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse e-mail met de laatste acties en leuke inspiratie.

2001 - 2021 | Inhuis Plaza B.V.
Beoordelingen door klanten: 4.8 / 5 | 1516 reviews