5x Raamdecoratie in de keuken

De keuken is pas compleet met stijlvolle raamdecoratie. Naast dat het sfeervol moet zijn, moet het ook functioneel zijn. De keuken is dé plek in huis waar men volop leeft. Gezellig tafelen met vrienden of familie, het bereiden van de lekkerste recepten of even brood smeren voor de lunch. Vet, vocht en vuil zijn hierdoor onvermijdelijk waardoor het belangrijk is dat jouw raamdecoratie in de keuken bestand is tegen deze omstandigheden. Elke productsoort zorgt voor een andere sfeer en heeft andere functionaliteiten en eigenschappen. Ben je benieuwd welke raamdecoratie geschikt is voor jouw keuken? Lees de 5 meest geschikte raambekleding voor in de keuken. Welk product kies jij?

Welke raamdecoratie is geschikt voor de keuken?

1. Aluminium jaloezieën in de keuken

Superstrak en eenvoudig schoon te houden

Aluminium jaloezieën zijn erg geschikt als raambekleding in de keuken. Aluminium jaloezieën zijn bestand tegen vet en vuil en zijn makkelijk schoon te maken. Zo kun je de jaloezieën eenvoudig met een stoffer of vochtige doek afnemen. Daarnaast zorgen ze voor een strakke en moderne uitstraling en bieden ze veel privacy. Door de lamellen van de jaloezieën te kantelen kun je zelf het licht filteren. Zo geniet je overdag van de lichtinval en kun je ’s avonds meer privacy creëren. 

Aluminium jaloezieën worden op maat gemaakt en zijn compleet aan te passen naar jouw stijl en smaak. De jaloezieën zijn namelijk in meer dan 250 kleuren te bestellen en in meerdere lamelbreedtes. Zo kun je voor een klein keukenraam kiezen voor een kleine lamelbreedte van 25 mm en voor een groot keukenraam een lamelbreedte van 50 mm. Daarnaast kun je kiezen voor een afwerking met een ladderband of ladderkoord. Bekijk voor meer inspiratie de aluminium jaloezieën keukeninspiratie blog.

2. Houten jaloezieën in de keuken

De trendy keuze voor je keuken

Houten jaloezieën hebben een luxe uitstraling en zorgen voor veel sfeer in je keuken. Ze passen in veel verschillende woonstijlen en zijn dé trendy raamdecoratie van nu. Net als bij de aluminium jaloezieën kun je de jaloezieën eenvoudig kantelen en filter je de lichtinval in een handomdraai. De houten jaloezieën zijn in diverse uitvoeringen en kleuren te bestellen. Kies jij voor 25 mm, 50 mm of 70 mm in je keuken?

Het schoonmaken van de houten jaloezieën is eenvoudig. Je kunt de lamellen afstoffen met een droge doek, een stoffer of de stofzuiger. Let er wel op dat houten jaloezieën niet bestand zijn tegen water. Plaats daarom een houten jaloezie niet te dicht bij de kraan om spetters te voorkomen.

3. Shutters in de keuken

Stijlvolle uitstraling en privacy wanneer jij het wilt

Shutters geven een tijdloze en luxe uitstraling aan iedere keuken. Door shutters te plaatsen voor de ramen in je keuken kun je, net als bij jaloezieën, de lichtinval zelf bepalen. Zo geniet je tijdens het koken van de binnenkomende lichtstralen zonder dat er van buitenaf meegekeken kan worden. Het uiterlijk van de shutters bepaal je helemaal zelf. Kies jij voor een lamelbreedte van 63 mm, 89 mm of 114 mm? En kies je voor een romantische tiltstok of juist voor verborgen bediening? Je stelt je shutters helemaal naar wensen samen, zodat die perfect aansluit bij jouw keuken en interieur.

Shutters zijn misschien wel de meest makkelijke raamdecoratie op het gebied van schoonmaken. Met een stoffer of licht vochtige doek verwijder je eenvoudig de stof of hardnekkig vuil.

4. Plissés in de keuken

Zacht licht overdag en privacy in de avond

Plisségordijnen zijn een veelzijdige, tijdloze en sfeervolle raambekleding voor in de keuken. Zit jouw keuken aan de straatkant? Dan zijn plisségordijnen met een topdown functie ideaal! Hierdoor komt er van boven en onder licht door het keukenraam, maar geniet je wel van je privacy. Plissés zijn er in twee verschillende vormen: met een enkele stoflaag of een dubbele stoflaag. Duettes of dubbele plissés  hebben een honingraat structuur waardoor de koorden en gaatjes in de stof niet zichtbaar zijn. Je kunt de plissés samenstellen in verschillende kleuren en stoffen. Kies voor een plisségordijn in een lichte kleur, zo houd je de keuken licht en open. Bekijk de plissés en duettes keukeninspiratie blog voor meer foto’s en inspiratie.

5. Vouwgordijnen in de keuken

Sfeer, sfeer en nog eens sfeer!

Houd je van een warme en romantische of landelijke sfeer? Dan zijn vouwgordijnen een echte aanrader voor in de keuken. Vouwgordijnen hebben een klassieke en elegante uitstraling. Je kunt ze gemakkelijk ophalen en laten zakken. Zo geniet je overdag van veel lichtinval en kun je ’s avonds de gordijnen laten zakken voor privacy. Let er wel op dat de keuken een plek is waar veel vet en vuil voorkomt door het koken. Het is dan ook belangrijk om de vouwgordijnen periodiek te (laten) reinigen. Vouwgordijnen zijn in meer dan 200 verschillende stoffen te bestellen. Je hebt dus een enorme keuze, waardoor het vouwgordijn altijd matcht met de kleuren van je keuken.

Waar moet je bij het kopen van raamdecoratie in de keuken rekening mee houden?

Bij het kopen van raambekleding voor je keuken is het belangrijk om te kijken naar de plaatsing van de raamdecoratie en of je het gemakkelijk kunt schoonmaken. Omdat ieder soort raamdecoratie andere eigenschappen hebben, is het per situatie verschillend welke raamdecoratie het meest geschikt is. Kijk naar de mogelijkheden en beperkingen binnen jouw keuken en bepaal wat jij belangrijk vindt.

Een straatgerichte keuken

Zit jouw keuken aan de straatkant? Dan is het fijn dat je zo min mogelijk inkijk hebt. Plisségordijnen en jaloezieën zijn dan een goede keuze voor je keuken. Bij beiden bepaal je zelf welk deel van het raam afgeschermd wordt en welk deel licht doorlaat op ieder gewenst moment van de dag. Zo heb je altijd privacy en voldoende lichtinval.

Een open keuken

Heb je een open woonkeuken? Dan is het mooi om voor de keuken dezelfde vorm van raamdecoratie te kiezen als dat je in de woonkamer hebt. Hierdoor maak je van de woonkamer en keuken één geheel en passen ze goed qua stijl bij elkaar. 

Eenvoudig te onderhouden

Jaloezieën en shutters zijn gemakkelijk schoon te maken. Met een stoffer of droge doek kun je eenvoudig de stof weghalen. Bij shutters en aluminium jaloezieën kun je zelfs met een licht natte doek de lamellen schoonmaken bij hardnekkig vuil.

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor in je keuken maar wil je graag persoonlijk advies? Onze productadviseurs helpen je graag! Kom langs in één van onze showrooms of maak een afspraak. 

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen