Houten jaloezieën voor openslaande deuren

Houten jaloezieën bij openslaande deuren thumbnail

Ben jij op zoek naar sfeervolle en functionele raamdecoratie voor openslaande deuren? Houten jaloezieën zijn een ware toevoeging vanwege hun veelzijdigheid, natuurlijke uitstraling en functionaliteit. Waarom houten jaloezieën geschikt zijn bij openslaande deuren? In deze blog ontdek je alles over de voordelen, toepassingen en geven we handige tips!

Voordelen van houten jaloezieën bij openslaande deuren

Van hoogwaardige houten jaloezieën heb je jarenlang plezier en je creëert de perfecte balans tussen privacy, voldoende lichtinval én functionaliteit. Houten jaloezieën zorgen voor versterking van de esthetische uitstraling van jou openslaande deuren, waardoor je een mooie eenheid krijgt met de rest van het interieur.

Privacy en lichtregulering
Ongeacht de positie van de openslaande deuren positioneer je de lamellen van houten jaloezieën gemakkelijk naar wens. Door de lamellen te tuimelen bepaal je op ieder moment van de dag de gewenste hoeveelheid daglicht en privacy. Zo valt er nog voldoende licht naar binnen wanneer je de lamellen schuin naar boven openzet en wordt de inkijk toch beperkt.

Veelzijdigheid
Een ander voordeel van houten jaloezieën is de veelzijdigheid van dit type raamdecoratie. Houten jaloezieën kunnen op diverse manieren worden toegepast en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, kleuren en lamelbreedtes. Hierdoor bepaal je de gewenste uitstraling volledig zelf.

Uitstraling
De natuurlijke look van hout voegt warmte en elegantie toe aan iedere ruimte en dankzij ons uitgebreide assortiment houten jaloezieën vind je gegarandeerd de perfecte match met jouw interieurstijl.

Perfecte pasvorm
Onze houten jaloezieën worden volledig op maat gemaakt, wat ervoor zorgt dat de raamdecoratie perfect in het kozijn of op de deur past.

Duurzaamheid
De houten jaloezieën van inhuis plaza zijn gemaakt van hoogwaardig hout. Er wordt gebruik gemaakt van FSC gecertificeerd hout dat afkomstig is uit duurzaam en verantwoord beheerde bossen waardoor ze langer meegaan.

Ben je benieuwd welk type raamdecoratie nog meer geschikt is bij openslaande deuren? Lees de blog ‘6x Raamdecoratie voor openslaande deuren‘ voor inspiratie.

Houten jaloezieën voor openslaande deuren
jaloezie openslaande deur
Houten jaloezieën bij openslaande deuren
Houten jaloezieën openslaande deuren INHUIS
Houten jaloezieën openslaande deuren INHUIS

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

Stel jouw houten jaloezieën zelf samen

Bij inhuis plaza stel je houten jaloezieën voor openslaande deuren volledig naar wens en op maat samen. Je bestelt de jaloezieën gemakkelijk online via onze webshop óf in één van onze showrooms. Waar moet je rekening mee houden bij het samenstellen van houten jaloezieën bij openslaande deuren?

De juiste afmetingen
Het is essentieel om de juiste afmetingen van je openslaande deuren te kennen voordat je houten jaloezieën bestelt. Houten jaloezieën kunnen bij openslaande deuren in het kozijn bevestigd worden óf op de deur middels zijgeleiding. Wanneer je kiest voor montage op de deur door middel van zijgeleiding, beweegt de jaloezie mee bij het open en sluiten van de deur. 

Let op: Het is belangrijk om bij het opmeten de juiste toepassing aan te houden (in het kozijn of op de deur middels zijgeleiding). Bekijk onze meetinstructies en neem de maatvoering nauwkeurig op. Houd rekening met de deurklink en eventuele plinten.  

Houten jaloezieën openslaande deuren in de dag
In de dag
Houten jaloezieën op de dag zijgeleiding
Op de dag met zijgeleiding

Lamelbreedte
De lamelbreedte heeft invloed op de algehele uitstraling van de houten jaloezieën. Bij inhuis plaza vind je houten jaloezieën met een lamelbreedte van 25mm, 50mm en 70mm. Hoe groter de lamel, hoe groter de afstand tussen de lamellen. Een houten jaloezie met een lamelbreedte van 50mm wordt het meest gekozen.

Kleuren en afwerkingen
Onze collectie kent drie houtsoorten; basswood, abachi en bamboe. Basswoord ook bekend als lindehout is een lichte houtsoort zonder nerfstructuur voor een moderne look, abachi kent een fijne en zichtbare nerfstructuur en bamboe jaloezieën zijn licht van gewicht en hebben een matte uitstraling. Alle drie de houtsoorten zijn verkrijgbaar in lichte, warme, natuurlijke en donkere kleuren. Wanneer je nu op zoek bent naar een natuurlijke houtkleur, een modern geverfde afwerking of iets daartussenin, je vindt gegarandeerd een kleur die past bij jouw interieurstijl en voorkeuren.

Voor de afwerking van houten jaloezieën heb je de keus uit een ladderkoord of ladderband. Voor een klassieke uitstraling is een ladderband perfect, want hiermee zijn de ponsgaatjes van het koord niet zichtbaar. Ladderkoord zorgt voor een moderne look en een rustig uitzicht.

Lindehout
Abachi AN_60_50
Abachi
Bamboe

TIP!

Elektrische jaloezieën
Houten jaloezieën worden standaard met een tuimelstang of koordbediening geleverd, maar wist je dat onze houten jaloezieën ook elektrisch bedienbaar zijn? Elektrische jaloezieën zijn voor openslaande deuren onwijs handig.

Vaak gaat hem om een brede raampartij waardoor het optrekken van de jaloezieën zwaar kan zijn. Maar, dat is nog niet alles. Met elektrische jaloezieën bedien je de jaloezieën gemakkelijk van een afstand, positioneer je ze eenvoudig op dezelfde hoogte en breng je de jaloezieën met de afstandsbediening gemakkelijk naar beneden als je in de tuin wil zitten en tegelijkertijd de zon wil weren.

Elektrische houten jaloezieën - inhuis plaza

Wat kosten houten jaloezieën voor openslaande deuren?

De kosten van houten jaloezieën voor openslaande deuren zijn afhankelijk van de lamelbreedte, houtsoort, afwerking en eventuele extra opties. Bekijk hieronder de gemiddelde prijs per lamelbreedte met mogelijke montagekosten.

Type productVanaf prijs (160x200cm)Montagekosten
Houten jaloezie 50mm | inhuis € 386,40+ €37,50
Houten jaloezie 25mm | inhuis €344,80+ €37,50
Houten jaloezie 70mm | inhuis €592,80+ €37,50
Deze bedragen zijn excl. opstartkosten (€75,-) en overige benodigdheden.

Monteer houten jaloezieën zelf óf kies voor service

Dankzij onze meet– en montagevideo’s is het plaatsen van houten jaloezieën  voor openslaande deuren appeltje eitje. In de video’s nemen we je volledig aan de hand mee door het proces en dankzij de meet- en montage instructies lees je de handelingen rustig na.

Meetinstructies

Montage instructies

Downloads

Meetinstructies

Montage instructies

Downloads

Meetinstructies

Montage instructies

Downloads

Lees ook de blog ‘Hoe hang je jaloezieën op?‘ voor handige tips & tricks.

Ga jij liever voor service, gemak en kwaliteit? Maak dan gebruik voor onze meet- en montageservice. Op deze manier weet je zeker dat de houten jaloezieën perfect aansluiten op de openslaande deuren en heb je zelfs nog 2 jaar montagegarantie.

Waar kies jij voor?

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven