Hoe hang je jaloezieën op?

Jaloezieën staan prachtig in verschillende interieurs. Wanneer je jaloezieën aanschaft kun je ervoor kiezen om deze te laten monteren. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om de jaloezieën zelf te plaatsen. Wel is het dan van belang dat je weet hoe je dit het beste kunt doen. Hoe hang jij jaloezieën op?

Hoe wil je de jaloezieën monteren?

Bij het monteren van de houten jaloezieën, kun je deze zowel op de dag of in de dag ophangen.

Op de dag: op het kozijn

Kies je voor montage op de dag? Dan komen de jaloezieën over het kozijn heen te hangen. Bij op de dag montage begin je met het aftekenen van de gewenste plaatsen voor de montagebeugels. Vervolgens schroef je de beugels hier vast. Dit kun je doen met een schroevendraaier of schroeftol. Zorg ervoor dat alle beugels in een lijn en waterpas staan. De onderlinge afstand tussen jaloezieën mag maximaal 1200 mm zijn.

Als de beugels zijn gemonteerd, plaats je de jaloezie met de bak in de beugels. Heb je de jaloeziebak goed in de beugel bevestigd? Dan kun je de borging van de montagebeugels sluiten door middel van een kliksysteem. Na het installeren van de jaloezie kun je de kooflijst monteren. Bij op de dag montage is het van belang dat je ook de zijkanten monteert, omdat deze zichtbaar zijn.  Als dit gelukt is, hangen jouw jaloezieën mooi op de dag!

In de dag: in het kozijn

De benaming verklapt het eigenlijk al een beetje. Met in de dag montage wordt bedoeld dat de jaloezie in het kozijn wordt gemonteerd. Bij in de dag montage plaats je de montagebeugels aan de binnenkant van het kozijn. Teken de schroefpunten af met een potlood. Begin met de montagebeugels zo dicht mogelijk in de hoek. Ga vervolgens na of alle afgetekende punten waterpas zijn ten opzichte van elkaar. Ook hier plaats je vervolgens de bak in de beugels, wanneer je deze op de juiste plek gemonteerd hebt.

Zodra de bak goed bevestigd zit in de beugels, kun je de montagebeugels sluiten door middel van een kliksysteem. Monteer de kooflijst aan de bovenbak van de jaloezie. De jaloezieën hangen nu mooi in het kozijn!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het monteren van de jaloezieën? Bekijk de uitgebreide montagehandleiding op onze website.

In de dag montage
In de dag montage

Jaloezie ophangen aan het plafond

Het is ook mogelijk om een jaloezie op te hangen aan het plafond. Meet eerst de afstand vanaf het raam. Hierbij moet je rekening houden met eventuele raamgrendels. Houd vervolgens elke montagebeugel op de gewenste plek en zorg wederom dat de montagebeugels op een lijn lopen. Met een potlood kun je de schroefgaten markeren. De montagebeugels kunnen dan gemonteerd worden.

Als dit is gelukt plaats je de jaloezie met de bak in de beugels. Als de bak goed in de beugels zit, kun je de borging van de montagebeugels sluiten. Op deze manier kun jij jouw jaloezie ophangen aan het plafond.

Jaloezie bevestigen op de deur

Heb je een openslaande deur waarop je een jaloezie wilt bevestigen? Dat kan! Wel is het dan aan te raden om een lamelbreedte van 25 mm te kiezen, omdat grotere lamelbreedtes de deurklink kunnen hinderen. Ook is het aan te raden om een jaloezie te kiezen met zijgeleiding, zodat de jaloezieën niet klapperen wanneer je de deur opent.

Wanneer je een jaloezie monteert op een deur, begin je wederom met het afmeten en plaatsen van de montagesteunen. Wanneer je de jaloeziebak hebt bevestigd in de montagesteunen, hangt de jaloezie. Vervolgens haal je het draad voor de zijgeleiding door het oog op de onderlat, door de zijgeleidingssteun en door de fixeerring. Als dit gelukt is, moet je de zijgeleidingssteun nog monteren aan de onderkant. Hierdoor kun jij genieten van prachtige jaloezieën voor jouw deur!

Jaloezie monteren zonder boren

Wil je jouw jaloezie graag zo monteren, dat boren of schroeven niet nodig is? Gebruik dan montageprofielen of klemdragers. De klemdragers klem je op het raam, ideaal bij een draai-/kiepraam. De montageprofielen worden bevestigd met dubbelzijdig tape, waardoor boren niet nodig is. Hier kun je dan snel en makkelijk jouw jaloezie monteren. Er is dus voor elk raam een oplossing! Er zijn dus verschillende montagemogelijkheden.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het monteren van de jaloezieën? Bekijk dan de uitgebreide montagehandleiding op onze website.

Stel je jaloezieën direct samen

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen

ADVIES NODIG?
WIJ STAAN VOOR JE KLAAR!

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van je bestelling? Wij zijn er voor je!
Daarom hebben we al meer dan 1000 tevreden klanten.

Bel +31 (0) 180-555 900 voor onze klantenservice.
Of start de livechat

Als eerste op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse e-mail met de laatste acties en leuke inspiratie.

2001 - 2021 | Inhuis Plaza B.V.
Beoordelingen door klanten: 4.8 / 5 | 1553 reviews