Raamdecoratie zonder boren? Kies voor deze 3 producten

Veel woningen hebben tegenwoordig kunststof of aluminium kozijnen. Wil je je ramen mooi bekleden, zonder dat je het kozijn beschadigd? Dat kan met raamdecoratie waarvoor je niet hoeft te boren. Welke raamdecoratie is geschikt?

In veel nieuwbouwwoningen of gerenoveerde woningen zijn kunststof of aluminium kozijnen te vinden. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, een belangrijk voordeel. Het grootste nadeel ervan is dat je er vaak niet in wilt boren. De gaatjes zijn lastig te herstellen. Begrijpelijk dat je op zoek bent naar andere manieren op je ramen te bekleden met mooie raamdecoratie. 

Gelukkig zijn er drie verschillende raamdecoratie die je kunt plaatsen op het raam zonder in het kozijn te hoeven boren, namelijk rolgordijnen, plisségordijnen en jaloezieën. 

Populaire raamdecoratie zonder boren

Plisse draaikiepraam
Plissé ingespannen
Rolgordijnen draaikiepramen
Rolgordijn mini cassette
Houten jaloezieën
Plisse draaikiepraam
Plissé ingespannen
Rolgordijnen draaikiepramen
Rolgordijn
Houten jaloezie

#1. (Duo) Rolgordijnen: plak ze eenvoudig op het kozijn

Maximale breedte: 140 cm

Rolgordijnen zijn tijdloos en passen in ieder interieur. Een rolgordijn mini-cassette heeft zijgeleiders en kun je op het kozijn plakken zonder dat je hoeft te boren.

Je kunt het (duo) rolgordijn in tal van stoffen samenstellen. Voor de slaapkamer kun je een rolgordijn mini-cassette samenstellen met een verduisterende stof. Dat slaapt extra prettig, zeker wanneer het ‘s avonds lang licht blijft of ‘s ochtends al vroeg licht wordt. 

Voordelen rolgordijnen

+  Een rolgordijn in een mini-cassette verduistert de kamer goed door de zijgeleidingsprofielen
+  Rolgordijnen zijn aantrekkelijk geprijsd
+  Een rolgordijn is in veel verschillende stoffen samen te stellen

Configureer makkelijk jouw rolgordijn helemaal naar eigen wens. Twijfel je nog over de kleur? Vraag gratis kleurstalen in.

#2. Jaloezieën zonder boren: moderne aluminium jaloezieën of klassieke houten jaloezieën

Maximale breedte: 240 cm

Jaloezieën zijn nog altijd populair en passen door de verschillende lamelbreedtes en materiaal in ieder interieur. Voor de moderne interieurs kies je een strakke aluminium lamel of een gladde houten lamel. Ben jij fan van klassieke of bohemian interieurs? Dan heb je genoeg keuze uit de ruime collectie houten jaloezieën met Bamboe en Abachi lamellen waarin een duidelijk houtnerf zichtbaar is.

Klemsteunen
Jaloezieën kun je met klemsteunen op een draaikiepraam plaatsen, waardoor je niet in het kozijn hoeft te boren. Bij een draaikiepraam is het verstandig om te kiezen voor jaloezieën met zijgeleiding. De zijgeleiding zorgt ervoor dat – ook wanneer het raam opent – de jaloezieën netjes langs het raam lopen. 

Voor- en nadelen houten jaloezieën

+  Met de zijgeleiding een perfecte oplossing voor draaikiepramen
+  Houten jaloezieën worden uitgelijnd wanneer je meerdere ramen naast elkaar hebt
–   Minder geschikt voor vochtige ruimtes

Liever advies van een specialist?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Kom vrijblijvend langs in één van onze showrooms of maak een adviesafspraak op het moment dat het voor jou uitkomt.

Raamdecoratie specialist

Raamdecoratie specialist
Annemiek

#3. Plissés en Duette Shades plaatsen zonder te boren

Maximale breedte: 200 cm

Plissés ogen luchtig en filteren het daglicht in je kamer. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen en stoffen. Je kunt het plisségordijn standaard samenstellen, het gordijn loopt dan van boven naar beneden. Wil je extra privacy en voldoende daglicht? Kies dan voor de top down uitvoering. Je kunt je de plissé dan ook van beneden naar boven bedienen. 

Tip Het plisségordijn bestaat uit één laag stof, waardoor je de koordjes door het gordijn ziet lopen. Wil je geen koorden zien? Kies dan voor de dupli of Duette® Shades. Deze hebben een dubbele stof, waardoor het koord in het gordijn niet meer zichtbaar is. 

Voor- en nadelen plissé gordijnen

+ Een dubbele plissé isoleert de de ruimte beter
+ Bij draai-kiepramen kun je kiezen voor een gemakkelijke handgreepbediening
–  Minder geschikt voor vochtige ruimtes

Hoe kun je de plissés plaatsen?

 • Ingepannen Plissés en Duette Shades met klemsteunen
  (max. 150cm breed)
  De plissé ingespannen plaats je met de klemsteunen gemakkelijk op je draaikiepraam.
 • Plissés in een frame
  (max. 200cm breed)
  De splendid pliss van KEJE is een stijlvol raamdecoratie product dat perfect samenvalt met het aluminium frame. Het frame plaats je volledig zonder te boren of te schroeven in het raam.
 • Plissé met smartfit systeem
  De plissé met het smartfit systeem kleeft aan het glas van je raam, waardoor je niet hoeft te boren of schroeven. 

Andere opties: Kies voor raamdecoratie die voor het kozijn hangt

Zoek je geen raamdecoratie voor een breed raam of ben geen fan van plissés? Dat kan natuurlijk! Je kunt altijd nog kiezen om de raamdecoratie op de muur of het plafond te bevestigen. Dan zijn gordijnen of vouwgordijnen bij uitstek de ideale raamdecoratie. Hiervoor moet uiteraard wel geboord worden, maar dat hoeft dan niet in je kunststof of aluminium kozijn.

Benieuwd welke kleur het beste past bij je interieur?
Vraag gratis kleurstalen aan! Bekijk onze producten, ga naar het tabblad kleurstalen en kies de kleurstalen die je graag wilt ontvangen. We doen ze dezelfde werkdag nog op de post voor je!

Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje
Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje


Gerelateerde artikelen

ADVIES NODIG?
WIJ STAAN VOOR JE KLAAR!

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van je bestelling? Wij zijn er voor je!
Daarom hebben we al meer dan 1000 tevreden klanten.

Bel +31 (0) 180-555 900 voor onze klantenservice.
Of start de livechat

Als eerste op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse e-mail met de laatste acties en leuke inspiratie.

2001 - 2021 | Inhuis Plaza B.V.
Beoordelingen door klanten: 4.7 / 5 | 1670 reviews