Hor voor je schuifpui: welk type kies jij?

Thumbnail hor voor schuifpui

Zonnige lentedagen of warme zomerdagen, heerlijk! Je zet de schuifpui open en loopt in en uit om van het weer te genieten. Daarmee vliegen alleen ook muggen, vliegjes en andere insecten het huis binnen. Voor je het weet zit je ’s avonds op de bank en vind je ze overal terug. Tijd om een hor aan te schaffen voor je schuifpui. Welke horren zijn geschikt voor een schuifpui en waar moet je op letten? Wij vertellen het!

Soorten hordeuren

Voor de schuifpui zijn verschillende hordeuren mogelijk. Unilux heeft horren ontwikkeld speciaal voor schuifpuien. Als je op zoek gaat in de wereld van hordeuren kom je de volgende types tegen:

  • Plissé deurhor
  • Deurrolhor
  • Schuifhordeur
Hordeur schuifpui
Project enkele plisse hordeur deur dicht
Project enkele plisse hordeur details

1. Plissé deurhor voor de schuifpui

Een plissé deurhor is de meest verkochte hordeur voor een schuifpui. Het is een strak vormgegeven hordeur die gemakkelijk in- en op de dag te plaatsen is. De hordeur sluit naadloos aan op het kozijn. De bedieningslijst van de plissé hordeur positioneer je op iedere gewenste stand. De deur blijft altijd staan. De hordeur heeft een lage ondergeleider van 3 mm, waardoor je geen extra drempel krijgt in de schuifpui. Het systeem wordt in vijf standaardkleuren geleverd; crème, wit, antracietgrijs ST, aluminium en zwart ST. Plissé hordeuren bestel je eenvoudig via de webshop of in één van onze showrooms. Bij inhuis plaza kun je zowel voor een enkele als voor een dubbele plissé hordeur van Unilux terecht.

Kenmerken

Montage is in de dag of op de dag mogelijk 
Gemakkelijke en lichte bediening

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

Zonweringspecialist Bas

2. Deur rolhor voor de schuifpui

Een oprolbare hordeur, bestaat dat? Jazeker! De oprolbare hordeur is onwijs sterk en windvast. De deur wordt vaak geleverd voor gewone deuren, maar is ook goed toepasbaar voorr een schuifpui. Door het veersysteem rolt de hordeur automatisch achter je dicht op het moment dat je de bedieningslat loslaat. Wil je dat de hordeur standaard tot een bepaalde stand oprolt? Dan kun je dit gemakkelijk instellen. 

Kenmerken

Windvaste gaasopsluiting
De treklijst stopt automatisch op vooraf ingestelde stoppunten

3. Schuifdeurhor voor de schuifpui

Een schuifhordeur is geschikt voor grote deuropeningen en schuifpuien. De deurhor wordt in een rails geplaatst voor de schuifpui. De stevige aluminium hordeur van Unilux wordt standaard met extra transparant gaas geleverd. Heb je last van pollen? Dan kun je ervoor kiezen om de hordeur met pollengaas bestellen. Een schuifhordeur haal je in de winter gemakkelijk uit de rails. Zo bevorder je de levensduur.

Kenmerken:

Alleen op de dag montage
De schuifhor kan uitgenomen worden in de winter

Wanneer de schuifdeur van binnenuit wordt gebruikt, wordt de schuifhor aan de buitenkant bevestigd. Het systeem is in vijf standaardkleuren te leveren.

Schuifhordeur schuifpui 1

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven