5x Raamdecoratie voor kunststof kozijnen

Tegenwoordig hebben veel huizen kunststof kozijnen. Ze bieden een groot aantal voordelen, zoals optimale isolatie en zijn makkelijk te onderhouden. Wanneer je hier raambekleding op wilt monteren moet je vaak boren of schroeven. In het geval van kunststof kozijnen heb je dit liever niet, want de sporen van boren of schroeven kun je vrijwel niet wegwerken. INHUIS Plaza biedt hiervoor slimme oplossingen. Lees in dit blog welke raamdecoratie geschikt is voor kunststof kozijnen.

Snel naar: rolgordijnen – shutters – plissé gordijnen

Welke raamdecoratie is geschikt voor kunststof kozijnen?

Bekijk welke soorten raamdecoratie geschikt zijn voor zowel kunststof kozijnen als kunststof draaikiepramen.

1. Rolgordijnen voor kunststof kozijnen

Rolgordijnen of duo rolgordijnen zijn uitstekend geschikt voor kunststof kozijnen. Met een draaikiepraam, ook wel kantel kiepraam genoemd, wil je het raam graag kunnen openen en kantelen. Rolgordijnen en duo rolgordijnen worden op twee manieren op een draaikiepraam gemonteerd: met een mini-cassette en met klemsteunen.

Een rolgordijn in een mini-cassette heeft zijgeleiders waarin het gordijn hangt. Je hoeft een mini-cassette niet op het kozijn te monteren door gaten te boren, maar je kunt deze eenvoudig op het kozijn plakken.

Klemsteunen kunnen eenvoudig op een kunststof kozijn worden geplaatst. Ook hiervoor hoef je geen gaten te boren. Wil je deze oplossing graag thuis toepassen? Neem even contact met ons op, omdat klemsteunen niet online te bestellen zijn.

Uiteraard kun je er ook altijd voor kiezen om de rolgordijnen ‘op de dag’ te monteren. Hierbij schroef je de montagesteunen in de muur en beschadig je de kozijnen niet.

2. Plisségordijnen voor kunststof kozijnen en draaikiepramen

Net als rolgordijnen zijn plisségordijnen ideaal voor kunststof kozijnen en kunststof draaikiepramen. Plisségordijnen zijn in vrijwel iedere raamsituatie toepasbaar, door het slanke systeem en diverse montagemogelijkheden.

Met draai kiepraam steunen wordt de plissé aan de boven en onderzijde bevestigd, waardoor zelfs als het raam in kantelstand staat, de plissé netjes blijft hangen. De steunen kunnen eenvoudig om de rand van het kunststof kozijn aan de boven en onderzijde worden geplaatst.

Een andere oplossing is het TruFit systeem. Met het TruFit systeem, kleeft het systeem aan het glas, waardoor jouw plissé netjes hangt zonder dat je hoeft te boren of schroeven.

Ben je benieuwd naar de kleuren en maten van onze INHUIS plisségordijnen die geschikt zijn voor kunststof kozijnen? Stel ze samen en bekijk jouw mogelijkheden.

3. Jaloezieën voor kunststof kozijnen

Wil je graag houten of aluminium jaloezieën als raambekleding voor je kunststof kozijnen? Dat kan! Je kunt de jaloezieën op de muur te monteren of in het geval van een kunststof draaikiepraam, kiezen voor jaloezieën met zijgeleiding. Ook de jaloezieën van Luxaflex kun je bevestigen op kunststof kozijnen.

Houten of aluminium jaloezieën voor kunststof draaikiepramen

Voor draaikiepramen kies je jaloezieën met zijgeleiding. De zijgeleiding is van stevig staaldraad die door de lamellen heen loopt. Bij het openen van het raam blijven de jaloezieën netjes hangen langs het raam. Let hierbij wel op de afmetingen. Zo zijn de jaloezieën van 25 mm het beste geschikt. Wil je grotere jaloezieën? Een jaloezie van 50 mm zou eventueel nog kunnen, maar dit raden we niet aan in verband met ruimtegebrek.

Ben je benieuwd naar de kleuren en mogelijkheden van onze INHUIS houten en aluminium jaloezieën die geschikt zijn voor kunststof kozijnen? Stel ze samen en bekijk jouw mogelijkheden.

4. Shutters voor kunststof kozijnen of draaikiepramen

Wil je shutters als raambekleding? Ook dit is mogelijk met kunststof kozijnen. Afhankelijk van de situatie en wensen ontkom je er helaas bij shutters niet aan om bij de montage in de kozijnen te schroeven. Wil je liever echt niet schroeven in je kunststof kozijnen maar wel graag shutters als raamdecoratie? Kies er dan voor om de shutters voor het kozijn te plaatsen.

Ook bij kunststof draaikiepramen kunnen shutters worden geplaatst. Als het gedeelte van de muur dat haaks op het raam staat diep genoeg is, kunnen shutters ook voor draaikiepramen geplaatst worden. De shutters worden dan op het kozijn van het raam zelf geplaatst, waardoor de shutters altijd met het raam mee bewegen.

Ben je benieuwd naar de kleuren en houtsoorten van onze collectie shutters die geschikt zijn voor kunststof kozijnen? Stel ze samen en bekijk jouw mogelijkheden.

5. Gordijnen voor kunststof kozijnen

Gordijnen kunnen goed samen met kunststof kozijnen. Doordat je het gordijn monteert in een gordijnrails aan het plafond of roede, hoef je niet in het kozijn zelf te boren. Gordijnen zijn er in verschillende stoffen: transparant, lichtdoorlatend of verduisterend. Onze collectie bestaat uit overgordijnen, verduisterende gordijnen, inbetween gordijnen of vitrage. Van lichtdoorlatend tot verduisterend, alle gordijnen zijn geschikt voor kunststof kozijnen.

Ben je benieuwd naar de kleuren en stoffen van onze collectie gordijnen die geschikt zijn voor kunststof kozijnen? Stel ze samen en bekijk jouw mogelijkheden.

Heb je nog een vraag over welke raamdecoratie geschikt is voor kunststof kozijnen? Start de chat of kom eens langs in één van onze showrooms. Onze productspecialisten kijken graag met je mee en geven advies over geschikte raamdecoratie op maat voor kunststof kozijnen. 

Vraag of opmerking? Laat een berichtje achter.

2 reacties op “5x Raamdecoratie voor kunststof kozijnen”

 1. selma hoornweg schreef:

  wij hebben draaikiepramen met de bovenkant draaikiep en de onderkant een vast glasvak. het zijn kunststof ramen. welke raamdecoratie kan ik hier voor nemen.

  • Nina Vervat schreef:

   Hoi Selma,

   Bedankt voor je vraag! Dat is inderdaad een vrij specifieke situatie, maar er zijn zeker mogelijkheden.
   Om je goed advies te kunnen geven kijken we graag met je mee naar het raam! Om die reden zullen we persoonlijk contact met je opnemen.

   Vriendelijke groet,
   Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen

ADVIES NODIG?
WIJ STAAN VOOR JE KLAAR!

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van je bestelling? Wij zijn er voor je!
Daarom hebben we al meer dan 1000 tevreden klanten.

Bel +31 (0) 180-555 900 voor onze klantenservice.
Of start de livechat

Als eerste op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse e-mail met de laatste acties en leuke inspiratie.