5x Raamdecoratie voor een voordeur

5x raamdecoratie voordeur

Zoek je raamdecoratie om nieuwsgierige blikken en tocht bij de voordeur tegen te houden? Ramen in én naast de voordeur komen in diverse vormen en maten, hierdoor is het kiezen van de juiste raamdecoratie soms een lastige opgave. Gelukkig bieden wij voor grote, kleine en zelfs speciale raamvormen de perfecte oplossing. Benieuwd naar de opties? Wij zetten 5 oplossingen voor jou op een rij!

Meest gekozen raamdecoratie voor een voordeur:

1. Houten of aluminium jaloezieën

Horizontale jaloezieën zorgen voor een prachtig lichtinval en behoren tot één van de meest gekozen raamdecoratie. Zowel houten als aluminium jaloezieën zijn stijlvol en geven iedere ruimte in huis sfeer. Met jaloezieën naast de voordeur creëer je in één klap een warme entree. Jaloezieën óp de voordeur? Dankzij diverse opties is dat geen enkel probleem.

Jaloezieën ingespannen
Wil je een jaloezie óp de voordeur monteren? Dan raden wij een jaloezie met zijgeleiding aan. Met zijgeleiding loopt er door de lamellen stevig staaldraad, waardoor de jaloezie netjes op zijn plek blijft tijdens het openen of sluiten van de deur. Een jaloezie met zijgeleiding wordt door middel van montagesteunen vastgeschroefd op de deur. Een houten jaloezie met een lamelbreedte van 25mm is het meest geschikt voor deze situatie.

Aluminium jaloezie in frame
Er is nog een praktische oplossing voor raamdecoratie óp de voordeur; aluminium jaloezieën in frame. De jaloezie zit me dit systeem ingespannen in een frame. Het frame plaats je strak langs het raam, waardoor je de voordeur gemakkelijk kunt openen. De jaloezie wordt door middel van magneetstrips op de voordeur bevestigd, hierdoor is boren en schroeven niet benodigd. Ideaal voor kunststof deuren!

Project INHUIS - Jaloezieën voordeur open
Raamdecoratie voordeur kleine hal
inhuis plaza - jaloezieën op voordeur
Project INHUIS - Jaloezieën voordeur detail

2. Shutters

Shutters zijn sfeervol en bieden een uitkomst voor standaard en speciale raamvormen. Of het raam naast je voordeur nu groot, smal of rond is, voor elke raamvorm en afmeting hebben wij een passende oplossing. Wil je nieuwsgierige blikken van buitenaf tegenhouden? Dankzij de kantelbare lamellen bepaal jij zelf de stand van de lamellen.

Shutters in frame
Shutters in frame zijn ideaal voor de ramen naast de voordeur. Deze raamdecoratie zorgt voor één geheel en een luxueuze uitstraling. Welk houtsoort of kleur je ook kiest, het framewerk sluit mooi aan bij een houten of kunststof voordeur.

Shutters speciale vorm
Zijn de ramen naast je voordeur in een speciale vorm? Kies dan voor shutters speciale vorm. Welke vorm je raam ook heeft, deze shutters worden speciaal op maat gemaakt en sluiten daardoor naadloos aan op het raam. De minimale afmeting voor een shutter speciale vorm is 30cm breed en 40cm hoog.

Shutters BLEND voordeur

3. Plissé gordijnen

Plissé gordijnen en Duette® Shades, bestaan uit een enkele of dubbele geplooide stof en zijn het meest veelzijdige type raamdecoratie. Met het top down- bottom up systeem bedien je de plissés gemakkelijk van boven naar beneden en andersom. Zo bepaal je zelf op een speelse manier de gewenste lichtinval en privacy. Welke opties zijn er mogelijk?

Plissé ingespannen
Een ingespannen plissé is aan beide kanten met een smal koordje ingespannen en loopt hierdoor strak langs het raam. Het koord wordt op of tegen het kozijn gemonteerd en houdt het plissé op zijn plek.

Plissés in frame
Een plissé in frame wordt door middel van magneetstrips tussen de glaslatten van het raam gemonteerd. Dankzij dit magneetsysteem is boren en schroeven in het kozijn niet nodig. Het plissé is eenvoudig te verwijderen en terug te plaatsen voor een schoonmaakbeurt.

Dupli met plakstrips
Dupli gordijnen hebben dankzij de honingraatstructuur een isolerende werking. Ideaal om de kou van buitenaf tegen te houden! Met het ingespannen systeem met plakstrips, ook bekend als Duette® shades met TruFit systeem, plak je de dupli gemakkelijk op het glas en is boren of schroeven in het kozijn niet nodig.

Plissé voordeur

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

4. Gordijnen

Sfeervolle gordijnen bij de voordeur bieden veel voordelen. Ze zorgen voor isolatie, verduistering en dempen hinderlijke geluiden van buitenaf. Voor gordijnen hebben wij een ruim aanbod aan transparanties, stoffen en kleuren. Zo stel je de gordijnen volledig naar wens samen.

Velours gordijnen
Velours gordijnen zijn terug van weg geweest. Dit type raamdecoratie oogt ontzettend chic en heeft een isolerende werking. Ideaal als je tocht wil tegenhouden bij de voordeur!

Inbetween gordijnen
Zoek je sfeervolle gordijnen in een semi-transparante stof? Inbetween gordijnen zitten tussen vitrage en een overgordijn in. Ondanks de semi-transparante stof, biedt een inbetween gordijn voldoende privacy om nieuwsgierige blikken van voorbijgangers tegen te houden.

5. Rolgordijnen

Rolgordijnen voor naast de voordeur zijn praktisch en betaalbaar. Een rolgordijn naast de voordeur plaats je eenvoudig zelf met onze montage instructies. Met een groot assortiment aan verschillende kleuren, uitvoeringen en transparanties is er altijd een rolgordijn dat perfect aansluit op je voordeur. Hou jij van een chique uitstraling? Met een houten onderlat geef je het rolgordijn een luxueuze look. 

Rolgordijnen mini cassette
Een rolgordijn mini cassette is perfect voor kleinere ramen in en naast de voordeur. Het rolgordijn wordt tegen een kunststof kozijn geplaatst zonder te boren of schroeven. Heb je een houten kozijn? Het rolgordijn wordt dan door middel van kleine schroefjes bij de cassette verstevigd.

Rolgordijn voordeur

Zoek je naast raamdecoratie voor de voordeur ook raamdecoratie voor een erker?
Lees het blog 5x raamdecoratie voor erkers en ontdek de mogelijkheden!

Tips bij het kopen van raamdecoratie voor een voordeur

Ben je van plan om raamdecoratie aan te schaffen voor het raam in je voordeur of voor het raam naast je voordeur? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Bekijk hieronder de checklist!

1. Bepaal aan welke eisen jouw raamdecoratie moet voldoen. Wil je isolatie, verduistering of juist spelen met de lichtinval?
2. Bekijk waar de brievenbus zit. Ga goed na of je nog bij de brievenbus kunt voordat de raamdecoratie uiteindelijk geplaatst wordt.
3. Kijk altijd goed naar de kozijnen en glaslatten van het raam, indien je raamdecoratie wil waarbij je niet hoeft te boren en schroeven.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms. Liever persoonlijk advies aan huis? Vraag gelijk een adviesafspraak aan!

Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven