Kunststof kozijnen met rolluiken, kan dat?

Is jouw woning voorzien van kunststof kozijnen en wil je het woongenot verhogen met rolluiken? Met kunststof kozijnen wil je natuurlijk niet dat de kozijnen beschadigen of dat er gaten in worden geboord. Is een rolluik dan wel mogelijk? Jazeker! Een rolluik kan ook met kunststof kozijnen geplaatst worden. In deze blog vertellen wij precies waar je op moet letten wanneer je voor kunststof kozijnen met rolluiken kiest.  

Waarom kiezen voor rolluiken bij kunststof kozijnen?

Met de juiste voorbereiding, professionele installatie en regelmatig onderhoud zijn rolluiken een waardevolle toevoeging aan jouw kunststof kozijn waardoor je geniet van extra wooncomfort, energie-efficiëntie in huis en een veilig gevoel.

Rolluiken zijn alleen al ideaal om bepaalde ruimtes in huis te verduisteren en meer privacy te creëren, maar wanneer je kiest voor kunststof kozijnen mét rolluiken kies je voor dubbel zoveel voordeel. Kunststof kozijnen zorgen op zichzelf al voor meer isolatie in huis, een moderne uitstraling en zijn inbraakwerend. Door de kozijnen te combineren met elektrische rolluiken hou je ’s zomers de hitte en ’s winters de kou écht goed buiten en indringers slaan jouw woning sneller over, want hoe wil je door een rolluik én kunststof kozijnen een woning binnendringen (?!). Daarnaast beschermen rolluiken de kozijnen tegen vuil van buitenaf.

De voordelen van kunststof kozijnen mét rolluiken op een rij
+ Verduistering van de ruimte
Uitstekende isolatie + energiebesparend
+ Extra inbraakwerend
+ Demping van geluiden van buitenaf
+ Bescherming van de kunststof kozijnen

De voordelen van kunststof kozijnen mét rolluiken op een rij
+ Verduistering van de ruimte
Uitstekende isolatie + energiebesparend
+ Extra inbraakwerend
+ Demping van geluiden van buitenaf
+ Bescherming van de kunststof kozijnen

Geschikte rolluiken voor kunststof kozijnen

We kennen verschillende soorten rolluiken; opbouwrolluiken, voorzetrolluiken en inbouwrolluiken. Voorzetrolluiken en inbouwrolluiken zijn geschikt voor kunststof kozijnen.

Inbouwrolluiken
Ben jij op zoek naar rolluiken voor een nieuwbouwwoning die nog in aanbouw is? Dan zijn inbouwrolluiken een prachtige oplossing. Een inbouwrroluik wordt achter de buitensteen en boven het raam gemonteerd, waardoor de omkasting van het rolluik volledig uit het zicht is. Op deze manier creëer je met dit type rolluik een waar geheel met de gevel van de woning. 

Let op: Inbouwrolluiken worden bij bestaande bouw sterk afgeraden doordat er veel breekwerk bij komt kijken.

Voorzetrolluiken
Een voorzetrolluik is het meest gangbaar voor kunststof kozijnen doordat dit type rolluik aan de buitenzijde van het raam wordt gemonteerd. Het rolluik kan afhankelijk van de situatie op de dag (op de gevel) gemonteerd worden of in de dag (tussen twee muren) als er een neg aanwezig is. Bij op de dag montage wordt de kast van het rolluik, als er voldoende ruimte voor is, netjes op de gevel bevestigd waardoor je van binnen niet tegen de kast aankijkt. Wanneer het rolluik in de dag wordt gemonteerd kijk je vaak wel tegen de kast aan, maar valt het rolluik meer weg in het exterieur van de woning. Hebben jouw kunststof kozijnen draai-kiepramen die naar buiten opengaan? Let dan bij in de dag montage goed op of het raam nog wel open kan.

Het wordt sterk afgeraden om rolluiken op het kunststof kozijn te plaatsen, want over het algemeen vervalt hierdoor de garantie op de kozijnen. Wanneer het rolluik op de kunststof kozijnen wordt geplaatst kan er o.a. lekkage ontstaan.

Meest gekozen

Bekijk de populairste rolluiken voor kunststof kozijnen

Rolluiken INHUIS
Rolluik | INHUIS
Rolluiken Roma
Rolluik | Roma
Verano solar rolluik
Solar rolluik | Verano
Rolluiken INHUIS
Rolluik | INHUIS
Rolluiken Roma
Rolluik | Roma
Verano solar rolluik
Rolluik solar | Verano

Liever advies van een specialist?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Kom vrijblijvend langs in één van onze showrooms of maak een adviesafspraak aan huis op een moment dat voor jou uitkomt.

Zonweringspecialist Eddy

Zonweringspecialist
Eddy

Maak één geheel van kunststof kozijnen met rolluiken

Al onze rolluiken wordt volledig op maat gemaakt en elektrisch geleverd. Dit zorgt ervoor dat je het rolluik compleet naar wens kunt samenstellen en de afmeting exact afgestemd wordt op de situatie van de raampartij. Dankzij de elektrische motor bedien je de aluminium rolluiken gemakkelijk van een afstand met een Somfy afstandsbediening of met de Somfy app.

De rolluiken van merken als VeranoRoma en INHUIS zijn van hoge kwaliteit en kun je met diverse opties en in diverse kleuren volledig personaliseren. Het is zelfs mogelijk om het rolluik in een RAL kleur naar keuze te samen te stellen, waardoor je het rolluik in dezelfde kleur kunt bestellen als de kozijnen. Zo sluit de uitstraling van de rolluiken naadloos aan op de stijl van de kunststof kozijnen.

Optie kastuitvoering rolluiken

Kastuitvoering
Rolluiken zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: schuin of recht. De schuine kast is de meest voorkomende kast bij voorzetrolluiken. De rechte kast is ontworpen voor een moderne uitstraling.

Optie RAL kleur rolluiken

Systeemkleur RAL
Beschikt het rolluik niet over de gewenste systeemkleur? Dat is geen enkel probleem! Het systeem kan ook in een RAL kleur naar wens geproduceerd worden. 

Optie geleiders rolluiken

Type geleiders
Het type geleider dat benodigd is, is afhankelijk van de montagewijze. Een HTF geleider is voor op de dag montage, op de muur of op het kozijn. Een LHTF geleider is voor in de dag montage, tussen de muur of kozijn.

Optie bediening rolluiken

Somfy afstandsbedieningen
Met een Somfy wandschakelaar of afstandsbediening bedien je al jouw Somfy producten met één druk op de knop.

Kunststof kozijnen met rolluiken laten monteren door INHUIS Plaza

Het plaatsen van elektrische rolluiken, het lijkt misschien gemakkelijk maar ondertussen zitten er diverse haken en ogen aan het correct monteren van jouw nieuwe rolluiken. Wanneer je kiest voor kunststof kozijnen met rolluiken raden wij aan om de montage van het rolluik over te laten aan professionals. Kies voor onze meet- en montageservice en kies voor service, kwaliteit en vakmanschap.

Met onze meet- en montageservice komt vooraf één van onze adviseurs bij jou thuis om de situatie grondig te bekijken, de maten op te nemen en jou te voorzien van passend advies aan de hand van de situatie. Sluit dit advies aan op jouw wensen? Dan gaan wij voor je aan de slag, wordt de order in bestelling gezet én wanneer wij de bestelling in ons magazijn hebben ontvangen komen onze monteurs zo snel mogelijk bij jou langs voor montage.  

Wil jij meer weten over de kosten van elektrische rolluiken inclusief montage? In de blog ‘Wat kosten rolluiken inclusief montage? Prijzen en tips’ geven we handige tips en krijg je een duidelijk overzicht van de meest gekozen rolluiken mét montagekosten.

Voordelen van vakkundige montage:

+ Altijd perfect passende rolluiken
+ 2 jaar garantie op de montage
+ Gebruik van kwalitatieve bevestigingsmaterialen
+ Het elektrische rolluik wordt veilig aangesloten
+ Je hoeft zelf niet de ladder op te klimmen om het zware rolluik op te hangen

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nienke

Nienke

Ik hou van de rustieke Scandinavische stijl en een modern farmhouse interieur | Favoriete raamdecoratie: Abachi jaloezieën en gordijnen | Food & cat lover
Nienke

Nienke

Ik hou van de rustieke Scandinavische stijl en een modern farmhouse interieur | Favoriete raamdecoratie: Abachi jaloezieën en gordijnen | Food & cat lover


Gerelateerde artikelen