Hoe hang je jaloezieën op?

Jaloezieën staan prachtig in verschillende interieurs. Ben je handig? Dan kun je de jaloezieën eenvoudig zelf monteren. Hoe hang jij jaloezieën op?

Zo hang je jouw jaloezieën op

Je kunt je jaloezieën zowel op de dag als in de dag monteren. Wat is het verschil en welke stappen doorloop je? 

Op de dag: op het kozijn

Kies je voor montage op de dag? Dan komen de jaloezieën over het kozijn heen te hangen.

In de dag: in het kozijn

Met in de dag montage wordt bedoeld dat de jaloezie in het kozijn wordt gemonteerd.

Zo pak je dat aan

Bij op de dag montage begin je met het aftekenen van de gewenste plaatsen voor de montagebeugels op de muur. Vervolgens schroef je de beugels vast op de afgetekende plekken. Dit kun je doen met een schroevendraaier of schroeftol. Zorg ervoor dat alle beugels in een lijn en waterpas staan. De onderlinge afstand tussen de beugels van de jaloezieën mag maximaal 1200 mm zijn.

Plaats de bak in de beugels en sluit de montagebeugels door middel van een kliksysteem. Plaats de koof op de bovenbak van de jaloezie. Je bent klaar!

Zo pak je dat aan

Bij in de dag montage plaats je de montagebeugels aan de binnenkant van het kozijn. Teken de schroefpunten af met een potlood. Ga na of alle afgetekende punten waterpas zijn ten opzichte van elkaar. Schroef de beugels vast op de afgetekende plekken. Dit kun je doen met een schroevendraaier of schroeftol. Begin met de montagebeugels zo dicht mogelijk in de hoek. De onderlinge afstand tussen de beugels van de jaloezieën mag maximaal 1200 mm zijn.

Plaats de bak in de beugels en sluit de montagebeugels door middel van een kliksysteem. Plaats de koof op de bovenbak van de jaloezie. Je bent klaar!

 

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het monteren van de jaloezieën? Bekijk de uitgebreide montagehandleiding op onze website.

Op de dag montage
In de dag montage

Jaloezie ophangen aan het plafond

Het is mogelijk om een jaloezie op te hangen aan het plafond. Meet eerst de afstand vanaf het raam. Hierbij moet je rekening houden met eventuele grendels op het raam. Houd vervolgens elke montagebeugel op de gewenste plek en zorg wederom dat de montagebeugels op een lijn lopen. Met een potlood kun je de schroefgaten markeren. De montagebeugels kunnen vervolgens gemonteerd worden. Hierna plaats je de jaloezie met de bak in de beugels en sluit de borging van de montagebeugels.

Jaloezie bevestigen op de deur

Heb je een openslaande deur waarop je een jaloezie wilt bevestigen? Dat kan! Het is aan te raden om bij openslaande deuren te kiezen voor jaloezieën met een lamelbreedte van 16mm of 25mm. Grotere lamelbreedtes kunnen de deurklink hinderen.
Daarnaast kun je kiezen voor een jaloezie met zijgeleiding, zodat de jaloezie niet klappert wanneer je de deur opent.

Voor het plaatsen van de jaloezie op de deur kun je de montageinstructies aanhouden van ‘Op de dag’.

Jaloezieën op een draaikiepraam

Jaloezie monteren zonder boren

Wil je jouw jaloezie graag zo monteren zonder dat je hoeft te boren of schroeven? Gebruik montageprofielen of klemsteunen. De klemsteunen plaats je op het raam, ideaal voor een draaikiepraam. Montageprofielen worden met dubbelzijdig tape bevestigd, waardoor boren niet nodig is. Voor ieder raam is een passende oplossing!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het monteren van de jaloezieën? Bekijk dan de uitgebreide montagehandleiding op onze website.

Jaloezieën nodig? Bestel ze eenvoudig online

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen

ADVIES NODIG?
WIJ STAAN VOOR JE KLAAR!

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van je bestelling? Wij zijn er voor je!
Daarom hebben we al meer dan 1000 tevreden klanten.

Bel +31 (0) 180-555 900 voor onze klantenservice.
Of start de livechat

Als eerste op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse e-mail met de laatste acties en leuke inspiratie.

2001 - 2021 | Inhuis Plaza B.V.
Beoordelingen door klanten: 4.7 / 5 | 1670 reviews