Raamdecoratie zonder boren? Kies voor deze 3 producten

Veel woningen hebben tegenwoordig kunststof of aluminium kozijnen. Wil je jouw ramen mooi bekleden, zonder dat je het kozijn beschadigd? Dat kan met raamdecoratie waarbij je niet hoeft te boren. Lees hieronder de mogelijkheden.

Populaire raamdecoratie zonder boren

In veel nieuwbouwwoningen of gerenoveerde woningen zijn kunststof of aluminium kozijnen te vinden. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, een belangrijk voordeel. Het grootste nadeel ervan is dat je er vaak niet in wil boren. De gaatjes zijn lastig te herstellen. Begrijpelijk dat je op zoek bent naar andere manieren om je ramen te bekleden met mooie raamdecoratie. 

Gelukkig zijn er drie verschillende raamdecoratie die je kunt plaatsen op het raam zonder in het kozijn te hoeven boren: rolgordijnen, plisségordijnen en jaloezieën. 

1. (Duo) Rolgordijnen: plak ze eenvoudig op het kozijn

Maximale breedte: 140 cm

Rolgordijnen zijn tijdloos en passen in ieder interieur. Een rolgordijn mini-cassette heeft zijgeleiders en kun je op het kozijn plakken zonder dat je hoeft te boren.

Je kunt het (duo) rolgordijn in tal van stoffen samenstellen. Voor de slaapkamer kun je een rolgordijn mini-cassette samenstellen met een verduisterende stof. Dat slaapt extra prettig, zeker wanneer het ‘s avonds lang licht blijft of ‘s ochtends al vroeg licht wordt. 

Voor- en nadelen rolgordijnen

+  Een rolgordijn in een mini-cassette verduistert de kamer goed door de zijgeleidingsprofielen
+  Rolgordijnen zijn aantrekkelijk geprijsd
+  Klappert niet bij het openen van het raam
–  De stof van het rolgordijn kan uit de geleiders waaien bij een raam met ventilatierooster

Configureer makkelijk jouw rolgordijn helemaal naar eigen wens. Twijfel je nog over de kleur? Vraag gratis kleurstalen in.

Stel nu online samen

2. Jaloezieën zonder boren

Maximale breedte: 240 cm

Jaloezieën zijn nog altijd populair en passen door de verschillende lamelbreedtes en materiaal in ieder interieur. Voor de moderne interieurs kies je een strakke aluminium lamel of een gladde houten lamel. Ben jij fan van klassieke of bohemian interieurs? Dan heb je genoeg keuze uit de ruime collectie houten jaloezieën met Bamboe en Abachi lamellen waarin een duidelijk houtnerf zichtbaar is.

Klemsteunen
Jaloezieën kun je met klemsteunen op een draaikiepraam plaatsen, waardoor je niet in het kozijn hoeft te boren. Bij een draai-kiepraam is het verstandig om te kiezen voor jaloezieën met zijgeleiding. De zijgeleiding zorgt ervoor dat – ook wanneer je het raam opent – de jaloezieën netjes langs het raam lopen. 

Niet boren of schroeven: het TruFit (plakstrip) systeem. Dit systeem kleeft aan het glas, waardoor jouw dupli plissé/plissé netjes opgehangen wordt zonder dat je hoeft te boren of schroeven.

Voor- en nadelen jaloezieën gordijnen

+  Met de zijgeleiding een perfecte oplossing voor draai-kiepramen
+  Houten jaloezieën worden uitgelijnd wanneer je meerdere ramen naast elkaar hebt
–   Minder geschikt voor vochtige ruimtes

Stel nu online samen

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

3. Plissés en Duette Shades plaatsen zonder te boren

Maximale breedte: 200 cm

Plissés ogen luchtig en filteren het daglicht in je kamer. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen en stoffen. Je kunt het plisségordijn standaard samenstellen, het gordijn loopt dan van boven naar beneden. Wil je extra privacy en voldoende daglicht? Kies dan voor de top down uitvoering. Je kunt je de plissé dan ook van beneden naar boven bedienen. 

Tip Het plisségordijn bestaat uit één laag stof, waardoor je de koordjes door het gordijn ziet lopen. Wil je geen koorden zien? Kies dan voor de dupli of Duette® Shades. Deze hebben een dubbele stof, waardoor het koord in het gordijn niet meer zichtbaar is. 

Niet boren of schroeven: het TruFit (plakstrip) systeem. Dit systeem kleeft aan het glas, waardoor jouw dupli plissé/plissé netjes opgehangen wordt zonder dat je hoeft te boren of schroeven.

Voor- en nadelen plissé gordijnen

+ Een dubbele plissé isoleert de de ruimte beter
+ Bij draai-kiepramen kun je kiezen voor een gemakkelijke handgreepbediening
–  Minder geschikt voor vochtige ruimtes

Montage mogelijkheden plissés zonder boren

draaikiepraam plisse steun

Ingepannen Plissés en Duette Shades met klemsteunen
(max. 150cm breed)
De plissé ingespannen plaats je met de klemsteunen gemakkelijk op je draai-kiepraam.

Plissé in frame KeJe

Plissés in een frame
(max. 200cm breed)
De splendid pliss van KEJE is een stijlvol raamdecoratie product dat perfect samenvalt met het aluminium frame. Het frame plaats je volledig zonder te boren of te schroeven in het raam.

Plissé met plakstrips
De plissé met het smartfit systeem kleeft aan het glas van je raam, waardoor je niet hoeft te boren of schroeven. 

Stel je plisségordijn direct online samen

Raamdecoratie voor het kozijn

Zoek je geen raamdecoratie voor een breed raam of ben je geen fan van plissés? Dat kan natuurlijk! Je kunt altijd nog kiezen om de raamdecoratie op de muur of het plafond te bevestigen. Dan zijn gordijnen of vouwgordijnen bij uitstek de ideale raamdecoratie. Hiervoor moet uiteraard wel geboord worden, maar dat hoeft dan niet in je kunststof of aluminium kozijn.

Benieuwd welke kleur het beste past bij je interieur?
Vraag gratis kleurstalen aan! Bekijk onze producten, ga naar het tabblad kleurstalen en kies de kleurstalen die je graag wil ontvangen. We doen ze dezelfde werkdag nog op de post voor je!

Gordijnen licht
Nina Vervat avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven