5x Raamdecoratie in de keuken

De keuken is pas compleet met stijlvolle raamdecoratie. Naast dat het sfeervol moet zijn, moet de raamdecoratie ook functioneel zijn. De keuken is dé plek in huis waar écht wordt geleefd. Gezellig tafelen met vrienden of familie, het bereiden van de lekkerste recepten of even een boterham smeren voor de lunch. Vet, vocht en vuil zijn hierdoor onvermijdelijk. Dit maakt het extra belangrijk dat jouw raamdecoratie in de keuken bestand is tegen deze omstandigheden. Elke productsoort zorgt voor een andere sfeer en heeft andere functionaliteiten en eigenschappen. Ben je benieuwd welke raamdecoratie geschikt is voor jouw keuken? Wij zetten de 5 meest geschikte raambekleding voor in de keuken op een rij. Welk product kies jij?

Welke raamdecoratie is geschikt voor de keuken?

Shutters zwarte keuken
Gordijn humble INHUIS project - Gesloten lichtinval keuken
Dupli gordijnen keuken INHUIS
Jaloezieën zwarte marmeren keuken

1. Aluminium jaloezieën in de keuken

Superstrak en eenvoudig schoon te houden

Aluminium jaloezieën zijn erg geschikt als raambekleding in de keuken. Aluminium jaloezieën zijn bestand tegen vet en vuil én zijn makkelijk schoon te maken. Zo kun je de jaloezieën eenvoudig met een stoffer of vochtige doek afnemen. Daarnaast zorgen ze voor een strakke moderne uitstraling en bieden ze veel privacy. Door de lamellen van de jaloezieën te kantelen kun je zelf de lichtinval reguleren. Zo geniet je overdag van zonlicht en creëer je ’s avonds meer privacy. 

Aluminium jaloezieën worden op maat gemaakt en zijn volledig aan te passen naar jouw stijl en smaak. De jaloezieën zijn in meer dan 250 kleuren en in verschillende lamelbreedtes te bestellen. Kies voor een klein keukenraam voor een smalle lamelbreedte van 16mm of 25mm en voor een groot keukenraam een lamelbreedte van 50mm. Voor de final touch stel je de jaloezie samen met een ladderband of ladderkoord. Bekijk voor meer inspiratie de aluminium jaloezieën keukeninspiratie blog.

2. Houten jaloezieën in de keuken

De trendy keuze voor je keuken

Keuken met jaloezieën

Houten jaloezieën hebben een luxe uitstraling en zorgen voor veel sfeer in je keuken. Ze passen in veel verschillende woonstijlen en houten jaloezieën zijn helemaal on-trend. Net als met aluminium jaloezieën kun je houten jaloezieën eenvoudig kantelen en reguleer je de lichtinval in een handomdraai. De houten jaloezieën zijn in diverse uitvoeringen en kleuren samen te stellen. Kies jij voor 25mm, 50mm of 70mm in je keuken?

Het schoonmaken van de houten jaloezieën is eenvoudig. Je kunt de lamellen afstoffen met een droge doek, een stoffer of de stofzuiger. Let er wel op dat houten jaloezieën niet bestand zijn tegen water. Plaats daarom een houten jaloezie niet te dicht bij de kraan om spetters op de lamellen te voorkomen.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!
INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist
Annemiek

3. Shutters in de keuken

Stijlvolle uitstraling en privacy wanneer jij het wil

Shutter met vouwrail keuken
Shutter met vouwrail keuken liggend

Shutters geven een tijdloze en luxueuze uitstraling aan iedere keuken. Met shutters voor de ramen kun je, net als bij jaloezieën, de lichtinval zelf bepalen. Zo geniet je tijdens het koken van de binnenkomende zonnestralen, zonder dat er van buitenaf naar binnen gegluurd kan worden. De look van shutters bepaal je helemaal zelf. Kies jij voor een lamelbreedte van 63mm, 89mm of 114mm? Kies je voor een klassieke tiltstok of juist voor verborgen bediening? Shutters stel helemaal naar wensen samen, zodat de raamdecoratie perfect aansluit bij jouw keuken en interieur.

Shutters zijn misschien wel de meest makkelijke raamdecoratie om schoon te maken. Met een stoffer of licht vochtige doek verwijder je eenvoudig stof of vuil.

4. Plissés in de keuken

Zacht licht overdag en privacy in de avond

Plissé gordijnen zijn veelzijdig, tijdloos en sfeervol. Kijk jij vanuit jouw keuken op de straat? Dan zijn plissé gordijnen met top down- bottom up functie ideaal. Met dit type plissé gordijn valt er van boven en onder licht door het keukenraam, terwijl je optimaal geniet van je privacy. Een plissé gordijn kent twee verschillende vormen: met een enkele stoflaag of een dubbele stoflaag. Duette shades of dubbele plissés hebben een honingraat structuur waarbij de koorden en gaatjes in de stof niet zichtbaar zijn. Je stelt plissé en duette shades in verschillende kleuren en stoffen samen. Kies voor een plissé gordijn in een lichte tint, om zo de keuken licht en open te houden. Bekijk de plissé en duette keukeninspiratie blog voor meer foto’s en inspiratie.

5. Gordijnen in de keuken

Sfeer, sfeer en nog eens sfeer!

Houd je van een warme en romantische of landelijke sfeer? Dan zijn gordijnen een echte aanrader voor in de keuken. Gordijnen hebben een klassieke en elegante uitstraling. Zo creëer je met mooie vitrage binnen no-time de final touch in dé leefruimte van het huis. Je geniet overdag van een mooie lichtinval en ’s avonds van privacy. Let er wel op dat de keuken een plek is waar veel vet, hitte en vuil voorkomt door het koken. Het is dan ook belangrijk om de gordijnen niet direct in de buurt van het fornuis of de kraan te plaatsen en laat de gordijnen periodiek reinigen. Gordijnen zijn in meer dan 200 verschillende stoffen te bestellen. Je hebt dus een enorme keuze, waardoor het gordijn altijd matcht met de woonstijl van de keuken.

Waar moet je bij het kopen van raamdecoratie in de keuken rekening mee houden?

Bij het kopen van raambekleding voor je keuken is het belangrijk om te kijken naar de plaatsing van de raamdecoratie en of je het gemakkelijk kunt schoonmaken. Omdat iedere soort raamdecoratie andere eigenschappen heeft, is het per situatie verschillend welke raamdecoratie het meest geschikt is. Kijk naar de mogelijkheden, maar ook de beperkingen binnen jouw keuken en bepaal wat jij belangrijk vindt.

Een straatgerichte keuken

Dupli detail keuken

Zit jouw keuken aan de straatkant? Dan is het fijn dat je zo min mogelijk inkijk hebt. Plissé gordijnen en jaloezieën zijn dan een goede keuze voor je keuken. Bij beiden bepaal je zelf op ieder gewenst moment van de dag welk deel van het raam afgeschermd wordt en welk deel licht doorlaat. Zo heb je altijd privacy en voldoende lichtinval.

Een open keuken

Jaloezieën open keuken

Heb je een open woonkeuken? Dan is het mooi om voor de keuken dezelfde vorm van raamdecoratie te kiezen als dat je in de woonkamer hebt gekozen. Hierdoor maak je van de woonkamer en keuken één geheel. 

Eenvoudig te onderhouden

Witte shutters keuken

Jaloezieën en shutters zijn gemakkelijk schoon te maken. Met een stoffer of droge doek verwijder je stof eenvoudig. Bij shutters en aluminium jaloezieën kun je zelfs met een licht natte doek de lamellen schoonmaken bij hardnekkig vuil.

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor in je keuken, maar wil je graag persoonlijk advies? Onze deskundige adviseurs helpen je graag! Kom langs in één van onze showrooms of maak een adviesafspraak aan huis. 

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen