Wat voor gordijnen in de woonkamer?

INHUIS gordijnen in de woonkamer thumb

Welkom in de sfeervolle wereld van gordijnen! Raamdecoratie is een essentieel onderdeel van de woonkamerinrichting en met gordijnen kies je voor meer dan alleen privacy. Gordijnen voegen stijl, warmte en functionaliteit toe aan de leefruimte. In deze blog gaan we dieper in op de redenen waarom gordijnen een geweldige keuze zijn voor de woonkamer en welk type aansluit op jouw wensen. 

Meest gekozen gordijnen

Geschikte gordijnen voor de woonkamer

Met gordijnen in de woonkamer creëer je een warm gevoel, waar je iedere dag weer met alle liefde in thuiskomt. Gordijnen voor de schuifpuiopenslaande deuren of brede raampartij zijn niet alleen functioneel, maar voegen ook een vleugje stijl en persoonlijkheid toe aan onze leefruimtes. Zo zorgen ze voor privacy, waardoor de buren niet zomaar naar binnen kunnen gluren, filteren gordijnen het zonlicht en zorgen dikkere gordijnen voor geluidsisolatie. Bij inhuis plaza vind je drie categorieën gordijnen; overgordijnenvitrage & inbetweens en verduisterende gordijnen. Geheel afhankelijk van jouw wensen bepaal je de geschikte soort voor jouw woonkamer.

Wanneer je het daglicht wil filteren en een ruimtelijk effect in de woonkamer wil creëren, zijn vitrage en inbetweens perfect. Kies  een grof geweven stof voor een natuurlijke look, die past bij de luxe en rustgevende ton sur ton-look.

Vind jij het fijn als je de woonkamer ook donker kunt maken met gordijnen? Kies dan voor de combinatie van overgordijnen en vitrage. Vitrage zorgt overdag voor een sfeervolle uitstraling en met het overgordijn hou je de zon meer tegen en creëer je s’ avonds voldoende privacy. Op deze manier geniet je van een goede film op de bank, zonder dat de buurt met je meekijkt.

Zakelijk project - jaloezieën en gordijnen
INHUIS inbetween en overgordijn
Gordijnen in babykamer
Gordijnen daglicht

Slimme gordijnen
Hou jij van technische snufjes en van luxe? Dan zijn slimme gordijnen in de woonkamer écht iets voor jou. Met slimme gordijnen kies je voor comfort en energie-reductie. Door middel van elektrische gordijnrails bedien je de raamdecoratie gemakkelijk vanaf de bank of sluiten de gordijnen op het vooraf ingestelde tijdstip als jij op vakantie bent. Doordat slimme gordijnen door een elektrische gordijnrail worden aangestuurd, bepaal jij zelf op welk moment de gordijnen open of dichtgaan. Is jouw interesse gewekt? Lees dan onze blog ‘Slimme gordijnen: luxueus en energiebesparend’ en verdiep je in de wereld van slimme raamdecoratie.

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!

INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist Annemiek

Welke gordijnuitvoering past bij jouw woonstijl?

Niet alleen de stofsoort zorgt voor een bepaalde uitstraling van het gordijn, het type is ook van invloed. Bepaal daarom bij het samenstellen van jouw nieuwe gordijnen in de woonkamer wat voor sfeer je wil creëren.

Plooigordijnen
Bestel je gordijnen met een enkele, dubbele of driedubbele plooi voor een zachte klassieke look. Een dubbele of driedubbele plooi geeft het gordijn meer volume, waardoor het gordijn mooier valt. Bij een gordijn met een dubbele of driedubbele plooi wordt de naad van de stof weggewerkt in de plooi, waardoor de naad bij een kamerbrede stof niet zichtbaar is.

INHUIS plooigordijnen
Plooigordijn

Gordijnen met inslagringen
Een gordijn met inslagringen heeft een moderne en stoere uitstraling. De ringen en de roede kun je in verschillende kleuren samenstellen. Stel het gordijn samen met inslagringen in dezelfde kleur als de roede voor stoere look of juist in een afwijkende kleur voor een speels contrast.

INHUIS gordijn-inslagringen
Gordijn met inslagringen

Wave gordijnen
Bij wave gordijnen worden er golven in het gordijn gemaakt. Een wave gordijn is onwijs populair door haar moderne en strakke uitstraling. Wave gordijnen hangen onder een rail, wat zorgt voor lichtkieren aan de bovenkant van het gordijn.

INHUIS gordijn-inslagringen
Gordijn met inslagringen

Vouwgordijnen in de woonkamer

Wanneer jouw woonkamer meerdere (smalle) ramen heeft, zijn gordijnen niet altijd de mooiste oplossing. Maar, als je dol bent op de uitstraling van gordijnen zijn vouwgordijnen een mooie optie. Bij vouwgordijnen denk je misschien al snel aan een landelijke, klassieke uitstraling, maar vouwgordijnen passen in ieder interieur; van de rustige Japandi-stijl, een werelds eclectisch interieur tot hotel chique. Duik in ons brede aanbod en stel het vouwgordijn samen in een stofsoort die perfect past bij jouw woonstijl en gegarandeerd dat je voor een ware sfeermaker hebt gekozen.

INHUIS rustige vouwgordijnen
INHUIS eclectische vouwgordijnen

Ben jij benieuwd welke raamdecoratie nog meer geschikt is voor de woonkamer? In de blog ‘5x raamdecoratie voor de woonkamer’ doe je inspiratie op!

Monteer de gordijnen zelf óf kies voor service

Dankzij onze meet- en montagevideo’s is het plaatsen van onze gordijnen voor de woonkamer, in combinatie met de juiste rail of roede, binnen no-time gedaan. In deze video’s nemen we je volledig aan de hand mee door het proces en met de meet- en montage instructies bij de hand lees je de handelingen nog rustig na.

Meetinstructies

Montage instructies

Downloads

Meetinstructies

Montage instructies

Downloads

Meetinstructies

Montage instructies

Downloads

Wil jij zeker zijn van de juiste maatvoering en correcte montagewijze? Maak dan gebruik van onze meet- en montageservice. Op deze manier weet je zeker dat de gordijnen niet te kort of juist te lang zijn én geniet je van 2 jaar montagegarantie.

Op inhuis plaza kun je rekenen

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

ShowroomVadainHolland HaagJabA House Of Happiness
BarendrechtAanwezigAanwezigAanwezigAanwezig
WoerdenAanwezigAanwezigAanwezig
NaardenAanwezigAanwezigAanwezigAanwezig
WaalwijkAanwezigAanwezigAanwezigAanwezig
VoorschotenAanwezigAanwezigAanwezig
De beschikbaarheid van onze gordijnmerken per showroom.


Nienke avatar

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven