Welke raamdecoratie is geschikt voor kunststof kozijnen?

Bekijk welke soorten raamdecoratie geschikt zijn voor zowel kunststof kozijnen als kunststof draaikiepramen.


1. Rolgordijnen voor kunststof kozijnen

Rolgordijnen of duorolgordijnen zijn uitstekend geschikt voor kunststof kozijnen, zonder dat je bij het monteren hoeft te boren of schroeven in de kozijnen. De rolgordijnen van INHUIS kunnen gemonteerd worden door middel van een mini-cassette of klemsteunen. Uiteraard kun je er ook altijd voor kiezen om de rolgordijnen ‘op de dag’ te monteren. Hierbij schroef je de montagesteunen in de muur en beschadig je de kozijnen niet.
 

Rolgordijnen voor kunststof draaikiepramen

Met een draaikiepraam, ook wel kantel kiepraam genoemd, wil je het raam graag kunnen openen en kantelen. Rolgordijnen en duo rolgordijnen worden op twee manieren op een draaikiepraam gemonteerd: met een mini-cassette en met klemsteunen.
Een rolgordijn in een mini-cassette heeft zijgeleiders waarin het gordijn hangt. Je hoeft een mini-cassette niet op het kozijn te monteren door gaten te boren, maar je kunt deze eenvoudig op het kozijn plakken.
Klemsteunen kunnen eenvoudig op een kunststof kozijn worden geplaatst. Ook hiervoor hoef je geen gaten te boren. Wil je deze oplossing graag thuis toepassen? Neem even contact met ons op, omdat klemsteunen niet online te bestellen zijn.
 

Ben je benieuwd naar de kleuren en maten van onze INHUIS rolgordijnen die geschikt zijn voor kunststof kozijnen? Stel ze hier samen en bekijk jouw mogelijkheden.


 

2. Plisségordijnen voor kunststof kozijnen

Net als rolgordijnen zijn plisségordijnen ideaal voor kunststof kozijnen en kunststof draaikiepramen. Plisségordijnen zijn in vrijwel iedere raamsituatie toepasbaar, door het slanke systeem en diverse montagemogelijkheden.


Plisségordijnen voor kunststof draaikiepramen

Door de verschillende montagemogelijkheden zijn plissés ideaal voor jouw draaikiepramen. Met draai kiepraam steunen wordt de plissé aan de boven en onderzijde bevestigd, waardoor zelfs als het raam in kantelstand staat, de plissé netjes blijft hangen. De steunen kunnen eenvoudig om de rand van het kunststof kozijn aan de boven en onderzijde worden geplaatst.
Een andere oplossing is het TruFit systeem. Met het TruFit systeem, kleeft het systeem aan het glas, waardoor jouw plissé netjes hangt zonder dat je hoeft te boren of schroeven.
 

Ben je benieuwd naar de kleuren en maten van onze INHUIS plisségordijnen die geschikt zijn voor kunststof kozijnen? Stel ze hier samen en bekijk jouw mogelijkheden.


 

3. Jaloezieën voor kunststof kozijnen

Wil je graag houten of aluminium jaloezieën als raambekleding voor je kunststof kozijnen? Dat kan! Je kunt de jaloezieën op de muur te monteren of in het geval van een kunststof draaikiepraam, kiezen voor jaloezieën met zijgeleiding. Ook de jaloezieën van Luxaflex kun je bevestigen op kunststof kozijnen.


Houten of aluminium jaloezieën voor kunststof draaikiepramen

Voor draaikiepramen kies je jaloezieën met zijgeleiding. De zijgeleiding is van stevig staaldraad die door de lamellen heen loopt. Bij het openen van het raam blijven de jaloezieën netjes hangen langs het raam. Let hierbij wel op de afmetingen. Zo zijn de jaloezieën van 25 mm het beste geschikt. Wil je grotere jaloezieën? Een jaloezie van 50 mm zou eventueel nog kunnen, maar dit raden we niet aan in verband met ruimtegebrek.
 

Ben je benieuwd naar de kleuren en mogelijkheden van onze INHUIS houten en aluminium jaloezieën die geschikt zijn voor kunststof kozijnen? Stel ze hier samen en bekijk jouw mogelijkheden.

 


4. Shutters voor kunststof kozijnen

Wil je shutters als raambekleding? Ook dit is mogelijk met kunststof kozijnen. Afhankelijk van de situatie en wensen ontkom je er helaas bij shutters niet aan om bij de montage in de kozijnen te schroeven. Wil je liever echt niet schroeven in je kunststof kozijnen maar wel graag shutters als raamdecoratie? Kies er dan voor om de shutters voor het kozijn te plaatsen. Als het gedeelte van de muur dat haaks op het raam staat diep genoeg is, kunnen shutters ook voor draaikiepramen geplaatst worden.

Shutters voor kunststof draaikiepramen

Ook bij kunststof draaikiepramen kunnen shutters worden geplaatst. De shutters worden dan op het kozijn van het raam zelf geplaatst, waardoor de shutters altijd met het raam mee bewegen.

 

Ben je benieuwd naar de kleuren en houtsoorten van onze collectie shutters die geschikt zijn voor kunststof kozijnen? Stel ze hier samen en bekijk jouw mogelijkheden.


 

5. Gordijnen voor kunststof kozijnen

Gordijnen kunnen goed samen met kunststof kozijnen. Doordat je het gordijn monteert in een gordijnrails aan het plafond of roede, hoef je niet in het kozijn zelf te boren. Gordijnen zijn er in verschillende stoffen: transparant, lichtdoorlatend of verduisterend. Onze collectie bestaat uit overgordijnen, verduisterende gordijnen, inbetween gordijnen of vitrage. Van lichtdoorlatend tot verduisterend, alle gordijnen zijn geschikt voor kunststof kozijnen.
 

Ben je benieuwd naar de kleuren en stoffen van onze collectie gordijnen die geschikt zijn voor kunststof kozijnen? Stel ze hier samen en bekijk jouw mogelijkheden.


 

Heb je nog een vraag over welke raamdecoratie geschikt is voor kunststof kozijnen? Start de chat of kom eens langs in één van onze showrooms. Onze productspecialisten kijken graag met je mee en geven advies over geschikte raamdecoratie op maat voor kunststof kozijnen.
 
Wil je meer lezen?
5x Raamdecoratie voor draai-kiepramen  | Raamdecoratie voor meer lichtinval en privacy

 


VORIGE

Stijlvol wonen: inspiratie & raamdecoratie

VOLGENDE

Zonwering: Kies je voor screens of rolluiken?