Elektrische raamdecoratie: kies voor gemak

Met elektrische bediening ben je voorzien van extra wooncomfort en kun je de lichtinval in huis nog effectiever regelen. Voortaan bedien je met één druk op de knop meerdere producten. Daarnaast is raamdecoratie soms moeilijk te bereiken, denk bijvoorbeeld aan hoge ramen of plafondramen. Met elektrische bediening maak je het positioneren van de raamdecoratie een stuk makkelijker voor jezelf. Lees onze blog en ontdek de mogelijkheden

Welke elektrische bedieningsmogelijkheden zijn er?

De meeste raamdecoratie producten bij inhuis plaza worden geleverd met een Somfy RTS motor. Dit type motor kun je middels diverse bedieningswijze aansturen. Kies je bij je elektrische raamdecoratie voor een wandschakelaar, een handige afstandsbediening of voor bediening met je eigen telefoon?

Wandschakelaar| Somfy

Met een wandschakelaar bedien je jouw producten gemakkelijk vanaf 1 vaste plek. Dit kan op iedere gewenste plek in huis, doordat de wandschakelaar op batterijvoeding werkt. Zo hoef je ook geen rekening te houden met stroomtoevoer. 

Met een wandschakelaar is het mogelijk om de raamdecoratie naar beneden en naar boven te bedienen. Een wandschakelaar is hierdoor vooral geschikt voor rol- en vouwgordijnen.

Prijs € 59,-

Situo 5 variation AM IO somfy

Situo 5 RTS Variation – Pure II | Somfy

De Situo 5 Variation Pure ll is een 5-kanaals afstandsbediening met scrollwiel. Hiermee bedien je tot vijf producten of applicatiegroepen van een afstand.

De RTS Variation Pure ll is zeer geschikt om jaloezieën te bedienen en uitgelijnd te positioneren. Met het scrollwiel kantel je de lamellen eenvoudig naar wens.

Prijs € 99,-

Somfy situo 5 io pure II

Situo 5 Pure ll | RTS

De Situo 5 Pure ll is een 5-kanaals afstandsbediening. Hiermee bedien je tot vijf producten of applicatiegroepen van een afstand. 

Met de Situo 5 Pure ll bedien je raamdecoratie naar boven en beneden. De afstandsbediening is hierdoor vooral geschikt voor het bedienen van rolgordijnen, gordijnen en vouwgordijnen.

Prijs € 79,-

Somfy TaHoma® switch

TaHoma Switch | Somfy

Met de TaHoma Switch van Somfy koppel je tot wel 200 slimme apparaten en stel je gemakkelijk diverse scenario’s in. Dit betekent dat je jouw gordijnen met een Somfy gordijnrail op ieder gewenst tijdstip automatisch kunt openen of jouw elektrische jaloezieën met Somfy motor sluit op het tijdstip dat het donker wordt.

Installeer de Somfy app op de telefoon en bedien je elektrische raamdecoratie ook wanneer je van huis bent.

Prijs € 199,-

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

Elektrische raambekleding

Elektrische rolgordijnen

Elektrische rolgordijnen worden gelijkmatig opgerold en hebben daardoor een langere levensduur, waardoor je er langer plezier van hebt. Rolgordijnen met elektrische bediening worden standaard voorzien van een Somfy motor welke werkt op 230 volt. De motor is eenvoudig aan te sluiten. Je bedient het rolgordijn vervolgens door middel van een afstandsbediening of wandschakelaar, maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. 

Elektrische gordijnen

Naast rolgordijnen, zijn ook gordijnen elektrisch samen te stellen. Hoe dat werkt? Een gordijn maak te bedienen vanaf een afstand door middel van elektrische gordijnrails. Somfy biedt verschillende slimme gordijnrails aan, waarmee jij je gordijnen heerlijk vanuit je bed opent. Automatische gordijnen zijn niet alleen sierlijk, maar ook ideaal wanneer je woning hoge ramen heeft waardoor de gordijnen moeilijk te bedienen zijn met de hand.

Meer weten over elektrische gordijnen? Lees dan ook onze blog ‘Slimme gordijnen: Luxueus en energiebesparend‘.

Elektrische jaloezieën

Elektrische jaloezieën worden altijd op maat gemaakt. De motor is niet zichtbaar, want deze wordt geïntegreerd in de bovenbak. Het voordeel van elektrische jaloezieën is dat de jaloezieën een langere levensduur hebben, door ze nauwelijks met de hand worden aangeraakt. Heb je meerdere jaloezieën naast elkaar? Dan lijn je deze gemakkelijk naast elkaar, waardoor je ze altijd in dezelfde stand kunt positioneren. Daarnaast zijn er geen bedieningskoorden, wat zorgt voor een strakke uitstraling en kindvriendelijke raamdecoratie.

Extra wooncomfort

Elektrische bediening maakt het mogelijk om het leefklimaat in huis beter te beheersen. Door de raamdecoratie met Somfy motor aan de TaHoma Switch te koppelen, stel eenvoudig scenario’s in op basis van de zonstand of temperatuur buitenshuis. Wordt het een warme zomer? Stel dan in dat de raamdecoratie eerder moet sluiten. Wordt het eerder licht? Dan stel je gemakkelijk in dat de raamdecoratie vanaf een uur of 7 in de ochtend open mag. Zo maak je optimaal gebruik van de isolerende eigenschappen van jouw raamdecoratie. Wil je jij optimaal inspelen om de weersomstandigheden? Combineer de elektrische raamdecoratie dan met buitenzonwering.

Voordelen elektrische raamdecoratie

Een van de gemakken van elektrische bediening is dat je jouw raamdecoratie op afstand kunt bedienen. Gewoon vanaf de bank of nog gemakkelijker; vanuit je bed. Dat is nog eens relaxt wakker worden! Met één druk op de knop gaat jouw raamdecoratie open of dicht. Met de afstandsbediening in je hand regel je zo een perfect binnenklimaat en een prettige sfeer in huis.

Fam. Langenberg gordijnen woonkamer en eethoek

Ben jij geïnspireerd geraakt of heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven